Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Retekegér
MODERÁTOR
Hali!
Azt hogy tudom megcsinálni, hogy egy oszlopdiagram második oszlopa az első oszlop tetejénél kezdődjön? (Office 2007)
-
Retekegér
MODERÁTOR
Hali!
Van arra mód, hogy a cellákban a szöveg utáni whitespace karaktereket csoportosan eltüntessük?
-
Retekegér
MODERÁTOR
Hali!
Hogyan tudom egy cella tartalmát fordítva beírni egy másikba?
A lényeg, hogy baromi sok dátummal kéne dolgozni, de 01/01/2011 formátumban vannak, amikkel a magyar nyelvű Excel nem tud dolgozni. Más megoldás esetleg?
Köszi előre is! -
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
Fehér Mancs
üzenetére
Ez az, amit kerestem. Remekül műxik!

-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
Delila_1
üzenetére
Ezt nem nagyon értem, az INDIREKT fv-el hogyan kellene összefűzni?
Naszóval, az ideális függvény olyan lenne, mint az INDEX, ahol a sor és oszlop számok helyett megadhatnám egy-egy cella tartalmát, hogy azokat a sorokat és oszlopokat nézze, amiben az előbb említett tartalom megtalálható.
=INDEX(Munkafüzet!$A$1:$P$97;sor;oszlop) --> sor; oszlop helyett mondjuk C4 és F4 cellák, amelyben a keresés feltételei vannak és automatikusan hozzárendelné az Excel a sor és oszlop számait...
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
Delila_1
üzenetére
Az INDEX jó is lehetne, de nem érek célt vele, legalábbis a =(tömb; sor_száma; oszlop_száma) formula szerint nem, mert pont a sor és az oszlop sorszáma helyett kellene cellatartalmat megadni keresési feltételként. Valahogy egy egybeágyazott VKERES/FKERES fv.-el meg lehet ezt oldani?
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszi, olyasmi kellene, ahol elég a cellát megadni, mint pl. a VKERES/FKERES függvényeknél (pl. =FKERES(A2;Munkafüzet2!$A$2:$I$30;2;0)).
A keresés alapjául szolgáló argumentumok megvannak 2 munkafüzeten. Az első munkafüzetben kiválasztom az argumentumot tartalmazó cellákat és ráeresztem a keresőfüggvényt a második munkafüzeten található táblázatra, mely függvénynek vissza kellene térnie a metszéspontban talált adattal.A Te példáddal élve: argumentumként megadom a C5 és E2 cellákat, a függvény pedig kiírja a másik munkalapon a 17-et.
Nem tudom érthető-e, hogy mire gondolok?
-
Retekegér
MODERÁTOR
Tiszteletem!
Lehet volt már, de nem tudom milyen kulcsszóra keressek...
Adott egy táblázat kétféle argumentum szerint csoportosítva, pl. az 1. sorban hónapok, az A oszlopban nevek, ezek metszéspontjában az értékes információ. Van-e olyan függvény, amellyel e 2 argumetum alapján tudok keresni és visszatér a metszéspontban található értékkel?
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszönöm!
Lenne még egy kérdésem:
Van egy mai dátum cella és egy oszlop kódokkal, melyek valakinek a születési dátumát jelentik, pl. 1-19810619. Ez alapján ki kellene számolni, hogy mennyi idős az illető. Ehhez persze elég az évszám, melyet a mai dátum cellából BAL függvénnyel nyerek, a másikból KÖZÉP függvénnyel és kivonom az elsőből a másodikat. De a BAL függvény a dátum formátumú cellából szám formátumú értéket hoz, 2008 helyett 3952-őt. Hogy tudom megcsinálni, hogy 2008 legyen az érték.?
Remélem érthető volt!
-
-
Retekegér
MODERÁTOR
Üdvözletem!
Létezik cellán belüli karakterkeresésre valami függvény?
-
Retekegér
MODERÁTOR
Help nekem, régen használtam bonyolultabb függvényeket.
Az alábbi feladatot hogyan lehetne megoldani?
Van két (2007-es és 2008-as) táblázat termékekkel, és a hozzájuk tartozó árakkal. Szeretném megvizsgálni, hogy a termék létezik-e még a 2008-as táblázatban (gondolom valamelyik KERES fv) és ha igen, akkor az ahhez tartozó árat szeretném kiíratni a 2007-es ár mellé.
Előre is thx!
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ace Magician T8 plus Mini PC
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Fferi50