Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
addikt
Nincs... Még a DDR4 borításán sincs feltüntetve ... Egyszerűen onnan tudjuk (de ez sem 100%) hogy egy memória DR vagy SR, hogy mekkora a mérete ...
DDR4 nél 16gb os ram modulok (nem szerver ramok) 90% hogy Dual Rankok.
DDR5 nél pedig 32gb os ram modulok (szintén nem szerver ramok) 90% hogy Dual Rankok.Ami ezeknél kisebb azok 100% hogy SR modulok... Csak az ennél nagyobbaknál beszélhetünk ~90% os valószínűséggel DR modulokról.
Én a Kingston-t ezért szeretem például, mert minden memóriájukról van egy .pdf sheetjük és azon látszik hogy DR vagy SR ...
És ezt sajnos csak a Kingston csinálja ... Pedig követendő példa lehet(ne) ...
-
Baryka007
addikt
Nagy vonalakban az a lényeg, hogy egy Dual Rank memória mindig jobban terhelte az IMC-t. Ezért DR rank memóriákkal soha nem tudtunk ugyan akkora órajelet elérni, mint Single Rank memóriákkal ... És erről nem a memória tehet, hanem a CPU ba integrált IMC ...
Jelenleg a 24gb os modulok a legnagyobbak tudtommal DDR5 esetében, amik még Single Rank vannak forrasztva, tehát a PCB -nek csak az egyik oldalára.
Így a 2x24gb os kitekkel van a legkevesebb kompromisszum a teljesítmény / mennyiség oltárán.
Jelenlegi tudomásom szerint ekkora órajelű ramokat ilyen nagy kapacitással nem tud még se AMD se Intel kezelni .... Talán az intel tudná CKD chippel ... De ezek a ramok nem CKD-sak... Ezért ez kilőve ...
Ezért tettem fel a kérdést.
Mert ha nincs ilyen CPU, akkor ezeknek a ramoknak semmi értelmük -
Baryka007
addikt
Van olyan IMC ami bírja a 8400 mt/s -t 2xDRank memóriával ?
Vagy sikerült akkora chipeket fejleszteni, hogy SR be vannak forrasztva a PCB re a memória IC-k? -
tibaimp
nagyúr
Jönnek szépen a 64GB-os modulok. Nem semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte MJ11-EC1 AMD EPYC 3151 4c8t, 4xDDR4, 8xSATA, NvME, Mini-ITX, 2xGbE LAN, szervermenedzsment
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest