Aktív témák

• dKes

tag

Sziasztok!

Végigolvastam. Lenne nekem is egy "búgós" problémám. Nekem 3600-osom van, húgoméknak az 5000-es. nekem TV + PC 5.1 van rákötve nekik DVD 5.1 + TV. Nálam TV-nél max hangerőn (TV levéve min-ra) van egy kis búgás, de a PC csatornán semmi (+ a többin sem) - ez nem olyan érdekes. Húgoméknál ha a PC-t sztereóben rákötöm bármelyik sztereó bemenetre, akkor jellegzetes 50 Hz-es búgás van ezerrel. Ha az is 5.1-en lenne, akkor azt mondanám, hogy közös a két bemenet, eltérő a föld potenciálja => földhurok. Na, de a kapcsolókkal különválasztott csatornákon is - itt ráadásul mindegy melyiket nyomom be? Az 5000-snél közös a föld is vagy mi újság (PC-t kihúzva a sztereóból megszűnik a probléma)? Valami ötlet erre azon kívül, hogy a PC-t földeletlen konnektorba dugják? Esetleg a Genius-ba nem lehetne föld-et bekötni, vagy megoldani, hogy a kapcsoló azt is szétszedje? Még nem néztem utána, de ez elég reménytelennek tűnik. Ez azért így elég gáz ... Meg persze a két 5.1-es bemenet esete is, de gyanítom, hogy ugyanolyan földdel azzal se lenne nagy gond, legfeljebb lehetne mix-elni ...

Természetsen stand-by vagy bekapcsolt állapotban egyikünkké se búg ...

Aktív témák