- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple MacBook
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- RAM topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tirexi
addikt
válasz
Rabbitf_24 #17495 üzenetére
Sztem elég rossz döntés lesz mivel semmi olyan game nincs most a Metro 2033-on kívül amit nem vinne jól egy 3GB-os 580.
De te tudod...
Majd gondolj ránk ha a CF nem működik egy vadi új játékban. -
ÁdiBá
veterán
válasz
Rabbitf_24 #17495 üzenetére
3Gigás GTX580 után?!
(#17497) Rabbitf_24 Értem. Akkor sok sikert hozzá!
-
Rabbitf_24
addikt
Hétvégén elbúcsúzok a kedves csapattól és egy kis ideig a vörösök csapatát erősítem egy 7950-el.
A típusa még nem dőlt el. (Giga vagy Sapphire) de lassan meglesz...
-
theniel
aktív tag
válasz
warcat #17490 üzenetére
Szerintem 100%-al erősebb kártyát csináltak, csak miután meglátták a versenytárs gyengére sikerült csúcskártyáját visszavesznek a teljesítményből. Így legalább marad még ha kell.
Mondjuk ez nekünk nem jó hír, de sajnos mindig ez van. AMD-ék végre egyszer eldobhatnák jobban a kalapácsot. -
k.soma
senior tag
Szeretjük a BF3-at. Vagy csak az NVIDIA drivereket?
-
warcat
veterán
Írtam már hogy teljesen irreális elvárás, 45 % a versenytárs csúcs gpujához képest azonos generáción belül, kéz a biliben esete.
Ehhez közelítő érték még csak közelítőleg is csak úgy születhetne, ha nvidia oldalon már nem lenne szükség a fogyasztás kordábantartására, és így kijöhetnének a 28 nm miatt lehetséges 1000-1100mhz+ feletti alapórajelen,és kényelmesen figyelmen kívül lenne hagyva,hogy a 7970et brutálisan lehet húzni,sőt kell is -
ÁdiBá
veterán
válasz
BeLucZ #17488 üzenetére
Nem elsődlegesen játékot mondtam, de akkor is játékokban bőven 50% mondanék.
Épp ezért sorolom őket egy zacskóba a 480 és az 580GTX et mert ugye ez fermi, és most kepler jön...
Szerintem egy két mai játékban azért a bő 60-80% képes ráverni a 280 as a G80as családra.
GTX480 vs 280 párbaj is érdekes ugyan is valahol 60% a különbség valahol 120% ... Játék válogatja. Mai játékokban szintén domborít már a fermi a 280 ak ellen ugye.
De ebbe ne menjünk bele.
Én csak azt mondom hogy a fermi ellen ilyen mértékű változás megeshet...
60-80% nevetve. -
BeLucZ
addikt
Szerintem a 7900gtx 8800 Gtx-es hasonlításon kívül a többi amit felsoroltál valami kegyetlen nagy hülyeség, nemtudom honnan szedted
285 >>> 480 közel 100%? te hol élsz ember ?
jó lesz az 40nek is jó indulattal, de lehet 50 a jo driverek után
480 >> 580 meg nagyon hülye példa mert egy apró ráncfelvarrás az egész max 15-20%, clock to clock meg szinte bolhafingnyi difi van, tapasztalat, volt(van) 480 580 isvantagen kivül sehol nincs akkora difi a két kártya közt(max 30% amit az nvidia állított anno), rendes játékokban nincs akkor difi
-
BeLucZ
addikt
nem túl sok ???
főleg a mostani teljesitménynövekedési tendencia terén igencsak az odabasz kategória lenne
7970es állatot is 45%al darálná akkor 580ast min 60%al verné az már szerintem nagyon impresszív lenne egy single gputól, úgymondd csodálatos lenne az utobbi évek 10-20%os kemény előrelépéseihez képest, remélem tényleg igy lesz, mert akkor az én figyelmemet is felkelti -
ÁdiBá
veterán
válasz
Tökmindegy #17469 üzenetére
Pedig nagyon így nézki hogy ez lesz a kepler GTx680.
Pár hete, belikeltem egy gpu-z képet amin szintén ugyan ezek az adatok voltak.
Nvidia Kepler GTX680850MHz Core clock
2 GB 5.5GHz GDDR5 Memory
1024 Stream Processors
512bit Bus Width
Priced at $649
45% faster than HD 7970
A 45% még reális is lenne szerintem. Nem túl sok, nem is olyan kevés.
Annyiért már leváltanám a GTX580.De azért várjuk ki a végét szerintem. Mert megint az lesz mint a 480 esetében, ámultunk bámultunk azt jól pofára estünk.
-
beci43
senior tag
válasz
Na erre fáj a fogam!Nyárig kibírom...
-
keIdor
titán
válasz
Cybertrone #17477 üzenetére
Továbbra is azt mondom, hogy míg nem demoznak, addig hiszi a piszi ezt a félévet... esetleg valami 650-660 jöhet ebben a félévben. HD5870-re is 6-7 hónap után jött válasz, az is szar lett, szóval lehet várni rá nyugodtan...
-
Tökmindegy
senior tag
Fogalmam sincs ,hogy milyenek lesznek az új NV-k ,de én nem tartom elképzelhetetlennek,hogy egy nagyot ugranak. Náluk is ott az új csíkszél,plusz 512 bit,meg végül is bármi lehet,de mondom nem elképzelhetetlen.
Persze majd kiderül ez is idővel. -
MarcZ
senior tag
válasz
Cybertrone #17477 üzenetére
Úgy értettem, hogy mindig is bivalyerős kártyáid voltak. Lehet, hogy fake amit írtak, több mint valószínű, de azért az x90-es széria nem a gyengeségéről híres.
Cyber: Én is így értettem, téged az ilyen cuccok írnak körül a legjobban.
-
Cybertrone
veterán
1 nyákon 2 gpu nálam nem bejövős... 2 külön kártya az a bajövős!
Mindazonálltal én mind addig szkeptikus vagyok míg normálisan ki nem jönnek... könnyen lehet hogy ez is egy fake a sok közül... ha hivatalosan bejelentették volna azt hogy mik az egyes kártyák specifikációi azt nem egy ilyen sehonnai kis oldal írná le, ha nem valami ami ennél nevesebb...
Ez a x%-al gyorsabb dolog meg teljesen hülyeség a véleményem szerint... majd ha kint lesz kiderül, addig nem létező dolgot definiállnak egy létezővel szemben, ami azért lássuk be elég nagy butaság!
MarcZ:
Szeressük a jó cuccokat! -
MarcZ
senior tag
válasz
Cybertrone #17473 üzenetére
Neked való kártya a 690.
-
Dreamie
őstag
válasz
1,5 ször gyorsabb a 680, mint a 7970?
kíváncsi vagyok...
690 2x1,75 Gb memoria, ez megint be fog sülni, de ne legyen igazam.
-
warcat
veterán
válasz
Félelmetes fanboism a teljesítmény terén(kizártnak tartom,hogy ilyen hosszú fej fej mellett haladás után hirtelen bármelyik gyártó ennyire el tudna ugrani a másiktól egy generáción belül),de az árakra még rá is hibázhattak
Nem csodálkoznék a 650 dolláros árcímkén 680 esetében,ha ez konkrétan az új 28nmes csúcs gpu lesz és nem valami átnevezés. -
cyberkind
félisten
válasz
Finom lenne egy 680-as !
-
Tökmindegy
senior tag
-
TTomax
félisten
válasz
k.soma #17458 üzenetére
Én se használom már az skse-t nem is érdemes a legutóbbi patch óta... na ott Whiterunban a lépcsőről lefelé nézve volt eddig 35-37 fps,a legutóbbi patch óta viszont 50.
Stabilan fut a játék 50-60 fps között,nem is tudom levenni a vsyncet,mert akkor két három vízszintes csík mentén töri a képet,tehát nem ugyanaz a képkocát látom... (thearing) vagy mi,és majd elh@nyom magam tőle...(#17460) MarcZ
Mert levette a vsyncet,amúgy DX9-es játék ugyanaz a motor mint az Oblivion,ezek fekszenek az nV-nek.Ha több szálra írták volna anno,akkor nem lenne vele gond...Így,hogy csak két magot terhel,meg azt se rendesen, van vele probléma... egy GTX560-nak meg kéne ennie reggelire 1920X-ban... -
-
k.soma
senior tag
30-150 között mozog
Helytől, napszaktól függően.
Elég bugyuta egy engine amin megvan írva a játék, mert amikor 30FPS-em van akkor nem pörgeti fel a GPU-t sem a CPU-t de amikor 130FPS van akkor is csak néha éri el a 80%-os kihasználtságot.. Szóval eléggé logikátlanul van ez kitalálva.
-
k.soma
senior tag
válasz
alibaba78 #17451 üzenetére
Srácok úgy néz ki, hogy sikerült megoldanom az NVIDIA vezérlőpulttal a Skyrim Vsync erőltetését (force off-ra állítottam). A korábban linkelt videón lévő bug néha előjön, de nem állandóan. Így már a GPU-t és a CPU-t is elég jól 80-90% körül használja ki a játék, Vsinyccel meg átlagban 50-60%-át használta.
-
olbaidhun
őstag
Sziasztok!
Sikerült beszereznem egy inno3D gtx 570 kártyát. Hamarosan beillesztem egy i7 2600 és 8gb ddr3 mellé. Szeretném megkérdezni, hogyan tudom beállítani a két lcd-mre, néhány játék indítását?
Pár helyen már olvastam, dll-hackről , stb, de korrekt, egybefüggő leírást még nem találtam. Tudtok nekem valami kapaszkodót adni ezügyben?
-
alibaba78
őstag
válasz
k.soma #17440 üzenetére
Hat akkor sajnos nem tudom. Remeltem, segit majd neked.
(#17436) MarcZ : A fuggoseg relativ. Nem csak akkor vagy fuggo, ha egesz nap jatszol. En nem csak jatek, de ph fuggo is vagyok, mivel nincs olyan nap, hogy ne ereznek kesztetest felnezni, forumozni. Pedig nem is vagyok itt egesz nap, de meg csak fel napot sem. Tudom, ez nem az a topic, szoval elnezest az off-ert.
(#17447) Keldor papa: Igaz. Mindig is irigyeltem azokat az embereket, akik kepesek beosztani a sajat idejuket ugy, hogy futja arra, amit igazan szeretnek.
-
keIdor
titán
válasz
alibaba78 #17427 üzenetére
Általában én sem, mert a legtöbb Single 10 óra max.
Multinál általában én is max 200-at tolok, több ritkább. Talán a régi CoD: UO és CoD2 volt több a klán warok miatt.De a TES: Oblivion, Skyrim, Fallout 3 meg New Vegas az kivétel volt eddig, Single de 100 óra felett volt mind, mikor abbahagytam.
-
Gyufaaa
veterán
Lusta vok vissza keresni. Mennyi a max fesz amit még "érdemes" az 580-nak adni?
-
Alpachino
veterán
válasz
Gyufaaa #17439 üzenetére
Aha...akkor az 1000mV, a GTX570-nek is kamu alapfesz, mert 2d-ben csökkentett órajelekkel is 0.913mV-ot kap. Viszont most néztem Crysis2 alatt 1.063mV-al, 800MHz-en stabil, de nekem már itt 90 fok környékére felszökik a gpu, ami jó 8 fokkal több, mint ugyancsak stabil 1.050mV, 780MHz ( max.82 fok)
-
k.soma
senior tag
-
k.soma
senior tag
válasz
Rabbitf_24 #17428 üzenetére
De nem tudom "kivenni"
Épp ez a bajom. Próbáltam cfg-ben átírni, de valamiért az sem segített. Nekem fullHD-ban, high textúra packkal, minden maxon nemtudom meddig menne, mert fps limit van..
-
k.soma
senior tag
válasz
Rabbitf_24 #17423 üzenetére
Laggol a játék, és szerintem a Vsync bugol. Playclaw-al néztem az FPS-t meg a GPU, CPU kihasználtságot, limitem nincsen, de viszont a játékban alapból van Vsync ami ugye 60-ra lekorlátozza az esetemben az FPS-t, viszont amikor 60 fölé ugrált playclaw szerint az fps ilyen lagg keletkezett a játékban, mintha ping lagg lenne, nem FPS
Szóval kicsit be-be akadt aztán előrébbdobott
Zavaró jelenség, próbáltam nvidia inspectorral erőltetni az élsimítás elhagyását, de még mindig FPS korlátom van..
-
Pala
veterán
válasz
Joker94 #17420 üzenetére
Ahogy Keldor is említette, nem nyersz sokat azzal a plusz néhány száz MHz-cel. Amihez kevés a 3.5GHz, ott nem fog megváltani a 3.8 sem. Jól mutat a boot-képernyőn ennyi.
Már így is sok pluszt kihoztál belőle az alap 2.66-hoz képest, nincs miért szégyenkezni. Tapasztalatból mondom. Tavaly váltottam Q9400-ról 2500K-ra és a váltás után visszagondolva örülök, hogy egyetlen plusz petákot sem öltem a 775-be. Nem érte volna meg. Pedig megtehettem volna, hogy veszek egy még jobb P45-ös lapot, meg mondjuk cserélek Q9550-re vagy Q9770-re, de értelmetlen. Ez a Q9400 3.5GHz-en még kitart azért egy darabig, ha addig tudsz félretenni, én a helyedben Sandy-be, vagy a hamarosan megjelenő Ivy-be fektetném.
-
k.soma
senior tag
Srácok bocsi, hogy megszakítom a proci témát
, de valaki van itt aki tolta Skyrimmel?
-
BeLucZ
addikt
főleg azért nem mert q9400nál gyér a szorzó igy esélytelen mert akkora fsb-t a kutya fasza se visz el
nekem q9550el megvan a 4,25 Ghz maxba stabilan, de q9650nel meg lenne 4,5 is
qx9770el meg huhuuuu :d határ a csillagos ég csak le lehessen hűteniigaz ez már itt keményen nosztalgia...
-
Pala
veterán
válasz
Joker94 #17415 üzenetére
Arra szerintem nagyon minimális esélyed lesz csak. Én se bírtam addig jutni, pedig jó lapot raktam alá. Többek szerint az így elért 3.8GHz is már csodaszámba megy (Q9550-ek jobban mennek). Szóval ha ebben reménykedve vennél P45-öt, én inkább lebeszélnélek róla. Amit erre szánnál, abból gyűjts inkább i5-re/i7-re, de 775-ös platformra már nem érdemes költeni egy fillért se. Döglött ló sajna.
-
Pala
veterán
válasz
Joker94 #17413 üzenetére
Tudom sajna, volt Q9400-am. P35-ben használtam először (ugyanolyan lapom volt, mint a tied, csak nem DS3, hanem DS4), ott nekem is 3500-ig ment kb., viszont később váltottam P45-re, és plusz 300MHz-et rá tudtam tenni. Igazából már ez is nagyon szép az alapórajelhez képest.
-
Joker94
aktív tag
Megvettem én is BF3hoz a Back To Karkand-ot de szerintem sokkal szebb mint az alap BF3,de sajnos szarabbul is megy.
Proci limites vagyok pedig az alap játékba nem,és így 35 körülre is beesik az fps.
-
-
Gyufaaa
veterán
-
Scholes9
nagyúr
Én arra írtam, h sokan árulnak orosz verziót, amihez állandóan le kell tölteni angol nyelvű fájlokat, na én 3k-ért olyat vettem, amihez nem kell, tehát alapból nem orosz, hanem angol nyelvű, olyan mintha Originen vetted volna meg, csak éppen nem 49,99 euroért...
Ha érdekel, írj pü-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- PlayStation 4
- Microsoft Excel topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Formula-1
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Commandos: Origins teszt
- The First Berserker: Khazan
- További aktív témák...
- ASUS TUF RTX 3070 Ti - Bármelyik RX 6800 (XT) / 125 000 Ft
- ASRock RX 6950 XT 16GB GDDR6 Phantom Gaming OC - Gari 2026.05.02. -ig - Eladó!
- Kitűnő állapotban lévő ASUS DUAL RX5500XT EVO OC 8GB 128bit
- Asus TUF Gaming RTX 3080 10GB pár hetes újszerű 2 év Alza garancia
- XFX Radeon Speedster MERC 319 RX 6800 XT 16GB GDDR6 256bit // dobozos // 34 CM HOSSZÚ, 1,8 KG !!!
- Beszámítás! Lenovo Legion 5 gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650Ti 4GB W10
- AKCIÓ! GIGABYTE X570 AORUS XTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest