Aktív témák

• quinlan

tag

Update!

Újra szétszedtem a mélnyomót, mivel úgy gondoltam, hogy jobb ha eltávolítom a vattát a két IC panel közül. Elég meleg volt a hőleadó radiátor, és ez valószínűleg a vatta miatt volt.

És ha már szétszedtem, akkor gondoltam egyet, és csináltam még néhány modot :)

Először is kikevertem egy újabb adag műgyantát, majd eltávolítottam a gyári hangszigetelő szivacsot. A farostlemezek találkozása elég igénytelenül volt kivitelezve, ezért kiöntöttem az egész kamrát az illesztések mentén. Az apró rések így biztosan betömődtek. Elég sok műgyantát elhasználtam erre, és egy egész délutánom elment erre az egy műveletre, de szerintem nagyon megérte.

Ezután észrevettem, hogy ahol a két kábelköteg áthatol az elülső farostlemezen az előlapi panel felé, az két nagy méretű lyukkal van megoldva. Namármost, ezek a lyukak a kábelek átmérőjéhez képest sokkal nagyobbak, ezért ezen a helyeken hatalmas rések voltak. Ezeket jó szorosan kitömtem vattával, majd szigetelőszalaggal leragasztottam, hogy még véletlenül se tudjon kimozdulni a vatta az erős légáramok miatt.

Ezután vsiszaragasztottam a gyári hangszigetelő szivacsot a helyére. Ilyenkor döbbentem rá, hogy ezek a Geniusék azon spóroltak, hogy rövid szivacsot tettek bele. A szivacs ugyanis nem ér le a kamra aljáig egyik oldalon sem. Én éppen ezért ezt a hiányt kipótoltam és két, méretre vágott hangfalszivaccsal pótoltam a hiányt. A hátlapra sem került gyárilag szivacs, éppen ezért én oda is tettem. Itt elég macerás volt a méretrevágás, mivel a sok csatlakozó, és az IC panelek miatt különböztek a méretek. De végülis nagyon szépen meg tudtam csinálni, elég igényesre sikerült. (mindenesetre igényesebbre, mint a gyári megoldás...:)

Fontos! Akinek van jó minőségű hangfalszivacsa, az akár teljesen ki is cserélheti a gyári hangfalszivacsot. Ezen kívül akinek nincs ragasztója a szivacs ragasztásához, az használhat nyugodtan műgyantát is! Ez ugyanis a tömítő funckiója mellett igen erős ragasztóként is használható.

Ajánlom mindenki figyelmébe ezt a modot, szinte gyerekjáték megcsinálni...Én azelőtt soha nem csináltam ilyesmit, mégis nagyon könnyen ment. Ahogy Krila is írta, elrontani semmit nem lehet..:)

Aktív témák