Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • attiati

    veterán

    válasz totron #12545 üzenetére

    Fogzománcra milyen hatása van? Savasodik a cucc?

    Már elsőre is időigényesnek tűnt az elkészítés :D
    Mennyit foglalkozol 1kg cuccal úgy saccperkábé?

    Próbaképpen neki fogok állni.
    Kell hozzá valamilyen szelepes üveg?
    Mekkora űrtartalmú edényt használsz?

    Spejzban egyébként nincs hideg a fermentáláshoz?
    Ahol eddig spejzot láttam, mindegyiket hidegen tartották (és spájznak hívták :D)

    Esetleg annyi előnyét látom a gépi fermentálásnak, hogy nem kell hozzá só (és így a fogakat is jobban békén hagyja, illetve a fermentált ételek egyetlen egészségügyi hátránya a magas sóbevitel).

    #12544Essejó
    Köszi a linket.
    Pont az egészségügyi hatásáról olvasok most egy könyvet és az indította el az érdeklődést. Elméletben már ismerem a folyamatot is, a kovászos kenyér is megvan.

    Sör, bor egyébként nem tekinthető probiotikus ételnek, pozitív egészségügyi hatása nincs, mert az alkohol kinyírja a baktériumokat az emésztőrendszerben. Ami éppen a fermentált ételek lényege.

Új hozzászólás Aktív témák