Új hozzászólás Aktív témák
-
Deviance
tag
válasz
zalman90 #39788 üzenetére
Akkor erre jon az en kerdesem.
Van 2x1GB CSX -ram + 2x1GB CSX ram (ugyan olyan)
Az elso kitet hasznaltam eddig de most rendeltem hozza meg egy kitet
Ha a masodik kitbol az 1. szamu ramot belerakom akkor erdekes modon az alaplap recovery mode-ba valt es cmos elszall ha a 2. szamut akkor a bios kiirja, hogy 3gb ram de a windows csak kettot lat.
Valami otlet?
Koszonom#update:
cpuz 3gb ramot lat.
everest pedig 2gb-ot
SPD-n belul latja mind a 3mat -
emre
veterán
válasz
zalman90 #39761 üzenetére
Pedig ez is akkor lett linkelve amiről már beszéltem, csak oda kellene figyelni kicsit.
Esetleg rákeresni a témára, nem megvárva hogy tálcán teszik eléd az információt.
De úgy látszik tényleg elég értetlen vagy.
Szóval ne csodálkozz ha néhányunkat irritál a hozzáállásod. -
emre
veterán
válasz
zalman90 #39755 üzenetére
Csak Kingmax 1066-os ramjaim voltak, mert a giga ezt szereti, és olcsó, megbízható.
Más kérdés hogy a bios csak 800-asnak látja, de ezzen könnyen lehet segíteni.
Nekem a 4x1Gb hoz +0,2volt van adva a biosban, de lehet a DS3-ban ezt sem kell. Az X-lapok sajnos nem az alulfeszelt tuningról híresek.A HiperX-ekről meg lehet a ram-os,vagy tuningos topikban több információt találsz.
-
emre
veterán
válasz
zalman90 #39753 üzenetére
Ne basztasd a haverom.
Hidd el Ő jobban tudja, csak az összes nálam előfordult alkatrészt nem tüntetem fel.
Volt nálam P35-DS3, P35-DS4 (ezt most árulom) És a jelenlegi EX38 DS5Kicsit több fesz kell a ramoknak és simán mennek. Nem kell túlkomplikálni a dolgot.
A legyolcsóbb mezei 800-as Kingmaxok simán jók, de ki lehet fogni 1066-os ramokat is amik mennek 600-on.(cl5-ben)
De erről már volt szó, és akkor is értetlenkedtél.
Linkeltem is a 600-on futó ramokról képet. -
belaazallat
addikt
-
proci985
MODERÁTOR
-
dethroner
veterán
válasz
zalman90 #39667 üzenetére
belaazallat jól beszél, 6, 7, 8 a beállítható cpu szórzó. Eddig 6-ost használtam hogy kipuhatoljam a lap mennyi fsb-re képes, hát úgy látszik 480 a vége. Mondjuk az még eszembe jutott hogy lehet a proci tud csak max 480-ig menni, de most nem nagyon van kedvem másik procit belerakni. Meg amúgy ez megy benne, így tökmindegy hogy melyik a tuning korlátja. Most már a procit húzogatom, alapfeszen most 3360, orthos 2 órája stabil.
-
belaazallat
addikt
válasz
zalman90 #39626 üzenetére
A ramról ezt írja a Kingston oldala:
KHX8500D2K2/2GN 2GB kit DDR2 1066MHz Non-ECC CL5
(kit of 2 - 1GB) 5-5-5-15 2.2VSzerk: 2.2V-on hibázik?
Korábban olvastam olyat, hogy giga lapok nem komálnak néhány kingston modult. Régen olvastam, tehát nem biztos! Szerintem ez áll fent, mindjárt megnézem a lap ram kompatibilitási listáját.
-
emre
veterán
válasz
zalman90 #39616 üzenetére
Nem így használom.
Csak egy teszt erejéig ment 600-on. Én simán csak 400-as FSB-vel használom az E8400-es proci mellett. És ezen az órajelen szerintem felesleges a ramokat megszaggatni.
A képen a mindennapi használt értékek szerepelnek, és ezzel a beállítással +0,2voltot kapnak a ramok, az mch meg +0,1-et. A többi értéket nem piszkáltam.Egyébként XaraX hozzászólásai között (is) lehet elborult ram tuning eredményeket találni.
Pl ez itt
vagy ez éppen -
dethroner
veterán
válasz
zalman90 #39604 üzenetére
Köszi a tesztprogram tanácsokat.
belaazallat: ram nem fogyhatott el, hisz mindig visszavettem a ramszorzót, sosem mentem 1066 MHz fölé. A tuning szájbarágósan legelső írásában úgy emlékszem amd tuning van ecsetelve, ami lehet hogy sok mindenben hasonlít az intel-hez, de azért sztem nem ugyanaz. És még most sem tiszta hogy le kell-e tiltani a c1e és cpu eist beállításokat?! -
belaazallat
addikt
válasz
zalman90 #39604 üzenetére
És ha a memória fogyott el, akkor is a procinak adjon plusz feszt?
Azért hülyeségeket ne írjál már!
dethroner:
A proci topcjában kérdezz rá, kb mit tudhat, és aszerint kell belőni a beállításokat.
A tuning szájbarágósan, kezdőknek topicban minden szépen le van írva. Ha azok alapján nem érted, mit, miért, hogyan, akkor még művelődni kell a témában. Egy rosszul beállított tuning okozhat hardver halált is. -
-
válasz
zalman90 #39303 üzenetére
Chipset: lapkakészlet, vagyis a lapon található chipek összessége, rendszerint NB+SB értendő alatta. Tuning szempontjából persze az MCH-t tartalmazó NB hőmérséklete és szükség esetén hűtése a legfontosabb, de a szenzor a déli híd körüli hőmérsékletet méri a P35-ös Gigabyte lapokon (P45-ösökön már nincs is szenzor.)
-
BPFeri
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Crucial Ballistix Red 2x16GB DDR4 3600MHz CL16 kit (garancia: Alza, 2030.11.02-ig)
- Garanciális! Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO Alaplap! BeszámítOK
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Crucial RAM 32Gb Kit (1x32Gb) DDR5 5200MHz (ou 4800MHz) INGYEN FOXPOST
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest