- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Új taggal bővült a Cooler Master Hyper szériás CPU-hűtőinek családfája
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
válasz Campaigner #859 üzenetére
Nekem Hoya lineáris polárom van az S5500-hoz (aminek az AF-je gyengébb az S5600-énál) és nem vettem észre, hogy polárral többet fókuszálna félre mint nélküle. Szerintem simán vehetsz rá lineárisat. Azért ha teheted, próbáld rá amit megvennél mielőtt kifizeted, de szerintem nagy gebaszt nem csinálhat, másoktól is hallottam már hogy S5500-ra vagy S5600-ra LP-t tettek és nem szólt bele se a fókuszba, se a fénymérésbe túlságosan. Sötét témáknál azért picit beleszólhat de nagyon sötétben polár nélkül sem helyesen méri a fényt a gép sajna, félhomályban meg eleve marha ritkán használsz polárt, mondhatni szinte sosem.
Kártyából minimum egy 256-os dukál ehhez a géphez szerintem, de ez attól is függ, mennyit szeretnél fotózni egyhuzamban. Elsőre szerintem elég a 256-os, aztán vehetsz még hozzá, attól még a 256-os is megmarad A normal és a fine jpeg között nincs valami őrült nagy minőségkülönbség, a file mérete viszont a duplája, szóval normalban is lehet használni és úgy ráfér vagy 220-230 kép.
Állvány tényleg kell éjszaka, legalább egy jól rögzíthető, stabil lábú zsebállvány. Nappal azért megvan állvány nélkül is, ISO200-on még talán egész használható minőség. Ha jobban belezoomolsz akkor viszont már nappal is kell az állvány, főleg ha nem süt a nap.
Én is megrögzött manualos vagyok bár a blende- és záridő előválasztással is többnyire el lehetne érni ugyanazt, ha okosan használod. Nem tudom, hogy én miért fotózom full manualban, nem állítom hogy jobb, csak valahogy így szoktam megA privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Hydra SR
addikt
válasz Campaigner #862 üzenetére
Úgy tapasztaltam, hogy az akksiknak és a gépnek kicsit egymáshoz is kell szokniuk, egyre tovább fogják bírni (persze csak az elején). Kevés vakuzással összejöhet 400 kép is 2500-as akksikkal.
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
bandus
veterán
válasz Campaigner #862 üzenetére
Én eddig nem hiányoltam az állványt. Nyaralás alatt ellőttem több mint ezer képet, és ezalatt csak egyszer merültek le az akkuk. Ansmann rulez
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
drkbl
őstag
válasz Campaigner #866 üzenetére
Állványnál egy érdekes problémára figyeltem fel: az állványom egy Hama kombinált fényképező/video állvány, gondolom, portrézáshoz függőleges helyzetbe fordíthat a gép. Ezt a csuklót csak a csavarjával lehet megszorítani, gondolom a pár fokos döntés (vagy méginkább az ocóság ) miatt lehagytak egy kis pöcköt a szembe-oldalról, ami vagy bekattanna, vagy 0 foknál rá lehetne tolni - így mozog egy kicsit az egész.
Polárszűrőt a szűrő-topikban kivesézték, az 5600 fókuszálási képességét nem érinti. Én amúgy egy cirkó Soligort használok, amin semmi nincs feltüntetve, még cikkszám sem - de pl. az sem, hogy mennyi fényt vesztek vele, ami fontosabb lenne Amúgy 7 kHUFért vettem egy kis fotoboltban, így is támogatva az olyan helyeket, ahol az eladó tudja, miről beszél, stb. +. -
Hydra SR
addikt
válasz Campaigner #939 üzenetére
Nem tudom, nekem 20 forintot sem ér meg valami amit nem használok ki. De ez hozzáállás kérdése is. Én elég sokat fotózom (4 hónap alatt ~10 000 expó) és 2db 256-os kártyám van. Nagyon ritkán fordul elő, hogy az egyik megtelne mielőtt hazaérek. Olcsón vettem használtan a másikat, mondván, hogy annyit megér. Most már nem vagyok meggyőződve róla, hogy kellett az nekem mert hónapok óta elő se vettem. És ez még csak 512 MB összesen, és ezt sem használom ki. Ha elmennék egy hétre nyaralni akkor biztos jó lenne, akkor még tán az 1 gigásat is kihasználnám, de azt ráérnék közvetlen nyaralás előtt is megvenni. Az árak lefelé mennek, az idő nekünk dolgozik.
Az enyémeken semmilyen betűjelzés nincs, szerintem nekem a sima van. Nem látom hátrányát. Szerintem a H-s a gyorsabb, így a képek hamarabb töltődnek át a gépre, illetve sorozatlövés után kevesebbet kell várni, hogy újra készen álljon a gép az exponálásra. Ez mondjuk jól jönne, de még sosem maradtam le semmiről a kártya sebessége miatt.A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
drkbl
őstag
válasz Campaigner #942 üzenetére
Nem próbáltam az 5600-at más kártyával (még a hozzáadottal sem ), de a 210 sokat lassul, ha nagyméretű kártya van benne. Ezért is, meg az esetleges elvesztés/lopáskár miatt is 2 X 256-al fegyvereztem fel a húgomat 1 X 512 helyett a vándorút előtt.
-
Hydra SR
addikt
válasz Campaigner #970 üzenetére
Én meg azt vettem észre, hogy bárhova állok, mindig felém néz
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
veterán
válasz Campaigner #1007 üzenetére
Azért szeretem a Japánokat
elvileg ezen van manuálkókusz nem?どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
Hydra SR
addikt
válasz Campaigner #1016 üzenetére
Nézőpont kérdése. Az S5600 sok kompakt társával együtt ragyogóan be van hangolva arra az esetre, amikor van sok fény. De amint elkezd elfogyni, a gép halott. Persze itt megintcsak előjön a szokásos dolog: mihez képest? És hogy ne kalandozzunk el a drágább gépek felé amikkel igazságtalan összehasonlítgatni, csak azt mondom: ahhoz képest amit manuális beállításokkal ki lehet hozni belőle. Magyarán a gép fizikailag sokkal többre képes, mint amit az automatika kihoz belőle problémásabb témáknál.
Példának okáért a fehéregyensúlyt totál elcseszi éjszaka, éjszakai témaautomatika módban (is). Olyan sárga lesz minden, sőt, már szinte vörös, mint az állat. Nem is beszélve arról, hogy ha a vakut használod akkor bármilyen módban felülbírálja a fehéregyensúlyt, kivéve ha teljesen manuális fehéregyensúlyt használsz de arra készülni kell, hogy be legyen készítve egy éppen jól exponált fehéregyensúly-minta. Különben hiába állítod tungstenre, ő akkor is nappali WB-re állítja át. Ez akkor gáz, ha a vakuval nem bevilágítani szeretnéd a témát, csak messziről deríteni egy kicsit.
Szerencsére ezeknek a dolgoknak a többségét ki lehet trükközni, de magától nem oldja meg jól.
[Szerkesztve]A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nikon Z Nikkor Z 24-200 VR azaz optikai stabilizátoros utazó zoom eladó
- Panasonic Lumix s5 + kiegészítők, Beszámítás, Leírást olvasd!
- GARANCIÁLIS! Makulátlan állapotú Nikon Nikkor Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR objektív
- Panasonic Lumix G7 + Lumix G Vario 12-60 f/3.5-5.6
- Viltrox EF-M2 II speedbooster 0.71x
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest