- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Philips LCD és LED TV-k
- Sokat megélt veterán CPU-t hoz vissza a piacra az Intel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
fioglenu
csendes tag
Bocs elutazatm 2 hétre...
>tronic
>...A NAT beállítás érdekelne...
Szívesen mellékelném, csak nemtom, h milyen formában gondolod.Sztem a router bizt mentésével nem sokat tudsz kezdeni. De a NAT beállításokat már több ember többször átnézte, és a router beállítást hibátlannak találták.
Még egy dolgot ajánlotak nekem, h. húzzam le a routert a netről, és egy másik gépet a wan portjára dugva fix ip-vel szimuláljak egy internet elérési lehetőséget, és nézzem meg így mit lát az ftp-ből! Ez még nem történt meg, de rajta vagyok a témán! -
fioglenu
csendes tag
Üdvözlet mindenkinek!
Telepítettem egy friss XP-t, amin nincs NIS, csak BitDefender 8 és Spyware Terminator, de még mindíg nem megy az ftp. Valószínüleg nem a Netgear routerben van a hiba, mert új a jelenség.
A wigwam.sztaki.hu-val azt vettem észre, hogy ha nem fut az ftp server akkor: ''a port válaszol, de zárva van'', de ha fut akkor ''a port válaszol és NYITVA VAN!'' üzenetet kapom.
Tehát szerintem valahol a gépen van a hiba. (belső hálóról továbbra is könnyedén elérhető az FTP server...)
A terep amúgy vátozatlan: XP prof, Titan FTP server, netgear RP614v3, t-online ADSL...
Kérem, ha valaki tud, adjon még ötleteket! -
fioglenu
csendes tag
A vpn-ről csak annyi, hogy az XP létre tud hozni VPN servert, és a VPN kliens is beépített. Nem használható jol, mert semmit nem lehet konfigurálni, és semmi adatot nem lehet lekérdezni. Csak azért volt érdekes, mert u.a. a reakció (közelről műkszik távolról nem) mint az FTP-vel.
-
fioglenu
csendes tag
Sziasztok!
Köszönök minden segítséget!
A 20-as portrot forwardoltam, mert vhogy az is az ftp-hez kapcsolódik, de nem értem pontosan hogyan, de a 22-es csak az SFTP-hez kell.
Köszönöm ezt a wigwam-os segítséget, ez nagyon jól jött, és az egyedi port támadás segítségével egyszer sikerült is nyitva találnom a portot. Előtte fél órát konfiguráltam a NIS, és elértme, hogy mindenért riasszon. Egyre biztosabb vagyok benne, hogy nem a router a hibás, mert amikor célzottan támadtam a portot, egyszer visszajelzett a tűzfal. Az a problémám, hogy szerintem a hogy amikor végigszkenneltem az összes portot, egyikre sem reagált a rendszer. Ez már csak azért is érthetetlen mert pl a VPN-es kisérletek miatt nem csak a 21-es, hanem további portok is ki vannak nyitva, és átirányítva.
Mindenesetre most fogok kapni egy olyan CD-t ami XP-t bootol ramdriveba, és nincs rajta tűzfal. Meg fogok próbálkozni azzal, hátha tényleg a NIS a hibás. (a saját oprendszeremről nem szívesen szedném le, másrészt a NIS-t nem igazán lehet teljesen kiírtani egy XP-ről!)
Kösz mindent, ha valamit elérek, majd még írok, ha van még ötletetek kérlek írjatok!
Fioglenu -
fioglenu
csendes tag
Üdvözlet mindenkinek!
Mint a cím is mutatja, FTP servert szeretnék csinálni!
T-Online Adsl előfizetésünk van, az internetet egy vadiúj NETGEAR rp614ee router (freamvare upgarde megvolt) üzemelteti a hálót. Korábban egy öreg ZyXEL routerrel szintén nem sikerült... Az oprendszerem WINXP prof sp2, rajta Symantec NIS 2004. Amit eddig elértem:
-Elindítottam egy FTP servert (feltört titan FTP) --> 21 port
-A WIN tűzfala NIS-re való tekintettel állandóan ki van kapcsolva.
-A NIS-en közelről és távolról megnyitottam a 21. portot
-Ezek után az FTP server belső hálórol tökéletesen elérhető! (total commanderrel dolgozom)
Eddig voltak a sikerek...
-A dyndns.org-on létrehoztam egy domain-t: fioglenu.dyndns.org --> a router frissíti, jól működik...
-Beállítottam a routeren a port forwarding-ot a 21-es portra, az én IP címemmel
-A NETGEAR honlapja szerint semmi egyéb beállítás nem kell... (más leírások szerint sem)
-A totalcmd-vel megpróbálok kapcsolódni a fioglenu.dyndns.org-hoz, és a következő a jelenség:
> ----------
> Connect to: (2006.07.11 22:05:52)
> hostname=fioglenu.dyndns.org
> username=zsbanm
> startdir=
> fioglenu.dyndns.org=84.2.185.226
-majd néhány másodperc elteltével hibaüzenet: ''Kapcsolathívási hiba!''
-kipróbáltam még azt is , hogy a routeren beállítom, hogy a gépem DMZ server legyen (minden ismeretlen kérést az én IP címemre továbbít) és azt tapasztaltam, hogy 10 másodpercenként támadást riaszt a tűzfal, de az FTP kapcsolódási kisérlet alatt nem jelentkezett hiba!
Már minden beállítást többször átnéztem, de nem találok hibát! Ötletem sincs arra sem, hogy hol keressem! Kezdek elkeseredni!
UI: Kiváncsiságból VPN kapcsolattal is kisérleteztem (XP beépített), mindent beállítottam: Tűzfal Router portok (1723 500 51 50) stb. és uvyan az a jelenség! Belső hálórol minden megy, távolról semmi!
Kérem segítsen aki tud, elakadtam!
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új nap, új Xiaomi 17 információk
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- További aktív témák...
- EVGA Supernova P850 Platinum 850W Tápegység eladó! Még 7+ év garancia!
- Eladó Garmin Forerunner 955 óra + egy Garmin RD (Running Dynamics) Pod
- Helldivers 2 Limited Edition(Bontatlan, garanciális)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RX 590 8GB, I5-7500, 16GB RAM, SSD) Beszámítás! Posta ok (48)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1660Ti, I3-10105, 16GB RAM, SSD) Beszámítás! Posta ok (47)
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO IdePad Gaming 3 Gamer notebook - R5 5600H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050Ti 4GBWIN11
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest