Hirdetés
Aktív témák
-
karib
addikt
Néhány gondolat az alább felvetettekre:
Bernie bácsit lehet nem szeretni, de tény, hogy ő csinálta az F1-et olyan világméretűvé, amilyen. Többek között a pénz is az F1 fontos paramétere, sőt legfontosabb tényezője. Ezt sokan nem értik, tán még Leo Kirch sem teljesen, aki ugye fizetős tévékre akarta-akarja vinni az F1-et, amivel valszeg ki is nyírná. Bernie koncepciója zseniális, marketing szempontból mindenképp: a versenyhez a tévénéző ingyen jut hozzá, ezért irgalmatlanul sokan nézik. Finanszírozni meg finanszírozzák azok, akik szeretnék, ha ez az óriási rajongótömeg őket is látja a ''száguldó cirkusz''-ban vagy a körül. Az F1 egyik legfontosabb ereje, hogy tv-ben ingyen van, lévén nagy nézettségű, ingyenes csatornákon nyomják, azaz nem áll fenn az a veszély, hogy a néző úgy gondolja, hogy megunta és nem fizet elő a következő versenyre, vagy pl. csak az F1-ért elég kevesen fizetnének elő egy csatornára. Szóval az F1 elég jól ki van találva, bár a műszaki szabályokon lehetne csámcsogni, azokat nem ismerem eléggé. De nekem az az érzésem, hogy ennél sokkal izgalmasabbra nem nagyon lehet csinálni a versenyeket. Legalábbis én nem vélek felfedezni markáns difit az elmúlt másfél évtized futamai között, jellegre ugyanaz, árnyalatnyi különbségekkel. Ezt kell szeretni.
Vagy tessék motorokat, túraautókat (oké, laposodtak az ős-DTM óta), kamionokat, ralit nézni :) Ott van akció!
F1-nek talán az egész hangulata a legizgalmasabb, no meg a háttérinfók. A közvetítések rendszerint untatnak, sokkal érdekesebb a csapatok felkészüléseiről, tesztekről, fejlesztésekről, stb. hallani-olvasni.
Én egyik csapatot sem imádom kimondottan, bár Eddie Jordant jópofának tartom és Sir Williams is nagyon szimpatikus, mégis nem sörözéshez vagy golfozáshoz keresek haverokat, amikor a csapatvezetőket, versenyzőket, stb. nézem, és valszeg ők sem. Maximálisan becsülöm és nagyra értékelem a Ferrarit, de nem drukkolok nekik (inkább annak, hogy jöjjön már a következő WRC forduló :D ). Nem hinném, hogy a Ferrarinál jobban a pénz körül forogna bármi is, mint más csapatnál. Több nagyon jól eleresztett csapat nem vitte semmire/sokra, tehát a pénz csupán egy lehetőség. Igazából kíváncsi vagyok, hogy meddig képesek az élen (nem feltétlen az 1. helyen) maradni, mert sok csapat hullott el szinte villámgyorsan, és nem csak lecsúsztak a 2. helyre. Tény, vannak a Ferrarinak ''microsoftos'' húzásai, de valszeg ők sem gondolták, hogy Schumi most világbajnok lesz. Mert az, hogy ők most jók még nem jelent semmit - a többiek is dolgoznak, nagyon keményen. Arra nem lehet építeni, hogy ''ekkora előny már tutira elég lesz''. Ez jól hangzik, de ezzel tervezni nem lehet, a csapat pedig nem egyik napról a másikra él! Egyenként a Ferrari és MS is a maguk területén jelenleg a legjobbak, együtt pedig, mint látjuk, erősen verhetetlenek. Erre mégsem lehet építeni, és ahol lehet, biztosra kell menni. Ezért ''politikailag'' elhibázott volt pl. az ausztriai helycsere, de szerintem az F1 is ma már annyira csapatsport és kevésbé egyéni teljesítmény, hogy meg tudom érteni. Ráadásul tanultak belőle, sőt a valszeg a csapatvezetés is az utolsó pillanatig több lehetőségben gondolkodott, ezért sikerült ilyen otrombára a megoldás. Ahogy asszem Jean Todt mondta, azt is megtehették volna, hogy a boxkiállásokkal varázsolnak egy kicsit, hagyják Michaelt egy kicsit többet gyorsan futni kinn és úgy is át lehetett volna rendezni a két versenyzőt. A helyzet firtatásakor pedig azt sem árt figyelembe venni, hogy a múltban hány csapat engedhette volna egyáltalán meg magának, hogy ilyen trükköt bevessen (azaz két egymás után befutó pilótájuk volt) - mert ez lényegesen kevesebb, mint az összes versenyek száma. Ráadásul pl. a WRC-ben ennél cifrább dolgokat is műveltek már, lásd tavaly a Fordnál a tán 4-5. helyen befutó Duval kényszerpihenőjét a pontokon kívülre, hogy az amúgy hetedikként futó McRae begurulhasson a hatodik helyre... Mellesleg meg tényleg le a kalappal a csapat előtt, ha olyan fölényt tudnak kialakítani az egész mezőnnyel szemben, hogy ők koreografálják a saját befutójukat - ez szerintem legkevésbé őket, inkább a többiek lemaradását (és nem butaságát, életképtelenségét, stb., pusztán lemaradását!) minősíti.
Aktív témák
- GAINWARD GeForce RTX 5070 Python III 12G 36 hónap alza gari - Bontatlan -
- Apple Iphone 16 128GB fekete, kártyafüggetlen, hibátlan, karcmentes
- Eladó Mini-ITX Gamer Alap - Intel i7-4790K, 16GB DDR3, Corsair Obsidian 250D Ház, 240 AIO Vízhűtés!
- Philips 499P9H/00 Monitor
- Samsung C49RG94SSP Monitor 120hz
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest