Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz F34R #3458 üzenetére

    Redundáns tömbben és hosszú garanciaidővel viszont ez majdnem mindegy, csak a várható / addig tapasztalt elhullási rátának megfelelően kell megválasztanod a redundancia szintjét és a hotspare-ek esetleges számát. Mivel általában szinkron módon írható/olvasható egy jobb féle SSD (nem csak a cache, hanem maga a NAND is), így nem is lohasztja le a tömböt egy-egy re-balance/build/silvering (ki hogy nevezi).

    Régen arról álmodtam, hogy mára legfeljebb kétszer annyiba kerül majd az olcsó NAND (akkor nem tudhattam, hogy a 3D TLC NAND lesz a nyerő) és akkor fogcsikorgatva meg lehet ejteni a majdnem teljes átállást, de ez lassabb folyamatnak bizonyult.

    ---

    Lenne viszont egy tényleg Gentoo-s kérdésem is. :D

    Van valami hatékony módszer a rendszer "tisztítására" azon kívül, hogy felhúzok egy szűz rendszert egy átmeneti új filerendszerben (vagyis inkább subvolume/dataset-ben, stb), kézileg válogatva átviszem a hasznos beállításokat/file-okat a régiből, aztán cserélek, majd törlöm a régi root mappastruktúrát (/subvoleme-ot)?

    Olyasmikre gondolok, hogy bizonyos csomagok beránthatnak sok másikat (pl. mikor nem néz szét az ember a useflag-ek közt előre és egy apró diagnosztikai kütyü még MySQL-t, Apache-ot és levelezőszervert is telepít, de van hogy szimplán csak változnak a függőségek), és a portage ezeket el tudja távolítani, ha már nincs rájuk szükség, ugyanakkor hátrahagyhatnak különböző konfigurációs/átmeneti file-okat, amiket érthető módon nem pucol le a csomaggal együtt. (Mármint valami más megoldás, mint kézileg átnézni minden kis almappát, vagy figyelmen kívül hagyni ezeket, mert valószínűleg úgyis csak néhány Mb az egész, vagy annyi se).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák