Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• trident

csendes tag

Sziasztok,

Pár napja sikerült platformot váltani és újítani. Egy S3 alaplapom van (+E2160 +1950pro +2x1gb Ram +samsung sata vinyó).
    Mivel mindegyik nap dolgoztam, eddig csak az összeszerelés, win telepítés, beállítást tudtam megcsinálni).

Mivel sata vinyóm nem volt, ezért kíváncsi voltam a sata2 tulajdonságaira
    (Samsung Spinpoint P HD160JJ SATA II):

[kép]

Ha jól tudom, ez sataI sebességnek megfelelő.
    Egy vinyó és egy kombó drive van összesen.
    Jumper nincs. Az alaplapon intel és gigabyte sata csatlakozóval is próbáltam.
    Mindkettőn kipróbáltam, hasonlóak az eredmények.
    Biosban nem állítottam semmit.
    Driverekből újra felraktam a cd-n és neten található frisseket.

Érdemes tovább próbálkoznom, vagy ne baszkuráljam, a sataII parasztvakítás és az elért eredmények megfelelnek és ez az elérhető sebesség?

----

A másik kérdésem: a NB és SB elég ''sütős''.. Még nincs szembeállítva vele egy csendes 12 centis venti (codegen Briza ''mindenhol lyukacsos ház'', elől 2x8 csendes, hátul 1x8 csendes, felül üres hely, de ott is lyukacsos a tető, cpu-n csendes hyper tx, táp 12 cm csendes ventivel szerelve).

Érdemes kibányásznom az alaplapot, újrapasztázni, netán cserélni a bordákat? Vagy ne kerítsek ekkora feneket a dolognak, mert megtámogatva levegővel így is elégséges és nem kell aggódnom a bordákkal kapcsolatban?
    Everest szerint 40 fokos az alaplap, terhelés közben is, bios update még nem volt, kézzel tapintva ''sütős''. Tppelni nem akarok, thermométer nincs kéznél... :DDD

---

Ófkórsz ha túl vagyok a sikeres tuningon, természetesen ide linkelem, bemásolom az everest és 3dmark eredményeket alapon és az elért tuninggal (E2160).

Szerk: igen, az #1-es hozzászólást olvastam, de sata témában járatlan vagyok, ezért kérdeztem, kérek segítséget. :R

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák