Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- OLED TV topic
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
borix
őstag
válasz parandroid #23297 üzenetére
Ez nem teljesen így van ha veszel egy márkás jó borotvát,pulzusmérő órát,telefont,laptopot,videokártyát stb 150-250E körül vannak belőve az áraik ha kicsi akkor azért kerül annyiba mert kis helyre kell bezsúfolni ha meg nagy akkor meg azért kerül mert több anyagot használnak fel hozzá.
Fejlesztési költség,marketing,gyártósor ugyan már.
Telefonnál már sz@rban vannak a nagy cégek tervezhető bevétel egyre nagyobb részétől elesnek mert Ázsiai gyártók fele annyiért kihozzák a hasonló jó picivel gyengébb terméket.
Ha majd pulzusmérő órára is ráállnak és 60-70E megkapod minőségben tudásban közel a Garmin Fenix 3 150E óráját akkor a Garmin is tudja majd olcsóbban adni. -
parandroid
félisten
válasz Lackooo84 #23294 üzenetére
Nagyjából az van mögötte közgazdaságilag, hogy miután visszajött a bevételből a fejlesztés költsége, meg az adott termékbe befektetett termékspecifikus költség (gyártósor, szerszámok, marketing), akkor belefér már az alacsonyabb ár is ugyanahhoz a marginhoz. Ez persze csak az elmélet, egyfelől amíg van kereslet a termékre, népszerű, és trendi, addig lehet drágán nyomni, másfelől miután az előbbiek már nem igazak rá, akkor még mindig jobb olcsón kifuttatni, mint hogy drágán a nyakukon maradjon.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
medica
senior tag
ezt próbálta valaki? [link]
Két pont között legrövidebb út ha el sem indulsz
-
beltram
tag
válasz joysefke #23287 üzenetére
VALENTINOVO-20
"Korall" m400 így 36000
[ Szerkesztve ]
pace be with you
-
beltram
tag
válasz Oryctolagus #23280 üzenetére
http://www.wiggle.co.uk/suunto-ambit-3-sports-with-hrm/
Itt van első rendeléses 10 fontos bónusz, ha tudod uk-ba rendelni akkor a legbarátibb az ára.pace be with you
-
joysefke
veterán
válasz Oryctolagus #23280 üzenetére
Külföldről (német Amazon) ingyenes szállítással a Suunto Ambit 3 RUN HR ugyanannyiba kerül mint a Herviszes akciós ár, illetve ha nem Suunto-t akarsz, akkor viszonylag értelmes áron van a Garmin Forerunner 230. Ugyanannyiba kerül öv nélkül, mit a Suunto övvel. Mindkettőt lehet saját vagy kompatibilis övvel használni. A Suunto öve amennyire utána olvastam elég problémás tud lenni...
Ha olcsón (öv nélkül) akarod a Suunto-t, akkor az Amazonon mindig van öv nélküli fehér verzió 145EUR környékén...
Engem az bosszant, hogy nem vettem meg a Suunto Ambit 3 RUN HR-t amikor karácsony előtt 164EUR volt...
J.
[ Szerkesztve ]
-
Chuck Norris
senior tag
válasz Oryctolagus #23275 üzenetére
Nem ismerem ezt a boltot de a TomTom Runner nagyon jó áron van és szerintem ez egy nagyon jó és egyszerűen kezelhető óra. Itt meg azt írja, hogy minden Bluetooth Smart öv jó hozzá, igaz még ezt nem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Lackooo84 #23282 üzenetére
Nincs valami olyan, ami BT smart, esetleg ANT-ot tud fogni, és nincs hozzá öv? Vennék valami ilyesmit, a Sigma meg mindig is tetszett az egyszerűsége és olcsósága miatt. Más jellegű edzéshez jobb lenne, mint az ambit3, azt féltem, hogy beverem a falba vagy a súlyokba, pulzust meg szívesen mérnék.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Ez a sigma szerintetek hogyan méri a pulzust? [link] Külön kell pántot venni hozzá? Van egy feles mellkaspántom, amit még ambit3-hoz kaptam, ahhoz esetleg jó lenne egy ilyen?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Oryctolagus
tag
Külföldről melyiket lenne érdemes?
A kuponnal már barátibb. Köszönöm.Per aspera ad astra.
-
beltram
tag
Az ambit3 run most Hervis webshopban 56 ezer 20%-os kuponnal (POPUST-20), szerintem ne sokat hezitálj.
pace be with you
-
Lackooo84
nagyúr
bicajozz.hu-n most vannak akciós sportórák.
The Truth is out there...
-
borix
őstag
Idehaza jelentősen drágábban veszed így korlátozod magad.
Polár M400 lenne ami belefér de én ma már azt nem venném.
Suunto Ambit3 Run Black HR Hervis-ben 70E ez egy jó óra 10óra/1sec,15óra/5sec akkuidővel,pontos GPS.[ Szerkesztve ]
-
Oryctolagus
tag
Üdv!
Tavaly nem jött össze a pulzusmérős karóra megvétele.
Most szeretnék vásárolni egyet.Csak futáshoz kellene és mellkaspánttal, ha úgy pontosabb a mérés.
Maximum 60eFt.-ot gondoltam erre szánni.
Legutóbb az Ambit 3 run tetszett. Külföldről nem szeretnék rendelni.Van azóta újabb termék ami jó lehet. Mit ajánlanátok?
Köszönöm!
Per aspera ad astra.
-
parandroid
félisten
válasz Vertigo18 #23273 üzenetére
Ők bringával, te futsz.
Tényleg gyönyörű környék amúgy, régebben rokonok miatt évente megvolt az a kör, kovácsszénáján mindig elsétáltunk a tóboz is, de most már messze van...
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Vertigo18
addikt
Nem nagyon vagyok otthon a bringában... De ha tényleg ilyenre vetemednék, akkor Orfűi-tó! Itt van a közelben, viszont semmi pénzért nem hagynám itthon a két gyerekem, így a futás már ki is marad, meg a bringa. De a fürcsi jól hangzik!
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Vertigo18
addikt
Nagyon nincs választási lehetőség... Egyébként érdekes, mert soha nem futottam még magán a betonon. Ez egy elég régi betonút, ami azt jelenti, hogy a széle folyamatosan kopik. Mostanra egy sáv maradt belőle, ami magával vonta azt is, hogy mindkét oldalán kb. 1-1 méter föld, apró kavics, murva, sár... Azon szoktam futni, kímélem a bokám.
-
borix
őstag
válasz kk831228 #23254 üzenetére
Jelenleg nem sürget a cipővétel elvagyok őszig de ha egy jó vétel adódna azt kihasználnám.
Nézegetem a külföldi cipőteszteket és az a gond,hogy az új típusokat amik nekem megfelelőek elbaszták a gyártók mindnek van valami nyűgje legtöbbjük kicsik az orrésznél vagy hamar szétesnek. -
inf3rno
nagyúr
válasz parandroid #23262 üzenetére
Amennyire én tudom a migrén és az érelmeszesedés annyira nem függ össze. Úgy rémlik, hogy valami más fajta agyi keringési zavar okozza, de annyira nem folytam bele sosem a témába. Az érelmeszesedés, érszűkület, ilyesmi általában magas vérnyomással szokott járni, ha nem szednek mellé vérnyomás csökkentőt. Úgy tudom vannak ultrahangos vizsgálatok, amikkel meg lehet nézni, hogy az artérián mekkora a lerakódás. Ismerősnek csináltak a nyaki artériákra, aztán őt műtötték is emiatt, mert annyira be volt szűkülve neki, hogy nem kapott elég vért az agya és állandóan szédült. A vérnyomásodból ítélve vagy nagyon lentről indult, vagy sokkal valószínűbb, hogy nincs komoly érelmeszesedésed. A kávét én megpróbálnám elhagyni, vagy ha az nehezen megy, akkor átmenetként zöld teára cserélni. Abban is van koffein, de elnyújtottabban szívódik fel. Az első 1-2 hónap lesz csak rossz, utána ugyanolyan kipihent leszel, mint előtte kávéval, viszont nem rángatja a cucc össze-vissza az ereidet. Érdemes több vizet inni nap közben, az is elég hatékonyan csökkenti a fáradtság érzetet, ha folyamatosan hidratált vagy. Az alkohol sem tesz annyira jót a keringésnek, azt is érdemes minimálisra szorítani. Mivel a vérnyomásoddal nincs bajod, szerintem a só bevitel maradhat a mostani. Meg persze ne hagyd abba az edzést! Na ennyit a kéretlen jó tanácsokról.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Vertigo18 #23261 üzenetére
A nyár nem olyan jó, a tavasz vége meg az ősz eleje a legjobb. Nyáron 15-nél többre már illik vizet vinni, meg ha erdőn futsz, akkor jó eséllyel megjelennek a legyek, szúnyogok, kullancsok, meg minden egyéb csípős rovar is. Vérszagra gyűl az éji vad.
Buliban hasznos! =]
-
parandroid
félisten
válasz inf3rno #23259 üzenetére
Kétévente van teljes laborvizsgálatom, legutóbb tavaly nyáron volt. EKG-t is csináltak (igaz, nem terhelésest), vérnyomásom példaértékű volt mindig.
"Persze ezek után is szóba jöhet, amit mondasz, hogy neked több idő kell valamiért, hogy átálljon a pulzus."
15-20 év semmittevés, ülőmunka napi 8-10 órában, utána otthon gép előtt görnyedés, mindeközben nulla testmozgás, az megmagyarázza?
Amúgy érrendszeri problémák akadhatnak, családban is öröklődik (infarktusok, stroke-ok, illetve a fél család durván migrénes), nekem is rengeteg migrén-problémám volt, ami pongyola fogalmazásban pont az erek nem megfelelő vérszállításából adódik. Amióta futok, azóta egyébként töredéke az ebből adódó problémáim száma a korábbiaknak. Amit észrevettem, hogy komolyabb megerőltetés után viszont még most is kell az extra koffein, vagy az értágító, különben egyszerűen megfő a fejem.
Amúgy hasonlóan indultam, mint Vertigo kolléga, a fene se akart futni, csak egy kötelező gyakorlat volt a többi testedzés között, aztán valahogy ez lett a kedvenc. Csak az az érzésem, hogy ő kicsit fittebben indult neki a projektnek, mint én (akkoriban olyan 10-zel több kiló voltam, mint most, és 10 percet nem bírtam futni egyhuzamban).
p
[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
válasz inf3rno #23260 üzenetére
Október óta minden második nap, hóban-fagyban, szélben-sárban lefutok 10-12-13-15 km-eket 140-145ös pulzuson...
Tudod mi a bajom igazán? Hogy a kutya se akart futni félmaratont! Amikor elkezdtem, 2km-t akartam lefutni 8 percen belül. Erre ezekkel az 140-es "tizenkilóméterekkel" másfél hónap után kimentem egy futó napomon, és 07:55 alatt megfutottam.. .
De akkor már nem akartam abbahagyni. Eszem ágában se volt Tomcica nyomába lépni, még ha évtizedekre is vagyok tőle. Egyszerűen tetszik, hogy futok. Ezen a tempón... ezen a pulzuson... ráadásul most már betonos, erdészeti úton, hát valami mesés. Kíváncsi leszek a nyárra, amikor minden zöld lesz!
-
inf3rno
nagyúr
válasz Vertigo18 #23258 üzenetére
Ha nincs gyakorlatod benne, akkor vagy résztávozz előtte, hogy szokd a magasabb pulzust, vagy csinálj 5-10k-kat, aztán nézd meg hogy bírod. Ha azok mennek, akkor az elejét veheted kocogósra az utolsó 5-10k-t meg erősre. Az teljesen normális, hogy a nagy terhelés után nem állt vissza a pulzusod alacsony tempónál sem. Nekem sem szokott. Sokkal többet kellene alapozni ahhoz, hogy visszaálljon, de talán még úgysem menne.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz parandroid #23257 üzenetére
Vérképet nézettél az elmúlt 1 évben? Egy HDL/LDL arány, koleszterin, triglicerid eredményt szerintem érdemes lehet nézetni. Ha túl sok trutymó rakódott le az ereiden az évek során, akkor attól nehezebben megy a keringésed, és sok idő kell neki amíg kipucolódik, de az is csak akkor megy, ha elég sok a HDL a véredben. Egy vérnyomást mindenképp érdemes nézetni mellé, meg egy terheléses EKG is sok infot adna róla, hogy mi történik a szíveddel futás során, de az utóbbit nem tudom, hogy hol lehet megcsináltatni. Persze ezek után is szóba jöhet, amit mondasz, hogy neked több idő kell valamiért, hogy átálljon a pulzus. Én is így vagyok vele, csak a Vertigo-jéhoz hasonló tartományban. Van valamekkora edzésmúltam, aztán valószínűleg azért már egy fokkal jobb a pulzusom. Elméletileg az anaerob edzés is javít rajta valamennyit egy bizonyos szintig.
Buliban hasznos! =]
-
Vertigo18
addikt
válasz parandroid #23257 üzenetére
Sajnos azt a negyvenet már én is karcolgatom alulról, kicsit sajnálom, hogy most kezdtem ezt így el, de most lett erre is időm. Attól tartok épp, amit írtál, hogy ha felmegyek 160-165re, akkor annyira fáradt leszek, hogy nem tudom majd lefutni.
A másik gondom, hogy volt már több olyan futásom, hogy mondjuk a 14 km-nek a közepén meghúztam (de tényleg!) olyan két kilométert, aztán meg az istennek nem sikerült visszaállnom normális pulzustartományba! Ezt értsd úgy, hogy futottam 140-es pulzussal 6ot (olyan 6:10-es időkkel). Aztán toltam 175-180asaal 2-t (olyan 4:30-as időkkel), majd a következő 6 km-en egyszerűen esélyem se volt arra, hogy visszavigyem a pulzust, ami már magában is frusztráló volt! Értsd: az utolsó 5-6 km-t 155-ös pulzussal "futottam" (7-es időkkel!!!), úgy hogy már az első km. után ugyanúgy éreztem magamat, mint az elején (pihentnek), nem fájt semmim, nem lihegtem már, a pulzusom mégse ment e, hiába, pedig már majdnem sétáltam!
Tehát attól félek, hogy ha olyan 165-ös pulzussal ugranék a félmaratonnak, akkor előbb-utóbb eljutnék odáig, hogy vagy kifingok, mert elfáradok, mielőtt végigérnék, vagy már tök lassan futnék a 165-ön is...
-
parandroid
félisten
válasz Vertigo18 #23256 üzenetére
160-165-ig elengedve nemigen fogod észrevenni a különbséget közben, max annyi, hogy fáradtabb leszel. Ha annál jobban meghajtod magad, az már más kérdés. Csak azért tudom, mert nekem a te tempód az sajnos csak 160-165 fölött megy, ami már nekem kvázi versenytempó, szóval nekem az a félmaratoni cél, amivel te ott elkocogsz a komfortzónádban.
Érdekes dolog ez egyébként, ahogy írták korábban, hogy van, akinek pár hónap alapozás elég, van, akinek évek kellenek. Én vagy valamit rosszul csinálok, vagy egyszerűen az utóbbi csoportba tartozok, de hiába az elmúlt fél év alapozása során lefutott 1500+ km, a pulzusom csak minimálisan alacsonyabb azonos tempónál. Ami biztos, hogy rengeteget erősödtem, és nemcsak izomzatilag, de ízületekben, illetve kardiovaszkulárisan is, de még mindig nem vagyok ott, ahol reméltem, hogy leszek, fél év alapozás után. Most kíváncsi leszek, hogy milyen edzéstervet kapok, ha nem hangzik teljes baromságnak (szerintetek sem), akkor megpróbálkozom majd azzal. Szerencsére nem hajt a tatár, a cél egy maraton volt még 40 előtt, addig meg még mindig van majdnem egy egész évem.
p
-
Vertigo18
addikt
válasz kk831228 #23255 üzenetére
Lehet benne valami, csak a nagy kérdés, hogy másnap vajon lábra tudnék-e állni?
A másik, hogy ugye most még alapozó időszak van, nem nagyon akarok kimozdulni abból a 140-145ös komfortzónából a pulzus szempontjából!
Meg ne feledjük, hogy miért is kezdtem futni. Már szinte minden mást csinálok, csak éppen a célra nem gyúrok!
-
Alg
veterán
Nah behúztam egy Newtont 55 euróért, meg páromnak vettünk egy gyerek méretű 40-es Pega 32-t 15ezerért, előbbi RW, utóbbi Nyúlcipő.
Van még kb. 45 euróm RW kártyán, mostanában nem igazán lesz szükségem semmire, ha valaki vásárolna szóljon és leboltolhatjuk.
Már csak futni kéne megint rendesen, mert januárban össz 22km volt, december is kiesett teljesen szinte.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Vertigo18
addikt
Köszönöm a buzdításokat...
Az az igazság, hogy egyáltalán nem éreztem azt, hogy a mai futás, ami két nappal a 20-as után volt, annyira nehezen ment volna. A fiam jött velem az elején (kis édes... ), de a pulzus nem szállt el annyira, mint vártam. Azért a 138-as átlagpulzus nem nevezhető soknak! Ráadásul emellett a pulzus mellett "csak" 7 mp-cel voltam rosszabb kilométerenként, ami elenyésző.
Rosszabbra számítottam. Lehet, hogy a sok-sok futás miatt kevésbé megterhelő, ha ráteszek a 14-15ökre egy 6-7 kilométert egyszer-egyszer? Vagyis annál kevésbé megterhelőbb, mint ahogy képzeltem.
Emlékszem, amikor elkezdtem ezt a pulzusosdit olyan október végén, akkor futottam egy 18 km-eset, aztán meg két nap múlva, a szokásos 13-asomnál alig bírtam 150 alatt is megtartani a pulzusom, nemhogy 140 alá vinni. Akkor mondta itt valaki, hogy biztosan fáradt még a szervezetem. Most semmi ilyen nem volt.
-
bandus
veterán
válasz Vertigo18 #23247 üzenetére
Gratula ma meg nyilvan nehezebben ment a futas, kell azert a regeneralodas
hp: koszi, ez hianyzott tegnap meg ma is kocogtam egy keveset, a pulzus mar neha-neha benezett 150 ala is remelem februar vegere visszaterek a 143 koruli ertekemhez amin az alapozokat futottam.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
inf3rno
nagyúr
válasz Vertigo18 #23247 üzenetére
Persze, minél magasabb pulzuson, meg minél tovább tart a megterhelés, annál több idő kell a regenerálódáshoz. Nekem egy erősen lefutott félmaraton után, van hogy kell egy hét is mire magamhoz térek, de minimum a 3 nap. Gratula hozzá egyébként, csak így tovább!
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Vertigo18
addikt
Nos, hivatalosan is elmondhatom magamról, hogy életemben először, tegnap előtt én is lefutottam a kismaratont... Eddig 10-13 km-eket futottam, a max olyan 16-18 volt, azokat nem eröltettem.
Nagyon jól esett, úgy éreztem a végén, hogy simán menne még több is. Annyi, hogy 140 alatt tartottam a pulzust, alapozó futás szintjén mentem csak. Nem biztos, hogy ha rendesen futok, akkor meglett volna, de így könnyűnek tűnt. A végére semmim sem fájt, viszont másnap nagyon jóleső fájdalom volt mindenhol, minden testrészemben!
Azt érdekesnek találom, hogy a mai 16 km-emen nehezebben tartottam a 140-e pulzust. Nagyon erősen kellett koncentrálnom, hogy meglegyen. Gondolom azért, mert ha én nem is éreztem hogy fáradt lennék, a szervezetemnek kevés volt az egy pihenőnap.
Más: A Runstatic Heart Rate Monitor a mai napon ingyenes. Letöltés után a "Heart14" kóddal lehet aktiválni a Pro verziót. Másik fórumban olvastam, köszönet a tippért.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz medica #23234 üzenetére
Na igen, a 3 ezres nézői jegy.
(#23236) joysefke
Nyilvan a fenntartható verseny, megy egyebek szlogen biztos jól hangzik. Kár, hogy az én lábam már nem igazán kultiválja a futást, pedig terepfutást kipróbálnám, de biciklivel annyira jó a lefelé, hogy sajnálnám kihagyni..(#23235) concret_hp
Nem értek a lovakhoz, de biztos. Nem találkoztam még sehol ezzel, csak ismerős kérdezett rá, hogy mennyire lehet reális az összeg, szóval annyira csak nem jó a marketing akkor.[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
parandroid
félisten
Én meg ma beregisztráltam az egészségbiztosítómnál egy ingyenes online edzéstervezésre. Jött tőlük egy szép vastag brossúra, hogy miket támogatnak, és találtam benne egy ilyet. Meg kellett adni az alapadatokat (kor, magasság, testsúly, mennyit edzek, milyen állapotban vagyok, van/volt-e bármilyen betegségem, mit akarok elérni), aztán elvileg 48 órán belül hozzám vágnak emailben ez alapján egy porból készült instant edzőtervet, gondolom. ami érdekes, hogy azt ígérik, hogy követni fogják a teljesítményemet, és az alapján módosítja majd a tervet útközben. Na, majd meglássuk, veszítenivalóm nincs, ingyé' van, és azért nem sufnicég.
A tegnapi laza félmaraton (szar lett, de meg akartam nézni, hogy egy hónappal a hivatalos verseny előtt le tudom-e egyáltalán futni) után ma akartam amúgy egy laza 5-6 km-t menni, de vesztemre elvittem a kutyát is (már másodszorra), aztán egy 9,1-es örömfutás lett belőle, de legalább csak egy kényelmes 1h05 alatt.
Megpróbálok holnap nem futni, de nem ígérek semmit.
p
-
Alg
veterán
Runningwarehouse-on minden akciós cuccból még lejön 30% ha kosárba teszitek - lőttem egy 55 eurós Newton-t...
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
inf3rno
nagyúr
válasz bandus #23237 üzenetére
Én ugyanígy vagyok vele, a december, január kuka, ma voltam futni ebben a hónapban először. Nem tudom, nem motivál rá semmi, nincs kedvem, és mindig van valami, amit jobb csinálni helyette. Nyilván a pulzus adatok lehangolóak voltak, de erre is számítottam, kelleni fog szerintem 2 hét, mire kitisztulnak az ereim, aztán lejjebb megy a pulzusom, utána kezdődik a tényleges alapozás. UB-ig még van 3 hónapom alapozni, utána meg 1 hónap kigyorsítani, bár lehet hogy az is inkább alapozás lesz egészen nyárig. Nem különösebben érdekel most az idő, mert a csapatban így is én leszek a legjobb az eddigiek alapján. Szerintem le kell szarni ezt a kihagyott időt, mert akkor egész évben azon görcsölhetsz, hogy mennyivel vagy elmaradva, ahelyett, hogy arra figyelnél, hogy mennyit teljesítettél már.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
ígyvanferi
addikt
Velem is szinte ugyanez a helyzet. Tegnap voltam először futni pont 3 hét kihagyás után. Volt pár bringázás, meg hosszabb gyaloglás, de hát azok max. egy kis átmozgatásnak voltak jók. Pedig a december olyan jól alakult, az volt eddig a legtermékenyebb hónapom, ami a lefutott km-eket illeti. Januárban meg a fele jött csak össze. Szóval ja, ennyit a rendes alapozásról. Azért igyekszem újra felvenni a ritmust, még ha a lemaradást behozni nem is tudom már.
-
törölt tag
Nekem is kimaradt kb. két hét, betegség miatt, majd a sártenger miatt. Szerintem most már mindegy, ne görcsölj rajta. Idén ismét megpróbálom az évet lefutni, ami kb. 168 km egy hónapra. Jelenleg még a januárból hátravan 10 km és mindjárt február közepe. Szóval nekem is van mit pótolnom, de ez van. Hajrá!
-
bandus
veterán
Majdnem 4 het wltelt ugy, hogy osszesen egyszer futottam. Sok volt a munka, voltam sielni es kovezzetek meg de en ezt a szmogriados dolgot is komolyan vettem. Nyilvan erezheto a visszaeses, nem is ezzel van a gondom, hanem emiatt ugy erzem h kb az egesz alapozo idoszak loszart sem fog erni, es az eddigi munka is megy a levesbe, ami meg hatravan meg ido az nem eleg semmire nyilvan nem igy van, de akkoris szar erzes, majdnem buntudatom van
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
joysefke
veterán
válasz Pttypang #23233 üzenetére
Hja, elég vicces:
-(1)városban kijelölnek egy 21 Km-es futó pályát, valami hülye ordítozik a megafonba, kapsz egy chipet meg az első pár futó nyereményt aztán az 10K-ba kerül.-(2)Erdőben, terepen kijelölnek a montisoknak 3 darab távot: ca 40-60-80Km, azt többször be kell járni, ki kell táblázni, el kell hordani a nyomvonalról a veszélyes keresztbedőlt fákat etc, valami hülye ordítozik megafonba, kapsz egy chipet, az első pár futó kap valami nyereményt, aztán az kerül 6-7K-ba úgy hogy lényegesen kevesebben vannak.
aztán lehet rosszul látom, mert ilyen nagyon profitorientált tömegrendezvény futásokon még nem voltam...
Ennél a Spartan Race-nél legalább építenek egy pályát meg kell egy halom szervező, az is valami...
[ Szerkesztve ]
-
Lackooo84
nagyúr
Ide is beírom, a bicajozz.hu-n elég jó àrban vannak a sportóràk, főleg a Polar M400. Vannak akciós bringàk is stb.
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
joysefke
veterán
válasz Vertigo18 #23229 üzenetére
De lehet hozzá venni éremtartót is, akár 20%-os THM-re
http://www.jofogas.hu/gyor_moson_sopron/Spartan_Race_eremtarto_elado__nagy__58176350.htm?first=1
[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
válasz concret_hp #23228 üzenetére
Az egész fel van fújva. A kedvencem az, amikor a gazdag kiscsávó végigsétálja a távot, aztán megkapja ugyanazt a befutóérmet, mint a többiek és utána vagizik, hogy ő "spártai"!
Egy kollegám rendszeresen jár Spártára, mindegyik távban indul, ha éppen van rá lehetősége, nem csak Mo.-n. Viszont Ők is kinézik az ilyeneket, akik sajnos egyre többen vannak. Nem lehet tenni ellene, pénzből él a verseny is.
-
StLui
veterán
válasz Pttypang #23225 üzenetére
Spar maratonon sem néztek semmit, csak nevezzél és fuss ahogy akarsz. Ez meg kifejezetten bulinak van szánva. 5-10 eFt egy sima útlezárással járó futás is, itt meg elég sok akadályt megépítenek, zuhanyzót stb telepítenek.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
veterán
Sziasztok.
Ismerősöm érdeklődött ez iránt a verseny iránt, csak kcisit furán néztem én is, ez a 17k reális nevezési díj? Mi kerül ezen ennyibe? Valami arany starter csomag lenne? o.O
Everybody lies.
-
Danika256
aktív tag
válasz Andris837 #23217 üzenetére
Én nem kis unszolásra az Animal Flexet kezdtem el szedni, 44 pakkos csomag. Haveromnak bevált, a fórumokon dicsérik. Nem olcsó leárazva sem, de most egy hét után kezdem érezni a változást én is!
8 kapszula van egy csomagban-napi adag- elvileg minden kapszula más, még zselés is van
Ha tényleg rendbe tesz, megérte! -
werszomjas
addikt
Sziasztok.
Van valakinek Garmin FR230-hoz magyar nyelvű használati útmutatója?
Sehol sem találok a netenüdv
-
Andris837
senior tag
Köszönöm mindkettőtöknek!
Igen gondoltam, hogy kell neki idő, de a lényeg, hogy hatásos.
iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
Andris837
senior tag
Elkezdtem szedni a térdem miatt ezt. (JutaVIT Glükozamin-szulfát)
Szed valaki ilyet, vagy hasonlót? Mi a véleményetek, érdemes?iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz Danika256 #23209 üzenetére
Tök érdekes, nekem a bingától szokott megfájdulni a térdem, és az aszfalton futás, ami helyrehozza. A saroknál meg a csípőnél fordítva. Szóval a kettő együtt tényleg jó lehet. Görgőzni viszont úgy tudom nem egyszerű megtanulni, meg most nem is lenne hol.
Buliban hasznos! =]
-
Danika256
aktív tag
válasz joysefke #23205 üzenetére
Nem tudom 100%-osan, de nekem is kivannak az ízületeim többek között, de a sima spinning óra nekem sokat segít..Utána nem fáj úgy semmim, múltkor 2 órát voltam, első órát lazábban a másodikban szarrá toltam magam, mégsem volt gond utána..
Ha a futáskor vagy járáskor jön elő a probléma, bármi jó, ami megterheli a szervezeted, de a fájó részeket nem erőlteti meg túlságosan.Szerintem így lehet szinten tartani, vagy fejlődni is, de sokan mondják hogyha a futásban szeretnél fejlődni leginkább, ahhoz futni kell. Amíg viszont nem jönnek rendbe a dolgok nekem sem marad más... Szóval szinten tartáshoz biztosan elég! Most így készülök versenyre -
kk831228
addikt
Nem kell ide futás, tegnap este szauna, 3x15 perc, 105 fok, pulzus :130...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
joysefke
veterán
A Téli Mátra TT óta szarakszik a bal bokám (mindig a bal lábammal van a baj) átkozom a hülye fejemet, hogy több egymás után következő kemény nap után mentem el túrára, úgy hogy előző éjszaka még domboztam az edzőteremben. Másnap negyedmagammal kimentem a 80+ Km-re fekvő Mátrafüredre, és már az első lépéseknél éreztem, hogy nem az igazi a lábam, kényelmetlen a nehéz bakancs a futócipőhöz szokott lábamnak. Onnan már persze nem volt visszaút, én voltam a sofőr, tehát levánszorogtam a homokszerű hóban 20Km / 600m szintet. Úgy hogy a lábfejemet mindig gondosan egyenesben tartottam (kicsit sem fordítottam ki) és külső talpélen fogtam vele talajt, illetve lassan haladtam, így a végétől eltekintve végül is nem volt nagyon gáz.
Eredménytelen próbálkozások után kihagytam másfél hetet és most jutottam el oda, hogy hogy futással újra próbálkozzak, de még nem az igazi. Bicaj sem az igazi (voltam SpinRacing órán) Futni nem tudok egyelőre annyit, hogy az értelmes edzés legyen -20-30 percnél többet egyszerre egyelőre nem akarok futogatni-.
Nah szóval próbáltam ezt az ellipszis tréner szerű gépet egy laza 40 perce erejéig (150-160-as pulzus) a könnyű futás előtt : ARC Trainer
Egész jónak éreztem, a bokám bár nem volt tökéletesen tünetmentes, de azért rendben volt.
Van itt azzal kapcsolatban tapasztalat, hogy ha 1-2 hétig ez a fajta gépezés az edzés fő komponense (heti 5-6) és a futás csak egy rövid-viszonylag laza komponensként van jelen (hogy ne szokjon el a test többi része), addig amíg nem megy a futás teljes terheléssel, az mennyire tudja legalább megőrizni a futóformát?
üdv
J.[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
Ingyenes amatőr verseny, akit érdekel.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parfüm topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Projektor topic
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest