Új hozzászólás Aktív témák

• Haris1

tag

Keyhole - 5-ös tetszik, tulképp a 7-es is és a 10-es szerintem jobb lenne, ha az út eleje is teljesen képben lenne a jobb oldalon.
    Mások mániákusan igyekeznek a zajt eltűntetni, te meg effektezel itt vele. Nekem a Fuji okosságaival és két polárral már Photoshoppolnom sem kell... Bár ilyen zajt és égi színátmeneteket még a hatás kedvéért sem szoktam gyártani. (De ami késik nem múlik. :) )

ottkar - sorry, hogy bevontalak egy olcsó poénba (, de olyan jól esett ;] ). Értelek én, sőt titokban egyet is értek veled. Az ésszerűség, a mérték és az ízlés amúgy nem egyszerű eset így együtt a mai napság. (A nagy találós kérdés válasza benne van az exifekben... :D )

Mielőtt valaki elgondolkodik a sztereó polárszűrős megoldáson, ez csak egy teszt volt részemről és jó játék. Gyakorlati haszna alig van.
    Polárból elegendő kompaktok esetén egy olcsó lineáris változat. Mivel a tükrösök fénymérését ez megzavarhatja, oda cirkuláris javallott.
    (A két Hamám került kb. annyiba, mint egy bevonat nélküli, vastag peremes, lineáris Hoya.)

Ha valaki min. Rotterdami Erasmusig visszamenően akar elmélkedni a fény polarizációjáról:
    [link]

Új hozzászólás Aktív témák