- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Dell notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
somé
őstag
-
somé
őstag
Helló,privi ment az első részre...
Tényleges garanciával csakis hivatalos helyről ajánlom a beszerezését.Vagy korábban volt pár hírdetés az Aproneten,origi,németből hozott gépek kb 10k-val olcsóbban,3 hó garral.Ez viszont nem nyerő.
Edigit,Velvet,DigitalMarket-ben jó áron vannak,de a max eltérés párszáz huf... -
somé
őstag
A 2,8-as nagylátószög átlagos...de az 5600-asnál mindenképpen jobb
Pl a Kodak z612-es tele értéke 4,8,az árához képest jobbat várna az ember,mondjuk rendes teszt nem jelent meg róla,a képstabilizátor létét nemlétét is valahol írják,valahol nem.Szóval lehet akár elírás is,vagy csak rossz az eredeti információ.
Ettől függetlenül ez az érték eléggé ''elrettentő''.
[Szerkesztve] -
-
somé
őstag
válasz
Gordiann #177 üzenetére
Több helyen csak 1 évet adnak akár a digit gépekre is,vagy csak nem tüntetik fel azt,hogy a másik+ 1 év az gyártói garancia.Telón megkérdezve az E.Digital ügyfélszolgálatán ezt a választ adták,tehát 1+1év.De a második évben meghibásodott terméket is hozzájuk kell vinni.Lehet hogy máshol a 2. évben már csak a szakszervízbe viheted?Vásárlás előtt ezt jobb tisztázni.
-
somé
őstag
Mától a Fuji s5600-as akciós a Metro-ban országosan,br 73k,van hozzá 512MB-os xD,és focilabda
-
somé
őstag
Persze én is a Fuji és a Kodak gép között vacilálok,még árban talán az Olympus sp-500uz jöhet szóba,(csak ott is ugye az xD
),viszont néztem egy használtat(fél éves 4e expoval,az ára xD-vel,kiegészítőkkel nagyon baráti volt),az optikája viszont felháborítóan lötyögött minden irányban,még visszahúzott optikával is,rajta a kupakkal.Utána néztem egy vadonat újat is,annál is lötyögött,de nem annyira,mint a használtnál) így az Oly gépről is letettem,pedig az jött be a legjobban.
Egészen az utóbbi napokig bújtam az összes neten elérhető információt ezekről a gépekről,most a vásárlás előtt sokmindent fontolóra kell vennem(pl xD kártya ára),én esetemben ugye adott az SD-kártya (akksik is vannak töltővel).
Egy biztos:a Kodak-kal sokkal egyszerűbb jó képet készíteni,mint a Fuji-val. -
somé
őstag
Válogass: [link] Képzaj tekintetében nem olvastam Kodak gépnél ebben a kategóriában számottevő képzajról,a Fuji-t sokkal zajosabbnak tartom azonos ISO beállítás mellett.ISO 400 felett meg nem érdemes fotózni ilyen gépekkel,hiába van ISO1600...minek?Maszatot nézni?
Itt is van összehasonlítás,csemegézz...[link] (az 5600-as itt az 5200-as-válaszd ki a 2 gépet,és katt a képekre a nagyobbért)
Én még mindig azt mondom,a z740-esnek jobb képe van a 650-esnél,hiába Schneider objektív.Bár azon az áron jó vétel a 650-es.
[Szerkesztve] -
somé
őstag
Röviden: majdnem mindent tud,amit a Fuji,amit nem: tömörítés hiánya (csak képminőséget tudod állítani,általában az user úgyis a legjobb minőségre tenné/fine mód,viszont a képek erősen tömörítettek,de ezt ha nem tudod,észre sem veszed),nincs manual zoom (amúgy a Fuji-ban és hasonló gépekben is felesleges funkció),nincs manuális fehér egyensúly állítás.
Ez szinte mind elhanyagolható tényező egy átlagos felhasználónak,a Kodakban rengeteg témamód van,ezen kívül minden mást kézzel is beállíthatsz.
Ízlés dolga,hogy ki melyiket válassza,a Kodak-ot ''összkomfortosabbnak'' tartom,képminősége,színei gyönyörűek.Az eDigitalon olvasd el az Értékeléseket a 740-esről,a fottozz.hu-n pedig nézd meg a képeket.A minőség,színek,nem hagynak sok kívánnivalót maguk után.
A Fuji-nál azért elég kétes a dolog,ez a gép kap hideget meleget,érteni kell hozzá,nagy,nehéz,nem hopp előkapom és lövök kategória.Bár kétségtelen,a külső,felépítés,minőség profi hatást kelt,ennek ellenére több negatívumot olvastam róla,mint a Kodak-ról.
Ha az a cél,hogy legyen egy kicsi,könnyen kezelhető nagyobb felbontású,jó minőségű digitgéped,mindent figyelembe véve én a Kodak-ot ajánlanám annak ellenére,hogy alig van különbség az árakban.
Bár az s5600-as jelenleg 63600.-,ezért az árért talán én is ezt venném(szinte csak a fránya xD ára ami visszatart,meg maradt korábbról egy 512-es SD-m is),bár volt Kodak-om (z7590),amit nagyon bánok azóta is hogy eladtam,így kissé elfogult vagyok.
Van a családban s5500-as,nemrég még én is ilyet vettem volna használtan,aztán böngészve a hírdetéseket,4 tulajtól is kértem a géppel készült fotókat,és:
A 4 gépből 3 képein pixelhiba volt,1-en 2db fehér(sárga)(2000 expo),1-en egy fekete és egy fehér(4000e expo),egyiken pedig 1 db fehér.
Ezért elvetettem a használt gép vételét,főleg az s5500-asét.
[Szerkesztve] -
somé
őstag
Kis kiegészítés:
Kodak SD kártyát használ,ami feleannyi,mint az xD,Kodakban 32Mb beépített memó van,Fuji-hoz 16-osat adnak,Kodak-nak Schneider optikája van,Fuji-nak SCCD,Kodak kisebb,könnyebb,olcsóbb a táska hozzá,2 akksival megy(tulajok szerint 250 kép így is megvan),Fuji 4-el.
Persze a Kodak-nak ''hátránya'' is van,pl nincs evf dioptria korrekció
Bár jelenleg drágább az eDigital-nál a Kodak,de pl a Metroban,a minap láttam akciózva z650-et,65k volt,míg a mellette lévő S5600 91k
Mindent összevetve ha a valakinek a Kodak tetszene,akkor a z740-es is elég,az optikája van olyan jó (Kodak Retinar),szolgáltatásai nem maradnak el sokkal a 650-estől.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest