Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hydra SR

addikt

válasz süti5 #894 üzenetére

A gép automata módban nem túl okos, ez tisztán látszik a képen. Növelte a záridőt, hogy ''rendesen ki legyen exponálva'', ezáltal be is mozdult és még túlexponált is lett. Félrefókuszálást nem látok, inkább csak a totál nyitott blende miatt kicsi lett a mélységélesség ezért a háttér egy picit homályos. Egyébként nekem ennyire nem tűnt butának az automatikája, ez a kép full automata módban készült? Mert az az érzésem, hogy ezen el van tolva az expozíció korrekció a plusz felé, viszont ezt auto módban nem lehet megtenni. Automata módban az én ízlésemnek túl világos képeket csinál, én lejjebb szoktam venni egy picivel, így még a bemozdulás esélye is csökken. Az expo gomb és a programtárcsa között van egy gomb amin egy +/- jel látható. Ha azt nyomva tartod, akkor néhány módban tudod állítani az expo korrekciót a nyilakkal. Automata módban nem engedi.
    Ez a gép amúgy nem arra lett kitalálva, hogy alapvető fotóstudás nélküli turisták fotózgassanak vele, inkább amatőr tanulógépnek kiváló. Az automatikája butább az alacsonyabb kategóriájú ultrakompaktokénál, cserébe megenged minden hülyeséget a fotósnak, nem akarja felülbírálni mindenáron a döntését. Ez azoknak kedvez akik meg akarnak tanulni fotózni (én például 100%-osan elégedett vagyok vele ezért a pénzért csak én szinte mindig manuális módban fotózom és nem foglalkozom azzal, hogy a gép mennyire okos, megelégszem azzal is ha tudomásul veszi a döntésemet). Utazási élmények megörökítésére nem ezt a gépet javasolnám. Vagy akkor minimum egy állvány kellene mellé mert 100 fölötti ISO értéken már erősen zajosodik (a te képed ISO 200-on készült), képstabilizátora meg nincs, így bizony könnyen bemozdulnak a képek beltérben vagy szürkület után. A képedet egyébként én vakuval csináltam volna, már csak a derítés miatt is mert nagyon árnyékos a témának az a fele ami éppen szembe néz, hátulról meg ellenfény jön. A vaku nem csak sötétben jó :)

Új hozzászólás Aktív témák