- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- DUNE médialejátszók topicja
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.vr
őstag
válasz neevous #20952 üzenetére
"dinamika, RAW-ban levo tartalek es magas iso"
Na, hát ezekre pont nem tudok válaszolni mert nem ilyenekre/nem így használom egyiket sem
Én iso200-400 között használom őket, valamint nem olyan helyzetekben ahol nagy dinamikaátfogásra lenne szükség. Az én számomra a két gép képminősége teljesen egyenértékű (de mindkettőből az egyel ezelőtti szenzorgeneráció van: E-M1mk1 és X-E2, mondjuk nem hiszem hogy nálam egy E-M1mk2 és X-T2 esetében más lenne a helyzet)
Valamint Fuji esetében már írtam (és sokan mások is) hogy a szebb színkezelés miatt inkább a gyári jpg-t használják. Így meg nem annyira érdekes mekkora tartalék van raw-ban (jó, ha nagyon elcsúszott az expó és nem lett rögtön újralőve, akkor vázon belül újra lehet konvertálni)
De magas iso-ban természetesen tuti lenne előny a nagyobb szenzorméret miatt, most is kimondottan csak ezért elcipeltem magammal pluszban a nyaralásra a Fujit is hogy majd esténként milyen szép fényszennyezésmentes helyeket keresek, még tavasszal direkt ezért be is szereztem egy Samyang 12/2-t (ha az azonos ekvivalens 18mm-en nézzük, akkor ez máris 2FÉ-vel többet tud mint a 9-18, a 12-40-nél is 1FÉ-vel, plusz mivel annál szélesebb látószög így hosszabb záridőt használhatok, és ehhez jön még a szenzor előnye) - na hát ebből persze nem lett semmi, esténként örültem hogy végre ágy van a közelben nemhogy még megint útra keljek... De már elhatároztam hogy ha legközelebb Pécsen leszek akkor elviszem a cuccokat legalább a zselici csillagparkba (ja, és bár ilyet nagyon keveset fotózok, de pl. az izlandi képeimnél pont az északi fényes képeket azt adobe cameraraw-val csináltam, ott még a színek is jobban tetszettek, plusz lehetett játszani az élesítés/zajszűrés modul csúszkáival. Így valószínűleg az éjszakai képeknél a Fujinál is visszatérnék az ACR-hez. Lényeg a lényeg, itt tuti a Fuji lesz nagy előnyben. Másik oldalon mondjuk ott a LiveComp)A többire: ez persze világos, én csak arra gondoltam hogy most leírtál még egy csomó másik dolgot, miközben a táblázatban meg egy paraméterre van kihegyezve, az árra.
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nintendo Switch
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- ASUS routerek
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- DUNE médialejátszók topicja
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Megoldások IBS/IBD-re
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.