- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
Pisti27
csendes tag
Nem akarok bunkó lenni, de nem értem, hogy az általad felvázolt összeállításnak mi köze a Geniushoz, ha cseréled a frontokat, a hangszórókat, az erősítőt stb.
Ennek a hangfalszettnek a különlegessége, ami megkülönbözteti a többitől, hogy egy igen jó kompromisszum. A hangszórók, az erősítő önmagában egy vicc és nevetséges, de remekül tudnak együtt dolgozni, valahogy kisegítik egymás hibáit és az eredmény, az egészet egybevéve egy hallgatható nagyon is fülbarát hangkép és nagyon szép dobozkialakítás (bár ez ízlés kérdése), valószínűleg egészséges szépérzékkel megáldott emberek tervezték (sajna manapság ez nem jellemző).
Van egy havercsajszim, aki gyermekkora óta énekel, és nagyon szereti a zenét. Van egy Cserháti koncert felvételem, azt megmutattam egyszer neki...végigbőgte, azt mondta olyan, mintha előtte énekelne, neki még ilyen tapasztalata nem volt. Tény, hogy nagyon szépen szól az a felvétel. Én az emberi beszédre vagyok a legérzékenyebb, nekem az a lényeg, hogy az legyen természetes hatású, hangzású. Nem HIFI a szett hangja, nem torzítatlan hanem természetes hatású, kellemes. Én ezen tvzek, még órák múlva is kedvem van hallgatni és ez a lényeg. És ezt ilyen kis pénzért tudja.
Amúgy meg a hifiben nagyon kevés tuti recept van. Sokszor mondott már csődöt a logikus ész, többek között az ORION HS280ast is többször akarták mod-olni, nem sikerült jobbat csinálni belőle. Azt mondták pld., hogy túl mély frekvenciákat bíztak a középsugárzóra, hát logika szerint feljebb vitték a keresztfrekvenciát. Ekkor viszont elkezdett torzítani, mint a bolond, holott nem ezt várták. Egy pici ORION torony erősítő lepipálta a tesztekben a híres QUADOT, holott a paraméterei nem indokolták ezt, de fül mást mondott...
Egyébként én is mániás átalakító vagyok, mindent átalakítanék - végül is villamosmérnök lennék - de ehhez a szetthez nincs kedvem nyúlni. Akkor már inkább lecserélném az egészet.
Most félre ne érts, nem fikázásképp írtam le ezeket - amelyek ebben a topicban olvashatók nagyrészt mind indokolt átalakítások: kábel, tömítés stb. - de egy szinten túl már szerintem nincs értelme modolni. Szerintem.
Üdv -
MC Pite
veterán
Pff, látszik icsit, hogy fél óra alatt írtam miközben 3 emberrel beszéltem.
HT5xx az Orion szett, nem tudom fejből a pontos típusát. A frontokban dupla szélessávú, és 30Wos (60) a mély. Távirányítós.
Ha merevítem a membránokat, vajon javít a selyemmel való használatos hangzáson is? Nem sok a különbség, de ennélkül szebb, de ha nem tök egyenletesen kenem el, akkor bizony hordani fogja.
Dynaudio-ra fáj a fogam, max DLS-ből nézek körbe, ezeken elég jó tekercsek vannak, ált méretüket meghazudtolóan szólnak.
Aktív témák
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AliExpress tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- További aktív témák...
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest