- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kerengő
tag
Én, a 6500-ason nem vettem észre semmilyen különbséget a képek között F, illetve N álásban. Annyi, hogy a Normál fele akkora helyet foglal. Én mindig azt használom.
Az F-chrome erőteljesebb és kontrasztosabb, színeiben teltebb, főleg épületekhez használom, legalábbis én, a természeti képeket szerintem rontja - legalábbis színhűségben.
A képminőségen nem ront, a művészi érték meg nem behatárolható fogalom
Az a lényeg, ha Neked tetszenek az F-chrome-mal készült képek, akkor használd, hiszen a saját örömödre (is) fotózol.
-
Haris1
tag
Na, nálunk ilyen gomb sincs...
És egyáltalán kell az nekünk?
(Persze van a Setup-ban, de egyszer nyomtam csak Discharge-ot és olyan lassan sütötte ki, ráadásul a drága LCD-n mókázva közben, hogy többet nem is játszottam vele.)Igen, amikor a gép szerint nem elégséges a szufla, kikeresed ezt a menüpontot és tán egy éjszaka ki is süti neked. Nemtom milyenek a specifikációi...
Ha van jobb fajta akkutöltőd, annak van ilyen funkciója, használatával nőhet az akksik élettartama tudtommal és az esetleges memóriaeffektus miatti kapacitásvesztést helyrehozhatja, regenerál. Időigényes... Én soha nem használtam ilyet, viszont arra figyelek, hogy nagyjából lemerítve kerüljenek a jó öreg Sanyo töltőbe az akksik.(Van amelyik 5-6 esztendeje szolgál, igaz tavaly óta azok csak egérben, mert vettem 2500-ös akkukat.) -
Haris1
tag
Ennek az az értelme, hogy adott zoom távolságban lehet "rögzíteni" a gépet. Ha energiatakarékos módban automatikusan kikapcsol a gép, vagy te kikapcsolod, nem kell újra rázoomolni a fix távolságú célra, témára, mert már pontosan be is van állítva. Előnyös, ha ugyanolyan látószögben szeretnél képeket készíteni, hosszabb időintervallum alatt. Ez extra, a kompaktok nem szokták tudni...
Míg az S5500, S5600, S5700 testvérmodellek (mostohatestvérek, "leszármazottak"
), addig az S6500fd csak távolabbi rokon. Ezért itt nem igazán tudunk típusspecifikus kérdésekben segíteni. Meglehetősen más manuális zoommal és különböző beállítási lehetőségekkel, ergo itt talán több esélyed lenne: [S5600]
-
Kerengő
tag
ööö most lehet, hogy én vagyok a láma, de milyen zoom position? 6500-nál? odatekerem, aztán ott a zoom. Nem fogyaszt semmit.
Vagy én néztem el valamit? nem igazán értem a hozzászólás lényegét...bekapcsolás után nyomom neki aztán csinálja a képeket, főleg sorozatfelvétel módban.. Nem szoktam semmit sem állítani. Sőt míg a képet "emészti" és már tekerem az objektívet, hogy nagyjából az általam kívánt pozícióba kerüljön, nem is várom meg, hogy "visszajöjjön" a kép a kijelzőre...
nem inkább a FÓKUSZ beállításra gondoltál? Hogy előre belövöd a fókuszt és azzal már nem kell törődnöd? Vagy az AE Lockra?
Új hozzászólás Aktív témák
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest