- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videós, mozgóképes topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Akciókamerák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Aktív témák
-
8472
aktív tag
2.0-ig: Bővebben: link
3.0: Bővebben: link -
kovsol
titán
igen itt üt ki hogy 3dmarkban nem nagyon számít a mögötte lévő vas!
de a játékokban hidd el egy A64 vagy egy prescot jobban teljesít akkor is ha 3dmarkban ugyan anyit is kap a barton vagy sembpron netán celeronos gép.
én most így minden full alapon kapok 83xx pontot 3dmark03 ban és 05 ben 34xx pontot és mégis mennek a játékok! (BF2 -t clanbasen nyomom nagy mapokon én ott se akad be! most képzeld el ha clan waron akadni)
[Szerkesztve] -
corran9
tag
Próbáld a google-ba beírni, de lehet h érdemes lenne várni vele holnapig, mert most nagyon nehezen jön le mindenhonnan, a fél világ ezt tölti...
Nekem is nemrég jött le, pedig pontban mikor elérhető lett elkezdtem tölteni, és nagyon hullámzóan jött :S
Egyébként én innen szedtem: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
prmcsk
addikt
''Főleg azért, mert Prmcsk egyszer azt mondta, hogy a karinak nem gáz a 120 fok. (remélem jól emléxem''
Sziasztok !
Rosszul emlékszel.Én ilyet soha nem mondtam.Sőt, a 80 - 100 C fokot is
soknak tartom.(lásd: passzív 6600GT)
Mindennek az a jó, ha minél hidegebb,főleg tuning szempontjából . -
DM-Fan
nagyúr
Azért nem foglalkozunk vele (?), mert:
-milliónyi teszt van róla (pl. itt a PH-n is), hogy hol üt vissza a 128bit, és hogy mit ér a Vertex Shader 3.0 (amivel az Ati még mindig csak 2.0-nál jár) és egyáltalán, hogy hogy állja meg a helyét a kártya a nagyok között (nem csak a fórumot kell bújni kedves kolléga, hanem a szakcikkeket is olvasni kéne)
-már ki lett vesézve a kérdéskör a kártya megjelenésének idején (nézz szét a topic archívumaiban)
Egyébként olvasd el a fönti hosszabb érvelésemet és rájössz, hogy nem extra az a Zalman, és pláne nem fölösleges.
Üdv. -
DM-Fan
nagyúr
Ez is igaz lehet, de szerintem nem éri meg kísérteni az ördögöt ezzel a ''ha kiég a karim úgyis visszacserélik dologgal''. Annak az esélyét, hogy hőmérsékleti okok miatt száll el a kártya minimalizálni (gyakorlatilag megszünteteni) tudod a Zalmi-val, annak az esélye meg, hogy a hűtéscsere miatt száll el a kártyád szvsz gyakorlatilag konvergál a nullához, ha szakszerű és körültekintő voltál. A hangja meg innentől kezdve ajándék. Persze én már kenyérkereső vagyok, úgyhogy én könnyen beszélek az árát illetően, de szvsz még egy tanulónak sem túl megerőltető. (max. kihagyod az egyik héten az egyetemi bulit és olvasol helyette valami jó regényt és már meg is spóroltad az árát).
A leves-kóla hasonlat meg természetesen csak egy sarkított példa volt, hisz nyilván jópárszor meg kellene csinálnod rövid idő alatt és nagy hirtelenséggel, de hidd el, hogy ha nem is drasztikusan és nem is látványosan, de árt az a fogaidnak, akármilyen ''kemény legény'' is vagy. Meg persze nem kellemes érzés, ami ugye szintén azt jelzi, hogy a szervezeted ''nem szereti''. -
joe777
senior tag
-
ssolitude
őstag
Amint a képen látható,az elv nagyjából ugyanaz,mint a VF700-on,csak kevesebb pillangólemezzel.Ez még csak a kísérleti darab volt.Nagy problémája,hogy a tulajdonképpeni hőelvezető mag nem közvetlenül a GPU-ra ül,hanem egy közbeiktatott talpra.Ezáltal két hőátadó réteget kellett képezni(felület,paszta,stb...)ami nagy valószínűséggel sokat ront a hatékonyságon.
A másik(és nem utolsó) negatívum,hogy a talplemez,illetve a pillangólemezeket összefogó szorítólemezek is vörösrézből készültek,ami ugyan könnyen megmunkálható,de a hőelvezetés szempontjából valószínűleg hátrányos.
További gond a mérete(a súlya talán nem annyira,bár nem éppen könnyed darab).Az eredetileg a VGA utáni második PCI slotban lévő hangkártyát bizony csak a legalsó slotba sikerült begyömöszölni.
Mindezen problémák kiküszöbölésére készült el a második,már némileg javított változat(bár egyre biztosabb vagyok benne,hogy még ez sem a végleges)
Erről bővebben a következő hsz-ban. -
Bobbacsi
veterán
Bővebben: link esetleg itt nézz körül
-
Motion_Blur
félisten
Bővebben: link Itt egy másik teszt, szintén hibátlan a 16pipe
-
Motion_Blur
félisten
-
Motion_Blur
félisten
Nem árt neki, Rivatunerrel kell. Bővebben: link
-
Flashget
félisten
-
B-L-A-C-K
titán
Rover innen tudja hogy annyit kapott!
Bővebben: link -
popey37
addikt
Slym, ez nagyon első , sőt első előtti ajánlat. ennyiért inkáb megtartom. bolti ára most 50k fölött egy kicsivel és zsákbamacska, ez tuti kari. tuningban menne feljebb is csak nincs rajta rendes hűtés, ezeket az eredményeket a gyári hűtéssel csináltam+egy 8 cm-es ventivel.
elképzelésem szerint 42-43k alatt nem adom oda senkinek. -
Zsót112
tag
NYet hiba csak a motiváció és a bátorság fogyott el. Meg azért ennyin néztem mer 2 héttel a kártya vásárlás után megjelent a leadtek gyárilag túlhajtott cucca ami olcsóbb volt mint az enyim és ennyin ment. Na ez b@szta a csőrömet, de már elmúlt.
Na most már tényleg megyek hunyni.
Jóccakát!
Mod: lehet megy feljebb, de nem néztem (még).
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
Valamit félreértettél...
Arról volt szó, hogy a megzakkant cooleres VGA-t cserélik-e...?
Én pedig jeleztem, hogy szét kell választani a kérdést kis- és nagykeres vonalra...
A kiskertől elvárják és az esetek 99%-ban ki is harcolják a vásárlók, hogy kicseréljék nekik a garis időn belül megállt coolert.
A gond ott van, hogy a nagykerek viszont az esetek nagy részében ezzel a hibával nem cserélnek...
Tehát a kisker vagy tesz rá saját zsebből coolert, vagy pedig megpróbál ügyeskedni...
Ha kerül a gyárihoz hasonló működő cooler, akkor ''sokkolva'' a VGA-t kikényszeríthető a garos csere, mert a működő venti ellenére kuka VGA-t muszáj cserélnie a nagykernek...
De ez ritka, mivel gyári coolerek ritkán vannak szabadon...
A konkrét esethez: nem értem hogyan segítene ez Rommel-en...
Neki semmi baja a coolerével....neki fizikailag sérült a karija...akár működik, akár nem, a szervíz meg fogja tagadni a cserét és jogosan...!
Könnyen elképzelhető hogy már gyárilag szarul volt beforrasztva a kondi, de az is lehet hogy a boltban kezelték gondatlanul amikor kibontották és felcímkézték...
Persze az sem zárható ki hogy Rommel nem volt elég óvatos...de ez lényegtelen, bizonyitani egyik fél sem tud semmit.
Ezért kell megnézni, megtapogatni és lehetőleg kipróbálni amit vesz az ember, ill. ha az üzlet felajánlja vagy kérésre megcsinálja: velük beszereltetni a cuccost a gépbe...
Most már csak egy megoldás van: ha megvan a leesett alkatrész és egyben van, akkor keresni egy szervízt ahol ''visszragasztják'', ha nincs meg vagy használhatatlan, akkor helyettesíteni... -
Czibu
tag
hogy pontosítsak 465W
még régen vettem az enermax-ot kb 1,5 éve (reklám: újpesten a flash ben. reklámot hallottak) hha jól emléxem 21 mátyást kértek el.
szerk.:
de kevésnek tűnik ez is, mer televan winyókkal a gép (6db +2 dvd) és egyik maxtor nem bírta (160gb 8m) ki kellett emelnem
[Szerkesztve]
Aktív témák
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest