Hirdetés
- 11 az 1-ben Thunderbolt 4 dokkolót készített az Apricorn
- CUDIMM DDR5 memóriák jönnek nyáron a v-color műhelyéből
- Megszorongathatja a nyugaton elterjedt konkurenciáját az UNIS villámgyors SSD-je
- A letisztult belsőt szereti a GameMax E-ATX-es miditornya
- Boncasztalon a Keychron K3 Max és Q10 Max billentyűzete
- Bluetooth hangszórók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED monitor topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Egérpad topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Peterhappy #83632 üzenetére
Most egyedül megyek.
Épp Hosszúperesztegen vagyok. Korábban jött az asszony is,de így gyorsabb. Meg nem érdekli eléggé. Neki elég az ha kocsiból kinéz h szep. Eljött már velem vagy 300km úton, de nem élvezi.
-
válasz
Peterhappy #83626 üzenetére
ennyit nekem szemely szerint megert
viszint csillag eszter magyarazkodasa baromira nem tetszik, ahogy belekeveri a kislanyait. szerintem gaz.
-
Chuck Norris
senior tag
válasz
Peterhappy #83614 üzenetére
Akkor most már talán elmegyünk sörözni is? 😀
-
parandroid
félisten
válasz
Peterhappy #83614 üzenetére
Azt nem tegnaptól szoktuk, hanem holnaptól. Minden nap.
p
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #83603 üzenetére
Kerdezd csak meg Agony-t,hogy hogyan velekedik a 4:00 perc koruli temporol
(jelszo: "nincs itt semmi latnivalo,oszoljanak kerem")
-
Agony
aktív tag
válasz
Peterhappy #83596 üzenetére
Igazából a fogyás 90%-a akaraterő, nincs itt semmi voodoo... vagy kevesebbet viszel be vagy többet dolgozol le, kinek melyik "kényelmesebb". A kaját is össze lehet rakni úgy, hogy fenntartható és elvezhető legyen hosszú távon és simán befér mellé hetente egyszer akár egy étterem is. Ha minden nap 300 kCal-al kevesebbet eszik mint kell, hétvégén meg dob egy pizzát, akkor az egész héten megspórolt ~2000 kCal-t visszahízza és az élvezet mellett a súlya változatlan.
Én évek óta 68-70 kg között mozgok és jellemzően a nagyobb kilengéseket egy-egy durvább edzés okozza, amikor a test vizet köt meg, aztán pár nap múlva elengedi. Most vasárnap pl. amikor 37 C°-ban futottam félmaratont, utána felszívtam 4 liter vizet. Ez volt délután 2-3 között és lefekvésig semmi nem jött ki.
Szóval szerintem aki szeretne fogyni, csak rajta múlik. Ha nincs ideje sportolni, javítson a kaján, az úgyis látványosabb és gyorsabb eredményt hoz, ha pedig nem tud lemondani a nagyobb életvezeti értékkel bíró kajákról, akkor azért meg kell dolgozni. Az meg persze a legjobb eset, amikor valaki ráveszi magát a sportra és eleget tud mozogni azért, hogy azt egyen amit akar.
Nyáron én most egy csomó rosét ittam/iszok és simán csak belekalkulálom a napi fogyasztásomba. Durván ~100 kCal/dl, aztán lehet választani hogy valaki egy gombóc fagyit eszik vagy letold 3 dl rosét.
2537 napja nem volt megszakítás a kajanaplómban... 18 nap múlva 7 év... lehet illene vennem valamit évfordulóra!
-
tomcica
Topikgazda
válasz
jol van csak nem hozhatom fel peldanak LanyUs-t fogyas szempontjabol,amikor mikozben ezt olvassa epp egy sor napolyit tom be,lefolytva lekvaros buktaval (amolyan jelszoval,hogy "mi baj lehet?!" )
-
LanyUs
senior tag
válasz
Hozzáteszem nem mentegetőzésképp, mert a gyerekek születése előtt én is vezettem excel táblázatban. Grammra pontos összetétel nyilvántartás és kalória összegzés, beleszámítva a kondit. Aztán jött a terhesség és hazfelujitas így a fáradtan ágyba dőlés. Majd délutáni edzések babakocsival, ezt követte a második gyermek után a hajnali edzés bevezetése. Meg aztán ahogy nőnek úgy az akarat is erősödik, tehát az idegrendszerre gyakorolt hatással is számolni kell, nem beszélve a hazahozott betegségekről. Mindezek mellett még figyelünk a kajara és a sérülés mentes edzésre. Péter hősök vagyunk, mint mindenki ezen a fórumon
-
norby_42
aktív tag
válasz
Lehet én is ufo vagyok, de nálam valami még kell hozzá. Ülőmunka, sok tészta (gyors ebéd) kenyér (saját, mert finom), e mellé 150 km max. havonta, és megint eltűnt egy kiló. Mondjuk bolti pékáru nincs, se cukor, édesség.
De értem, hogy másnál ez mást adna ki. -
stefyY
őstag
válasz
Peterhappy #83508 üzenetére
Eléggé "naked" lesz a kisgatya+kompressziós zokni+cipő+óra+fülhallgatónyi felszerelésem az 50-re szombaton.
-
norby_42
aktív tag
válasz
Peterhappy #83510 üzenetére
Ez szerintem logikus, az edzés folyamatos, valszeg nincs felkészítve térugrásra.
-
norby_42
aktív tag
válasz
Margitsziget?
-
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #83510 üzenetére
lehet
most kiprobalom igy, majd meglatjuk mi lesz. az egesz vegul is erdektelen lenne, csak amikor mar faj a terdem az a parszaz meter plusz rohadtul nem hianyzik. mar gondoltam, hogy megallok ott, aztan kezzel felveszem a 200m-t, de az meg tokolos, annyit nem er az egesz
-
válasz
Peterhappy #83506 üzenetére
ez milyen óra? elég érdekes, inkább a pántok szoktak ilyen jelenséget összehozni, amikor nem elég nedvesek.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
-
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #83506 üzenetére
az a jelenseg tunjon el, hogy soxor 4-5%-ot csal a futasnal. roppant idegesito. ugyanazon az utvonalon megyek, az esetek nagy reszeben helyesen mer es rovidebbet soha
illetve ha tobbet mer, az soha nem 0.5, 1-2-3%, hanem 4 vagy 5
nagyon fura hibajelenseg.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #83504 üzenetére
Vagy "neadjisten" nem is merjuk, csak lefutjuk erzesbol ?!
igazi old school
-
stefyY
őstag
válasz
Peterhappy #83493 üzenetére
Jó tudni, köszi
-
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #83495 üzenetére
Bassza meg lehet emiatt szivok, nem vettem eszre eddig
-
norby_42
aktív tag
válasz
Peterhappy #83453 üzenetére
39, méretben meg 42. Trail jobban volt 25ezer környékén is Dunakeszin.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Peterhappy #83449 üzenetére
Én busszal jártam így az egyik új csodás székesfehérvári kerékpárúton. Elektromos busz hangtalanul megjelent a semmiből tőlem max 10 centire a bringasávban (autóúttal közös). Hát lehet egy rutintalanabb bringás a padkának vagy a busznak ment volna, még engem is meglepett rendesen pedig pár ezer km-t letekertem már forgalomban.
-
Chuck Norris
senior tag
válasz
Peterhappy #83444 üzenetére
A szirénázósok nekem simán behallatszódnak, valami olyasmire gondoltam, hogy ha hátulról valaki nem vesz észre -én ettől fosok mindig- akkor olyan mindegy, mert hang alapján nem tudod megítélni, hogy elüt-e vagy sem. Persze minél több érzékszervét használja az ember annál jobb ezt aláírom.
-
Chuck Norris
senior tag
válasz
Peterhappy #83438 üzenetére
Én amúgy nem tudom mennyit számít, talán ha rád dudálnak akkor azt meghallod zene nélkül és talán tudsz reagálni, amúgy meg szerintem mindegy.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Dettó. Bringánál főleg hogy outizom kizárt a zene, sőt még radaros lámpát is használok hogy előbb észleljem mi jön mögöttem.
Ellenben futásnál rekortán körpályán jól jön hogy valami elnyomja a monotonitást, ott mindig hallgatok valamit. -
Studi
veterán
válasz
Én most tesztelgetem a csontvezetéses fülest, eddig tetszik, jól hallani a környezetet, és még zene is van!
-
tisn
addikt
válasz
+1 bar ma futás után nem vettem ki a fülest
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Peterhappy #83434 üzenetére
Szóval a zene elvonta a figyelmed ezért kapkodva kerültél egy csigát és abból lett a bukás....na, én pont a figyelmem fenntartása miatt sem hallgatok a fülembe dugva semmit.
-
norby_42
aktív tag
válasz
Peterhappy #83384 üzenetére
Az nem lehet, hogy azt a lágyék fájást korrigálod valahogy lábbal, és az terhel félre?
-
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #83402 üzenetére
heti 200km az nem rossz, havi 800, en altalaban vert izzadok, hogy meglegyen a strava 600km bicaj challenge
jo idoben bicajjal megyek ki futni, az 2x3-4km, hat nekem inkabb rosszabb a terdem mint autobol kiszallva...
-
ígyvanferi
addikt
válasz
Peterhappy #83402 üzenetére
Ez jó, csak az ember hamar elfelejti, miért is indította el a videot. Inkább valami fószer mutassa meg a gyakorlatsort és akkor könnyű fenntartani a fókuszt magán a bemelegítésen. Aztán ha nem futáshoz melegítünk...
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Peterhappy #83396 üzenetére
Anno
nak javasoltam, hogy pár perc könnyű tekeréssel melegítsen be. Én magam térd és bokakörzéssel is melegítek és gyertyaállásban futást szimulálok a levegőben amíg egyáltalán nem kattog a térdem....ez max 1 perc. Ezután jöhet már a térdre terhelt futás is
-
Studi
veterán
válasz
Peterhappy #83388 üzenetére
Azért a holland csajnak ott kelett lennie ahhoz, hogy a jamaikai túlhajtsa magát.
Jobbulást neked, remélem nem komoly!
-
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #83392 üzenetére
melyik resz faj?
ha oldalt faj, valoszinuleg futoterd, az viszonylag jo hir.
nekem a felette levo izom az szinte mindig faj, gondolom probal kompenzalni
ha halk kornyezetben mozgatod van hangja?
-
tisn
addikt
válasz
terded nezesd meg egy dokival.
nekem a heti 4x5km azt mondta hogy az jo, annyi mehet. persze tobbet probalok, de nem igazan megy.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
2-3 hónapja volt egy durva massziv mélypontom.
nem lehet, h lelki okai vannak? és csak a térdfájdalom az, amiben megnyilvánul az egyébként egész más eredetű probléma?
-
ígyvanferi
addikt
válasz
Az jó volt így a legvégére, felrobbant szinte a stadion (még valami görögtűzféle is gyúlt a holland szurkolók által a lelátón). Pont a céllal átellenes részen voltunk, de azért a lényeget láttuk onnan is, meg persze hála a kivetítőnek.
Amúgy most visszanézve, nem is a holland lány gyorsult fel ennyire a végén, hanem a jamaikai, meg brit lassult le (különösen utóbbi) nagyon durván, mintha elnézték volna a célt és hamarabb kiengedtek. Legalábbis így tűnik. Nyilván se az eredmény szempontjából nem releváns, se a holland lányok érdemét nem csökkenti, csak fura látvány volt. -
sherlock82
senior tag
válasz
Peterhappy #83338 üzenetére
nagyon köszönöm.
-
LanyUs
senior tag
válasz
Peterhappy #83301 üzenetére
Mondod Te hárommal?
Ezen már gondolkodtam amúgy többször futás közben, hogy kettővel sincs időm semmire, akkor Te hogyan edzel és intézel mindent plusz egy fővel
-
ígyvanferi
addikt
válasz
Peterhappy #83265 üzenetére
Az mondjuk pici csalódás, most hazaérve szembesültem vele, hogy egy közönséges pamutpólót kaptunk. Oké, 5000 Ft-os a nevezés, de kisebb versenyeken is, amik csak minimálisan drágábbak esetleg, valami olcsóbb technikaira azért futja a csomagban. (Pl. a májusi ceglédi félmaraton, ami 7000 volt asszem, ott is rendes futópóló járt).
Ez így a rövidített távval már nem annyira királyság.A VB hangulatról, élményről amit írtál, azzal egyetértek maximálisan. A holnapi maratont, meg az esti programot is várom már.
-
stefyY
őstag
válasz
Peterhappy #83267 üzenetére
Nekem is piszkosul fog hiányozni a rengeteg Asics cipős nyakpassban sétálgatós külföldivel együtt.
Ha nem emiatt lesz a következő cipőm Asics, akkor nem tudom, hogy mi miatt.
-
válasz
Peterhappy #83267 üzenetére
tokjo olvasni ezt a beszamolot
nagyon faj igy a szivem h nem mentem haza a versenyre legalabb egy napra.
-
Peterhappy
őstag
válasz
Peterhappy #83265 üzenetére
Amúgy az is zseniális, hogy átsétáltam a Városligeten, és tucatnyi VB-résztvevővel találkoztam közben.
Csütörtök este a lelátón, a szektorunk, roskadásig volt VB-atlétákkal.
Szerda délelőtt pedig Kovács Ferenc Soma futásánál álltak tőlem két méterre gyönyörűségesmagyar atlétalánykáink. Nagyon tetszett, mennyire tudnak szurkolni egymásnak a saját nemzetségbeliek. Az pedig egészen csodás, az esetek többségében (főleg a lányok) mennyire tisztelik egymást, és mennyire tudnak örülni a másik sikereinek a legnagyobb riválisok. Mindenhonnan ömlik a sportszerűség, egészen felemelő ezt látni.
Óriási élmény ez az egész, a csütörtök este akkora élmény volt, hogy én még nem tértem felette napirendre. Én egy csóró kis hülye vagyok, aki egyfolytában fogához veri a garast, de életem legjobb döntése volt, hogy kimentünk a VB-re (oké, féláras jegyekkel
). Feleségem épp este mondta, számára és a gyerekek számára is életre szóló élményt ajándékoztam. Mondjuk jó helyen is ültünk
Tényleg egy csoda, hogy Budapesten van a VB. Nem tökéletes, sem az időjárás, sem a szervezés, sem a be- és kijutás, sem a villamosokra várakozó tömeg - de elképesztően hangulatos és egyedi az egész.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
Peterhappy #83253 üzenetére
Az szép fogás!
Vajon ők a verseny után kocognak még egy 20-30 km-t a Ligetben, hogy legyen is értelme a számukra?Én az Alex Filittit láttam egy Lime rolleren, egy böszmenagy Canon optikás géppel az oldalán, mert a célhoz. Itt van amúgy Kofuzi is, meg Ben (mind youtube-os cipőtesztelős, futós srácok).
(#83254) stefyY: gondolom a szervezők nem szeretnék, hogy sorra hulljanak ki a futók. Azért ide nem csak azok jönnek szerintem, akik hozzászoktak a melegben sportoláshoz és nem okoz nekik ez gondot, hanem aki csak heti kétszer fut 1 kört a Szigeten esténként pl. Mondjuk aki nem bírná, az lehet a 6 km-en is elkészül ugyanúgy.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
Peterhappy #83251 üzenetére
Kovács-Garami Katalin befutóját még épp elcsíphetted, ha a célt céloztad meg.
Láttam pár Puma Fast-R-t, meg egy ON Cloudboom Echo 3-at, néhány adidas Prime X 2 Strungot a szokásos Nike, Asics és adidas cipőkön kívül. Nórin pedig (vagy Katán...? nem, asszem Nórin) Saucony Endorphin Pro 3 volt.Most jött nemrég a levél, hogy lerövidítették a holnapi verseny távját (mármint a 10K mass race-ét), kb. 6 km így, nem is futunk át a Lánchídon. Annyira nem bánom mondjuk, bár pont a legszebb rész marad így ki, amiért kár.
-
ballazol
senior tag
válasz
Peterhappy #83214 üzenetére
felveszem inkább...
meg tegnap is tízig tartott, vagy meddig...
meg még ismételnek is 1-1 fontosabb eksönt -
stefyY
őstag
válasz
Peterhappy #83214 üzenetére
Pont ez a terv. Mindjárt hazaérek munkából, aztán tesómmal csorgunk egy lazát. Az 5000 méter kötelező program.
-
stefyY
őstag
válasz
Peterhappy #83203 üzenetére
Az kimaradt, hogy mi lesz két zónával feljebb: a pulzusom.
Nem kell levegő? Mehetünk akkor egy másik bolygóra is versenyezni. Vagy a Holdra.
-
stefyY
őstag
válasz
Peterhappy #83201 üzenetére
Na ha ledobsz 10 kilót, akkor eljutunk oda, hogy amikor nekem nyulazol majd, akkor két zónával feljebb lesz. Mondhatsz bármilyen trágya viccet, csak el ne várd, hogy nevessek is rajta, mert levegőm, na az nem lesz...
-
sherlock82
senior tag
válasz
Peterhappy #83193 üzenetére
Jaj,
Akkor elvesztem a sorok közt.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Peterhappy #83191 üzenetére
Ennyire rendben vagy, hogy ismét 1200m 4:00 alatti sprinteket tolsz?
Isten éltessen!...és engedjen sokáig ilyen aktívan futni
Ma földutas (homok) wellnes etap volt.....a kukorica tábla mellett garantált a "szauna és a szolárium"
-
sherlock82
senior tag
válasz
Peterhappy #83191 üzenetére
Boldog születésnapot!
-
ballazol
senior tag
válasz
Peterhappy #83163 üzenetére
wow, de jó nektek!
mondjuk a full napsütést nem irígylem
én ott bolondultam volna meg...első a héten (ippeg beestem 55p alá
):
-
ígyvanferi
addikt
válasz
Peterhappy #83163 üzenetére
Kellemes lehet ebben a napsütésben. A kép tanúsága szerint néhányan nem is kenték be magukat naptejjel, mert elég jó színűk van.
-
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #83110 üzenetére
a csillapitast erzem gyengebbnek a noi nimbus 24-ben, mint a ffban.
vagy hamarabb elfaradt a hab, vagy mittomen. -
parandroid
félisten
válasz
Peterhappy #83099 üzenetére
Nope, abból kettő az enyém.
Amúgy meg bekaphatja a nike, a női pega 39-ek 58 euróért voltak, a férfiak 84-ért. Úgyhogy vettem két női 42-est.
p
-
LanyUs
senior tag
válasz
Peterhappy #83036 üzenetére
Az a helyzet, hogy olvasva a Többieket szinte Mindenkinek emeli a pulzust a meleg elég jelentősen. Az már más tészta, hogy van, aki ilyenkor is kegyetlen tempót diktál.
Vasárnap én tapadni fogok a kiszemeltemre. Ez egy fokkal jobb stratégia, mint az ész nélküli kilövés. Akkor leszek gondban, ha a követéshez nem lesz már elég a 93% ( 172/185). Edzéseken azt tapasztalom, hogy ez esetben 1-2 km erejéig még tudok csavarni tovább, de utána jobban beesik a tempóm, mintha nem "ugrok ki".
Legrosszabb eset, hogy kiújul a hátsó combon a sérülés ( ez azonnali DNF akkor ), ennél egy fokkal jobb, ha megszédülök HR miatt, de visszaveszek és helyrejövök. A többi majd alakul... -
Chuck Norris
senior tag
válasz
Peterhappy #83036 üzenetére
Elsőre piának olvastam 😀
Szerintem is menj el a háziorvoshoz aztán majd csak mond valamit. -
Agony
aktív tag
válasz
Peterhappy #83012 üzenetére
Alhasi/medence ultrahangra végül elmentél?
A meleg miatt meg ne aggódj, az mindenkinek egyformán fáj.... ennél már csak az a jobb amikor harapni lehet a párát is mellé.
Két hete kicsit hűvösebb volt vasárnap (21 C° | 70% pára | borult, felhős idő), akkor a 25 km-es futás megállás nélkül fix 4:00-ás tempón 159 BPM-es átlag pulzust adott (193 BPM a max).
Tegnap csak 21 km-t futottam (34 C° | 50% pára | szikrázó napsütés) és a két útba eső közkúton négyszer áltam meg inni és fejet mosni és így is halálomon voltam. A 21 km 4:07-es átlagtempón 164 BPM-es átlag pulzust adott. Múlt hét szerdán meg még a laza futás 4:15-ön E1-es pulzuszóna közepén 149 BPM-en ment, mintha csak kocognék...
Szóval a meleg ne vegye el a kedved, attól még a munka és az eredménye ott van, de ilyen 30-35 C°-ban különösen megterhelő. Vasárnap reggel a nyugalmi pulzusom 38 BPM volt, ma reggel 45 BPM, pedig a tegnapi futás papíron baromira nem volt megterhelő... aztán a szervezet másképp látta.
-
LanyUs
senior tag
válasz
Peterhappy #83014 üzenetére
Amíg ki nem derül mi okozza és milyen megerőltető mozdulatsor váltja ki, addig türelmesen formában maradhatsz 8-15 km között egyik alapozó max. 140 pulzusig, másik rövidebb lépések, lábat/hasfalat jobban kímélő óvatos lépések 158-as pulzussal. Résztáv 100,200,400 hagyd ki, ha érzed, hogy simán kitolod erővel, akkor is hagyd ki. Ha az apák minden energiája dúl benned, akkor is hagyd. Tudom nehéz... Nekem is az, hogy ne fussam el, de ez egy ilyen türelemjáték! A türelem szó azért szerepelt eddig háromszor, de ezzel a mondattal már négyszer, mert az a legfontosabb, türelem.
-
ladybug
őstag
válasz
Peterhappy #83012 üzenetére
Szerintem első körben a háziorvosnak kellene elmesélni a problémádat, aztán neki illene tudnia, hogy melyik szakorvoshoz menj tovább, illetve beutalót adni.
Magától nem fog megoldódni. Sajnos. You know prevenció és nem tünetkezelés.
Meg már nem vagyunk fiatalok…tomcica: Az idősebbik kutya remekül van. Az éjjel azonban a fiatalabbik kutya esett le a lépcsőn.
-
norby_42
aktív tag
válasz
Peterhappy #82989 üzenetére
Kösz, azt hittem legalább valami Garmin.
Ide kerestek programozót, de a kedves feleségem azt mondta, ne menjek, ezek kutyaütők, sose találják el, mi lesz, és én leszek a hibás -
LanyUs
senior tag
válasz
Peterhappy #82956 üzenetére
Nem számít! Az átlagnak javulni kell bármi áron! Látni akarom!
Nehogy felvedd troll on
-
LanyUs
senior tag
válasz
Peterhappy #82944 üzenetére
Engem vékony hajszál választ el attól, hogy vegyek egy elektromos montit. De előbb - utóbb esés lenne belőle és akkor a futásnak is game over. Tuti, hogy első lépésként kiütöm belőle a 25 km/h limitet, majd egyre nehezebb terepeken csapatok vele a Mecsekben és helyi földesutakon, majd egyre bátrabb leszek vele az autók között is és annak nem lesz jó vége. Szóval nem veszek
-
Studi
veterán
válasz
Peterhappy #82926 üzenetére
Edzést edzéssel sose hasonlíts! Megcsinálod a feladatot, és mész. Nincs értelme hasonlítgatni, mert a számok nem feltétlenül írják le mi van a lábadban, fejedben épp. Versenyre kiélezel, ha van azonos távú, hasonló körülményű versenyed, azt már lehet nézegetni. De az edzésfolyamban változó a terheltség, és ráadásul (remélhetőleg) nem is határon pörgeted azt.
-
stefyY
őstag
válasz
Peterhappy #82945 üzenetére
Tegnapra megvolt a 70+ kili a hétre, csak mára álltam le...nem merek több napot kihagyni sajnos.
-
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #82945 üzenetére
Az szép! 15 évesen ekkora lóláb, Jézusom. Kíváncsi vagyok, az én fiam hol áll meg.
mar egy eve igy van, de szerintem tul van a csucsnovekedesi fazison
szoval nem lesz 50 belole.
lanyom nekem is kisebb labu, alacsonyabb is, talan 42-es
-
LanyUs
senior tag
válasz
Peterhappy #82936 üzenetére
Ehhez hozzátartozik, hogy mindenkit kedvelek itt is és a stravan is
De látom érted az alapproblémát. Lassan nem magunknak edzünk, hanem a népnek
Ha Tom nem lassít le még mindig éleznék a 04:50-ös tempóra. Na mindegy ez csak szösszenet volt...
Tom: ott a pont. És a stopper nem rontja el a távot/időt
Még mindig érzékeny a húzódás helye. Jobb hátsó comb térd feletti külső széle. Olyan mintha a tapadási pont felett követlenül következett volna be a húzódás. A felépülés időtartamából azt sejtem ( má3 3 hét eltelt ), hogy ez nem egy gyenge, hanem egy közepes erősségű lehetett. Ha elmúlik teljesen és pisztolyozás közben sem érzem, akkor jövő vasárnap elindulok a versenyen óvatosan kezdve a lábam miatt és ha szépen muzsikál fokozó tempóval lenyomom.
tisn: mentális tuning? Nekem is van mentális tuning néha
"Már megint futottál ahelyett, hogy aludtál volna? Ezért vagy este 21-kor már fáradt..." másik "Betegen is futottál, hogy rosszabbul legyél?" stb.
-
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #82927 üzenetére
15 eves
-
stefyY
őstag
válasz
Peterhappy #82935 üzenetére
...+ ha meggyógyulok, a jobb lábam ramaty múlt szombat óta.
-
stefyY
őstag
válasz
Peterhappy #82930 üzenetére
Lassú sz@rkupac...? A falnak beszélek? Jobb futó vagy, mint én.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #82930 üzenetére
A fiatalabbjai meg par szezont is tudnak igy porgetni,gyosulnak is...utana all meg a fejlodes. Persze nem mindenki nezi a "nagy kepet" ,hanem csak porgeti-porgeti,mert ugye "a gyorsabb sebesseg" csak jol johet.
Ilyen utolso darabokat neha meghuzunk mi is,de az mindig csak egy darab,es csak akkor ha ADJA. -
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #82926 üzenetére
Felenk aki 43-44perces 10km-t tud annak van 50mp-s 200m programon
(amibol epit 1:40-es 400-at rovid ido alatt...a 200-ak pedig lerovidulnek 100m-re es azt porgetheti akar 20mp-re is vagy 18-ra tolem).
Az ilyen futoknak 1000m-ek vannak 4:30-4:40 koze (kb 4:35os atlaggal).
Versenyen meg kuldheti ahogy csak birja -
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #82922 üzenetére
Gyerknek 44es a lába
-
ígyvanferi
addikt
válasz
Peterhappy #82922 üzenetére
A 20x200 is jól hangzik. De nem sok az egy kicsit? Vagy milyen célból, milyen intenzitáson, mekkora pihenőkkel végzitek?
-
ígyvanferi
addikt
válasz
Peterhappy #82920 üzenetére
Én tegnap áztam rommá az esti zuhéban, épp bringával mentem haza. Egy jó 20 percig sokadmagammal csöveltem is a Margit híd aluljáróban, amíg a legintenzívebben esett. Tovább már nem volt kedvem várni, bár azért csillapodott valamennyire, de persze a maradék pár km is elég volt, hogy mindenemből facsarni lehessen a vizet.
Ma esti futásnál se volt sokkal jobb, csak most az izzadtságot lehetett facsarni, ebben a jó párás melegben az 5x1K nagy ötlet volt.Ettől függetlenül jól ment, csak a végére már olyan volt a pólóm, mintha épp a Dunából jöttem volna ki.
Jók amúgy ezek a Runshield, meg Shield, meg Permafrost, meg WTR, meg a többi hasonló 'technológiák', de nem is feltétlen esőben (legalábbis nem nagy esőben), hanem ősszel-télen hidegben. Néha a talpborítás is jobban tapadó anyagból van, több fényvisszaverő elemet használnak ezeken a cipőkön, meg nyilván ugye zártabb a felsőrész. Egy ilyet érdemes lehet tartani a kollekcióban annak, aki amúgy is többféle cipőt használ.
-
HdRew
őstag
válasz
Peterhappy #82901 üzenetére
Hahaha, hát néha kaptam az ívet rendesen, ezt nem tagadom, bár azért voltak nagyon jó meccsek is, amik miatt megérte.
-
Chuck Norris
senior tag
válasz
Peterhappy #82775 üzenetére
Nagyon köszönöm és mindenkinek aki még gratulált és még nem köszöntem meg. Én is édes hazánk tájait fedeztem fel az elmúlt pár napban aztán telefonról nem akartam még ennyit sem írogatni.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Peterhappy #82775 üzenetére
A héten három futással kezdtem aztán negyedik nap mentem egy BUBA tekerést (Szfvár - Akarattya - Szfvár) és meglepően jól pörögtek a lábaim.
Jó lesz ez a futás kiegészítő edzésnek, szeptemberben megyek majd én is Balaton körre.
-
sherlock82
senior tag
válasz
Peterhappy #82527 üzenetére
Szia,
közben olvastam hogy 10 km - n nem indulsz, ezt gyerekekkel összelogisztikázni nem könnyű teljesen megértelek.
Mindenesetre kíváncsi vagyok milyen pólót adnak? Nem nagyon vannak ilyen pólóim eseményekről.
Ha úgy van összefuthatunk, bár nem tudom mikor érek oda mert meló után érkezem a versenyre. -
LanyUs
senior tag
válasz
Peterhappy #82484 üzenetére
Tényleg el is felejtettem! Hasfal hatott ki az agyéki részre? Ha még érzed, akkor hagyd a fenébe a felmérőt. Nem fontos dolog. Első körben legyél 100% és kezdenék egy új ciklust. De nem vagyunk egyformák. Birka türelem kell ehhez a sávos építkezéshez is
Ha azt írod, hogy megerőltetted a hasfalad, akkor annak az egyenes következménye lesz, hogy nem fogok rá edzeni
zsolt: csak nem azt akarod mondani, hogy egy kis víz a pörgő lábaid útját állja?
-
Studi
veterán
válasz
Peterhappy #82484 üzenetére
de összességében javult a helyzet? Erős edzéseken nálam most is előjön az izomláz a hasfalam alsó részén, és ilyenkor egyúttal a combom felső-belső részén is. Addig nincs vele baj, míg nem tüsszentek.
-
LanyUs
senior tag
válasz
Peterhappy #82467 üzenetére
Mit is szokott Tom írni 6 hét kigyorsítás? Utána új ciklus mini alappal. Amíg van erőd hozzá és így ki vagy élezve fuss felmérőt vagy versenyt! Nálam szorgalmasabb vagy és edzel kondi parkban is plusz van intervall, ami lehetséges, hogy néha gyorsabb, mint kellene. Emlékszel Tom nekem azt írta a sima edzéseim végére fáradt lábra 6x100m dombra / egyenesen attól függ melyik napon vagyok és ezeknek a kumulatív hatása érződni fog ( de ezek nincsenek 168-as pulzus felett / 185max ). Ugyanígy van ez a túledzéssel is. Szépen lassan is összejöhet. Pihenéssel és óvatosabb terheléssel átvészeled, mintha meg se történt volna
-
sherlock82
senior tag
válasz
Peterhappy #82456 üzenetére
Ha van rá pénzed és letudod futni a távot akkor szerintem igen
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #82456 üzenetére
joohogy
-
Studi
veterán
válasz
Peterhappy #82329 üzenetére
Azért ne feledd, az EU futás az ingyenes volt, az azért nagy vonzerő.
-
törölt tag
válasz
Parkolás a másik. Vidéki rendezvényen 2km-el arrébb találni lehetett parkolóhelyet itt-ott, na de Bpn. Lusta ember vagyok vonattal/busszal v kerékpárral felmenni…ki van zárva
-
stefyY
őstag
válasz
10k pb-t kell ott futnom.
Gyere el velem, elég 4:05-ben kezdenünk, s nem lesz tömeg.
Peetta14:
-
Peetta14
tag
válasz
Peterhappy #82331 üzenetére
Köszi...érdekes, síkon mentek el mellettem (igyekeztem nem lefőzni a kávét, néztem a pulzust, 150-155 tartományban legyen (84-87%), de végén a lassú, hosszú km-en át tartó, sunyi emelkedőn azért elvonszoltam magam több futótárs mellett
...a lejtő nem jött jól, mert az megrágott, majd kiköpött. Tudtam, hogy csak 2,5km lejtő van, így azt bukfencezve is abszolválom, lesz, ami lesz.
-
ballazol
senior tag
válasz
Peterhappy #82272 üzenetére
köszi! Squanchy!
nagyon jó lett, imádom
marad örökre -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Peterhappy #82272 üzenetére
Ez mennyire igaz. 20 évesen bármit ehettem 73 kg voltam jól ment a futás is. Most meg 39 évesen 92kg, lenne mit leadni...
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Peterhappy #82242 üzenetére
Úgy is van
....egy mini pc-n nem múljon már semmi....és tovább kitart mint egy hasonló árú akciós Hoka
-
Studi
veterán
válasz
Peterhappy #82217 üzenetére
Tegnap láttam még bőven, de nem volt időm rendesen feltérképezni.
-
mark939
csendes tag
válasz
Peterhappy #82215 üzenetére
BestSecretre hogyan lehet bekerülni? Láttam, hogy meghívóhoz kötött, de ez a Rebel V2 megmozgatta a fantáziám, a kedvenc cipőm ami valaha volt.
-
Studi
veterán
válasz
Peterhappy #82215 üzenetére
Rákötök: Dunakeszi Nike Outlet tegnap délután -50%-on volt a Zoom Fly 5, Ekiden színekkel, 25-re jött ki.
-
stefyY
őstag
válasz
Peterhappy #82206 üzenetére
Sokszor újranézős alapmű...
-
stefyY
őstag
válasz
Peterhappy #82181 üzenetére
Valóban nem, de a vo2maxomnak és az önbizalmamnak is jót tesz...
xy.zsolt: Valóban. Amikor a garmin a semmire ír 60-70 órás recoveryket, akkor pláne nagyon fiatalnak érzem magam.
inf3rno:
norby_42: Szerintem egy adja napon full kipihenten nem tudnám még cooperen sem hozni...
1:10 körüli fmhez kell ilyen tempó végig, nem tudom értelmezni... -
xy.zsolt
őstag
válasz
Peterhappy #82181 üzenetére
Még fiatal.....gyorsan regenerálódik
Én sem pörögtem volna ma 4x1k-t 4:00 alatt ha vasárnap porondon kéne lennem -
ígyvanferi
addikt
válasz
Peterhappy #81999 üzenetére
Piócásember kell ide. Vagy még inkább japán szűzlány. Az tuti leszívja a duzzanatot seperc.
-
norby_42
aktív tag
válasz
Peterhappy #82016 üzenetére
Ha nem találok jobbat, akkor B tervnek tökéletes
Lehet közvetíteni, hogy úszik el a 4 órás cél... -
vargacs0909
csendes tag
válasz
Peterhappy #81991 üzenetére
Szóval...
Huszonx éve futok, gyakorlatilag kizárólag Asics GT-1000/2000 (illetve elődei) cipőkben. Az utóbbi két évben jött ezekhez a Saucony Guide 14/15 váltócipőnek, terepre meg a Nike Pega Trail család.
Heti öt futás, a heti km adag felosztva 15% - 20% - 15% - 30% - 20%-os távokra, ez 12-33km közötti távokat jelent, heti egy tempó (16-17km 4:40 körüli átlaggal), kéthetente domb, a többi 5:30 körül.
175cm/71-72kg
Aszfalt, a hétvégi hosszú terepen (alföldi futóhomok
)
Öreg vagyok (50) a PB már nem hajt, nem sietek sehová. Maraton és afölötti távok jobban izgatnak, mint egy FM.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón koffer (B&W International Type 4000)
- Oakley Five Sqared Polarized 9238-0654
- DJI AVATA 2 drón akkumulátor
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
- Panasonic er-dgp90 k Hajvágó /// Bontatlan, Új // Számla + Garancia
- Honor 70 256/8GB / szép állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest