- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Sokat megélt veterán CPU-t hoz vissza a piacra az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Univerzális megoldás lesz az AMD-féle FSR Redstone?
- Apple MacBook
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bumlet
csendes tag
Köszi szépen, közben kitaláltam egy másik megoldást és úgy néz ki ez jobb lesz nekem. A két nyílgombhoz hozzárendelt makrókat bővítem tovább, úgy hogy egy másik munkalapon rögzített adatbázisból adja vissza az adatokat, ha pedig van változás akkor beleírja őket az adatbázisba. Viszont ehhez biztos lesz még egy-két kérdésem
-
autosportos
csendes tag
No, végül sikerült megoldanom.
Így lesz korrekt:
=HA(C6="";"";SZÖVEG(((D6-C6)*24);"0,0\ \óra"))
Mindenképp kell a SZÖVEG függvény, ami értelmezi a szöveges részeket, a 0,0 a formátumot adja meg. Az első backslash után kell egy szóköz karakter, ez választja el a számot a szövegtől, a második backslash után pedig mehet maga az "óra" szó. Tehát a munkakezdés és -befejezés óó:pp formátumban íródik ki, az aznapi munkaidő pedig tizedestört alakban. Beosztásban jobban átlátható ily' módon.Amúgy köszönöm a gyors reagálást.
-
blountex
senior tag
A gond itt az, hogy ez bonyolult, de megpróbálom másképp leírni.
Van egy fix raklapméret mint írtam: 120x80x16cm (a 16 cm az a magasság és a doboznak is van egy fix magassága 14-15-16-17-19cm attól függ milyen a doboz. Egyébként maga a doboz méret: 31x41x15cm)
A raklapon 1 sorban 8 doboz fér el. A 8 doboz állhat különböző méretből és nekem mindig az adott sorban lévő doboznak a legmagasabb mérete kell. -
w.miki
veterán
ott 15-nek kellene lennie.
A régi formátumban jó is volt, csak ott macerás kijelölni a tartományokat, az új pedig automatikusan azt számolná, amit kell.... elvileg... de valamiért mégsem... -
Zola007
veterán
az adatok sorokban vannak, nem oszlopokban
illetve az azonos oszlopban lévők sem azonos dátummal
Ezek soronként teljesen független adatok, csak annyi a közös, hogy az idő mindegyiknek " ugyanúgy telik", tehát gyakorlatilag egyetlen közös naptárskálán kellene megjelenítenem őketilyesmire lenne szükségem, de nem tudom közös időskálára felvenni őket:
-
gaborlajos
csendes tag
Szia!
Köszönöm szépen, ez nagyon érdekes megoldás,el is mentettem, de ez is csak engem minősít, de nem nem tudom lefordítani az én problémámra. Ha jól értem, akkor ez a szabályozott munkaidőhöz képes számolja a pihenőórákat és a túlórát. Nálam viszont ez esetleges és ebben a intervallumban határoztuk meg a nappalra(6-22) ill. az éjszakára (22-6) járó bért. ezért kell ez a bontás.
Köszönöm.
-
alfa20
senior tag
Aha, szóval válogasson addig a számokból míg nem a kívánt eredményt kapja
makróval megoldható, igaz nem egyszerű de talán...
szerintem el kellene tárolni a számokat egy tömb-be, majd random függvénnyel egy ciklusban kiszedni a tömb egyes elemeit, addig míg nem = az új tömb elemei összege a kívánt értékkel
Bár a ciki az, ha pont egy olyan szám kell a végére, amit egyszer már kivettünk, mert akkor újra kezdheti a ciklus a gyűjtögetést.
de lehet csak túl bonyolítóm#31801: ha megoldódott az jó, az ilyet sokan szeretik
-
moklys1
aktív tag
Köszi, igen ezt tudtam, csak tegnap amikor csináltam, csak az "A" oszlopot jelöltem ki és akkor tolja a többi adatot törléskor. Lényeg az, h nem kell kijelölni semmit, hanem már maga a funkció kiválasztásánál kell kivenni a pipákat azokból az oszlopokból amiket nem szeretnék, h figyelembe vegyen.
-
tgumis
tag
Köszi
sziasztok
van arra makróval megoldás hogy van egy táblázatom ami sok sok adatot tartalmaz. A G15:G423 tratomány minden nap végén feltöltésre kerül adatokkal. Szeretnék egy olyan makrót hogy ezt a tartományt kijelölöm és minden nap végén ha lefuttatom egy másik munkalapon ugyanannyi sorból álló táblázat megfelelő oszlopába rakja Ezt az oszlop számot a dátumból határoznám meg. Szóval 31 oszlop lenne és egy kezdőlap munkalapon beállítom a dátumot ekkor a makróm tudja hogy az adatokat tartalmazó táblázat G15:G423 tartományát kimásolás után az összesítő táblázat megfelelő napjának oszlopába rakja. -
Sprite75
tag
Azért van most így hogy IFA személyszállító mert még manuálisan nem javítottam át az A oszlopot.
Azt gondoltam hogy kellene egy ilyen adatbázis, azt meg is tudnám csinálni mondjuk ennek a lapnak egy olyan részén ami mindig megmarad, merthogy a sorok száma, hogy épp hány jármű van az is változik havonta.
De mi lenne a képlet ami megállapítja hogy az milyen típusú jármű? -
Snoop-y
veterán
Sziasztok,
Na mar majdnem jo csak egy problemam van akkor is letrehoz egy lookup sort ha a tablazatban nincs uj sor.
Igy lesz egy ures sorom a vegen egy lookup-al. Hogyan lehetne rabirni arra hogy csak akkor mukodjon ha uj sor van a tablaban?A tabla az A-L -ig van es a P sorban van a lookup
Sub copyformula()
Dim usor1 As Long, usor2 As Long
usor1 = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
usor2 = Range("P" & Rows.Count).End(xlUp).Row
Range("P" & usor2).Copy
Range("P" & usor2 + 1 & ":P" & usor1).PasteSpecial xlPasteFormulas
Application.CutCopyMode = False
End Sub -
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Szerintem rendben van ez így: A képlet első része a napi 3000 Ft-ot számolja, a második része pedig a törtnapra jutó órákat árazza, az óradíjas szorzat és a maximális 3000 Ft minimumát veszi (min függvény!).
Nyilván, ha több napig tartott a kölcsönzés, akkor a napi 3000 Ft minden napra fizetendő.Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
"csak G2-be írok be gy értéket"
Nagyon ravasz vagy! Az előbb egy konkrét cella helyét kérdezted. Ha jól gondolom, akkor most nem cella cím kerülne a G2 cellába -hiszen azt Te is tudod...- , hanem egy olyan érték, amely a táblázatban valahol előfordul és annak a helyét keresed. Azaz tulajdonképpen a 6. sor 4. oszlop értéket szeretnéd visszakapni az abban a cellában levő xx érték alapján.
Az ilyen keresésre a Hol.van függvény használható - hátránya, hogy csak egy soron ill. egy oszlopon működik, tehát végig kell menni minden oszlopon és minden soron, hogy megtaláld az értékét, megfelelően egymásba ágyazott HA HIBÁS és Hol.van illetve HAHIBA és Hol.van (2010-től) függvényekkel.Legalábbis én így gondolom.
Üdv.
-
bara17
tag
Köszönöm, végül megvan a megoldás csak nem hittem volna, hogy soronként szépen nézi a relációkat azt hittem oszloponként csinálja.
Végül úgy csináltam, hogy Felt. formázás -> Új szabály -> A formázandó cellák kij. képlettel -> =MIN(N3
3)=N3 ide ezt írtam be ahol az n3
3 a tartományom és utána beállítottam a színt és kész.
Szóval köszönöm!
-
m.zmrzlina
senior tag
Köszi szépen ez is egy jó irány és használható is számomra de továbbra is szeretném megérteni, hogy miért nem megy a tömb értékadás.
Lehet hogy használom is majd a módszert de ez a problémamegoldás a következő viccet juttatja eszembe:
A rendőr közlekedési balesetnél veszi fel a jegyzőkönyvet: "Egy kézfej az árokban. Egy fül a szalagkorláton. Egy fej az úttesten." Amikor ideér, kiabálni kezd:
- Főnök, főnök! Az úttest az egy té vagy két té?
- Nem tudom.
- Jó - válaszol a rendőr, a fejet széles ívben berúgja az árokba. Tovább ír: "Egy fej az árokban". -
Louro
őstag
Szia,
ez megvan. Jelenleg is így működik. Csak a sok mögöttes Excelt külön-külön kell frissíteni. 4 diagramhoz 4 mögöttes Excel tartozik.
Azt szeretném, ha egy Excel lenne és a 4 diagram abból venné az adatokat. HA új sort szúrok be, akkor ne kelljen a 4 diagram tartományát bővíteni, hanem mint ahogy a videón is volt, automatikusan bővülne. Ha a tartományt állítani kell, akkor ugyanott vagyok.
Lehet erre nincs a Powerpoint felkészítve, bár szerintem gondolhatnak erre majd az Office 2018-ban
-
-
-
azopi74
addikt
Ehhez RFC kell, meg jogosultság a function builder-hez, kétlem hogy lenne jelen esetben...
Amúgy meg ez eléggé elavult, és egyre kevésbé támogatott módszer.Sokkal kulturáltabb ez : Power BI Connectivity to SAP BusinessObjects BI
És sokan nem tudják, nem csak BW-re érhető el a Business Objects, hanem ERP-re (R/3-ra) is....
-
-
Declare
őstag
Igen en is ereztem, h kisse zavaros....jövö heten probalok egy egyszerü printscreent betenni
A lenyeg, hogy van egy ertekem pl hogy 101, amit a HA függveny ir ki. Erre a 101 ertekre lenne szüksegem szamkent, hogy FKERES függvennyel tudjak mashol rakaeresni a 101 re. Ezt nem tudom megcsinalni, mert a HA függveny altal kiirt 101 azt nem erzekeli az FKERES, mert nem szam.
Makroval ha elötte egy iranyitott beillesztessel kimasolom a HA függveny ertekeit egy masik oszlopba, ugy meg lehetne csinalni, de egyszerübb lenne es biztos van ra valami megoldas, makro nelkül is.....szerintem
Ha igy sem erthetö, mondm jövö heten probalkozom egy egyszerü printscreennel
-
repvez
addikt
az lehet,de én ebből nem jövök rá, hogy is kéne nekifogni, meg amit a legtöbbet találtam az épp forditva exelből a naptárba frisit.
Meg még az sem tiszta, hogy autómatikusan leszinkronizálja magát az excel amikor megnyitásra kerül vagy minden egyes alkalommal le kéne menteni valahogy az adatokat a naptárból és ujra excelbe tenni? -
lappy
őstag
Dim iRow
Sub ListFiles()
iRow = 11
Call ListMyFiles(Range("C7"), Range("C8"))
End Sub
Sub ListMyFiles(mySourcePath, IncludeSubfolders)
Set MyObject = New Scripting.FileSystemObject
Set mySource = MyObject.GetFolder(mySourcePath)
On Error Resume Next
For Each myFile In mySource.Files
iCol = 2
Cells(iRow, iCol).Value = myFile.Path
iCol = iCol + 1
Cells(iRow, iCol).Value = myFile.Name
iCol = iCol + 1
Cells(iRow, iCol).Value = myFile.Size
iCol = iCol + 1
Cells(iRow, iCol).Value = myFile.DateLastModified
iRow = iRow + 1
Next
If IncludeSubfolders Then
For Each mySubFolder In mySource.SubFolders
Call ListMyFiles(mySubFolder.Path, True)
Next
End If
End Sub
Na ez már jó!! -
Saua
tag
Köszi a választ
=DARABTELI(E2:E4000;"Budapest")
képlettel megtalálom hogy hányszor szerepel az oszlopban, de van egy kismillió település...tehát be kell gépeljem egy oszlopba a kismillió településnevet és mindegyik mellé a képletet?
a sorszámfüggvénnyel még nem találkoztam, azt hogy kell használni? Tehát lesz egy kb. 100 soros és 2 oszlopos táblázatom (településnév és hogy hányszor szerepel), ezt a második oszlop szerint kellene csökkenő sorrendbe rendezni.
-
m.zmrzlina
senior tag
Két kérdés:
A munkalapon közös keretben lévő cellák egyesítve vannak vagy külön cellák csak a keretük közös? (gyanítom külön cellák) Ha van köztük egyesített, melyek azok?
A különböző napokhoz tartozó űrlap részletek nyilván nem véletlenül különböznek. Van rá lehetőség, hogy egységes fejlécet kapjanak?
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Csinálsz egy un. "belépő" lapot. Amikor belép a felhasználó, csak ezt látja.
Egy cellát "kinevezel" felhasználónak ezen a munkalapon. Ehhez rendeled adatérvényesítéssel (adatok - érvényesítés - lista) a lehetséges belépők listáját - amit tehetsz egy elrejtett munkalapra, vagy az adott munkalap nem látható/elrejtett oszlopába.
Amikor belép,csak ez a "belépő" munkalap látszik, a legördülő listából kiválasztja magát. Ha ez megtörtént, megmutatod neki az ügyeleti beosztást. Ha nem választ a listából, akkor csak a "belépő" lapot látja továbbra is. (A nem választást úgy figyelheted, hogy adsz egy "semleges" értéket a lista elejére (pl. Válassz), ami megjelenik belépéskor. Ha a cella értéke ez, akkor még "nem lépett be".Üdv.
-
bteebi
veterán
- amikor megnyitom a fájlt akkor kérje be a nevet (Ok gomb ha megadta- addig szürke legyen)
- ha nincs ilyen név akkor írja ki hogy " Nincs beosztva"Szerintem jobb lenne, ha begépelés helyett inkább egy legördülő lista lenne, ahol mindenki kiválaszthatja a saját nevét. Ha be kell gépelni, akkor hibázni fognak, ráadásul kevésbé kényelmes. A begépeléshez egy mezei InputBoxra lenne szükséged, a legördülő lista viszont valamelyest macerásabb, ahhoz UserForm kell ComboBoxszal.
-
tgumis
tag
Egyszer úgy használom hogy:
Csatolva:.............valami...............valami................valami
Szóval a pontokon kívül minden. A "valami"-k az mindegyik egy külön cellából vett érték.
És van egy màsik eset ahol egy nagyobb szövegbe kerül beillesztésre ugyanezen cellák értéke. Azért van erre szükség mert egy sablonos szövegbe cserélődnek az értékek és ki kell legyenek emelve összegek és dátumok. -
Delila_1
veterán
Nem lehet, a 2003-asban max 3 feltétel adható meg.
Helyette egy, a laphoz rendelt makróval megoldható.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Select Case Target
Case "K"
Range(Target.Address).Interior.Color = vbBlue
Case "P"
Range(Target.Address).Interior.Color = vbRed
Case "S"
Range(Target.Address).Interior.Color = vbYellow
Case "Z"
Range(Target.Address).Interior.Color = vbGreen
End Select
End Sub
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- PlayStation 5
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Sokat megélt veterán CPU-t hoz vissza a piacra az Intel
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Macska topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Iphone 14 Plus Lila 128GB AJÁNDÉK TÖLTŐ // Számla // Garacia //
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 6 14IRH8 - 14" WUXGA OLED - i5-13500H - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest