- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Aktív témák
-
0805
tag
Sziasztok!
Van 2db Genius SP-HF-1250X -em és arra gondoltam h összehoznám egy Logitech Z-4e mélynyomójával.Ezt ugy csinálnám h fognám a Geniusoknak a sima hangszóróit(amin nincsen ki-be kapcsolók stb) és összekötném a z-4e mélnyomójával.A Z-4e -et pedig a géppel.
Szerintetek jó ötletnek tünik?Gondolom a geniusnak megmaradna a szép hangzása és a logi meg még ráadna több mélyet...igaz?
Vki adna tanácsot?Vagy h jó ötlet-e.
-
hellboy20ger
csendes tag
Hali!!
Nekem van egy Genius HF-5000 5.1 házimozim és ha a DVD csatornán használom akkor a jobb és a bal hátsó hangszoró nem szól, a jobb hátsó pedig recseg (én kimértem,nincs benn elég áram) de ha átkapcsolom Tv-re vagy Game csatornára ott szól mind és nem recseg egy sem. Már vettem egy 5.1-es hangkártyát mert azt hittem azzal jó lesz de sajna ne
. Szerinted mi lehet a bibi??? Ja és még a távirányítóm is elromlott az meg az egyik napról a másikra beadta a kulcsot. Lehet e venni hozzá távirányítót?? A házimozimról annyit hogy nemsokára 3 éves lesz és tettem bele akusztikaszivacsott.
-
pumukli23
senior tag
Sziasztok!
Nekem egy genius 2000x-em van, és halkan zúg. Teljes csöndben lehet hallani, vagy ha közelebb hajolok hozzá. Ha minden kábelt kihúzok, akkor is csinálja.
Mindegyik ilyen, vagy így jártam?
Köszi! üdv -
malisonX
aktív tag
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
dangerzone #505 üzenetére
Szia!
drivert a www.geniusnet.com oldalról lehet letölteni.
ez a gyár oldala és így a driverek csak onnan elérhetők. -
GeniusHU
aktív tag
válasz
szata.68 #503 üzenetére
Szia!
Az 5100.on egy 5.1 és egy aux bemenet van.
Az 5.1 analóg, azon nem tudod a gépet rákötni.A sztereón rákötöd a tv-t és abból átjön a jel a ps3-ból is.
De ebben az esetben nem fog az összes hangszóró szólni, csak a mély, front és talán a hátsók. Ennek a pontos infója kiderítés alatt.Egy 5000- vagy 5005 viszont a sztereó bemeneten keresztül az összes hangszóróra kinyomja a jelet.
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
fenergie84 #502 üzenetére
ment PÜ
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
KisCobiii #500 üzenetére
Üdv!
Az első kérdésre a válasz, hogy már nem kapható a potméter.
Nem gyártják fél éve és nálunk most fogyott el a készlet.
Kontakt spray-vel ajánlott kezelgetni, az ideiglenes megoldást okoz.A másodikról pontos infós emailt írj a szerviz@genius.hu címre, vagy telefon és kérd a szervizt.
-
GeniusHU
aktív tag
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
malisonX #498 üzenetére
Szia!
Ha mindent kihúzol belőle, akkor is van alapzaj?
Mert ha kihúzod és akkor megszűnik, akkor egy alaplapi hangkártya hangja van.Ha kihúzott állapotban is csinálja, akkor a hangfal hibája, ebben az esetben garanciális javításra vissza kell vinni.
A kábelek dugdosása csak a tápkapcsoló lekapcsolása után javasolt, menetközben pedig egyszerűen tilos.
-
malisonX
aktív tag
válasz
pumukli23 #521 üzenetére
Genius support szerint ha AUX-ra csatlakoztatsz egy eszközt, akkor ál 5.1-ben kéne szólnia. Úgy tudom hogy még 5000-nél, 5005-nél is így működik a dolog. Ezenkívül az 5100-on lehet állítani surroundot is -7-től +7-es skálán, ami az égadta világon nem csinál semmi változást
Jól beszívtam ezzel, mert eredetileg az LCD TV gagyi hangszóróit akartam vele kiváltani, TV-nek meg ugye sztereó kimenete van... Plusz itt van még a sípolós problémám amit pár hozzászólással ezelőtt írtam.
Holnap visszaviszem, és megpróbálom visszakérni a pénzemet...
-
vv5204
senior tag
válasz
pumukli23 #516 üzenetére
Nem biztos. Sztem hangkártya függő lehet a dolog. Míg a Logi Z-5500-am 3
Jack-el direktbe volt kötve, ha jól emlékszem DVD filmeknél 5.1-be nyomta.
Akkor nem lenne értelme a 3 liknak a számítógépen, hanem egyszerűen, mint egy
MP3 lejátszó 1 darab Jack-RCA kábel a Genius legalsó csatijába (L, R). -
pumukli23
senior tag
Erre gondoltam (utóbbi)
A genius nem tud mit csinálni az spdif kimenettel, mert az (asszem) digitális jelet küld ki, és ezt a hangcuccnak kellene feldolgoznia.Közben találtam leírást, hogy melyik szín, melyik csatornát jelenti:
[link]Sok sikert! üdv
Hoppá.. közben vettem észre, hogy miről van szó.
Ha sima 3 likas hangkártyád van (pl fülhallgató, mic, spdif) akkor 5.1-be nem tudod rákötni.Szóval valszeg csak stereoban fog szólni laptopról.
-
vv5204
senior tag
válasz
pumukli23 #513 üzenetére
Így részben én is választ kaptam a kérdésemre, bár még nem teljesen világos.
Ami kell, akkor egy olyan kis átalakító dobozka, illetve 4 darab olyan kábel aminek egyik vége Jack a másik fele 2 darab RCA.
Ezek szerint fogod az egyik kábelt, azt bedugod a számitógép S/PDIF-jébe
(Jack vég), majd a másik felét (RCA-k) a kis dobozba.
A 3 másik kábel RCA végződéseit a Genius-ba (Front, Rear, Sub/Cent), a Jack végüket megint a dobozkába.Ha jól értem.
-
pumukli23
senior tag
Szia!
Ahogy leírtad, úgy csak stereo fog szólni.
Neked a mélynyomó hátulján a másik 6 lyukat kell használnod (egybe is vannak karikázva)A csatlakozók:
Első bal Első jobb
Hátsó bal Hátsó jobb
Center MélynyomóOlyan kábelek kellenek Neked, aminek az egyik vége (2) RCA (ez megy a mélynyomóba), a másik vége 3,5 Jack (számítógép 5.1es hangkártyája).
Ennek a kép baloldalán lévő színes kábelek kellenek:
[link]
(itt egy csatlakozó 2 csatornára van, ezért elég 3, míg a másik végén két RCA van)Ha nem találsz ilyen szines kábeleket, akkor persze vehetsz sima feketét, vagy bármilyet, a lényeg, hogy RCA - Jack legyen, csak ekkor tudd, hogy melyik hova való.. pl címkézd fel.. ezért jobb a színes
Alapjaiban véve ilyen kell neked: [link]
üdv
-
Bela_88
csendes tag
Sziasztok!Nekem az lenne a problémám hogy vásároltam 1 Genius SW-HF5.1 5100 hangfal rendszert(hozzá teszem nagyon király cucc ajánlani tudom mindenkinek) Na és az lenne vele a bajom hogy nem igazán tudom megszólaltatni 5.1 be számítógépen...
Olyan kábelt kaptam hozzá hogx 2 dugó megy a mélynyomoba és 1 a számítógépbe?'?'kérdezem én ezzel az 1 dugóval hogy lesz 5.1??Vagy ha nem ez a baj valaki irja meg mit csináljak hogy szoljon minden hangszóróElőreis köszi csumicsá!
-
pumukli23
senior tag
Szia!
Sokaáig gondolkoztam, hogy én is ilyen hangfalat vegyek, többet is kipróbáltam.
Az biztos, h minden ilyennél a hangerő egy fix értékre áll bekapcsoláskor, és nem jegyzi meg az előzöt.
Amiket én meghallgattam, ott általában halk hangerőn csak a frontok (talán még a center+sub) szóltak.
üdv -
vv5204
senior tag
Sziasztok!
Egy Logitech Z-5500-am van, de elgondolkodtam, hogy lecserélném egy Genius SW-HF 5.1 6000-re, mert ugyan a Logi szép nagy mélyet ad, de a műanyag szatelitei csapnivalóan zörögnek nagyobb hangerőn.Kérdéseim:
Hány féle módon tudnám összekötni a laptommal, ami 3 jack-es S/PDIF-el, Realtek HD Audio hangkártyával?
Direct-be, tehát 3-3-as végződésű jack-el lehetséges? Esetleg Optikai kábellel? (ilyenem van egyik vége jack a másik a szögeletes optikai)
Dolby Prologic II-őt, tehát plö MP3-at 5.1-re lebontani tud a Genius?
Az előre beprogramozott hangszíneket (Pop/Classic, stb) ki lehet váltani manuális beállítással? -
KGeri
csendes tag
Sziasztok!
Pár Genius 5005-tel kapcsolatos jelenséget szeretnék megosztani veletek.
Vásároltam nagy reményekkel kb. egy hónapja egy példányt, amivel 2 komoly problémám akadt:
- a hangerőszabályzó geiger-müller számláló módjára kattogott, ha tekerődött (de frankón).
- a hangerőszabályzó kb. a hangerő 1/5-éig (nagyjából a vízszintes állás) hiába tekerődött, semmi hang nem jött ki belőle, majd egyszercsak megjelent a hang, de érezhetően nem a legkisebb hangerővel. Bemenettől független a jelenség, több eszközzel is teszteltem. Ugyanez volt igaz a sub-ra, centerre, surround-ra is, a sub esetében ez különösen zavaró volt, hisz lágy mélyet nem lehetett előcsalni belőle.Vissza is vittem a vásárlás helyére, sajnos pont a 3 munkanapos cserekötelezettség utáni 4. napon, ahonnan így továbbküldték szakszervízbe (hogy a genius hivatalos szakszervízébe, afelől vannak kétségeim), de 3 hét alatt sem került vissza hozzájuk javítva, így felajánlották, hogy elhozhatok helyette egy vadiújat. Ez tegnap meg is történt, és az új hangrendszernél is ugyanúgy fennáll a hangerőszabályzóval a 2. probléma (kb. 1/5 hangerő alatt egyáltalán nincs hang, aztán egyszercsak megjelenik, de nem igazán halkan), illetve ennél azt is észrevettem (az előzőnél erre nem figyeltem fel, de lehet az is így működött), hogy akármilyen hangerőn is kapcsolom ki, a következő bekapcsoláskor a teljes hangerő kb. 1/3-ára állítja be magát.
Ezenkívül mindkét esetben elég csekélynek érzem a teljesítményét, volt nekem a jó öreg legelső szériás fadobozos Genius SW-HF 5.1-ből, és sajnos a nyomába se ér sem hangminőségben, sem teljesítményben. Kezdem nagyon bánni, hogy túladtam rajta...
Szóval a kérdéseim röviden összefoglalva:
- Normális, hogy a hangerő 1/5-éig semmi sem hagyja el a hangfalakat?
- Bekapcsoláskor fix hangerőre kell visszaállnia, vagy oda kellene neki, ahol kikapcsoltam?Köszönöm a segítségeteket,
KGeri -
sgteam
aktív tag
Hali!!
srácok kéne egy kis help!! vettem kb 4-5 éve egy genius sw 5.1 hangfal szettet de nem a pc-hez vettem hanem a házimozihoz de most rá szeretném kötni a pc-re és nincs megfelelő kábelem hozzá valaki betudná nekem linkelni, hogy milyen kábelre volna szükségem. előre is köszönöm
ui: a hangfalol egy 9csatis din csati van az 5.1 eléréséhez de az alaplapomon csak egy rca dugó van az 5.1 eléréshez.
alaplapom -
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Slimstar 250-es billentyűzetem van.
windows 7-re már létezik rá driver, mert a hozzá kapott cd-ről nem akar telepíteni, mert az wistához meg xp-hez volt. -
L4D1K
őstag
Sziasztok. Boldog tulaja vagyok immár 6éve egy Genius KB-21e (KL-0210) PS/2 billentyűzetnek. Nagyon meg vagyok vele elégedve, ha ez tönkre menne, valószínűleg ugyanilyet vennék. Amit viszont szeretnék megtudni. Szeretem a billentyűzetről vezérelni a számítógépemen installált JetAudio és Power DVD programokat, mivel a léptetést / hangerőt onnan megoldhatom, de hogyan tudom beállítani hogy a "Media" funkció billentyűre alapértelmezetten ne a Windows Media player, hanem vagy a JetAudio ill. a DVD lejátszó program ugorjon fel. Windows 7 beta fut a gépen, ehhez való drivert nem találtam, talán már nincs is.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
szata.68
senior tag
Helló
Nekem egy kissé amatőr kérdésem lenne.
Szeretnék venni egy SW HF 5100-ast. Rá tudom kötni a Playstation 3-ra,és a TV-re egyidejűleg? Ha igen,akkor szólni fog az összes hangszóró?
Vagy ha csak a TV-re kötöm,akkor szólni fog a játszás alatt is,ugye?Előre is köszönöm,és várom a válaszod!
Üdv.
Szata
-
fenergie84
addikt
válasz
GeniusHU #497 üzenetére
Szia GeniusHU!
Van egy Genius 5000 5.1-em.
Ma észre vettem, mikor bekapcsoltam filmnézéshez, hogy búg. Nem hangosan, de érezhetően. Ha felveszem a hangerőt nem erősödik.
Eddig ezt nem tapasztaltam, nagyon ritkán van használva, van mikor havi szinten 2-3alkalmat, akkor is egy két film erejéig. 2007. decemberében vásárolta, majd 2008. júliusában gariztatnom kellett, mert a elromlott a bemeneti oldala és cserélve lett (vagy 2hónapot vártam rá).
A kérdésem az lenne, hogy szerinted mi a probléma és hogyan lehet orvosolni?
Debrecenben lakom, és a kisker ahol vettem megszűnt, most teljesen tanácstalan vagyok.
Előre is köszönöm a válaszod!
Üdv.
Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Tőzsde és gazdaság
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Latitude 5350 2-in-1 13.3" FHD IPS érintő Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- iPhone 15 Pro Max / Natural Titanium / 256 Gb
- GIGABYTE AORUS GAMER LAPTOP /// i7 13700H /// 32 GB DDR5 /// RTX 4080 12 GB /// 1TB NVME
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ASUS Dual GTX 1660 SUPER OC 6GB DDR6 Videokártya!
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest