Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Nazara

    őstag

    Sziasztok!

    Én is boldog tulajdonosa lettem tegnap egy 830-as 64 Gb-s Samsungnak. Azért ezt választottam, mert ez volt a leghamarabb elérhető. Edigitalos taggal "jó" tapasztalatom volt, bementem suli után vásárolni, mondom neki, hogy egy ilyen SSD-t szeretnék. Erre válaszol, hogy nincsen, viszik mint a cukrot csak a 256-os, azt tudja ajánlani, ebből meg majd a jövő héten lehet, hogy lesz. Azért volt érdekes, mert néztem délelőtt is a honlapjukon, és azt irták, hogy van a debreceni üzletükben a kiszemelt darabból. Na, hazatalpaltam, neten megrendeltem, két perc múlva jött mail+2sms, hogy átvehetem a terméket. Mondom jó, hogy most jöttem onnan haza. Mentem vissza, mondtam ugyanannak az eladónak a rendelésszámot, hozta is az SSD-t minden további nélkül. Csak rendelésre tartották volna? Vagy ő akarta hazavinni? :D

    Beüzemelés, windows telepités sikeresen megtörtént, egy Asrock H61M/U3S3 alaplap mellé került a drága.
    Viszont lenne pár kérdésem.

    1. Két particiót hozott létre a rendszer, egy nullásat, ez a rejtett 100 megás, és egy egyeset, amin a többi ~ 59 Gb van. Az Alignálás leirásánál, melyik partició számát kell elosztani 4096-al, hogy kijöjjön egész szám? Gondolom az 59-est, arra viszont nem jött ki egész.

    2. Google Chrome böngészési előzményeit hol tudom merevlemezre átrakni?

    3. A gépben maradt még két vinyó, és ezeket a friss, SSD-s rendszer vidáman fel is ismerte, tudom is használni őket. Viszont nekem van egy másik windows-om, az egyik merevlemezen, amelyiket eddig használtam, és abban még szeretnék pár dolgot elintézni, mielőtt formázom azt a meghajtót. De a Bios-ban csak az SSD-t, és az optikai meghajtót tudom beállitani, mint bootolható device. Hogy tudnám elérni, hogy a vinyót is be tudjam állitani ide?

    4. Végül pedig a teszteredményeim, Sata 3, Asmedia vezérlő. Mennyire számit jónak? Érzésre nagyon, minden folyamatos, azonnal reagál a gép.

    Bocsi a hosszú hsz-ért, előre is köszönöm a segitséget! :R

    Rudimentary creatures of blood and flesh, you touch my mind, fumbling in ignorance, incapable of understanding.

Aktív témák