Hirdetés
Aktív témák
-
zolynet
veterán
Ford Fairlane [1990] 10/10
Nagyon rég láttam utoljára ... bármikor kategória. -
Jhonny06
veterán
Aranyos film, az Into the Wild-ra emlékeztet egy kicsit, de annál azért gyengébb. 7,5/10-et megér, mindenképp.
-
Tibiajax
nagyúr
mocsááár cáápa... bzmeg
ez kell -
varsam
őstag
válasz
Kassadin #39668 üzenetére
ez így igaz, de jól esik h emlékszel
Köszi a címeket, majd válogatok.
Most hétvégén volt időm kicsit filmezni.
Coach CarterSzeretem a sportról szóló filmeket, Samuel L. Jackson is jól játszik (mint mindig), tetszett ez is, tudom ajánlani.
No Strings Attached
Könnyed délutáni love story egy gyönyörű Natalie Portmannel.Attack the Block
Akinek tetszett a Shaun of the Dead, annak ez is fog, én sokat röhögtem rajta.Látom szereted a Simon Pegg - Nick Frost filmeket :
(#39669) TRob1
Köszi neked is a címeket.
Általában én is az angol címeket preferálom, sokszor nem is nagyon tudom mi a magyar címük a filmeknek, nem is nézek szinkronosan semmit ha lehet. Egyszerűen csak jobb az eredeti.
Kicsit visszatérve pl egy Attack the Block-et el nem tudnék képzelni magyarul, ezt az akcentust, szlenget egyszerűen imádom. -
30 Minutes or Less
Egynek jó volt. Néha még nevettem is rajta. Szerintem egyszer meg lehet nézni bár el tudtam volna viselni több ütős poént.
6/10 -
TRob1
veterán
válasz
darál0w #39682 üzenetére
Nah akk most én is eredeti címmel írok vmit.
Tegnap éjjel megnéztem a 11:14-et, sztem egész jól összehozták, nekem tetszett. 7 / 10
Most meg megnézem az Isten haragja (Frailty) c. filmet. Láttátok?
(#39682) darál0w: port.hu-t azért írtam, mert válasznak ment ugye, és ott is arról volt szó (karóföld-ként nem található) Erre ránéztem, és eredeti címmel se.
-
lvnt
őstag
Sikoly négynek mondom/mondanám. Egyike azon filmeknek a Sikoly mint sorozat, amely még megelőzte az internet és a DVD-s kiadások korát és azt, hogy legyen lehetőségem arra, hogy eredeti hanggal nézzem őket. Rossz példa volt.
Egyébként valószínűleg az utóbbi változatodat használnám más esetben, vagyis a számot magyarul mondanám. Ettől függetlenül ide már a Scream-et írnám, mert számomra így egységes. Az angol nevét majd' minden általam ismert alkotásnak ismerem, fordítva pedig korántsem igaz ez. Így alakult ki bennem, hogy inkább az eredeti címen hivatkozom a filmekre.
De persze az sem mindegy, hogy éppen kivel beszélek a témában. Van olyan, akinek nem mondanám az eredetit, mivel majdnem biztos vagyok benne, hogy nem tudná, miről beszélek. De ennek szerintem csak élőbeszédben van szerepe. Ahogyan te is mondtad, 10 másodperc a neten utánanézni egy film angol, illetve magyar címének. Mindenki használja azt, ami neki kényelmesebb, jobban eszébe jut. Nekem ez az eredeti.Arról nem is beszélve, hogy folyamatosan linkelgetünk itt is trailereket egy-egy készülő alkotásról, amikor a magyar változat, vele együtt a cím még tervben sincs. Mi a "szabály"? Ahogyan kiderül egy film magyar neve, sokszor jóval az eredeti premier után, már csak azt használhatom?
-
rt06
veterán
en peldanak okaert azert az angol cimeket szoktam irni, mert egyreszt ugy konnyebb megtalalni (fentebb irta valaki a karofold c. filmet, nem talaltam meg port.hu keresessel), masreszt sokszor nem is vagyok tisztaban a magyar cimmel (pl a korabban irt bitch slap magyar cimet sem tudom)
meg hat a filmnek azt a cimet adtak, azon nevezem en is (az, hogy a legtobb film angol cimmel rendelkezik, mar a veletlen muve, aminek mas nyelvu az eredeti cime, azt tobbnyire ugy irom)
-
Pitterix
őstag
A régiekért nem voltam annyira oda, nem is próbáltam hasonlítani.
Egynek elment....6\10
-
TRob1
veterán
válasz
darál0w #39670 üzenetére
Jah, vágom én.
Látod, én is itt ülök a Computer előtt, minthogy inkább néznék vmi jó kis Movie-t miközben vedelem a Beer-t. Vagy esetleg leugorhatnék a Shop-ba kis Popcorn-ért, de előtte dobálhatnék 1-2 Ball-t a Basket-be.Tudom hogy nem ugyanaz, de nekem tetszett.
(#39671) levi1392: Hozzátenném, hogy neked lehet hogy átláthatóbb. Illetve lehet hogy az itteni nagy többségnek is (8-10 ember
), de azért nem ez a jellemző. Én pl. soha nem beszéltem filmekről angol címen senkivel (pedig nem 1- meg nem 2 filmről csevegtem már életemben), és ha hiszed ha nem, soha nem is hallottam sehol senkit eredeti címen emlegetni filmeket...
(Mondjuk engem nem zavar, ha netán nem tudom mi az, akkor is pár mp-en belül megtudom, eleve csak egy észrevétel volt az egész)
-
-
TRob1
veterán
válasz
Kassadin #39668 üzenetére
+ Ünneprontók ünnepe (Wedding Crashers), Trópusi vihar (Tropic Thunder), Ananász expressz (Pineapple Express), Kalandférgek (Harold & Kumar Go to White Castle), Fido - Hasznos a zombi a háznál (Fido)
(olyan fura nekem itt mindig a sok angol/eredeti cím a magyar megfelelője nélkül, a magyar emberek között
)
ui: Nem megsértődni, nem neked szólt, csak úgy általánosságban jegyeztem meg.
-
-
benvolio
őstag
2012:Jégkorszak - mai film létére nagyon gyengére sikeredet, rég láttam ilyen mű effekteket és szánalmas szerepjátékot.
-
ch003067
addikt
Hajnali mentőakció
8 / 10
Jó volt, kicsit unalmas volt, de a végén beindult...
(#39660) rt06 LOL ez mekkora
-
rt06
veterán
there's only one thing a man can do...
okay, two thingakarom, most!!!
errol amugy ez ugrott be: dugom, mig meleg
-
varsam
őstag
Üdv,
tudnátok ajánlani pár jó vígjátékot így a ma estére? Néznék valami szórakoztató filmet. Mindegy, hogy új vagy régebbi, csak röhögni lehessen.
köszi -
tween
őstag
-
hoffman_
nagyúr
Back to the Future trilogy - 10/10
Ezt a filmet mindegy hány évesen nézem meg, csak imádni tudom. Sőt továbbmegyek, aki nem szereti az nem is ember
Szuper egy alkotás!
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
ch003067
addikt
Zombik alkonya
4 / 10Nagyon erőltetett, buta film. Egyszer nézős.
-
Tibiajax
nagyúr
.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Apollo 18
Szerintem nem volt rossz film. Egyszer simán nézhető. (zene tetszik a végén)
-
tween
őstag
válasz
Realradical #39632 üzenetére
c. A 35-40 kilós hölgyek ne kezdjenek el lemezvértes katonákat átszurkálni és hajigálni mikor először látnak másfélkezes kardot, valamint ha kivéreztetik őket egy artériás vágással akkor tessék meghalni.
-
Realradical
őstag
Conan a szőrtelenseggű 2011 10/3. Ebből +2 pont csakis Ron Perlman miatt.
Kaphatott volna akár 5-6 pontot is csak:
a. Nem kellett volna Conannek hívni a főhőst/a filmet
b. Jason Momoa nem elég karakteres ahhoz, hogy felérjen Swarzi baltaarcához
c. A 35-40 kilós hölgyek ne kezdjenek el brigantin/lemezvértes katonákat átszurkálni és hajigálni mikor először látnak másfélkezes kardot, valamint ha kivéreztetik őket egy artériás vágással akkor tessék meghalni.
d. A storyn még csiszoltam volna, miután lemásoltam egy kezdő GM AD&D-s meséjét suttyomban. Reméljük csak ennyi volt beírva a kockás füzetbe és nem egy egész modul
f. Lelőttem volna aki a zenéket összeállítottaAmit a film mellé tudok állítani, hogy Robert E. Howard Conanjének több köze van Momoához, mint a 84-es filmben Arnoldnak. Szerintem a rendező (vagy Momoa) olvasott pár könyvet. Gondolom a licenszre már volt zsé, hogy megvegyék egy jobb novella storyját.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Pitterix #39624 üzenetére
Jó reggelt!
nem tudom Pitter... nekem Te mindig is egy kérdőjel voltál, ilyen téren.. valami hihetetlen tré filmeket tudsz magadnak sokszor összehozni, néha be-be csusszan egy jobb alkotás is
de ugyanakkor mégsem gondolom azt, h igénytelen lennél.. plusz még a búrád is csípem, szóval.. mindenképp kukkantsd meg, aztám kiv leszek, mint mondasz
-
tween
őstag
Halhatatlanok (2011) (Cinema city, Alba, 3D ) : hát azt hittem menet közben sosem indul be a film,kezdtem unni, olykor villant egy jó kis bunyót, persze rövidet, aztán megint a semmi, a végén a "nagy" csata pazar, látványos, a titánok aprítása lassítva nagyon ütött, de a 300 lábnyomába sem ér. Mickey Rourke ( Hyperion király) nagyon jó karakter, jó választás lett, kitűnően alakít, a többi felejthető, még Zeus ( Luke Evans ) is.
3D végig rendben volt, nem zavaró, tolakodó.
mivel stílusban a 300-ra hajaz, így hozzá hasonlítottam, attól jó 2 ponttal alul marad...UFF
Zöld Lámpás (2011) : elég középszerű az egész, egyedül Mark Strong az aki nagyon jót villant mint Sinestro, a többi közepes..a látvány számomra már üti a búcsús megjelenést, túl sok a giccs... kap egy 5/10-et
-
madgie
titán
válasz
littlelion21 #39620 üzenetére
Nálam nincs gond, felirattal nézem az összes Die Hard-ot
-
gyuromoj
veterán
Horrible Bosses
1080pKicsivel többet vártam a filmtől, poénok terén. A főnökök nagyon jól hozták a szerepüket, sajnáltam hogy Farrel nem sokat volt benne. Aniston pedig ahogy korosodik egyre jobban néz ki. Egyszer mindenképp érdemes megnézni.
7/10
-
darál0w
Jómunkásember
Stake Land
ismét egy posztapokaliptikus történet...ez nálam most annyira nem jött be...főleg nem ilyen vámpírokkal, amik inkább zombikra hasonlítottak...
5/10
-
littlelion21
addikt
Passzol-nem passzol, a szövegkönyv (bár nem tudom melyik áll közelebb az angol eredetihez) szerintem az első szinkronban sokkal jobb, a beleélésről nem is beszélve. De Helyey László is magasabb ligában játszik mint Széles László Gruber-ként.
Bár ez szubjektív, Dörner soha nem volt a kedvencem, Szakácsi tetszett a legjobban a 2. részben. Vagy ha "másnapos vagyok, b@szok a világra" stílusban nyomja, akkor meg Sörös Sándor 'Az utolsó cserkész'-ből. Dörner csak a 94'-es Pulp Fiction után forrt egybe Willis-el. -
pohár
félisten
válasz
littlelion21 #39618 üzenetére
én asszem nyáron Die Hard maratonoztam, 1-2-3, szerintem a régi szinkronnal volt
ja nem, a szokásos magyar hanggal láttam, sokkal jobban passzol hozzá mint Vass Gábor, szerintem nem passzol Willis-hez
-
littlelion21
addikt
Tegnap este véletlenül odakapcsoltam a Cool-ra, pont ment a Die Hard első része, mondom "jól van belenézünk", majd néhány másodperc múlva tudatosult bennem hogy ez az eredeti szinkron (Willis - Vass Gábor). Azt hittem menten beszarok, utoljára 95' tavaszán láttam így a királyi 1-esen. És nem mellesleg köröket ver a későbbi Dörneres verzióra.
-
pohár
félisten
Film+-on most megy a Legénybúcsú
-
Tibiajax
nagyúr
no hát, megvolt a másik hétvégére betervezett filmecske is, érdekes, micsoda hasonlóság volt a két alkotás között..
Melancholia
hd,dts
Lars von Trier díjnyertes alkotása eléggé depresszív és nyomasztó. Az oké, hogy kedvenc direktorom kitalálta annak idején ezt a nyers, rángatós, mozgatós fényképezési stílust, ezzel is életszagúbbá téve az adott művet, de az, h ma már mindenhol, mindenkitől ezt látom, sőt nem olyan rég valamelyik popcornmúviban is ez volt, hát beszartam komolyan, szóval nem tudom.. lehet, nem kéne ez annyira erőltetni.. legalábbis nem mindenkinek
mindegy, Trier a jobb rendezők körébe tartozik, ezt tudjuk róla. Itt is lerak az asztalra elég komoly képeket, kezdve az első kockáktól egészen a bolygó megmutatásán keresztül nem lövöm le a poént mi-ig...
Fura film, nem mindennapi. Én szmsz ajánlom - a fast five-ot megtekintő és imádó emberkékek kívül - talán mindenkinek.
8/10 -
ludsimon
veterán
Journey to the Center of the Earth (2008) 3D 720p
7/10
Sokkal hosszabb lehetett volna. -
F34R
nagyúr
-
ch003067
addikt
Karóföld
9 / 10Nagyon tettszett, jó kis horror / kaland film volt
Eli könyve és 28 nappal később beütése volt, bár igaz vámpírokkal.
A vége kicsit szomorú volt, de szerintem várható folytatás.Véres Monszun
3 / 10Nagyon unalmas, hosszú és vontatott film...
Unalmas estékre mondjuk jó... -
TRob1
veterán
válasz
diablo1984 #39601 üzenetére
Bizony nem a pénzért, hanem talán mert számukra nem tűnnek "extragagyinak" Tarantino munkái. Ahogy számomra sem (1ik kedvenc íróm/rendezőm), és asszem még rajtam kívül is akad 1-2 emberke aki inkább elismeréssel beszél róla és filmjeiről.
-
diablo1984
veterán
jah, csak tarantinó filmjei többnyire sztárokkal van tele, de általában rétegfilm lesz belőle! a becstelen brigatik az üdítő kivétel, de a kill bill is furcsa volt nem is kicsit! nekem nagy általánossábagban extragagyinak tűnnek ezek, nem is értem a sok nagy név minek vállalja, mert nem hinném, hog jól fizet miszter "szépfiú"
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest