- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
válasz
Zilko87 #17098 üzenetére
Amennyire én látom:
- nincs oldalra is kihajtható kijelző
- nincs joystick
+ van viszont érintőkijelző
- kisebb buffer
- 1080p csak 36Mb/s szemben a 100Mb/s-al
- mechanikus zár csak 1/4000s (vs. 1/8000s)
- nincs hozzá boost markolat
- ergo nincs fejhallgató kimenet
- 2,5mm-es jack mikrofon bemenet (vs. 3,5mm)
- gondolom kisebb a kereső
- folyamatos autófókusz kevesebb beállítást, finomhangolást tud
- csak 1 kártyafoglalat (???)
+ beépített pop-up flash -
Zilko87
tag
Az X-T20 nagyon bejövős! Már majdnem rendeltem T2-t, de ezen most elgondolkoztam, nekem mint hobbifotósvideós lehet ez is elég lenne. Így beleférne a kit mellé az új 50-es.
Pontosan miben kevesebb a T20 a T2-nél? -
törölt tag
válasz
Mercutio_ #17095 üzenetére
Erről mintha már egyszer lett volna szó
De az nekem nem jó, mert a csuklómechanikája balkéznél van, és ezért nem lehet úgy használni, hogy jobb kéz az exponáló gombon, és leveszem a szememtől a gépet, kipattintom a kijelzőt, és fotózok is, mert át kell nyúlni bal kézzel, kihajtani, átforgatni... Túl lassú így.
Fujira nincs Sigma sajnos, pedig a 60-as nagyon korrekt lenne
Samyang van mondjuk 85, de manuál.
-
Mercutio_
félisten
válasz
#16820480 #17092 üzenetére
Hát még ha egyszer a kihajtható-forgatható tapicska kijelzőt is megismernéd!!
50/2 alternatívaként sigma 60/2.8? Vagy fujira nem hozták ki?
rbalint88: 20-asnak a 27/2.8 felel meg látószögben, 35-öm volt annó aps-c-n (Pentax 35/2.8 macro limited) kicsi, könnyű, gyors és csendes AF, minőségi cucc, szerethető színvilág és jól is karcol, de a látószöge nem lett a barátom, ahogy mikrón a 25-ös se egyelőre miközben a 20-as az alap, ha nem a 12-32 van fent. Ettől még lehet, hogy neked bejön a 35, kérj kölcsön valakitől.
-
rbalint88
addikt
Felmerült bennem a kósza gondolat, hogy a viszonylag keveset használt X-PRO1+18-55 szettet leváltanám egy X100(s)-ra vagy X30-ra. Mennyire eretnek gondolat ez? Az a helyzet, hogy nem látom, hogy több időm lesz fotózni a közeljövőben, turistázni meg a kisebb-könnyebb váz előnye a komfort oldalán kijönne.
Nagyon szeretem egyébként a PRO-t, tényleg profi érzetű cucc, ezt nem szívesen adnám fel. X30-tól emiatt félek kicsit. Még a 35/2-n gondolkozom, anno m4/3-on a 20/1,7-tel tök jól elvoltam, most néha úgy érzem, hogy a zoom elkényelmesít, "öli" a kreativitásom - amiből amúgy sincs sok. -
törölt tag
válasz
lugosi #17091 üzenetére
Én mindenképpen olyan vázat vennék, aminél cserélhetők az obik, de mondjuk nekem ez az egy vázam van csak (illetve most E2 még ugye). Viszont szerintem ez a mostani az egyik nagyobb ugrás X100-on, az új érzékelő, új képfeldolgozó, meg még pár jóság. Persze minden attól függ, hogy mit vártál. Én például azt várom, hogy bemutatják az E3-at 4K videó nélkül 200$-ral olcsóbban
De ez nem nagyon fog megtörténni, attól tartok.
Bár a rangefinder váz jobban tetszik továbbra is, de hiányzik a billenős képernyő, pedig eleinte azt hittem, hogy az csak sérülékeny, és úgyse nyitom le soha, aztán Oly EM10-en agyba-főbe használtam, nagyon kényelmes.jjeahh: Mondjuk 499-et írtak eleinte, lehet, hogy ez csak a preorder ár, és majd rá kell még fizetni..? De ha mondjuk 450€ lenne errefelé, az nem is lenne olyan vészes azért.
-
válasz
#16820480 #17088 üzenetére
Amúgy még így teszt előtt, első blikkre annyira kicsinek tűnik az update nekem, és annyira számomra fontos cuccok hiányoznak már, hogy lehet hogy jobb vétel lesz az xt20 is úgy, hogy csak egy obival használja az ember.
Van dpreview cikk is:
https://m.dpreview.com/news/0513197848/f-for-4th-hands-on-with-fujifilm-x100f -
törölt tag
válasz
DonRazzino #17080 üzenetére
Mondjuk ez árban felébe fog kerülni, kisebb, könnyebb és időjárásállóbb is lesz, szóval azért jöhet.
-
madgie
titán
Alul a Color Chrome. Kérünk egy főnvert a kompaktszenzoros X vázakra is, ezzel a fícsörrel
-
papaya
senior tag
-
DonRazzino
senior tag
válasz
madgie #17070 üzenetére
Egyértelműen mindkettőt. De ha csak egyem lehetne, akkor .... basszus, majdnem leírtam az egyiket, aztán a másikat.
F2 - nyitva is brutálisan éles, kontrasztos képe van, mini-tank, WR vázakkal együtt WR, AF-C sorozatban magas keeper-rate, "témaleválasztás" ban gyengébb F2-n, mint az F1,4 F2-n. Ha a bokeh és a lehetőségekhez képest nagyobb mosoda a cél akkor ne ezt. Tájképre inkább ezt. Vinnyetta sehol, aberrációk hihetetlenül korrigálva. Halk fókusz - E-shutterrel kombinálva nindzsa vagy!
F1.4 - nyitva is meglepően éles, igaz vinnyettál erősen F2-ig. Építési minősége, azért nem olyan mint az F2-n. Hangosabb és kicsit bizonytalanabb nem túl kontrasztos témákra állítva. AF-C-n több a tévesztés (pl street, sport). Bokeh sokkal szebb, krémesebb, jobban le tudod választani az alanyt a zavaró háttérről. Nem jellemző rá a nyitva CA, de azért néha látom (korrigálható). az F2-n sose láttam.
Tudod mit? Ha csak az egyik lehetne, akkor legyen az F1,4 De nem lennék boldog. Igaz nekem a kedvenc mindenes gyutávom.
#17074 karaja
-
Kint van az x100F hands on:
https://youtu.be/VLWPnrkWk4oJa és xt20 is csak az engem egyelőre nem érdekel
-
Karaya
tag
válasz
Mr.Csizmás #17069 üzenetére
Ez a kérdés az emberiség egyik alapkérdése.
Egy külön site foglalkozik vele...
Nálam is lett mind2, hogy majd próbálgatás után eldöntöm melyik legyen.. egyenlőre még nem sikerült
Mind2 túl jó.. -
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás #17072 üzenetére
Amelyik szimpi, szerintem egyikkel se nyúlsz mellé. A 35/2 modernebb all around alapfix, az 1.4 kicsit "régi világ".
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás #17069 üzenetére
Kérdezd Razzinot, szerinte mindkettőt
-
Mr.Csizmás
titán
35 f2 vagy 1.4-et érdemes venni?
-
törölt tag
válasz
eastsider #17051 üzenetére
Azért nem annyira lassú a 60-as sem, hogy másodpercekig várj a fókuszra
De portréhoz miért kell annyira a gyors AF? Ha önkéntes alany, akkor úgyis inkább beállított képek lesznek, akkor meg úgy tud marad egy kicsit, amíg fókuszálsz (akár manuálban is). Streetnél kényesebb, mert ott elmegy a téma a pillanat tört része alatt, így ott muszáj gyors legyen a fókusz.
MrISO: Nagyon jó
Kicsit sajnálom, hogy nem 60-70 közti gyútáv, de ez is elég megkapó. Lehet, hogy mégis kell szerezzek egyet előbb-utóbb
-
MrISO
csendes tag
-
Dolphin
tag
válasz
papaya #17055 üzenetére
Szerintem egesz nyugodtan gyurhatoak azok a kepek, Canontol biztosan jobban, Nikonhoz ezt nem jelentenem ki, kevesbe is ismerem azt a rendszert. Kezdetben nehezen boldogultam en is a feketekkel, csinjan kell veluk banni, de ra lehet erezni jo beallitasok mellett.
A kepi valag szerintem csak azert ennyire hasonlo, mert akik ezt hasznaljak, alapbol bejon nekik, es teljesen feleslegesnek tartjak atszerkeszteni egy tok mas hatasura, es nem azert mert nem lehet. -
MrISO
csendes tag
válasz
papaya #17055 üzenetére
Ez csak beállítás kérdése. A Velvia, meg a Classic Chrome pont a keményebb profilok közé tartozik, de ezen felül választhatod a Pro Neg. Standard-et is. Ezt pont arra találta ki a Fuji amire vágysz, natúr színek nem lecsapott feketékkel. Egy nyers alap a komolyabb utómunkákhoz.
-
madgie
titán
válasz
papaya #17055 üzenetére
Rendszerint feltekerik az árnyékot is, én az Acrost is +4 árnyékon használom.
Nullán sokkal kevésbé kontrasztos az X-Trans III képvilága, mint a II-é. Ha meg "dull" képi világot akarsz, ott a Pro Neg STD, ott olyan mozgástered van, hogy besz*rás. BTW az X-T2-nél csak a Velviánál éreztem, hogy néha sok a "mélye", de ott meg feature ez. X-Trans II vázaknál engem is zavart a túl erős árnyék, de az X-Trans III-nál erről már szó sincs, szerencsére (volt, hogy "meghekkeltem az X-Trans II rawokat, hogy X-Pro2/T2-nek lássa a LR, ne buktassa úgy be a feketéket).
Amúgy a látszattal ellentétben azok sem buknak be, csak nagyon meredeken vág az árnyékoknál, így erős sötét tónusok maradnak meg, amit kínszenvedés utómunkázni, ha finomabbat szeretnél
-
papaya
senior tag
Érdekes kérdés a színvilág, mert ő azt írja, hogy van ahol csak classic chrome-ot tolt +4-et a color set-re. Amúgy engem az érdekelt jobban, hogy a közép formátumban is ennyire megmarad-e a Fuji karakteres színvilága, de úgy fest igen. Mármint arra gondolok, hogy a mellékelt képeken is sajnos azt látom, hogy rendszeresen bebuknak a feketék, szinte 0 színátmenettel, ami persze jó kis kontrasztot csinál, de attól még nekem too much, pláne ha saját színvilágot akarok csinálni, ahhoz legalább rawban több játszótér kellene. Bár még új vagyok a Fuji használók között, de kicsit azt érzem, hogy itt van egy standard színvilág, amit RAW(RAF)-ban némileg befolyásolhatsz, és változtathatsz, viszont nem annyira rugalmas mint az a Canikonnál van. Fuji X-fotósok között is gyakran látom ugyan azt a stílust: képek 50% (vagy még több) fekete- fehér de a színesek is legtöbbször azonos színvilágúak. Én marhára szeretem rendesen meggyúrni a képet utóban, egyelőre tesztelgetem meddig lehet feszegetni, pláne a feketéket.
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás #17053 üzenetére
Nem is fog, szó se volt sajnos ilyesmiről (X-Trans II gép kapott csak CC-t). Az X100S sem kapta meg, pedig oda illett volna odaadni. Ez mondjum elég nagy pörköltfolt a Kaizen fehér terítőjén.
-
Mr.Csizmás
titán
XE1 firmware hogy áll? CC-t kapott már?
-
madgie
titán
Egy jól megválasztott színmód ügyesen beállítva rengeteget dobhat a képeken, van olyan, hogy én is vázon belül rawkonvertálok
Itt van egy tegnapi sznepsát, csak ledobtam az asztalra a Fujit a nagylátóval, mert le szerettem volna fotózni az asszonynak az új tűzhelyt a bekötés után. Na, ebben nincs semmi buhera, a konyhánkban meg főleg nem, mégis (egy telefonos képhez képest) elég jók lettek a tónusok. Sima Classic Chrome. HA elkezded piszkálni adott esetben az árnyékokat, szaturációt a gépen belül, az is baromi jó... és ezért lehet jó a GFX-nél most beharangozott Color Chrome, egy Classic Chrome-nak vagy Velviának baromi jól áll néha a +4 szaturáció is, de egy-egy színcsatorna olyankor már túlcsordulhat. Jó lenne, ha idővel megkapná ezt a "kapcsolót" az X-Pro2/X-T2 is (meg a T20, 100F).
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Google Pixel topik
- Automata kávégépek
- Last Epoch
- Megújult a PROHARDVER!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen routert?
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest