- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
katona.t
tag
Nem tudjátok véletlenül, hogy a Windows XP-be beépített IIS-el hány ftp szervert tudok egyidejűleg futtatni? Csak egyet, vagy én vagyok béna?
-
Ziog
aktív tag
Erre amit tudok tanácsolni és ahogy nekem régebben meg volt oldva, hogy csináltam egy külön mappát az ftpnek. Csak mappák voltak benne amik lényegében linkek voltak az adott mappára, így volt egy home dir amiben a különböző meghajtók különféle mappái voltak. Szerintem próbáld meg ezt én egy járható útnak találom.
-
Davzone
senior tag
Hello!
Tud valaki ajánlani valami jó ftp-t?
Szervert akarok csinálni.dyndns-ssel megis van oldva működik is de már próbáltam vagy 5 fajtát(xlite,freeftpd,bulettproof,titan,serv-u) és egyik sem ment ugy ahogy szeretném.
Semmi más nem kéne mint hogy a megadott mappákat listázza ki a root-ban és lehessen bennük lépkedni meg le feltölteni(amelyikben engedve van természetesen)
De egyik progiban sem volt jó a rendszer.
Pl két külön meghajtót ha megosztottam sehogy sem tudtam átlépni a másikra a home dirből.
Volt ami a rejtett dolgokat is mutatta és nem tudtam ikapcsolni.
A virtual dir meg ergyikben sem jött össze..
Szóval ha van valakinek valami okos leírása vagy tippje hogy tudnék megolsztaniftp-m mappákat különböző meghajtókról amik látszanak a rootban ha egy felhasználó belép akk ossza meg velem pls! -
cellpeti
nagyúr
Valaki állított már be IIS-t W7 alatt,vagy XP alatt?
-
Soja
aktív tag
Segítsetek
Korábban bulletproof ftp szervert használtam, mígnem mostanában észrevettem, hogy a le és a feltöltés is mindig megszakad, általában 6-700 KB adatmennyiség után.
Korábban ez nem volt, és nem is állítottam el semmit. Kipróbáltam titan ftp-vel , ugyanaz a helyzet vele. Mi lehet a gond. Érdekes hogy van egy legalapabb leggagyibb 1mb-os ftp szerver, az meg tökéletesen működik, ott viszont az a baj, hogy 250KB-os sebességhatárt nem hajlandó túllépni, de ugyanez van a cerberussal is.
Meg tudjátok mondani, hogy mi ez a 250KB-os határ? Miért van ez? Vagy hogy miért szakadhat ilyen sűrűn a bulletproof? Tudtok mondani egy nagyon jó ftp szervert, amivel a felhasználókat is lehet managel-ni, sűrű csatlakozás esetén automatikusan bannolni, és ami tudja az 1MB -os feltöltést is? -
Ziog
aktív tag
Nem hiszem, hogy ide tartozik a kérdés, de azért leírom a választ.
Több lehetőséged is van.
1.) amennyiben az internetszolgáltatód ad tárhelyet is akkor oda feltöltheted a tartalmat FTP-n keresztül és akkor a szolgáltató által megadott formában meg tudod jeleníteni az oldaladat.
2.) ingyenes tárhelyre regisztrálsz (elég sok van belőle) és oda töltöd fel az oldaladat
3.) ha te azt szeretnéd, hogy a www.dudika1.hu alatt jelenjen meg az oldalad, akkor meg kell először vásárolnod a domain-t ezen példában a dudika1.hu-t és aki a domain-t szolgáltatja neked az valószínűleg tud adni tárhelyet is, így igénybe tudod venni az ő szolgáltatásait.
Peace
-
dudika1
tag
Azt szeretném megkérdezni valakitől hogy én csináltam a Microsoft Frontpage-el weblapot és hogy mivel lehetne felraki azt a netre egy kitalált webcímre pl www.dudika1.hu
Nagyrészt az a kérdésem hogy mivel lehetne feltölteni a netre a weblapot úgy hogy betöltsön mint pl a google?
-
cellpeti
nagyúr
ÜDv!
Milyen jó progit ajánlanátok ftpnek?
-
cellpeti
nagyúr
Na üdv újra!
LEszedtem a Black Moon FTP-t!
Mikor indítani akarom feladja a LAN IP-t és még egy IP-t.
Ebbe az a vicc,hogy a LAN IP-n fut nekem egy PHP szerver a PHP5 miatt.
Na most a másikat meg el se érem.
Lehet azért nem érem el,mert ugyan azon a hálón vagyok? -
Ziog
aktív tag
Serv-U-ban sajnos nem vagyok otthon.
-
footy
addikt
Sziasztok!
Serv-uv 6.4.0.5-nél hogyan lehet beállítani a feltöltési sebességet? 1200K fölé nem akar menni sehogy sem, pedig nincs létrehozva szabály vagy szűrés...
-
[DoN]$[LeoN]
tag
Már beállítottam, a 192.168.2.50-re. Elvileg minden klappol, serv-u bekonfigurálva, 21-es portra. Port Forward bekapcsolva 20-21 port közötti tartományban. Virual Ftp server engedélyezve, 21-es porton (private és public portnak is 21-et állítottam). Teszteltem, nyitva aport. DUC is működik (bár tudom, hogy egyelőre ez még részletkérdés, majd ha működik rendesen akkor kell.
Tűzfal, antivir nincs. Windows tűzfal is kikapcsolva....
és a legnagyobb eredményem, hogy kapok egy 421-es hibaüzenetet.
ServU-ban is írja, hogy a Local host, a server és domain is offline (igaz, nem piros, hanem sárga az a kis karika vagy kör vagy miaz, de véletlenül sem zöld és online)Két napja szenvedek vele, és valami hiba biztos van, de már elképzelésem sincs mi lehet az...
Valaki?
-
Ziog
aktív tag
válasz
[DoN]$[LeoN] #523 üzenetére
A fix IP-t a gépnek gondoltam, nem a szolgáltatásnak.
WIFI nem gond attól még mennie kell. Nekem is megy wifin keresztül. Ami lényeg, hogy a port a megfelelő IP-re legyen továbbítva.
-
[DoN]$[LeoN]
tag
válasz
[DoN]$[LeoN] #524 üzenetére
Közben portchecker szerint nyitva a 21-es port...
a server mégsem érhető el...nem értem -
cellpeti
nagyúr
Ezt hogy kell kitölteni?
-
[DoN]$[LeoN]
tag
válasz
[DoN]$[LeoN] #523 üzenetére
Az lehet probléma hogy wifin csatlakozom?
Tényleg elképzelésem sincs, mi baj lehet még -
cellpeti
nagyúr
Találtam ilyet is,lehet ez a gond?
-
cellpeti
nagyúr
Szevasztok!
Kinyomtam a tűzfalat.
A router beállítottam.
Majd le ellenőriztem a 21es portot,de ezt kaptam.
A localhoston és a 192.168.0.101 IP-n működik,de kívülről már nem érik el.
-
Ziog
aktív tag
válasz
[DoN]$[LeoN] #517 üzenetére
Szerintem egy fix IP-vel jobban járnál.
Én Xlightot használok jól kezelhető. Nekem bevált.
-
localhost
Közösségépítő
válasz
[DoN]$[LeoN] #517 üzenetére
cmd (parancssorba) írva ipconfig [Enter]
-
[DoN]$[LeoN]
tag
megtaláltam, 192.168.2.100 és 192.168.2.200 közötti tartományban van valahol a gépem, router mögött, több gép is használja ugyanazon nethozzáférést. már megoldottam (elvileg) a port forwardingot, feltéve hogy a gépem ip-je 192.168.2.100 vagy 101 (előbbinél 20-21 portot, utóbbinál 2120-2121 portokat, term. próbáltam mindkét porton indítani). ugyanerre az ipre a Virtual servert is a 21-es portokon.
SZóval hogy tudnáém megnézni, hogy mi a gépem ipje a hálón belül?Szerk.: Egyébként ki mit ajánl? Jelenleg no-ip.org DUC (a dinamikus ip miatt) és Serv-U Server-t használok. esetleg jobb a ftp daemon war vagy filezilla?
Szerk2.: Ja és van ilyen beaállítás a routeren a Virtual Serveren belül hogy private és public port. mind2-t 21-re állítsam?
-
cellpeti
nagyúr
routeren a 192.168.0.101ra van a 21 port TCP
Windows tűzdalon ki van engedve
én elérem,de kintről már nem érik elaz utorrentnek van valami port teszterje,az azt írja,hogy nincs nyitva a port,mikor nyitva van
-
cellpeti
nagyúr
Azt hadd kérdezzem meg,hogy a jogokat hol tudom kiosztani,mert megpróbáltam könyvtárt létrehozni,de nem engedte!
-
Ziog
aktív tag
válasz
[DoN]$[LeoN] #504 üzenetére
nézd meg a géped IP-jét, aztán arra menjen a port forward, így remélhetőleg nem lesz hiba.
Localhoston megnézni, hogy megy-e az ftp
-
cellpeti
nagyúr
Sikerült megoldanom végre vezetékesen,most megpróbálom routeren keresztül
-
cellpeti
nagyúr
Van a Server ablak. Ott van olyan,hogy:
File -> Connect to Server -> És akkor kijön egy kis ablak és ott kell megadni a IP(Server Adress) címet és a portot is
És ugye csak akkor tudok valamit megosztani,ha tudtam a szerverhez kapcsolódni,mert csak ezután tudok felhasználót hozzáadni.
Most vezetékes kapcsolattal(router nélkül) próbáltam a gépem tényleges IP címével. De így se enged.
Windows Tűzfalban átengedtem,csináltam neki új kimenő szabályt is,mert a bemjövők közt szerepelt.Valaki segítsen,ha tud pls!
-
[DoN]$[LeoN]
tag
válasz
[DoN]$[LeoN] #503 üzenetére
Ja igen, port forwardingot próbáltam a router admin oldalán a NAT settingsen belül, de a következő hibaüzenetet kapom: "Invalid IP address! It should be set within the current subnet." - ezt a 192.168.0.100 ipre dobja ki....
helphelphelp pls
-
[DoN]$[LeoN]
tag
Sziasztok!
Szeretném megoldani, hogy a számítógépemen tárolt fájlokat ftp protokollon keresztül elérhetővé tegyem mások számára.
Nos ehhez a Serv-U programot szeretném használkni (régebben használtam, azonban a legujabb változatával nehezen boldogulok), és a No-ip DUC-t.
Használok egy EDIMAX WLAN routert, és ki van kapcsolva a firewall szolgáltatás az admin oldala szerint.
Szóval valahogy az istennek sem akar online lenni a server a serv-u szerint, mert a 9-es verzióba belekeseredtem, de a 6.5-el sem megy sehogyse.Valaki ötlet mi lehet a baj? (a routeren lehet él valami firewall, csak én félig-meddig laikus vagyok)
Előre is köszönöm, üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen egeret válasszak?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Óvodások homokozója
- Suzuki topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest