Új hozzászólás Aktív témák
-
róland
veterán
Egy érdekes cikk, de sajnos még nincs köztük Martin Varsavsky: [link]. Reméljük, majd jövőre!
[Szerkesztve] -
róland
veterán
A FON egy WiFi közösség. Tagjai a Fonero-k, akik a saját szélessávú internet hozzáférésüket osztják meg, hogy más is hozzájuthasson a vezeték nélküli hálózat előnyeihez. (Leginkább a turisták használják.)
WiFi használók típusai a FON közösség szerint:
Alien: aki nem tagja a közösségnek, s így napi 3,- EUR/USD áron használhatja regisztráció és fizetés után a FON hálózatát.
Bill: (mint Bill Gates) olyan Fonero-k, akik pénzért osztják meg a saját hozzáférésüket. Az Alienek és a többi Bill által fizetett, adókkal csökkentett bevétel 50%-át cserébe megkapják a FOn-tól.
Linus: (mint Linus Torvalds) azon Fonero-k, akik felebaráti szeretetből, ingyen osztják meg a net hozzáférésüket. Cserében az összes FON hozzáférést is ingyen használhatják. (A Bill-ek hozzáférését is.)
La Fonera: ezt a routert lehet megrendelni a FON-tól. Az alapja egy Accton MR3201A, 1 portos mini router. (OpenWRT operációs rendszerrel.) Ezzel a routerrel osztják legtöbben a netet, de nemcsak ezzel használható. (Ha kutakodsz a FON honlapján, akkor van letölthető szoftver más routerekhez is, főként Linksys típusúakhoz.)
La Fonera2: a következő router, ami várhatóan augusztus/szeptember környékén jelenik meg. Alapja egy Accotn MR3202A, 2 portos USB csatolós mini router, melynek szoftvere már beépített FTP és .torrent klienst is tartalmaz.
Hogy lehetsz a tagja a FON közösségnek:
1.) Veszel egy La Fonera-t a FON-tól 40,- EUR+áfa+béfa+stb-ért.
2.) Veszel itt egy meghívót vaalkitől 3.000,- Ft-ért és a FON küld neked egy La Fonera-t ingyen.
3.) Szerzel egy ingyen meghívót máshol.
4.) Veszel egy La Fonera-t valamelyik árverési oldalon.
5.) veszel egy megfelelő WiFi routert a boltban és letöltöd a FON ingyenes szoftverét rá.
Röviden ennyi.
[Szerkesztve] -
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #1327 üzenetére
Tartalékolsz nekem egy meghívót a La Fonera2 megjelenéséig? (Csak abban az esetben, ha kitart addig a meghívós program és a La Fonera2 is elérhető lesz abban.)
-
róland
veterán
Jól látom, hogy OFF-ba tesz minden hozzászólást a RI/OS4 motor? (Ezt most szándékosan nem OFF-ként jelölöm meg.)
-
róland
veterán
válasz
polszki26 #1311 üzenetére
Elég korrekt ár volt a 3.000,- Ft a meghívóért. Ráadásul szinte mindenki vette az első meghívóját. Kapcs-ford pedig még a Fonera-ját vásárolta, ha jól tudom 5,- Euróért.
Nekem ugyan ígért valaki egy ingyen meghívót, de még nem kaptam meg tőle. Most meg azért nem veszek magamnak, mert inkább megvárom a La Fonera2-t, s annak az akcióját. -
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #1288 üzenetére
Ingyenes volt a postázás korábban? Mert ha nem, akkor csak 10,- Euróval drágult; ha igen, akkor neked van igazad.
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #1278 üzenetére
Tehát, drágult 10,- Euróval, s még mindig megy a meghívásos módszer. (Szeretem ezt az ''akinek sürgős, az fizessen érte'' hozzáállást.)
-
róland
veterán
2007.02.26. 11:13: A www.fon.com még mindig a 29.90,- EUR árat adja meg, mai napig tartó kedvezményként.
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #1267 üzenetére
Akkor, ki kell várnom a következő ajándékozási időszakukat. Remélem ez az idei Húsvét lesz.
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #1265 üzenetére
Sajnos nem ők lennének az első példája annak, hogy bepalizzák a vásárlókat. Ők már tudják, hogy érkezik az új áru, de gyorsan kiszórják még a régit, valami akciónak álcázott beetetéssel.
Most már kibírom 26-ig, hátha akkor jön az új La Fonera! -
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #1253 üzenetére
Valami információ a február 26-tal kapcsolatban?
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #1207 üzenetére
Igaz, hogy nekem linkeltél egy privát blogot, amiben arról volt szó, hogy csúszik a La Fonera2, de tegnap még nem találtam semmit az oldalon, ami ezt hivatalosan megerősítette volna.
-
róland
veterán
válasz
Rommel6600 #1205 üzenetére
Épp ez tűnt fel nekem is. Szerintem kiszórják a régi készletet, s jön a La Fonera 2, azaz a nagy testvér. (Azonban még ott van a ''Fonero gets Fonero'' hirdetés is.)
-
róland
veterán
''Bills are in business and so want to make some money from their WiFi. Instead of free roaming, they get a 50% share of the money that Aliens pay to access the Community through their FON Access Point. They can also advertise their business on their personalized FON Access Point homepage.''
Szerinted ebben az idézetben hol van az megfogalmazva, hogy a Bill-eknek fizetniük kell? -
róland
veterán
Még nem hallottak a FON-ról? [link] Vagy csak egyszerű konkurensei?
-
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #759 üzenetére
Sajnos kicsit elfoglalt voltam, így elsiklottam afelett, hogy már kérdeztem. Köszönöm a választ!
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #757 üzenetére
Van valami információ arról, hogy mikor kezdik el a nagy testvért forgalmazni?
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #692 üzenetére
Nekem pont ilyen lenne jó. Nem kellene 2. routerre beruházni, bár, valószínűleg nem úszom meg anélkül.
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #639 üzenetére
Huhh, nagyon jónak tűnik ez a nagytesó. Mikor lesz ez elérhető?
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #685 üzenetére
Tudsz linket a nagy tesóhoz?
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #681 üzenetére
Csak nem megérkezett újabb pár router?
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #463 üzenetére
Köszönöm! Remélem, mások is követik a példát!
Tehát, akinek van Fonera meghívója, az az aláírásában jelezze, hogy hány db vár gazdára. Aki pedig ilyet szeretne az küldjön privát üzenetet. -
róland
veterán
válasz
ufonauta #457 üzenetére
Rosszul értelmezted kapcs-ford mondandóját. Ő azt kérte, hogy ne a topic hozzászólásaiban kérjük a meghívókat, mert akkor csak a meghívókérésről fog szólni a topic.
Tehát, akinek van meghívója az jelezze, ezt a tényt. (Javaslom az aláírásában feltüntetni, hogy hány meghívója van a közösség számára.) Akinek pedig kell iulyen meghívó az küldjön privát üzenetet valaki meghívóval rendelkezőnek. -
róland
veterán
Valakinek megérkezett már az új router?
-
róland
veterán
válasz
Thulcandra #214 üzenetére
És hogyan bizonyítja a szolgáltató, hogy másoknak tetted hozzáférhetővé, nem csak ''bénáztál'' és elfelejtetted titkosítani, hogy a kertedben is tudd használni? Vagy az albérletedben nem akartad összevissza fúrogatni a falat, s persze a vezetékekben sem akarsz orraesni, ezért szereztél egy WiFi routert, amit nem a legjobban állítottál be?
-
róland
veterán
Senki nem akarja, hogy országszerte legyen elérhető ingynes hot-spot?
-
róland
veterán
Egy meghívót én is elfogadnék!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest