Keresés

Aktív témák

• nethy

csendes tag

válasz Cifu #630 üzenetére

Ellenkezőleg... köszönöm a hozzászólásodat! :B

A kábel bekötésének irányához megemlíteném azt, hogy az általad említett avx.hu fórumon olvastam, hogy egy manus úgy szokta bekötni, hogy a kábelen lévő feliratot ''elejét'' az erősítőbe, a ''végét'' a hangládikóba dugta... Próbálom vizuálisan is segíteni a dolgot...

...................xy kábel 2 x 2,5 nmm..........................
    [erősítő]>--------------------------------------------<[hangszóró]

Remélem segít valamit :)

Ne tudom, hogy működik-e, de nem rég olvastam és gondoltam megosztom a fórumos kollégákkal.

Erről a CAT5ről olvastam egy-két dolgot. Ha jól sejtem magam kell, hogy megsodorjam vagy nem tudom pontosan. Ezért inkább utána is nézek :D

[Szerkesztve]

• fero02

nagyúr

válasz Cifu #630 üzenetére

Hi!

Zavarni ugyan nem zavartál, csak nem értem, h miért nekem irtad le mindezeket. Eddig sem én tettem fel a kérdéseket. Én mindössze megpróbáltam helyesen megválaszolni a feltett kérdéseket a legjobb tudásom szerint.

De akkor vegyük újra elő a dolgokat, hiszen erre való a fórum!

Én annyira nem hiszek ebben. Nagyon sok cumót csináltam már magamnak is és másoknak is. Ezek full maszek dolgok. De ugynakkor rengeteg házi-mozi rendszert is összekötözgettem már, volt akinek toldó kábeleket kellett csinálnom, volt akinek kompletten újravezetékeltem az egész mindenséget, volt akinek mikrofonkábelt készítettem, stb...de soha nem találkoztam ilyennel. Akkor itt van ez a Te házi-mozi vezetékcserélésed is. 2 hetes a system. Még a hangszórók be sem járatódtak rendesen, az ilyet még egyenlőre csak mérni szokták és jegyzik, h hol és mennyivel és milyen értékek változnak a bejáratás ideje alatt. Ha ezek megvoltak, csak utána lehet bármiféle konklúziókat levonni. Addig felesleges. Amit nem írtál, h milyen rendszered van? Mert ha vmilyen műanyagdobozos, akkor viszont sztem kár az egészről beszélni is (ezt nem sértésnek vagy fikázásnak szántam!)
    Az alaptételeddel annyiban értek eggyet, h minél rövidebb legyen és a hossza kb-re megegyezzen. Viszont azzal, h minél vastagabb legyen az sztem nemhogy fölösleges sok esetben, hanem butaság is.
    Az pedig, h a CAT5-ös LAN kábeleket fonják vagy sodorják v nem tudom én, h mit csinálnak vele, azt inkább nevetségesnek tartom. Ez is kezd túlzásba menni. Ilyet még az audiofilok körében is ritkán látni.

Remélem sikerült mindenre válaszolni, amire akartam reagálni.

Üdv!

Aktív témák