- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
Hirdetés
Aktív témák
-
quinlan
tag
''ezermillió sebből vérző géniusz''
Nos, erre annyit mondanék, hogy a mai napig nem találtam még 60-ért, sőt 70-ért sem olyan 5.1-es hangszettet, ami ilyen tisztán, dinamikusan szólna. Arról nem is beszélve, hogy a Genius mellett amit ma kapsz 40k-ért azok általában csak nevetséges kis műanyag _hangszórók_ nem pedig _hangfalak_. Mert számomra ez is elég döntő volt a vásárláskor, hogy ennek legalább hangfal kinézete van...
Csak ismételni tudom magam, én nem használtam semmilyen csillapító anyagot...Két fő módosítást végeztem el, de ezek egyike sem volt (lehetett) bármilyen hatással a kamra légmozgására:
1. Réstömítés (csak a szükséges helyeken, a kamra belsejében nem)
2. A gyári szivacs megtoldása
A gyári szivacsot pedig hidd el, hogy lespórolták, ha látnád szétszedve a dobozt, te is észrevennéd, hogy az egyik oldalon rövidebb, míg a másikon hosszabb helyen hagyták meg...Szóval én csak pótoltam az apró hiányt, és biztos vagyok benne hogy ezzel nem befolyásoltam semmi lényeges dolgot. (A mélnyomó hangereje, dinamikája legalábbis nem változott)
Az a mellékes körülményt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a belső részek hűtése is a reflexnyíléson keresztül történik. Ha nagyon lecsillapítod, akkor nem mozog eléggé a levegő a dobozban
Hol írtam én ilyen hogy a reflexnylást lecsillapítottam? Ennyire hülye azért nem vagyok, tisztában vagyok a léghűtéssel, és a reflexnyílás szerepével...
Vattát el kell felejteni, túlságosan könnyű akusztikailag.
Ismétlem: vattát nem használtam hangszigetelésre, akusztikai jellemzők befolyásolására. Erre a célra csak és kizárólag a gyári szivacs toldását végeztem el, normális MNC hangfalszivaccsal.
Az oldalapok közötti ragasztóhiányt én nem pótolnám, hanem a sarkokba az élek mentén egy 2x2cm-es saroklécet ragasztanék, hogy merevebb legyen.
Ezen is látszik, hogy még nem láttad a mélnyomót belülről, ugyanis mindenhol vannak gyárilag saroklécek
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Jogász topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox Game Pass [2025] - Az augusztusi lista
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Filmvilág
- Sorozatok
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- További aktív témák...
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- HP EliteBook 820 G2 i5-6300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest