Aktív témák

• DDL

őstag

válasz quinlan #95 üzenetére

Én nem értek hozzá ezt előre közlöm. De szerintem az ezermillió sebből vérző géniusz belseléből nem baj, ha hiányzik az a kis csillapító anyag. Ugyanis ezt nem ex-has teszik bele normálisabb gyártók. Nem elsősorban ezért van olyan hangja amilyen. Sőt ezt még fel is szokták használni a ''dúsabb'' basszus érdekében. Hanem, hogy ott is szelel, ahol nem kellene. Tudjátok: bolond lyukból bolond szél fúj?! ;] (Az a mellékes körülményt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a belső részek hűtése is a reflexnyíléson keresztül történik. Ha nagyon lecsillapítod, akkor nem mozog eléggé a levegő a dobozban.) Vattát el kell felejteni, túlságosan könnyű akusztikailag. A legjobb a gyapjú lenne, de ha nincs akkor vatelin (télikabátok bélése), kőzetgyapot, üveggyapot. Tömítésre - ahol készőbbiekben esetleg a bonthatóság cél - egy speciális erre a célra kifejlesztett anyagot kell használni. Ennek neve PULLFIX. Nyílászárók hő- és hangszigetelésére használják :)) különböző vastagságban és szélességben lehet kapni speciális szaküzletekben (OBI, Praktiker, METRO, stb). De remekül lehet speckós szerszámmal darabolni (tapétavágó szike).

Az oldalapok közötti ragasztóhiányt én nem pótolnám, hanem a sarkokba az élek mentén egy 2x2cm-es saroklécet ragasztanék, hogy merevebb legyen. Ezzel megoldódik a szelelés, és a rezonáló doboz szétesésének a veszélye.

Üdv: DDL

Aktív témák