- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Raspberry Pi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
-
bozsozso
őstag
válasz
Fferi50 #46048 üzenetére
Szia,
Power pivot táblával próbálkoztam melyben összekapcsoltam a táblákban lévő cikkszámokat, de ha sorokba húztam be az árakat akkor az első ár alá berakja az összeset független attól, hogy a cikkszámhoz tartozik vagy sem. Más módszer kellene?
Vagy esetleg másképpen kellene az alap táblákat kialakítani?
Cikkszám-cikknév-ár-időszak kezdete-időszak vége oszlopok vannak jelenleg.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Lenne 3 táblázat közel azonos adatokkal. Ami közös bennük az a cikkszám. Kimutatással nem tudom valahogy megcsinálni, hogy a cikkszámhoz tartozó árak 1 táblába kerüljenek?
-
Weareus
addikt
válasz
Lasersailing #46045 üzenetére
Köszi mindenkinek.
Megvan!
Notepad++-ban töröltem a sorvégi szóközöket (több is volt), utána Delila_1 által adottal hibátlanuil ment.
Benéztem kicsit amúgy.Köszönöm a helpet.
-
Weareus
addikt
válasz
Lasersailing #46042 üzenetére
Elnézést kérek mindekitől. Lasersailing kollégának igaza van. Ha belekattintok az eredeti cellába, nem a vessző mögé áll a kurzor, hanem még eggyel tőle jobbra, ott tehát még egy szóköz is van.
Ezt figyelmen kívül hagytam.Ennek fényében szabad javaslatot kérni?
Kérlek, ne orroljatok rám, totálisan amatőr vagyok ebben.
-
Weareus
addikt
válasz
Lasersailing #46040 üzenetére
Úgy sem működik:
[link]
Azt nem vitatom, hogy elrontok valamit, de a függvény angolul van (már) és az Excel is angol.
Elgépelés nincs.
(Remélem).
Esetleg az lehet a baj, hogy az átalakítandó oszlop (ahol a vesszők vannak) már eleve egy függvény eredménye?
De ez csak találgatás...? -
-szabi-
addikt
válasz
-szabi- #46011 üzenetére
Hi
Erre még mindig keresem a megoldást.
Van most egy elképzelésem ahogy megcsinálnám de a végén utolsó lépésként szűrőt használnák mert 300 sorból csak az a 100 sor kellene ami csak számot tartalmaz, szöveget nem.
Most csak egyesével tudom kiválasztani ami kell ez 100 sornál nem jó.
Kérdésem szűrőben hogy lehet néhány kattintással a szükséges 100 sort kiválasztani?üdv
szabi -
Weareus
addikt
Üdvözlet.
Van egy igen hosszú szólistám, lekikonok címszavai. Egy copy only bold fügvénnyel sikerült kimásolni a meghatározások mellől, de sajna valamiért berakott a fügvény egy vesszőt minden szó végéhez:reagál,
reagén,
reagens,
reakció,
reakcionárius,
reakciós,
reaktív,
reaktivál,
reaktivitás,
reaktor,
reál1,
reál2,
reál-,
reáliák,
reális,
reáliskola,stb. Viszont mivel előfordulnak vesszők egy soron belül akkor is, ha két szó van ott (a szavak között), valahogy úgy kellene megoldani, hogy töröljön minden sorvégi vesszőt, de csak akkor törölje, ha a sor végén valóban van vessző (nem néztem át mind a sokezer listaelemet, de kb. 99,99%-ban vessző van a sorok végén.)
Igazából a sor belsejében lévő vesszőknek egyenlőre maradni kellene és a sor végébe ne töröljön bele, ha ott mégsem vessző van.Ebben tudna valaki segíteni?
-
Geryson
addikt
Sziasztok! Egy felsorolás bizonyos részét véletlenül táblázattá alakítottam (CTRL+T). Hogyan tudom ezt megszűntetni? A gondom az az, hogy a felsorolás egyes értékeivel szeretnék számolni (hivatkozással), de eredményként csak azt írja ki, hogy "#NÉV?"
-
Delila_1
veterán
válasz
marec1122 #46017 üzenetére
A kérdéses laphoz rendeld az eseményvezérelt makrót, ami a B oszlopba íráskor felviszi a K oszlop első üres sorába a beírt dátumot, mellé az L-be pedig az A oszlopban megadott számot. Arra a fevitelt végzőnek kell ügyelnie, hogy a B oszlopban valóban dátumot adjon meg.
Az eddigi dátumokat és a hozzájuk tartozó számokat előre fel kell vinni, mert csak a makró beírása után végzi automatikusan ezt a munkát. B oszlopot másold K-ba, Ismétlődések eltávolítása funkció, majd (INDEX, HOL.VAN) függvénnyel melléjük az A oszlop adatai.Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim ide As Long
If Target.Column = 2 Then
If Application.WorksheetFunction.CountIf(Columns(11), Target) = 0 Then
Application.EnableEvents = False
ide = Range("K" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
Range("K" & ide) = Target: Range("L" & ide) = Range("A" & Target.Row)
Application.EnableEvents = True
End If
End If
End Sub -
marec1122
senior tag
Sziasztok!
A következő kérdéssel fordulnék hozzátok. Egy állandóan frissülő lista megvalósítása lenne a cél. A oszlopban egész számok vannak, B oszlopban pedig dátumok vagy vannak vagy nincsenek. Kellene egy állandó lista azokról a cellákról ahol van dátum és mellette a hozzá tartozó A oszlop beli számról. Megvalósítható ez? Az lenne az örömteli hogy ha beírok egy dátumot akkor a listában jelenjen meg az új dátum és a hozzá tartozó szám.
előre is köszi
-
moma
őstag
Sziasztok! Van ötletetek ez miért lehet?
A cella hiába sortöréssel több sorban, akkor sem mutatja a teljes szöveget. A cella magasság pedig Automatikus. Mit tehetnék még? -
-szabi-
addikt
Hi
Adatok beolvasása weblapról használatához kellene segítség.
Miképp tudom ezt a "YEAR-END CHARTS HOT 100 SONGS 2020" beolvastatni, hogy az előadó és számcím azonos sorba de másik oszlopba kerüljenek?
Az online konvertetek semmit nem tudnak megcsinálni azt inkább hagyjuk.
Köszi előre is.üdv
szabi -
Memphis
tag
Sziasztok,
olyanban kérnék segitséget, hogy excelben irok éppen egy makrót amivel szeretném a következő infókat exportálni outlookból:
from, subject, received date, category, flag completed date
az első 3 működik is, de a category, flag completed date nem akar összejönni.
hol rontottam el? előre szólok sose csináltam ilyet, internetről nézegettem dolgokat illetve logikai úton próbáltam kiegésziteni.
ezt irtam:
Sub getDataFromOutlook()
Dim OutlookApp As Outlook.Application
Dim OutlookNamespace As Namespace
Dim Folder As MAPIFolder
Dim OutlookMail As Variant
Dim i As Integer
Set OutlookApp = New Outlook.Application
Set OutlookNamespace = OutlookApp.GetNamespace("MAPI")
Set Folder = OutlookNamespace.GetDefaultFolder(olFolderInbox).Folders("impMail")
i = 1
For Each OutlookMail In Folder.Items
If OutlookMail.ReceivedTime >= Range("email_Receipt_date").Value Then
Range("email_Subject").Offset(i, 0) = OutlookMail.Subject
Range("email_Subject").Offset(i, 0).Columns.AutoFit
Range("email_Subject").Offset(i, 0).VerticalAlignment = x1Top
Range("email_Date").Offset(i, 0) = OutlookMail.ReceivedTime
Range("email_Date").Offset(i, 0).Columns.AutoFit
Range("email_Date").Offset(i, 0).VerticalAlignment = x1Top
Range("email_Sender").Offset(i, 0) = OutlookMail.SenderName
Range("email_Sender").Offset(i, 0).Columns.AutoFit
Range("email_Sender").Offset(i, 0).VerticalAlignment = x1Top
Range("email_Category").Offset(i, 0) = OutlookMail.Categories
Range("email_Category").Offset(i, 0).Columns.AutoFit
Range("email_Category").Offset(i, 0).VerticalAlignment = x1Top
Range("email_Completed").Offset(i, 0) = OutlookMail.FlagCompletedDate
Range("email_Completed").Offset(i, 0).Columns.AutoFit
Range("email_Completed").Offset(i, 0).VerticalAlignment = x1Top
i = i + 1
End If
Next OutlookMail
Set Folder = Nothing
Set OutlookNamespace = Nothing
Set OutlookApp = Nothing
End Subelőre is köszi
-
Weareus
addikt
Klassz!
Köszönet. -
3DFan
aktív tag
Sziasztok!
Egy cellában szavak vannak vesszővel elválasztva. Hogyan tudnám a szavakat ábc rendbe rakva átvinni egy másik cellába? -
Delila_1
veterán
válasz
Weareus #45999 üzenetére
Nem tudom, hogy OO-ben mit lehet, de Excelben egy felhasználói függvénnyel meg lehet oldani.
Modulba tedd a makrót.Function FKover(cella)
For b = 1 To Len(cella)
If cella.Characters(b, 1).Font.FontStyle = "Félkövér" Then
szoveg = szoveg & Mid(cella, b, 1)
End If
Next
If Len(szoveg) > 0 Then FKover = szoveg Else FKover = ""
End FunctionA füzetben így adod meg a függvényt: =FKover(A1) – ha a kérdéses cella az A1.
Mikor minden sorra beírtad a függvényt, jelöld ki az oszlopot, másolás, ugyanoda érték beillesztése. Ezután az eredeti oszlopot törölheted. -
HREH
senior tag
Sziasztok!
Van olyan függvény, ami az adott cellából eltávolítja a szó előtt ill. után lévő szóközt/tabulátort stb.?
Új hozzászólás Aktív témák
- Exkluzív órák
- Hyundai, Kia topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Raspberry Pi
- Politika
- Megújult a PROHARDVER!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest