- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eagl3
veterán
válasz #56474624 #3712 üzenetére
Ahogy mondod.
Viszont azokról a hangcuccokról, amikről beszélünk magyarán az összes számítógépes 5.1 -ről úgy kb. x530 - logi z-5500 -ig bezárólag jó hatással van a hangzásra a különféle effektezés, lejátszókkal való kísérletezés.
Nekem pl. a winamp vált be úgy, hogy a winamp EQ -ját TECHNO -ra állítom, es nem csak az elektronikus zenét hallgatom így. -
313313
addikt
válasz #56474624 #3710 üzenetére
Mikor annó felraktam, új hangzásvilág jelent meg az mp3-nál. Nem vagyok kimondottan vájt fülű, de észrevettem, hogy szebben szól a cucc, nem kicsit, sokkal. Kb ahhoz tudnám hasonlítani, mint alap noti hangkártya vs. Creative Sourand 5.1.
[ Szerkesztve ]
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz #56474624 #2944 üzenetére
A szoba egy picit zsúfolt, így sokszor olyan érzésem van, mintha "elveszne" a mély. (Persze tudom, miért nem csavarom fel akkor a potiját?) Hátul elég sokszor berezonál az rca csatlakozópanel, így nem nyúlok a mély potijához. Gondolkodtam már ezen a modding dolgon, viszont egyesek jó tapasztalattal vannak felőle, míg mások nem.
Az az igazság, h. nagyon kíváncsi lennék az új sorozatra (6000), mivel eddig a konkurens Logitech és a Creative nagyóriásáról ódákat zengenek és igencsak kíváncsi lennék a 3 szett hangzásvilágára és valóban olyan sok különbség lenne a Genius FA szettje és a két műanyag szett között? ...Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi
-
Fatal1tyUSER
csendes tag
válasz #56474624 #1515 üzenetére
Húúú nagyon köszönöm Ba cy lus, örök hálám érte!!!!!
Igazából azt gondoltam biztos tudtok mondani egy linket a pdf-jére, és nem gondoltam, hogy ennyire macerás lesz a dolog.
Kayman, fero2 neketek is thx, hogy reagáltatok rá!
Ja és a középső link kellett igazából, a 4es oldal, a ''packing list'' miatt... Tényleg írhattam volna, hogy csak ez érdekelne belőle és így +kímélem Ba cy lus-t is a munka nagy részétől, csak mondom mégegyszer, azt gondoltam úgy mint pl egy házimozirendszerhez (bár ez is az, mindegy) vagy bármihez lehet találni a neten is letölthető kezelésit. -
Eteke
csendes tag
válasz #56474624 #1446 üzenetére
Hát ilyesmit jelenleg még nem tervezek majd meglátjuk. Ahogy néztem ezek mind 3600-rol szólnak. Mi változott az 5000-ben illetve mik a legzavaróbb hibák amik megmaradtak ? Ezen mit érdemes csinálni ? Még próbálgatom aztán meglátjuk. Mindenesetre ennyiért én nem nagyon találtam jobbat, barez nyilván nagyon messze van a HiFi minőségtől, de főleg csak a pc-hez használom.
-
ArmanD.
őstag
válasz #56474624 #1395 üzenetére
Nézd, kockázat mindenben van. Ő kifogott egy olyatt éppen, de én meg vagyok elégedve az 5000-rel és azt mondom sokkal jobb hangja van mint a 3600-nak. És a sub is kezd úgy szólni
Amúgy egyedül elhoztam mi az a 19 kiló, nehogy má a csík tolja a repülőt, vagy a fika egye az óvodást!
[Szerkesztve]Öreg vagyok már bohócnak!
-
ArmanD.
őstag
válasz #56474624 #1373 üzenetére
Igen hangkártya beállítás, meg modra is gondoltam
Igazából hangzásbeállítást feleslegesnek tartom leírnom, mert mindenki más hangzás keres és ahogy én szeretem hallgatni, úgy nem biztos, hogy Neked tetszene és persze mindez igaz fordítva is.
Hangkártyához annyit hozzátennék, hogy én használok crossovert ami azt jelenti, hogy a sub és a hangfalak keresztezési frekvenciáját be tudod állítani. Én 60 és 80 Hertz között szeretem használni, ott még nem vág le annyi mélyet a hangfalakról, de mégis leveszi a 8 és 10 centis hangszórókról az igen megterhelő mélyeket, persze mindez igaz az erősítő felé is. Feljebb nem nagyon szoktam állítani, nehogy túl nagy beszakadás legyen a mélyebb frekvenciákban.
Így tisztább lesz a rendszered és nagyobb hangerőn is torzításmentesebb lesz mint elötte.
[Szerkesztve]Öreg vagyok már bohócnak!
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz #56474624 #1342 üzenetére
Nekem is a Genius erősítője szórja szét magánka a sztereó jelet, tehát egyik 2ch bemenetére van rakva ha zene megy. Csak írtam, hogy nekem tetszett mikor az XP egyik nemtom milyen drivere a Relatek integrált 882-es hangkarimból tudott mix-et csinálni és dvd lejátszós barátunk után jött ez az egész mix dolog szóba
-
Core2duo6600
veterán
válasz #56474624 #1020 üzenetére
Nekem az jön le, hogy asztali dvd hez van hozzá csatlakoztatva
nem számítógéphez
Adtak hozzá valami átalakítót is, ami mély és a center ''vezérlését cseréli fel''
Igen lehetséges, hogy nem volt a filmben olyan jelenet, viszont, próbálj meg a netről leszedni olyan vob okat, amik a dts ill dolby digital logok, amik a filmek elején szoktak lenni, azzal tuti, hogy szólnia kell a mélynek is
zenehallgatásnál, ha a DVD be teszel be pl egy audio cd ét elvben szólnia kéne a mélynek
persze ha a DVD player kiadja oda, mert itt a hangfalnak semmi esze nincs az azt szolaltatja meg amit kap
de konnyen ki tudod próbálni, plm beledugsz valami stereo forrást , pl mp3 lejátszó discman vagy bármi
van rajta legalább 2 stereo bemenet
akkor tutira kell mindennek szólnia, hiszen felkeveri valamilyen szinten, vagyis ugy, hogy a centerben mind a bal mind a jobb csatorna szól
2 hátsóban meg az oldalának megfelelő csatorna
[Szerkesztve]Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
tubfish
csendes tag
-
baluf1
csendes tag
válasz #56474624 #950 üzenetére
''Sajna'' ha én 5.1-re kötöm a hangkarit, meg kell osszam a Genius AC3 bemeneteit, mert az asztali meg RCA-ra van kötve.Most azt sasolom, hogy mikor osztja le a hangot.Az bizti, hogy ha standby-ban van az egyik, akkor is tompább.Ha áramtalanítom pl. a dvd-t, akkor szerintem nem kavar be.Pedig jó lenne, mert ha Stereo RCA bemenetre kötöm az Xtr-Musicot, a Genius kikeveri a stereo jelet az összes hangfalra - asztat én meg nagyon nem szeretem - számomra a stereo két csatorna.. Ez az egyetlen ami nem tecc a Genius-ban.
-
baluf1
csendes tag
válasz #56474624 #948 üzenetére
Köszönöm, ki fogom próbálni
Az ac3 bemenet használatával kapcsolatban vmi vélemény? Te milyen bemeneten használod a Genius-t? Amúgy a kicserélt 5000-nek ismét gondja támadt: a távirányító néha meghülyűl (már lehet említettem..), megnéztem egy digitális fényképezővel, ilyenkor folyamatosan jelet ad az infra.. ki kell venni az elemet és pihentetni.Muszály leszek írni a Geniusnak, még egyszer nem csomagolom össze a cuccost.. -
baluf1
csendes tag
válasz #56474624 #907 üzenetére
Még nincs.De írtam a driverheaven.net valamelyik admin-jának, és aszonta gőzerővel dolgoznak rajta. Tulajdonképpen a 3538-al lezárul az u.n. első generásiós kx driverek fejlesztése. A 3539 már az X-fi chipjére élülő típusokat is fogja támogatni. Bár olyat is olvastam, hogy a creative vissza akarja csábítani a kx fejlesztőbrigádját (hisz onnan váltak ki), tehát vagy így vagy úgy,de lesz driver Gondolom jót fog tenni az X-fi hangzásának, az audigy-mel csodát tett.Kát hogy elpusztult...
Viszont addig lehet próbálkozni a You-Pax féle moddolt driverekkel, állítólag azok sem rosszak, bár a zs2-mel nem éreztem túl nagy javulást. -
baluf1
csendes tag
válasz #56474624 #904 üzenetére
Szerintem a bakelitet hagyjuk Az egy másik szint. A music sok mindennek nevezhető, kommersznek semmiképp.De mint mondottam, érdemes kipróbálni a kx drivert. Szerintem ez az egyetlen igazi baj a creative-val. Csillog-villog, de egy retek drivert nem tudnak csinálni, amivel jól szólna. Amúgy én is rock-metal témakörben mozgok. Most egy alaplapim van,az is ''cinel'', ha kiírok egy cd-t, hifin is ''cinel''.. Szerintem az mp3 ilyen fos. Abban igazad van, hogy ujabban nagyon elfordult a zene hangvilága, de a filmek-tv képvilága is a valoságtól. Minden túl színes, túl éles, hiányzik a harmónia.Ezért esküsznek sokan a bakelitre. Suinte hiányzik egy-egy cd-ről az a jó öreg, egészséges sercegés.
-
baluf1
csendes tag
válasz #56474624 #887 üzenetére
Egyik haverem gépében van egy ilyen kis aranyos, bepakoltuk hozzám. Tudom, hogy komolyan megoszlanak a vélemények főleg a creative hangkártyáit illetően, de én már hallottam audigy 2 zs-t édesapám technics erősítőjével két 100W-os magnat hangfallal és odavert apám szintén technics cd-lejátszójának. Természetesen nem állítom, hogy nincs egy audigy vagy X-fi-nél jobb - eretnekség lenne - csak nem nagyon van kedvem kb 160 GB mp3-mat kiírni cd-re. Azért nagyon szépen szól egy ilyen ketyere.Hangsúlyozom, ha nem mp3-mat hallgatnék, eszembe sem jutna nem klasszikus fi-hi berendezésekben gondolkodni, de hát ez van. Főleg ha nem a gagyi gári driverrel használja az ember, hanem a kx-project féle softvert rakod alá. Monnyuk az mp3 sem az az igazán hifi szint.
De hát eleve nem ideális egy 5.1-es cuccal zenét hallgatni
Egy Genius 'színvonalának'' megfelel szerintem. -
czanga
őstag
válasz #56474624 #876 üzenetére
Először is nagyon köszönöm a válaszokat.
Megvan az 5000es...
Hát hogy is mondjam... Még bejáratás alatt van, ezért nem csvarom fel nagyon, de 12 óra tájban a hangerő már elég volt ahhoz h anyám dvd-zős délutánát haza b*ssza, mivel feljött a nappaliból azzal h ''örül h jók a hangfalak'', de ''le kéne halkítsam, mert nem hall semmit a filmből''... Jah és persze muter lent volt a földszenten, én meg az emeleten a szobámban...
Egyszóval mindenkinek csak ajánlani tudom! A red tower-ben jutottam hozzá kemény 28600 HUF-ért... Ráadásul helyszinen megengedték h kipróbáljam, ami azért ritka és becsülendő dolog...
Tesztelgetem a cucot, ha bárkinek kérdése van, szivesen válaszolok, és majd megpróbálok egy egyszerűbb értekezést irni a tulajdonságairól... -
Dictator^
veterán
válasz #56474624 #810 üzenetére
Tehát akkor mégis a mélyláda a hibás.
Igy megint nincs mit tennem, bár igy élvezhető, hogy +12dB rajta van.
De pl ha el szeretném adni, elég fura lehet, hogy megveszi egy emberke és nála meg alig fog teljesiteni a mélyláda..Igy magyarul eladhatatlan kb..
De a mély teljesit azért. De gondolom mégse annyit mint kéne.És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Dictator^
veterán
válasz #56474624 #808 üzenetére
Annyit csinál. De nálam nincs bedugva, én csak annyit csináltam, hogy a center/sub kábelét a zöldbe bemenetbe dugtam és ott eszeveszettül szólt.
És nem hiszem, hogy mind 4 hangkártyának baja lenne (Audigy 4, Sblive 5.1, Sblive 4,1 és vmi alaplapi nem vágom mi).
Holnap reggel leviszem a rendszert legalábbis a subot és megnézem ott milyen.
Ha ott jó akkor mi a probléma? Windows szüz, drivereket probáltam régit és újjat is...akkor most hol lehet a hiba?És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Mazka05
őstag
válasz #56474624 #772 üzenetére
Hát én megvagyok elégedve a sajátommal! De már volt vele egy hangszigetelés, meg egy kábel csere! Így már egész jól szól! De a hátsokat nem hallom annyira mennyire én szeretném...Ennyi bajom van vele... Hát nálam úgy szól a mély, hogy az beszarás a kis modocska után! De ezzeket megkapná a nagy is, ha váltanék...Így szerinted?!
Ebben a világban megtanulod, hogy a szar is le van szarva..
-
luci
aktív tag
válasz #56474624 #745 üzenetére
hi !
Korábban nekem is volt X-fi exreme music ,hát nem volt meggyőző az árához képest ,mártmint hangzásban de proci terhelés szinte zéro .
Hangzásba még mindig az audigy 2zs aranycsatis az etalon .
De én direkt ezeért vettem ezt a lapot mert azt hittem olcsonbban meguszom mint egy SB-rel .Egyébként pci-e csatolos ha valakinek ezzel ujjat mondok tehát jóval gyorsabb az adat csere mint pci on . Amúgy realtech kezelőfelületű elég elég össszetett de könnyen kezelhető bár mégse azt csin amit mondok neki...
-
Dictator^
veterán
válasz #56474624 #598 üzenetére
hát mostmár nem tudok mit csinálni, 5.1-es liveon nem vmi jol szol az 5000-es itthon, audigyn meg hogy rá van adva a +dB igy még elmegy...de mostmár ugyis mindegy, csak akkor lettem volna kurva ideges ha más hangkarim lenne és még igy se szolna mint most..
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Dictator^
veterán
válasz #56474624 #596 üzenetére
a bolt szerint nincs baj a mély ládával, maxra felhuzta ugy szolt, de fura... na mind1.. marad a +12dB, a régi 3600osommal ilyen hangerőn mint ezen már remegtek az ablakok...de hát nem tok mit csinálni veszek egy X Audiot
Mod: ha a mélynyomon nincs felhuzva a bass (középen van) és ki van kapcsolva a +dB szinte alig van mély 12óránál.
[Szerkesztve]És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
djtoomi
addikt
válasz #56474624 #575 üzenetére
nekem winamp-ban sem szól.valami nem tom hol van bibi mert jetaudio-ban szól de sem media player classic sem media player 11 sem winamp nem ad center hangot.dvd-nél ami 5.1 mindbe szól a center csak zenébe nem.eddig szólt zenébe is
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
Neck
veterán
válasz #56474624 #537 üzenetére
Egyébként, az ágyamból TVztem, kifejezetten halkan.
A nappali egyik oldalán van az én szobám, átellenben anyám szobája. Zárt ajtókon keresztül aztmondta hogy érezte az ágyon fekve a a mélyet, mondom még1x eléggé le volt halkítva.
Ez a mély nagyon állatAn α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Geli
senior tag
válasz #56474624 #525 üzenetére
én ma voltam az a-compban... kinnt van az árlistájukon, bemegyek a boltba, mondom kérek egy x-musicot. ''megnézem'' - hátramegy, beszélget a többivel, kijön '' csak mercuri van'' mondom most neztem az árlistátok. elmegy a raktárba....10perc múlva ''nem áruljuk, mert nem vette senki'' ahha, valószínű 17ért nem vette senki ezért utaztam 1órát,kereshetek másik boltot.
-
bad-tiger
csendes tag
-
bad-tiger
csendes tag
-
Geli
senior tag
válasz #56474624 #507 üzenetére
Te is x-musikal akarod továbbfejleszteni a csodarendszer muzsikáját?
én is ebben utazom...eddig bruttó 17volt a legolcsóbb,de az el is tűnt az árlistájukról, azután vannak mindenféle bulk-ok, meg retailok,amit nemtom mit jelent, és 23 a legolcsóbb
Ha nem elírás szólj plss -
törölt tag
válasz #56474624 #505 üzenetére
Na jó, akkor nézzük csak...
Megnéztem sima 2 csatornás móddal számítógépről, és azt kell mondjam, hogy egy fokkal tisztább a 2 csatornás módban, bár ez minimális. De a fő tényező a hangkártya, már tudom. És ha belegondolok, hogy egy alaplapi hangkártyához képest ez még mindig mennyivel jobb, de milyen messze van egy egyszerű mezei kis discman-től...
Szóval ne mondja ezek után senki, hogy az x-fi-t nem tudja kihasználni ez a hangfalrendszer. Inkább fordított a helyzet. Még abban is kételkedem, hogy egy x-fi egyáltalán elérné-e ennek a ''csoda'' discmannek a szintjét tisztaságban.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Neck
veterán
válasz #56474624 #497 üzenetére
Hehe, nekem van nem 30 napos, több mint 1 éve fenn is van a rendszer... Mondjuk a legutóbbi addikcióm miatt nem volt időm még arra se hogy rendszert újrapakoljak
MOD: persze OFF
[Szerkesztve]An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
bad-tiger
csendes tag
válasz #56474624 #486 üzenetére
Kipróbáltam a JetAudiot, azzal tökéletesen szólt a mély és a center is. Ezután reggel újra átnéztem a driver beállitásokat, és a sorround settingsnél találtam egy LFE enable jelölőnégyzetet, amit bexeltem, és voala, lett mély! De a center továbbra sem szól 5.1es voboknál sem...
-
bad-tiger
csendes tag
válasz #56474624 #486 üzenetére
Ok,köszi a segítséget, holnap rakok egy másik winyómra egy új windozt. Egyébként kék klite mega pack között sem változott semmi,pedig újrainditottam...
majd beszámolok sikerült-e elérnem valamit. Ha a winfos telepités sem old meg semit,beszerzek egy másik kártyát,ha azzal se lesz jó.... -
bucus
csendes tag
válasz #56474624 #339 üzenetére
Hangzásban semmi különbség nincs a két szín között. Ha jól megnézed, fóliázott pozdorjából készültek a dobozok, ami hangfalnak megfelelő anyag. Na persze, ha gitárról lenne szó, ott természetesen igazi fából kell lennie. Pl.: Gibson Les Paul mahagóniból - ez adja a hang vastagságát - jávor fedőlappal - ez adja a csilingelő tónusát.
-
Száni
tag
válasz #56474624 #342 üzenetére
Mit garasoskodsz itt 150K-val? 300 alatt nincs értelme (nem is nagyon van rendes) mahagóni testű gityót venni
Dictator: Ez tuti garis probléma. Meghallgattam az mp3-at és a recsegés utáni részen nálam - 3600-as szetten - nagyon szépen szólt a mélyHa akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.
-
Dictator^
veterán
válasz #56474624 #357 üzenetére
jól gondolod, az 5000-eseken van logo az összesen, és az első hangfalak kisebbek mint a 3600osé, előszőr furáltam..igaz nem sokkal de tök furának tünik hogy lecseréltem a ''kisebb''hangfalakat elől kisebbre
saját vélemény , nekem külsöre a régi hangfalak jobban bejöttek, viszont a subwoofernél az ujabb bejövös, a kék ledek meg minden, picivel nagyobb az 5000-es mélyládája.És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
agentzee
csendes tag
válasz #56474624 #349 üzenetére
A dobozára asszem az van ráírva hogy SW-5000 (HF nélkül), 5.1, 3600W PMPO (vagy mi, most nem megyek le a pinyóba megnézni pontosan). A Genius siteján nem találtam meg akkor se, ahonnen vettem, ott meg a árlistában se szerepel. Lehet hogy fantomtermék ? Ha a 3600-as távirányítója nem vált bemenetet, akkor lehet, hogy az, csak a számlán szerepel 5000.
Hű de gáz, miért van az hogy amit már nem gyártanak, rögvest még nyomaiban is eltűntetik a honlapról, ráadásul kicsi országunkba mire eljut, már biztos kifutott -
Dictator^
veterán
válasz #56474624 #336 üzenetére
hát már sokszor jött gyári hibás cuccom, csak most itt az is játszik, hogy nem 2 nap alatt cserélik hanem vagy 2-3 hét.. ..
to agentzee: ugyérted 3600ast hoztak ki? mert a sima 5000est nem ismerem, hacsak nem te kevered és 5000-es helyett 3600ost kaptál, biztos megéri igy, bár én most szivtam egy gyári hibás 5000-essel
te döntöd el, a 3600os is nagyon szépen és faszán szól, de ha van rá plusz 6k-d amit nem sajnálnál akkor megéri.És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Dictator^
veterán
válasz #56474624 #333 üzenetére
hát még én...elhiheted... a poén amugy, hangerő 12óra, mélynek a tekerője fullra tolja jobbra, winampon max hangerő, windowsba max hangerő és ciripel a mély... aztán ráadok még hangerőt 1óráig ott meg már zörög...
egyértelmü hogy csere igaz?
[Szerkesztve]És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Dictator^
veterán
válasz #56474624 #328 üzenetére
a fene se tudja a lényeg a lényegben, hogy kaki... azt az átalakitó kábelt se az eddig se a mostani rendszerhez nem találtam, csak felajánlották hogy nézzem meg. megnéztem de nem jó... irtam EHD-nek hogy visszaviszem csak nem hiszem hogy karácsony előtt vissza tudnám söt kicserélni meg föleg nem hiszem h lesz idejük.
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest