- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Steam Deck
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
body007 #4492 üzenetére
Nincs állandóan, de 80-90%-ban igen. Ha töltőn van, azért kb. egy hónapba telne a leesés 86%-ról 50-re.
whbear: ha Thinkpad-ed van, szerintem érdemes. Viszont valószínűleg csak hétvégén lesz időm és energiám összeszedni pár dolgot a témában, addig türelmedet kérem.
Iscariah: *szerintem* teljesen felesleges kivenni az akkut, nélküle általában visszaveszi a teljesítményt hálózatról működve, valamint az akku arra van, hogy használjuk, nem arra, hogy a polcon tároljuk. A saját példám az, hogy 2011-2014 között T60-at használtam (csak januárban váltottam le T500-ra), egy 9 cellás Panasonic gyártmányú akkuval, ami nálam két és fél év alatt kb. 5-7%-ot romlott. Még mindig 2-3 óra közötti valós üzemidővel (wifivel, nem minimumra vett fényerővel) bírt az akku eladáskor. Én két dologra ügyeltem: be volt állítva az említett 50-86%-os -tól -ig küszöb és legrosszabb esetben is három havonta egyszer lemerítettem az akkut úgy 10-15%-ig.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
body007 #4492 üzenetére
A PH!-n volt egy cikk a múltkor, pont notebookok akksijáról, ahol azt írják, hogy az az ideális, ha 30%-ig engedjük csak lemerülni, és 80%-ig töltjük fel. Így lehet sokáig tartani az akksi élettartamát.
Amúgy ha folyamatosan hálózaton van a gép, akkor én kivenném az akkut a helyéről.
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged