Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen processzort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Üdv Mindenkinek! Kérlek olvasd el az Összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tengri
senior tag
Szia!
Most igen népszerű a Stell SHO 3610 és az újabb Stell SHO 3610 MK2 konzol. A második generációs annyival jobb, hogy masszívabb és nagyobb súlyt bír el.
A dobozban mellékelt dübelek helyett a faladnak megfelelő Fischer dübeleket vegyél. -
Rogiii
aktív tag
Én is most vettem a médiás akcióban a tv-t. Ráadásul csak jövő hétvégén fog falra kerülni, akkor tudok beszámolót írni. 50kg-ig elvileg bírja, az enyém 22 kg, a tiéd még 20kg sincs, szerintem nyugodtan megveheted. Ha visszaolvasol van aki ezt a típust megelégedéssel használja. Szerintem ajánlott kategória.
-
Rogiii
aktív tag
-
Joshi
titán
Üdv. Érdeklődnék, hogy milyen fali konzolt ajánlanátok egy Sony 55XH9096 tévéhez amit oldalirányban ~30°-ban el lehet fordítani?
-
Tengri
senior tag
Szia!
Van egy eléggé népszerű és megbízható tartó:
Stell SHO 3610 MK2
Megfelel a Vesa 300 x 300-as szabványnak is amivel a TV rendelkezik. Nem tudok róla, hogy valaki a faltól 450 mm-re folyamatosan tartaná, de a műszaki leírás szerint 510 mm-ig jó. -
Rogiii
aktív tag
Sziasztok!
Ajánlást szeretnék kérni fali konzolra.
Egy Sony 65XH90 (22Kg) led tv-t szeretnék falra tenni.
A lényeg hogy a faltól 45cm-re lenne állandóan, tehát ekkora kinyúlással biztonságosan elbírja a tv-t. Előny ha forgatható is lenne.
38-as phoroterm téglába lenne bedübelezve.
Keret 30 ezer forint.
Márka teljesen mindegy csak legyen ekkora távolságra tényleg megbízható és stabil.
Köszönöm! -
Tengri
senior tag
Az a baj, hogy vályog és vályog közt óriási a különbség
Fontos, hogy mekkora a víztartalom házban!
Van olyan ahol beesik a fúró a falba van ahol a fúró szikrázik a falban...
Rögzítésre is láttam már sokfélét.
Ha nagy a súly, akkor az átmenő csavar a legbiztosabb!!!
Láttam olyat, ahol téglákat tettek a vakolat alá a falba süllyesztve, láttam olyat, ahol egy 200as csavart elég volt behajtani a falba, és olyat is ahol a frissen átadott konyhaszekrény jól megpakolva porcelán étkészlettel kifordult a falból és a tiplik hozták magukkal a vályogtéglát...
Vályogházhoz a ház konkrét ismerete és vizsgálata nélkül komoly szakember nem mer rögzítési tanácsot adni. -
dj_real83
csendes tag
Sziasztok. Adott egy beton fal panel lakásban, az elöző tulajnak meghagytam a tv tartó lyukait, ami véletlen ugyanoda esnek amit én vettem, azonban a 3 lyukból a legfelső offos.. szerintem beleszakították a csavart. Elég lehet a 2 lyuk egy 50"-os samsung tu8502-nek ami kb 15 kiló? Csatolom a lyukakat, meg a tv tartót amit szeretnék felrakni.
-
vasii
senior tag
Köszi!
Még egy kérdés:
A konzol vályog falra menne. Pontosabban egy 55cmes vályogfalban ki/be van vágva egy 20cm mély "vakablak", ami korbe van gipszkartonozva. Ebbe a "lyukba" menne a TV. Milyen dübelt használjak? Másik oldalon fürdő van csempével, így a menetes szárat nem erőltetném.Egyébként a fal alsó részére fúrtam már fel elektromos fűtőpanelt és volt olyan rész ahol újra kellett fúrnom, mert annyira kemény volt, hogy nem vitte a fúró. Olyan volt mintha tégla lenne ráadásul, rejtély
-
Tengri
senior tag
Szia!
Stell SHO 3610 MK2 Slim
ha vertikálisan és horizontálisan is mozgathatót akkor:
Stell SHO 3620Mindenképp vegyél hozzá Fischer SX vagy Duopower (10x50) dübelt.
-
ksd
újonc
Sziasztok!
(A munkahelyen nyertem egy kiállítási darab TV-t (féláron én vehetem meg),
így lecserélésre kerül a régi 43' -ről váltok 50'-ra)
Samsung 50' TV-hez QE50Q60TAUXXH fali tartót ajánlanátok?
használati alapján a mit a neten találtam, VESA 200*200 13kg a TV súlya. (B30-as tégla fal) valami minőségibb darabra javaslat?
Valami dönthető forgathatót szeretnék. Köszönöm! -
Tengri
senior tag
válasz
Aaron14 #2727 üzenetére
Még egy apró észrevétel, ha nem baj. Ha legközelebb 6 csavarral raksz fel konzolt akkor felül 4 csavar és alul 2. Így a nagyobb terhelésnél van a több rögzítési pont. Egy két Youtubos installálási videonál is látható, ahol 8 rögzítési pont helyett csak 6 csavarral rakják fel.
-
Tengri
senior tag
válasz
Aaron14 #2725 üzenetére
Szia!
Mindig biztosabb és masszívabb ha több ponton rögzíted a falhoz. Fix tartónál, ha nem "problémás" a felfúrás (pl: nincs a dübelnek megfelelő fúrófej és kicsit nagyobbal fúrom elő, vagy kissebbel de "megjáratom a furatban") akkor elvileg a 6 is elég kell, hogy legyen. Ha jól emlékszem 8x60-as csavarral raktad fel, ami egy picit vastagabb a szokásos 7x69-es csavarnál, habár majd egy centivel rövidebb is.
Ha neked nem jelent problémát a TV levétele a csavarok kitekerése és 2 másik furat elkészítése akkor szerintem a jobb lelkivilágodért fúrd fel azt a maradék 2 lyukat, de mint írtam, hogy fix tartónál (gondolom a TV felrakása és beállítása óta nem is nyúltatok hozzá) nem kellene gondot okoznia, hogy "csak" 6 csavarral raktad fel. -
-
Tengri
senior tag
válasz
lupakgabor #2723 üzenetére
Szia!
Igen az egy jó konzol.
A dobozban mellékelt dübelek helyett Fisher SX 10x50 vagy Fisher duopower 10x50-es dübelt vegyél (70 mm-es furatmélység). A dobozban mellékelt csavarok jók, felszerelheted velük.
-
lupakgabor
csendes tag
Sziasztok!
55"-os LG tévéhez keresek konzolt.
Amit a forumon láttam ajánlottként ez ő lenne: Stell SHO 3610 MK2.
A TV VESA 300x300-as szabványt tud.Egy 10 cm vastag tégla falra szerenténk feltenni. Ez tud működni? Láttam, hogy figyelni kell a dübelre is, az sem mindegy. Ehhez a típusú konzolhoz is kell másikat venni a gyári helyett? Ha igen, akkor egy 10 centis falhoz mit ajánlottok?
Köszöszönöm
-
vasii
senior tag
Hello,
Maclean mc-710 es 723 kozott van lenyegi kulonbseg?
Egy 55" lg tvt (14kg) szeretnék rárakni.
Anyameknal a 710en van egy 65" hasonlo lg egy eve, faltol teljesen kihuzva 45°ban es nincs vele baj, azert gondoltam h most is ilyet vennek. De lattam a 723t ami meg olcsobb es nem latom miben masabb.
-
Tengri
senior tag
válasz
kiss_tomi #2714 üzenetére
Szia!
LG OLED-hez kifejezetten jó választás a Maclean MC-804. Árban a megadott értékek alsó határán van megbízható jó tartó és ami számodra fontos, hogy csak 50 mm-re van a faltól de akár 510 mm-re is lehet.
Az általam is kedvelt Stell SHO 3610 és Stell SHO 3610 MK2 is 64 mm a legkisebb távolság.
50 mm-nél is van kisebb kétkaros, de az a megadott árba már nem fér bele. -
Tengri
senior tag
válasz
MrBabineni #2715 üzenetére
Ami lemaradt. Az általad kinézett konzol megfelelő a TV-hez. A konzol dobozában mellékelt csavarok jók lesznek csak Fisher GB 10 ytong dübelt kell venni hozzá.
-
Tengri
senior tag
válasz
MrBabineni #2715 üzenetére
Szia!
Ytongba ytong dübel. Gondolom ytong classic a falazoelem nálad is, mint a legtöbb esetben (nyomószilárdsági középértéke 3,0 N/mm2). Fisher GB 10-es ytong dübel megfelelő. A dobozban hozzáadott csavarok jók lesznek.
-
MrBabineni
csendes tag
Egy Stell SHO 3610 SLIM MK2 szeretnék a felszerelni 65" LG OLED65CX3LA tvhez.
Ez a kozol megfelelő a TVhez vagy mást javasoltok?
A fal Ytong gipszkarton száraz vakolattal. Milyen dübelt és csavart kell hozzá használnom?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
kiss_tomi
csendes tag
Sziasztok,
Milyen tartó ajánlotok ha a keret 20-30e közötti.
TV - LG CX 55 (maradni fog később is a méret) 19 kg a TV súlya
Mindenképpen dönthető és forgatható tartót szeretnék
Minél közelebb legyen a falhoz ha nincs kihajtva
Ha stabil és tartós akkor egykaros megoldásKösz Tamás
-
-
Tengri
senior tag
Szia!
Ne haragudj, de ma már egy kicsit lassabban fog az agyam...szóval:
"100cm széles gipszkarton fal ami kB 20-30mm re van a faltól."
Falra felfekszik és 2-3 cm-re áll ki a fal síkjától, vagy 2-3 cm van a fal és a gipszkarton között?
Ha az előbbi akkor hosszabb Fisher SX vagy duopower dübelekkel és csavarokkal megoldhatod. Ha az utóbbi akkor viszont ki kell vágni. -
Tengri
senior tag
válasz
gjanner #2704 üzenetére
Szia!
Én nem tenném. Bármi történik a biztosító nem fizet, a konzolgyártó nem vállal felelősséget, mert nem "kompatibils" méretben a konzol a TV-vel.
Van rengeteg nagyobb képátlójú TV-t elbíró konzol árban 18-20000 Forinttól több százezer Forintig.
A teljesség igénye nélkül (árban felfelé haladva minőségibb konzolok vannak a Vogel's-nél meg a név miatt is vastagabban fog a ceruza):
Hama 118126
Stell SHO 8610
Manhattan 461290
Equip 650324
Stell SHO 8055 pro
Hama Fullmotion 800X600 XL (118626)
Hama Premium FullMotion XL (118057)
Vogel's THIN550
ED-nél most jó pár konzol igen kedvezményes áron van -
Sly189
senior tag
Sziasztok, bajban vagyok. Vettem aldis fali konzolt dupla karos, masszív szerkezet, és adott egy 55" TV, 25kg kb. A hely ahová fel kéne tennem, az úgy néz ki hogy : panel lakás, és a panelfalra van egy 100cm széles gipszkarton fal ami kB 20-30mm re van a faltól (profilokon van rögzítve .) plusz poén, hogy az alján a táblában van egy 230V dugalj sor és egy TV antenna kábel.
Mit javasoltok, hogyan tegyem fel a konzolt?
Vagjam ki azt a helyet (van lyuk fűrészem) ami a konzolnak kell és úgy rögzítsem közvetlenül a vasbetonba? (leszerelni a táblát nem tudom, tapéta már rá került.)
Vagy pedig furjam át és majd a gipszkartonon keresztül egy megfelelő hosszúságú dübellel a falba rögzítsem (és a tartó konzol lapja a gipszkartonon feküdne fel) ?
Kép [kép] -
gjanner
tag
Sziasztok!
Keresek egy konzolt ami a jelenlegi és (remélem) a közeljövőbeli TV-mhez is megfelelhet.
A Stell 3610 MK2-t néztem ki, ami ugye 40-70" és max. 60kg.
Jelenlegi TV-m egy Samsung KS7000 60" (22,1kg), a kiszemelt pedig egy LG OLED 77C1 (26,7kg). Súlyra ugye bőven belefér, viszont a max. 70" gond lehet.
Lehet ennek szerintetek bármi súlyos következménye, ha arra a Stellre tennék fel egy 77-es TV-t?
VESA sazbvány szerint mindkettőre alkalmas a tartó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest