Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fioglenu

csendes tag

válasz tronic #263 üzenetére

Bocs elutazatm 2 hétre...
    >tronic
    >...A NAT beállítás érdekelne...
    Szívesen mellékelném, csak nemtom, h milyen formában gondolod. :F Sztem a router bizt mentésével nem sokat tudsz kezdeni. De a NAT beállításokat már több ember többször átnézte, és a router beállítást hibátlannak találták.

Még egy dolgot ajánlotak nekem, h. húzzam le a routert a netről, és egy másik gépet a wan portjára dugva fix ip-vel szimuláljak egy internet elérési lehetőséget, és nézzem meg így mit lát az ftp-ből! Ez még nem történt meg, de rajta vagyok a témán!

• fioglenu

csendes tag

Üdvözlet mindenkinek!
    Telepítettem egy friss XP-t, amin nincs NIS, csak BitDefender 8 és Spyware Terminator, de még mindíg nem megy az ftp. Valószínüleg nem a Netgear routerben van a hiba, mert új a jelenség.
    A wigwam.sztaki.hu-val azt vettem észre, hogy ha nem fut az ftp server akkor: ''a port válaszol, de zárva van'', de ha fut akkor ''a port válaszol és NYITVA VAN!'' üzenetet kapom.
    Tehát szerintem valahol a gépen van a hiba. (belső hálóról továbbra is könnyedén elérhető az FTP server...)
    A terep amúgy vátozatlan: XP prof, Titan FTP server, netgear RP614v3, t-online ADSL...
    Kérem, ha valaki tud, adjon még ötleteket!

• fioglenu

csendes tag

válasz tronic #240 üzenetére

A vpn-ről csak annyi, hogy az XP létre tud hozni VPN servert, és a VPN kliens is beépített. Nem használható jol, mert semmit nem lehet konfigurálni, és semmi adatot nem lehet lekérdezni. Csak azért volt érdekes, mert u.a. a reakció (közelről műkszik távolról nem) mint az FTP-vel.

• fioglenu

csendes tag

válasz tronic #236 üzenetére

Sziasztok!
    Köszönök minden segítséget!
    A 20-as portrot forwardoltam, mert vhogy az is az ftp-hez kapcsolódik, de nem értem pontosan hogyan, de a 22-es csak az SFTP-hez kell.
    Köszönöm ezt a wigwam-os segítséget, ez nagyon jól jött, és az egyedi port támadás segítségével egyszer sikerült is nyitva találnom a portot. Előtte fél órát konfiguráltam a NIS, és elértme, hogy mindenért riasszon. Egyre biztosabb vagyok benne, hogy nem a router a hibás, mert amikor célzottan támadtam a portot, egyszer visszajelzett a tűzfal. Az a problémám, hogy szerintem a hogy amikor végigszkenneltem az összes portot, egyikre sem reagált a rendszer. Ez már csak azért is érthetetlen mert pl a VPN-es kisérletek miatt nem csak a 21-es, hanem további portok is ki vannak nyitva, és átirányítva.
    Mindenesetre most fogok kapni egy olyan CD-t ami XP-t bootol ramdriveba, és nincs rajta tűzfal. Meg fogok próbálkozni azzal, hátha tényleg a NIS a hibás. (a saját oprendszeremről nem szívesen szedném le, másrészt a NIS-t nem igazán lehet teljesen kiírtani egy XP-ről!)
    Kösz mindent, ha valamit elérek, majd még írok, ha van még ötletetek kérlek írjatok!
    Fioglenu

• fioglenu

csendes tag

válasz Lala6 #233 üzenetére

A NIS-t nem szívesen szedem le, de azt megpróbáltam, hogy nem totalcmd-vel kapcsolódok, hanem a bátyám linux alól vmivel, és a kikapcsolt nis és nav sem segített...

• fioglenu

csendes tag

Üdvözlet mindenkinek!
    Mint a cím is mutatja, FTP servert szeretnék csinálni!
    T-Online Adsl előfizetésünk van, az internetet egy vadiúj NETGEAR rp614ee router (freamvare upgarde megvolt) üzemelteti a hálót. Korábban egy öreg ZyXEL routerrel szintén nem sikerült... Az oprendszerem WINXP prof sp2, rajta Symantec NIS 2004. Amit eddig elértem:
    -Elindítottam egy FTP servert (feltört titan FTP) --> 21 port
    -A WIN tűzfala NIS-re való tekintettel állandóan ki van kapcsolva.
    -A NIS-en közelről és távolról megnyitottam a 21. portot
    -Ezek után az FTP server belső hálórol tökéletesen elérhető! (total commanderrel dolgozom) :C
    Eddig voltak a sikerek...
    -A dyndns.org-on létrehoztam egy domain-t: fioglenu.dyndns.org --> a router frissíti, jól működik...
    -Beállítottam a routeren a port forwarding-ot a 21-es portra, az én IP címemmel
    -A NETGEAR honlapja szerint semmi egyéb beállítás nem kell... (más leírások szerint sem)
    -A totalcmd-vel megpróbálok kapcsolódni a fioglenu.dyndns.org-hoz, és a következő a jelenség:
    > ----------
    > Connect to: (2006.07.11 22:05:52)
    > hostname=fioglenu.dyndns.org
    > username=zsbanm
    > startdir=
    > fioglenu.dyndns.org=84.2.185.226
    -majd néhány másodperc elteltével hibaüzenet: ''Kapcsolathívási hiba!''
    -kipróbáltam még azt is , hogy a routeren beállítom, hogy a gépem DMZ server legyen (minden ismeretlen kérést az én IP címemre továbbít) és azt tapasztaltam, hogy 10 másodpercenként támadást riaszt a tűzfal, de az FTP kapcsolódási kisérlet alatt nem jelentkezett hiba!

Már minden beállítást többször átnéztem, de nem találok hibát! Ötletem sincs arra sem, hogy hol keressem! Kezdek elkeseredni!

UI: Kiváncsiságból VPN kapcsolattal is kisérleteztem (XP beépített), mindent beállítottam: Tűzfal Router portok (1723 500 51 50) stb. és uvyan az a jelenség! Belső hálórol minden megy, távolról semmi!
    Kérem segítsen aki tud, elakadtam!
    Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés