- Milyen notebookot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen TV-t vegyek?
- Fujifilm X
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen házat vegyek?
- Canon EOS DSLR topic
- Milyen NETbookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
boogie84
veterán
sziasztok
ma megjött az új gépem, de a ramok geil black dragon 4×1GB 1066, csak 800on megy
akinek EP45 DS4-e van tudnak segíteni h miért nem megy 1066on?
akinek van jó ötlete megköszönném!!A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
-
boogie84
veterán
szevasztok!
az normális ha autora állítom biosban a Vcore feszt akkor 1,3V lörül mozog CPUZ-vel nézve, viszont ha állítom 1,25Vra akkor kevesebb, DE egyiknél sem működik az alaplap Dinamic Energy Saver...
amikor 9,5×333MHzen ment akkor működött.
most 7×450en megy (a ramok így gyorsabbak) így viszont magasabb fesz kell neki. ez normális? mármint h ha emelem az fsb-t akkor növekszik a fogyasztása is? MHz-ben nem több mint a gyári 3,166GHz... most így állok
helpA sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
boogie84
veterán
EP45-DS4em van. érdekes szitu előtt állok. elég gyakran megáll a netem, és az a fura benne hogy ha átdugom a másik hálókábel csatiba akkor ott megy. nem tudom h most a lap hibázik, vagy a modem. szolgáltatótól érdeklődve onnan tökkéletes a kapcsolat. ergo lehet h nálam van a hiba, remélem a modem az.
van olyan emberke aki használja mind2 hálócsatit a gépén?? találkozott hasonló esettel?
anno mikor először összekötöttük haverommal a gépeket akkor az egyik porton tudtunk kommunikálni a gépek közt, másikba volt dugva net. az néha néha - talán mint most - nem működött. az a fura h most mind2 port csinálja... lehetséges h meghót az UTP vezérlés?
HEEELPA sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
boogie84
veterán
nézd meg a ramokat, h milyen feszültségen kellene menniük ilyen beállítások mellett. processzor fesznek semmi köze a ramok feszültségéhez. úgy tudom.időzítést próbált meg állítani, illetve vedd vissza őket 800ra, hátha úgy jó. több infó kéne...
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
boogie84
veterán
érdekes a szitu a nettel vagy a csatival, estleg a szoftverrel, mert olyan a dolog mintha a szolgáltatással lenne probléma. most pl délelőtt tökéletesen megy...
ha este (mikor mindenki netezik) akkor kiderül h időszakos e a probléma, vagy tényleg nálam a hiba...
meglátjuk.A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
boogie84
veterán
válasz Frenky89 #15464 üzenetére
E8400-nak 9×333 az alap. nem is biztos h a proci miatt hibázik, hanem a ramok nem működnek rendesen!!
először én is azt hittem h a proci, nálam a ramokat kellett beállítani. a blend használja a ramokat és a procit is.
nézd meg a CL4-es Ballistix ramok tulajdonságát. nem írtad h mennyin mennek ramok. bár ha jól számolom akkor 333×2 akkor 666?? az kevés. állítsd be 800ra a ramokat.[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
ezen a képen látsz egy olyan sort h :
(C) MCH Frequency Latch. gondolom nálad ez 400MHz.
System Memory Multiplier SPD. ez egy szorzó, amivel a fentebb beállított frekit megszorozza. így jön ki a valós órajel. tehát ha neked ott 400 van, akkor a multiplier-t 2,66- ra kell állítanod, h kijöjjön a 1066.
ezzel kell játszani. 400 helyett van még 200, 333 MHz. a szorzóból is több van.
jó játékot[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
sziasztok
elképzelhető h ha játék közben (cod4) felmelegszik az alaplap kb 50, 55fokra akkor megadja magát a mindkét hálócsati?? megszakad a net, átdugom másikba megy, pár perc után megszakad, vissza... vmikor úgy sem megy..
elképzelhető h túlmelegszik a lap?
oldalról hűti egy 21cm-es , és a házban van még 3db 12cm-es venti... elméletileg nem szabadna neki túlmelegednie...A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
boogie84
veterán
válasz Gorneck #15663 üzenetére
igen, én is a lapon lévő ic-re gondoltam. ezek szerint nem attól lehet a modemmel való kommunikációs hiba. lehetséges h maga a modem a gáz...
sajna még nem tudtam kipróbálni másik géppel, uh csak találgatok..
köszi![ Szerkesztve ]
-
-
boogie84
veterán
Sziasztok!
EP45-DS4em van. nem tudom h hálózati vagy net szolgáltató hiba, hogy megszakad a kapcsolat. cod4 közben érzem , mert akkor bizony bosszantó a hiba. pár percig vissza sem tudok menni arra a szerverre. eközben átváltva windowsba ott meg megy a net. nem tudom h ezek a mikro akadások az alaplap műve, vagy a net szakad meg (talán a modem (kábelnet)). Van ötletetek arra hogy tudnám kideríteni h melyik a hibás, anélkül h átvigyem a gépem máshová?
Néha gyakori, néha bizony semmi akadás, ezért gondolom h a nettel lehet baj. Előfordul h alig megy a net, mintha sávszélesség probléma lenne. Nem tudom h a szolgáltató emberei 20 perc alatt miért vizsgálták meg tökéletesre a netet, mikor ízt írtam nekik h időnként előjön a probléma.... nem folyamatos szakadás....
Már nem tudom mivel van gázAki tud segítsen, köszönöm!
-
boogie84
veterán
sziasztok
Pár hete, talán 6 hete vettem egy 500GBos samu vinyót (F3) rendszernek. Arra telepítettem egy win7 ult x64et (virágbolti), akkor kezdett hülyeségeket csinálni a gépem. Magától újraindult, akkor is felpörgette a cpu hűtőt (akkor még rajta volt a coolink is egy pwm-es elosztóval) . Azt a rendszert lecseréltem egy Vista ult x64 sp1-re , amit frissítettem sp2-re. Az bírt kb 1 2 hetet. Újraindulgatott, vmikor megfagyott a win betöltésénél és csak resettel tudtam működésre bírni. Ugye akkor sérültek a fileok, és el sem akart indulni.
Az is fura, h mind2 oprendszernél voltak olyan hibák, h a minialkalmazások közül néha nem töltött be egyet egyet.
Most pl kétszer nem tudom elindítani a windows media playert total commanderből, a 2.-ra azt írja h programfuttatási hiba..
Ez után tettem fel a mostani Win7 ulti x64 retail (virágbolti) verziót. Ez úgy ahogy megy, újraindulás azt hiszem nem volt, de a gadgetek közül most is van ami néha hülyéskedik. No és persze a cpu cooler.Tegnap átdugtam a coolink ventit külön pin-re Sys FAn2-re. Nem a cpu coolerrel (SK2) van egy foglalaton. Gondoltam néha nem érzékeli az SK2 fordulatát, de nem így volt, mert az utána is csinálta.
Előtte XP sp3 volt fent (akkor még nem volt a samu 500as, és nem volt coolink sem) semmi ilyesmit nem tapasztaltam. Ugye xp-ben nincs gadget, de akkor is csak egy program ami vmiért nem működik rendesen a win7 alatt.
A mostani indításkor pl nem volt felpörgetés és a coolink a tegnapi 1300 - 1400 helyett most csak 730ról indult, odafűtök neki a prime-al , és most is csak 890. Futtatom a prime tesztet, és a coolink most is csak 975 rpm. (tegnap melegebb volt az alaplap, ezért lehetett magasabb a coolink fordulata), tovább futtatom a primeot, és msot már 1075. ergo ez jól működik.
Lehetséges hogy az alaplap nem tudja helyesen megmérni a hőmérsékleteket??
No meg ugye ott van a játék fagyás a menüben. Igazából jó lenne ha saját magam jönnék rá a hibára, de alaplapot, procit sajnos nem tudom csak úgy cserélgetni vkivel...
Ramok pozícióit megcserélgettem, cmos clear is volt, másik partícióra tettem win7 ult 32bitet (virágbolt), de akkor is csonálja. (ennél a minialkalmazásokat annyira nem próbáltam, cod6 hibával kapcsolatban tettem fel: [link])
Prime stabil, nem hibázik, memteszt sem ír hibát.
Tudna vki segíteni h mitévő legyek?
[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
válasz Gorneck #17059 üzenetére
PWM-es vezérlésen van a biosban.
Proci nem melegszik, csak a ventit pörgeti meg.
A 32bites változatot egy másik vinyó 100GB-os partíciójára tettem fel (akkor az 500GBos nem volt bedugva) , csak ATI driver telepítettem mellé a cod6 kipróbálására, hogy ugyan úgy megfagy e a menüben (kb 30mp-re) és utána megy tovább. Semmi progi nem ment fel, csak ezek, akkor is pörgette a ventit egyszer.Biosfrissítéstől félek, de ha tudnátok linkelni programot amivel biztosan fel tudom tenni, akkor megpróbálok egy motherboard_bios_ga-ep45-ds4_f9.exe biost.
[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
válasz Gorneck #17061 üzenetére
Még prime alatt sem ugrik a hőmérséklet, jól tettem fel az SK2-t a procira. Néztem is , hogy lehet e ilyesmi.
Alapból windowsban nem szokott ugrálni a hőmérséklet, szoktam figyelgetni.Letöltöttem e két dolgot:
motherboard_utility_gbttools_gbt_atbios.exe
motherboard_bios_ga-ep45-ds4_f9.exeMit kell tennem mielőtt lefrissítem a biost? Ilyet még nem csináltam.
-
boogie84
veterán
válasz Gorneck #17063 üzenetére
Megemelkedik a hőmérséklet, de nem ugrás szerűen. Úgy tudom h ha ugrásszerűen nő a hőmérséklet akkor a hűtő nincs megfelelően illesztve a cpura, vagy rossza pasztázás..
Köszönöm a linket. Elolvastam, de azt hiszem, hogy a Windows-os frissítés egyszerűbb.
Lementettem a mostani biost a winyóra. Remélem nem lesz rá szükség.A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
boogie84
veterán
válasz Gorneck #17065 üzenetére
Szia, azért lehet érdekes amit írtam, mert aki még nem csinált bios frissítést és parázik tőle, annak egyszerűbbnek tűnik a windowsos dolog, sry.
Végülis nem volt rá időm lefrissíteni, de már más probléma is van. Tegnap 2× is megfagyott a cod mw2-m Uh lehetséges h mégsem a bios a megoldás,hisz eddig működött.
Nagyon spontán jön az egész. Azt vettem észre h játék közben is pörgeti..
Ááá már nem tudom h mi lehetA sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
boogie84
veterán
válasz Gorneck #17068 üzenetére
Sajnos nem csak kis felpörgetésről van szó. Windowsban, mikor nem futtatok szinte semmi alkalmazást akkor pörög fel de NAGYON. 2500-2600 RPM-ig.
Ha jól tudom az Asus SK2- nek2300 a maximális fordulata..
Hőmérséklet változás nincs, nem indokolja semmi, hogy fel kellene pörgetnie. Ezért probléma.Prime teszt: (még itt sem olyan durva a hőmérséklet, hogy 2300ig kellene pörgetnie, ahogy normál esetben nem is teszi
Prime utána visszaállnak szépen a hőmérsékletek:
Most az istennek sem produkál olyat, uh csak téglalapokkal tudom szemléltetni, hogy is működik:
A pirossal keretezett rpm szokott felmenni 2500-2600ig. A kékkel jelölt rész, a hőmérsékletek nem változnak ez alatt. Van mikor rövidebb - pár mpre pörög fel - , van mikor több mpre.[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
válasz Gorneck #17070 üzenetére
CPU terhelés 0 - 7% között ingadozik. De már vagy 1,5 órája nem produkált felpörgetést.
Azóta futtattam egy óra prime-ot, de semmi. Már tegnap este óta default biossal megy a gép. Az volt a furcsa h akkor is csinálta. Most vmiért nem.A hűtő hangja nem igazán érdekelne, csak az hogy néha nem töltődnek be a minialkalmazások (nem tudom h köze van e a jelenséghez). Ergo nem működik tökéletesen, úgy ahogy kéne. Érdekesség h ez csak azóta van , mióta új 500as vinyó és xp-től különböző oprendszer van fent.
Amíg nem hibázik ebben a helyzetben (default bios) addig nem teszem vissza a cpu-t 3,6GHz-re. Marad minden alapon. Csak így a bios alapból 1.2V volt körül ad a CPU-nak... + a RAMOK is csak 800on mennek. De mind1, ha nem hibázik.
A CPUID HWmonitor nem tudom h 64bites oprendszerhez jó e ,előtte ezt használtam.
Most töltöttem le egy 1.1564bit-et innen.
Érdekes, hogy a bal oldali 32bites nem látja jól a 12V-ot. míg a jobb oldali 64bites már helyes értékeket ír.Minden esetre felteszek az 1TBos egy xp-t, feltelepítem a játékot, és azon is kipróbálom.
-
boogie84
veterán
válasz Gorneck #17072 üzenetére
Xp-t használva egy cod mw2 telepítéséig, és kipróbálásáig nem jelentkezett felpörgés, (most kicsit megnyugodtam, h nincs baja a gépnek ) viszont a játék ugyan úgy fagy a menüben, mint win7 és vista esetében. lehetséges h ez vga / driver "hiba" lesz.
A rendszer stabilitása érdekében, most hagyom alapon, úgy használom a win764bitet.
Ha jelentkezik még a probléma akkor kövi a bios update.(vki azt írta anno, hogy a prime és a memtest sem biztosít tökéletes tuningot. igaza volt! )
KÖSZÖNÖM SZÉPEN A SEGÍTSÉGET!!
[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
válasz Gorneck #17074 üzenetére
Na most vagyok meglőve
Tegnap, miután írtam h alap biossal megy a gép, nem is pörgette fel a ventit. Ma első bekapcsoláskor megint.
Ha tudok elugrom egy olyan haverhoz akinél van elég erős táp és kipróbálom azzal.
VGA csak nem okoz ilyen jelenséget.
Azt sem értem h tegnap mitől működött jól. Ma hajnali 4 óta mi változott?A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
boogie84
veterán
válasz mageska #17083 üzenetére
Gorneck23: Azt hiszem h az F9es bios-al működik. A játék fagyás probléma a netem miatt van. Amíg kommunikál a steam-el (fileokat egyeztet vagy miket) addig áll a játék. Normális nettel is próbáltam, hát ott bizony ali alig akad, csak mp-re.
F9es bios is érdekes. Beállítottam a ramoknak 2.2V-ot (ezt írja a memóriacimke) éd nem indult el a gép. Cmos clear, utána load default bios, és ment. Elég neki az auto voltage (most néztem h 2,02V-ot ad nekik, és mennek 1066on 5 5 5 15-ben. Érdekes, mert XP-nél 2,2V kellett nekik.
[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
Ventillátoros 1000Ft-os kérdés
Az lehetséges h a CPU cooler (SK2) nem megfelelő fordulatot mutat vissza az alaplap felé???
He történik nálam, ilyenkor a gép kifagyhat e, vagy felpörgetheti maxra a ventit az alaplap??Most átdugtam a CPU coolert a Sys Fan2-re, mert a sys fan 1 -en maxon pörgette folyamatosan. most 1900on megy. Mind1, de ha a Coolink Swif2 120p nem pörög fel maxra (most ez van a cpu fan-on) akkor lehetséges h a Silent Knight a gáz, az ad rosaz infót az alaplapnak.
-
boogie84
veterán
Megvan a gáz. Vagy lap, vagy proci.
Gorneck23: Biztos h a lap méri a processzor hőmérsékletét? Mert a Coolinket rádugva a cpu fan-ra azt is felpörgeti max fordulatig. Ergo hibás adatokat ad a processzornak, a hőmérsékletről, ami szabályozza a cpu fanra dugott venti fordulatát.
Remélem nem a cpu méri a saját hőmérsékletét, mert arra már nincs gar.[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
válasz boogie84 #17115 üzenetére
Arra gondolok, h ha ki lett próbálva benne egy másik cpu, és akkor is csinálja. Ebben az estben remélem kicserélik.
tlac: kipróbáltam 2 ventit dugva a cpu fanra, nem a propellerek a hibásak. Rossz a hőmérséklet érték. Bele kell tennem egy másik cpu-t csak így derül ki.
[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
Értem. Elég érdekes eset az enyém, mert haveromnál 3 napot volt a gép, ott nem csinálja. Igaz h nem teljes 3 napot ment a gép, de ott egyszer nem pörgött fel. Mint ahogy azt kb 1 2 hónappal ezelőttig sem.
Megvettem egy APC túlfeszvédőt. 16A megy azon a hálózaton amin a gép van. No ez a készülék csak 10A-es. Nem tudom h a benne lévő kapcsolóüzemű berendezés beleszólhat e a gép működésébe. Már magam sem tudom h mi a gáz.
Tegnap visszahoztam a gépet havertól, nem is volt semmi felpörgés. Ma kapcsolom be, egyből dob egyet....
ET6ban milyen értékek mellett milyen vent fordulatot adtál meg?
Ha nem szórakozik túl gyakran szarok az egészre, már idegesít[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Milyen autót vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OTP Bank topic
- OpenMediaVault
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASRock Z87 Pro4 alaplap, hibátlan működéssel eladó! OEM, csak a lap maga. Nincs tartozék!
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest