- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED monitor topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Samsung LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
Aktív témák
-
dKes
tag
Szerintem meg pont a 'Redirection' a jó megoldás - különösen az ilyen mérsékelten veretes cuccoknak. Ennek a lényege ugye az lenne, hogy "kettévágja" a frekvenciát - a mélyek - egy bizonyos frekvencia alatt - mennek a sub-ra a közép-magasak ( ugyanezen freki felett ) mennek a szatelitekre. Ez azért jó, mert a sub mélyben jó - a szatelitek pedig a közép-magasra - fordítva nagyon nem. Az se jó megoldás, ha mindenre engedünk mindent, mert pl. a sub nem tud "értelmesen" szélessávban szólni - míg a magasak megmakkannak a töménytelen mennyiségű mélytől. Ennek eredménye továbbá egy nagyon nehezen belőhető igen zavart terű hangzás.
Én mondjuk 100 Hz-et ajánlanék ehhez a cucchoz általános használatra - 30-40 Hz-nél nagyon kevés mély jön ki a sub-ból (+ a szatelitek se bírják), míg ennél többnél már jöhetnek fals hangok + tolakodó lehet a mély (de nem ütős!).
Szerk: AC3Filter-el pl. jól ellehet játszadozni pl. frekikkel, Redirection-al, gain-el - sőt mindent hangot rá tud engendi minden hangszoróra (mixelni is lehet). Aki kicsit eljátszadozik ezzel - az sztem belátja, hogy nem mondok túl nagy marhaságokat ...
-
dKes
tag
Nos nézegettem egy már belinkelt képet : [link] .
Jól látszik, hogy a hátlapi panelen a földek közösítve vannak (a jobboldali - azaz felső panelt érdemes nézni). Ha jóllátom akkor nincs is mindegyiknek kivezetése a történetesen a két szélsőnek. Így az a megoldás eleve nem játszana, hogy ezeket különvesszük és a két 5.1-es bemenet közé kapcsoló(ka)t beiktatnánk, amit a hátlapra kivezetnénk. Annál is inkább mivel szerintem a "belső" panelon is hasonló a helyzet (pl. a kapcsolók környékén) - így adnánk a sz@rnak egy pofont (szószerint
). Mondjuk akinek van képe a kapcsolók környéki bekötésről az tolhatna pár képet. Így leginkább külső megoldásokban gondolkozhatunk - pl. bemenetválasztó építésével/vásárlásával. Árulni, mondjuk nemigen láttam ilyet, de kapcsolási rajzok vannak dögivel net-en - pl.: tanitható távirányítással is. Azonban ez kicsit nagyobb beruházást igényelne + kis szakértelem és célszerszámok sem ártanak ... Persze kevésbé szofisztikált megoldások is szóbajühetnek. Esetleg a belső nyákok újratervezése + legyártása, de nem hiszem, hogy sokak birtokában vannak ilyen cuccoknak.
A földeletlen PC-t, ha egy mód van hanyagolnám - aki tapasztalt már "megrázó élmény(eke)t" és/vagy idővel torzító hangkártyát egyebeket az érti miről beszélek ...
Ejh barkács lesz ebből is idővel ...
-
dKes
tag
Sziasztok!
Végigolvastam. Lenne nekem is egy "búgós" problémám. Nekem 3600-osom van, húgoméknak az 5000-es. nekem TV + PC 5.1 van rákötve nekik DVD 5.1 + TV. Nálam TV-nél max hangerőn (TV levéve min-ra) van egy kis búgás, de a PC csatornán semmi (+ a többin sem) - ez nem olyan érdekes. Húgoméknál ha a PC-t sztereóben rákötöm bármelyik sztereó bemenetre, akkor jellegzetes 50 Hz-es búgás van ezerrel. Ha az is 5.1-en lenne, akkor azt mondanám, hogy közös a két bemenet, eltérő a föld potenciálja => földhurok. Na, de a kapcsolókkal különválasztott csatornákon is - itt ráadásul mindegy melyiket nyomom be? Az 5000-snél közös a föld is vagy mi újság (PC-t kihúzva a sztereóból megszűnik a probléma)? Valami ötlet erre azon kívül, hogy a PC-t földeletlen konnektorba dugják? Esetleg a Genius-ba nem lehetne föld-et bekötni, vagy megoldani, hogy a kapcsoló azt is szétszedje? Még nem néztem utána, de ez elég reménytelennek tűnik. Ez azért így elég gáz ... Meg persze a két 5.1-es bemenet esete is, de gyanítom, hogy ugyanolyan földdel azzal se lenne nagy gond, legfeljebb lehetne mix-elni ...
Természetsen stand-by vagy bekapcsolt állapotban egyikünkké se búg ...
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest