- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Léghűtés topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
- OLED monitor topik
- Milyen videókártyát?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Aktív témák
-
gabor128
aktív tag
szia Pisti27!
Épp ezt ecsetelgetem én is. Sajnos a dolog hiányzik belőle. Ezért építettem külön egy dobozt, amibe belevezetem a bemeneteket és kapcsolókkal kapcsolom, kiválasztom. Ki a rák akar a földön négykézláb mászkálni és dugdosni a vezetékeket.
Elég sok időmbe és pénzembe is került megcsinálni, de építettem bele egy plusz dolgot és csupán +2 kapcsoló és vezeték kellett: Ha a DVD 5.1 kimenetén csak a frontokon jön hang, mert a film 2CH-s, akkor a frontokat a kapcsolókkal átkapcsolom az egyik nem hazsnált 2CH-s bemenetre. Így a két front sztereo helyett az összes hangszóró szól.
Bár egy idő után megárt a kapcsolgatás. Így is kb 14 kétáramkörös kapcs. kellet meg egy rakás vezeték, plusz az eszközökhöz az összekötő kábelek.
[Szerkesztve] -
gabor128
aktív tag
Üdv!
A fá-val kapcsolatban.
Mikor megvettem először csak a géphez használtam, tök jó volt.
Aztán láttam hogy van még néhány bemenet a mély hátulján. Igy rákötöttem videot, DVD-t, TV-t. Kiderült hogy igy gerjed a dolog. Hosszas próbálgatás után rájöttem, hogy a gépem okozza a zúgást. Ezt a dolgot nem tudtam megoldani. Mit csináljat a hangkártya kimenetével, hogy ne okozzon más bemeneten zajt? Nem találtam megoldást, ezért csináltam meg a már említett dobozt.
Ha valaki tudná a megoldást az írja meg!!!
Üdv!
Ja:
Egyébként a leválasztatlanságot az is igazolja, hogy ha zenét hallgatok a gépen, és az 5.1 bemenetre rákötött DVD lejátszót elindítom, akkor többnyire a két eszköz hangja egyszerre hallatszik, és ennek a szétválasztására még az előlapon sincs gomb.
A kétcsatornás bemeneteket (2 CH) legalább szétválasztották egy gommbal, és szerintem a gombokon túl azok is simán össze vannak kötve. -
gabor128
aktív tag
Üdv!
Nekem is van egy ilyen fadobozos kütyü. Gen. 5.1
2 bajom van vele:
1.: a hangerő felénél már elkezd búgni egy picit. Ez még oké, ez betudható az erősítő hibáinak, zajnak, stb., meg ritkán használom olyan hangosan.
2. : Hogy az erősítő hátulján levő bemenetek, szerintem nincsenek függetlenitve egymástól(még nem szedtem szét a dolgot)
Ugyanis ha a számítógépet rákötöm a 9pin-es csatira önmagában oké, de ha még bármely más bemenetére rákötök valamit, akkor roh...ul búg. Ez nem a készülék hibája, hanem földhurok, mondják ők. ---> javítani nincs mit, én nem szedhetem szét a gari miatt, úgyhogy a köv.-t voltam kénytelen csinálni.
Csináltam egy dobozt, belevezettem az összes bemenetet, és kapcsolókkal választom ki, hogy melyik bemenetet akarom használni, majd az erősítőn is kiválaszto, s így tudom hallgatni. Egyébkén a tervezők zsenialitása, hogy a 9pin-es számítógép csati annyira nem szabványos, hogy nem is lehet kapni. Csak 8 pin-es van.
Sajnos így kell váltogatno a bemeneteket, pedig ezt megoldhatták volna az erősítő dobozon belül, hogy egyik bemenet se termeljen zajt a kiválasztott bemenetre, vagyis lekapcsolná azokat.
Az előlapon található bemenetválasztó gombokról meg annyit, hogy 600 éves kifutott darab, amelyet már nem, vagy csak kérésre gyártanak. tök analóg az egész, és pont ilyet használnak a gagyi eszközökben.
Nem akarom fikázni a terméket. Egyetértek az előttem szólóval. Ennyi pénzért ezektől függetlenül megérte megvenni. Csak ezt a leválasztásos dolgot sajnálom, ezt még megcsinálhatták volna!
Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Autós topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Újszerű Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro Gari: 25.09
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest