- Kína-exkluzív Arrow Lake-S processzorral gyarapodott az Intel portfóliója
- Félkörpanorámás mikrotorony érkezett, ezúttal a SilverStone berkeiből
- Igen nagy külső adattárolókat is kezelni fognak az Xboxok
- A GDDR7 memóriák okozzák az új GeForce-ok magas árazását
- Bemutatkoztak az ASUS ráncfelvarrott, CR szériás Chromebookjai
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS notebook topic
- A GDDR7 memóriák okozzák az új GeForce-ok magas árazását
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
válasz zalman90 #39821 üzenetére
És mennyi feszt adtál neki?
Csak mert az én memóriámnak is 5-5-5-18-on elég az 1,8V, de ha szűkítem 5-5-5-15-re, akkor a Kingston leírása szerint 2,2V kell neki.[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
-
belaazallat
addikt
válasz zalman90 #39813 üzenetére
És biztos ez okozza a hibát, hogy kevés a ramnak a fesz? Nem lehet, hogy mással van a baj? Kitesztelted? Nehogy ezt is túl feszeld!
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Deviance
tag
válasz zalman90 #39788 üzenetére
Akkor erre jon az en kerdesem.
Van 2x1GB CSX -ram + 2x1GB CSX ram (ugyan olyan)
Az elso kitet hasznaltam eddig de most rendeltem hozza meg egy kitet
Ha a masodik kitbol az 1. szamu ramot belerakom akkor erdekes modon az alaplap recovery mode-ba valt es cmos elszall ha a 2. szamut akkor a bios kiirja, hogy 3gb ram de a windows csak kettot lat.
Valami otlet?
Koszonom#update:
cpuz 3gb ramot lat.
everest pedig 2gb-ot
SPD-n belul latja mind a 3mat[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
válasz zalman90 #39767 üzenetére
Ha a te gépedről van szó akkor ez így természetes
Esetleg próbáld meg a Realtek panelján kikapcsolni az előlapi hang érzékelést.
Kalibrálni a mikrofont.
Rosszabb esetben új hang driver kell."Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
emre
veterán
válasz zalman90 #39761 üzenetére
Pedig ez is akkor lett linkelve amiről már beszéltem, csak oda kellene figyelni kicsit.
Esetleg rákeresni a témára, nem megvárva hogy tálcán teszik eléd az információt.
De úgy látszik tényleg elég értetlen vagy.
Szóval ne csodálkozz ha néhányunkat irritál a hozzáállásod."Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
sz.j
nagyúr
válasz zalman90 #39761 üzenetére
Persze, hogy azok (2×1GB), mint ahogy az a képeken is látható.
Amikor még meg volt a másik kit is, akkor a 4×1GB valamivel nagyobb fesszel és MCH OV fesszel kb. 1250Mhz-t mentek.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
válasz zalman90 #39759 üzenetére
Hogy nem "néztem volna még"?
Úgye ezt nem mondtad komolyan?!?Mert itt a topikban is többször leírtam, íme, de a honlapomon is láthatók az eredmények, például ez a 1322MHz is.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
válasz zalman90 #39757 üzenetére
"...mert crucial ramokat veszek "
Az nem rossz választás, mert bár igaz, hogy nekem P35-DS4 lapom van, de ebben "szárnyalnak" a 2×1GB, de még a 4×1 GB, 1066MHz-es Crucial Ballistix memóim is.
[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
válasz zalman90 #39755 üzenetére
Csak Kingmax 1066-os ramjaim voltak, mert a giga ezt szereti, és olcsó, megbízható.
Más kérdés hogy a bios csak 800-asnak látja, de ezzen könnyen lehet segíteni.
Nekem a 4x1Gb hoz +0,2volt van adva a biosban, de lehet a DS3-ban ezt sem kell. Az X-lapok sajnos nem az alulfeszelt tuningról híresek.A HiperX-ekről meg lehet a ram-os,vagy tuningos topikban több információt találsz.
[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
emre
veterán
válasz zalman90 #39753 üzenetére
Ne basztasd a haverom.
Hidd el Ő jobban tudja, csak az összes nálam előfordult alkatrészt nem tüntetem fel.
Volt nálam P35-DS3, P35-DS4 (ezt most árulom) És a jelenlegi EX38 DS5Kicsit több fesz kell a ramoknak és simán mennek. Nem kell túlkomplikálni a dolgot.
A legyolcsóbb mezei 800-as Kingmaxok simán jók, de ki lehet fogni 1066-os ramokat is amik mennek 600-on.(cl5-ben)
De erről már volt szó, és akkor is értetlenkedtél.
Linkeltem is a 600-on futó ramokról képet.[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
belaazallat
addikt
-
belaazallat
addikt
válasz zalman90 #39737 üzenetére
Csak szimplán szarul mér. Nekem E5200- vel volt hogy 10 fokos szobában is csak 40fokot mutatott a a mérő. 40 fok felett mért csak rendesen. Most meg, E8200-vel CM Hyper Z600, hidegebb a magok hőmérséklete, mint a cpu. Mind ezek ugyan abban a lapban(DQ6).
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz zalman90 #39695 üzenetére
a q6600am 75(!!!) fokos volt gyári hűtővel, tavasszal, defaulton (VBios1.35, Vload 1.212). gyári hűtővel feszt emelni minimum meredek (nagyon nem melegedő procikkal ez mehet, de azok jellemzően a kis cache/belépő szintbe esnek, az e8400as meg egyik se).
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
rvn_10
senior tag
válasz zalman90 #39691 üzenetére
Nekem se lehet megfogni, igy raktam rá egy 6 centis ventit igy már elég langyos. Csak féltem h elszáll.
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
dethroner
veterán
válasz zalman90 #39688 üzenetére
Valami külföldi oldalon néztem én is egy cikket, ahol nem sok plusz MHz-et sikerült kicsikarni belőle. Sebaj, ha nem megy felfelé, majd próbálok az időzítésen lefaragni.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
rvn_10
senior tag
válasz zalman90 #39688 üzenetére
Egy kérdésem lenne. Akinek Giga P35 ös lapja van annál az északi híd mennyire melegszik?
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
dethroner
veterán
válasz zalman90 #39667 üzenetére
belaazallat jól beszél, 6, 7, 8 a beállítható cpu szórzó. Eddig 6-ost használtam hogy kipuhatoljam a lap mennyi fsb-re képes, hát úgy látszik 480 a vége. Mondjuk az még eszembe jutott hogy lehet a proci tud csak max 480-ig menni, de most nem nagyon van kedvem másik procit belerakni. Meg amúgy ez megy benne, így tökmindegy hogy melyik a tuning korlátja. Most már a procit húzogatom, alapfeszen most 3360, orthos 2 órája stabil.
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz zalman90 #39667 üzenetére
8.5-ös szorzót biztos nem írhatott! 8-ast tud a proci max.
-
dethroner
veterán
válasz zalman90 #39628 üzenetére
Nekem ilyen memória van a gépemben csak a 2x2 gigás fajtából, hibátlanul megy 2,2 volton.
belaazallat: lehet hogy a lapom nem megy 480-as fsb fölé?
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz zalman90 #39626 üzenetére
A ramról ezt írja a Kingston oldala:
KHX8500D2K2/2GN 2GB kit DDR2 1066MHz Non-ECC CL5
(kit of 2 - 1GB) 5-5-5-15 2.2VSzerk: 2.2V-on hibázik?
Korábban olvastam olyat, hogy giga lapok nem komálnak néhány kingston modult. Régen olvastam, tehát nem biztos! Szerintem ez áll fent, mindjárt megnézem a lap ram kompatibilitási listáját.
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz zalman90 #39620 üzenetére
Ez gondolom a Te konfigod! Túlfeszelted a memóriát. A memóriánál terhelésre nem veszi vissza a lap a feszt.
-
emre
veterán
válasz zalman90 #39616 üzenetére
Nem így használom.
Csak egy teszt erejéig ment 600-on. Én simán csak 400-as FSB-vel használom az E8400-es proci mellett. És ezen az órajelen szerintem felesleges a ramokat megszaggatni.
A képen a mindennapi használt értékek szerepelnek, és ezzel a beállítással +0,2voltot kapnak a ramok, az mch meg +0,1-et. A többi értéket nem piszkáltam.Egyébként XaraX hozzászólásai között (is) lehet elborult ram tuning eredményeket találni.
Pl ez itt
vagy ez éppen[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz zalman90 #39610 üzenetére
Gondolom, ha az ajánlásod miatt túlfeszeli a prociját, nem fogod kifizetni neki? Ezért kell átgondolni a válaszokat. De egyébként igazad van, "ettő" még nem dől össze a világ!
-
dethroner
veterán
válasz zalman90 #39604 üzenetére
Köszi a tesztprogram tanácsokat.
belaazallat: ram nem fogyhatott el, hisz mindig visszavettem a ramszorzót, sosem mentem 1066 MHz fölé. A tuning szájbarágósan legelső írásában úgy emlékszem amd tuning van ecsetelve, ami lehet hogy sok mindenben hasonlít az intel-hez, de azért sztem nem ugyanaz. És még most sem tiszta hogy le kell-e tiltani a c1e és cpu eist beállításokat?![ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz zalman90 #39604 üzenetére
És ha a memória fogyott el, akkor is a procinak adjon plusz feszt?
Azért hülyeségeket ne írjál már!
dethroner:
A proci topcjában kérdezz rá, kb mit tudhat, és aszerint kell belőni a beállításokat.
A tuning szájbarágósan, kezdőknek topicban minden szépen le van írva. Ha azok alapján nem érted, mit, miért, hogyan, akkor még művelődni kell a témában. Egy rosszul beállított tuning okozhat hardver halált is.[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
válasz zalman90 #39592 üzenetére
Ezt nem értem, de látom nehéz lesz. Gondolom amikor a procit tuningoltad /növelted az fsb-t/észrevetted hogy a ramok órajelei is feljebb mentek, ezt addig kell vinned feljebb amíg 1200-on járnak a ramok. De ha tuningoltál szerintem nem mondtam újat.
Az élet kegyetlen .
-
nagyúr
válasz zalman90 #39303 üzenetére
Chipset: lapkakészlet, vagyis a lapon található chipek összessége, rendszerint NB+SB értendő alatta. Tuning szempontjából persze az MCH-t tartalmazó NB hőmérséklete és szükség esetén hűtése a legfontosabb, de a szenzor a déli híd körüli hőmérsékletet méri a P35-ös Gigabyte lapokon (P45-ösökön már nincs is szenzor.)
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
-
Mr.Csizmás
titán
válasz zalman90 #39283 üzenetére
na szóval. visszafogtam.
1.35-el el se akart indulni, aztán 1.4-nél a welcome screenél hasalt el, 1.45-nél a jelszó beírása után, szóval hagyom 3.2-n, alapfesszel. nem akarom felrobbantani a gépet
ja és idle 61 °C volt
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
emre
veterán
válasz zalman90 #39278 üzenetére
Nem nagy kunszt annak az érzékelője van a legtávolabb a melegedő alkatrészektől.
Tehát nehogy azt hidd hogy a csippszett hőmérsékletét méri.A proci hő viszont tök reális, szóval no problem..
[ Szerkesztve ]
-
BPFeri
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xiaomi Robotporszívók (robot vacuum, Roborock)
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Windows 11
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest