Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fioglenu

csendes tag

válasz tronic #236 üzenetére

Sziasztok!
    Köszönök minden segítséget!
    A 20-as portrot forwardoltam, mert vhogy az is az ftp-hez kapcsolódik, de nem értem pontosan hogyan, de a 22-es csak az SFTP-hez kell.
    Köszönöm ezt a wigwam-os segítséget, ez nagyon jól jött, és az egyedi port támadás segítségével egyszer sikerült is nyitva találnom a portot. Előtte fél órát konfiguráltam a NIS, és elértme, hogy mindenért riasszon. Egyre biztosabb vagyok benne, hogy nem a router a hibás, mert amikor célzottan támadtam a portot, egyszer visszajelzett a tűzfal. Az a problémám, hogy szerintem a hogy amikor végigszkenneltem az összes portot, egyikre sem reagált a rendszer. Ez már csak azért is érthetetlen mert pl a VPN-es kisérletek miatt nem csak a 21-es, hanem további portok is ki vannak nyitva, és átirányítva.
    Mindenesetre most fogok kapni egy olyan CD-t ami XP-t bootol ramdriveba, és nincs rajta tűzfal. Meg fogok próbálkozni azzal, hátha tényleg a NIS a hibás. (a saját oprendszeremről nem szívesen szedném le, másrészt a NIS-t nem igazán lehet teljesen kiírtani egy XP-ről!)
    Kösz mindent, ha valamit elérek, majd még írok, ha van még ötletetek kérlek írjatok!
    Fioglenu

Új hozzászólás Aktív témák