- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
Aktív témák
-
Cifu
félisten
Pár megjegyzés, ha szabad:
Felötlött egy kérdés a fejemben, még pedig a következő... Hallottam nem mindegy, hogy milyen irányban kötjük be a hangszórókábelt... Gondolom ez a sodrás irányától függ.
Nem a sodrás iránya számít, hanem az, hogy merrefele halad benne az áram. Valami szakmai fórumon végletekig kibelezték a témát, a lényege az, hogy ahogy az egyenáram halad, a drót anyagszerkezete, vagyis az elektronok áramlása alkalmazkodik hozzá, és ez többek között befolyásolhatja a hangszínt is. A kábeleken azért van feltüntetve bekötési irány, hogy ha leveszed a kábelt, tudd, hogy melyik végét hova kösd vissza.
Ez a kábeles dolog: csak a polarításra kell ügyelni mindig, a többi az sztem ilyen audiofil vakítás, amikor már nem tudnak mit kitalálni és inkább rákenik a kábelra
Nos az audiofillek valóban kissé túlságosan is belemerülnek a dologba, de az tény, hogy nagyon is sokat számít a kábel. Kiváncsiságképpen tegnap cserélgettem a kábeleket a kb. 2 hetes házimozi hangfalrendszeremnél, és bizony lehet hallani a különbséget, hogy ''bejáratott'', vagy friss kábel van a hangfal és az erősítő között. Rendben, hogy a különbség nem egetrengető, de tényleg kihalható még az én botfüleimmel is.
Tud valaki mondani egy képletet kábelméretezésre?
Az alaptétel: minél rövidebb és minél vastagabb. A kábelek és a hangsugárzók között csak olyan hosszú kábel legyen, amennyi tényleg kell, ám arra sem árt ügyelni, hogy az átellenben lévő hangfalak (tehát például a bal és a jobb Front) kábelei azonos hosszúságuak legyenek. A vastagság terén persze mindig ott az a tétel, hogy bele lehessen rendesen dugni a foglalatba.
Kácsában ajánlottak egy 300 valahány forintosat. Nem tudom, hogy megéri-e?
Itt a kérdés az, hogy mennyit akarsz rászánni, tény, hogy egy jó kábel dobhat egy kicsit a hangminőségen, de csodákat azért nem kell várni tőle. Ha olcsón akarsz (állítólag) csúcsminőséget, akkor látogass el az AVX.hu fórumba, és keres rá a Cat5 topicra. A DiY (Do it Yourself) audiofillek azzal szórakoznak, hogy Cat5 kábeleket vagdosnak szét, és megfelelően összecsavarva ezeket használják hangkábelnek. A vájtfülüek szerint ez a megoldás üt mindent az 1000Ft/m kábelár alatt elérhető szinten.
Remélem nem zavartam.
Aktív témák
- Keychron Q0 Plus, kiterjesztett numpad kiosztású, halkított, PBT kupakos makropad billentyűzet
- Samsung Galaxy s24 Dual sim 8/128GB Független
- Keychron Q8 halkított, magyar feliratozású PBT kupakos billentyűzet + második csere belső
- Vegyes szimulátoros kiegészítők
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-13700H 16/1TB Iris Xe 3K+
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest