Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LG LCD és LED TV-k
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen notebookot vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- HDMI topic
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Igen, bocs, teljesen igazad van, azt sikerült végül elírni. Szóval nem a törlés során van TRIM (legalábbis az eredeti hsz. szerint), hanem a fájlrendszer létrehozásakor.
(#14919) janos666:
Érdekes lehet az is, hogy mi van a 7-es (6.1 SP1) GUI-ja mögött, és mi változott az efölötti Windows-okban (8.x és most már 10). Persze nem várom el, hogy mindet teszteld. Azért az elég sok tökölés lehet. Bár sok érdekesség megtudható lenne belőle (hogy kb. mi zajlik a háttérben, és mi változott ilyen tekintetben (ha egyáltalán) a különböző verziók közt)."Na meg legtöbben amúgy is telepítéskor particionálnak (kézileg vagy automatikusan), nem előre egy működő Windows alól. -> Igaz, az automata telepítős GUI-t sem teszteltem le, csakis a DISKPART-ot."
A legtöbben az automatikus particionálást választják, bevallom, többnyire engem sem érdekel a kérdés annyira, hogy ilyenkor kézzel hozzam létre a partíciókat (persze lehetne helyet spórolni, de őszintén szólva ilyenkor túl lusta vagyok ahhoz, hogy ezzel foglalkozzak, így talán szemedben szentségtöréssel egyenlő módon megelégszem a 100 MB-os System Reserved partícióval, és a maradék fennmaradó helyre a rendszerpartíciót automatikusan létrehozós módszerrel).
Szóval ja, az is érdekes lehet, hogy maga a telepítő GUI-ja ugyanazokat a műveleteket végzi-e el, ugyanazt az eszköztárat használja-e, mint maga a diskpart. 7-esnél még kb. azt feltételezném, hogy ja, de amúgy fingom sincs, a 8.x-vonalnál meg végképp nem tudom, mi változott ilyen tekintetben (annyi minden változott, hogy elképzelhetőnek/valószínűnek tartom, hogy ehhez is hozzányúltak).(#14916) Doky586:
"TRIM téma: igen, legalábbis arra szavaznék első körben. De meg lehet ezt tudományosabban is közelíteni: egy jól kidolgozott kisérlettel kimutatható melyik az igaz.."
Őőő, hát nyilván, de pontosan ez az, amire eddig senki nem tudta beáldozni az idejét... Ha neked van kedved, én nagyon kíváncsi lennék az eredményre.Sk8erPeter
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OTP Bank topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG LCD és LED TV-k
- Robotporszívók
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Interactive Brokers társalgó
- Politika
- További aktív témák...
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest