- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PistiSan
addikt
-
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Excel 2016.
Adott egy adattábla, amiből van egy másik füzetlapon egy kimutatás összegezve, ebből fkeressel pedig egy csinosított összesítő van megcsinálva ugyancsak egy másik lapon.
Amikor változtatások vannak akkor a képletek újraszámolódnak, de a kimutatást mindig kézzel kell befrissíteni (az be van állítva, hogy fájl nyitáskor frissítsen).
Erre van van valami kapcsoló, hogy a kimutatás is automatikusan frissüljön, amikor a hivatkozott adatfelületen változás történik?
Előre is köszönöm a segítséget!;) - The Power of the Light Side
-
Delila_1
veterán
válasz Anonymus23 #37852 üzenetére
Éppen erről volt szó a 37831 hsz-től kezdve.
A válaszoknál találsz egy laphoz rendelt makrót. Ebben az ActiveSheet helyére a saját kimutatásod lapját kell megadnod Sheets("Saját_lap") formában.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Anonymus23
veterán
válasz Delila_1 #37853 üzenetére
Próbáltam értelmezni, de nem megy, igazából makrót sem csináltam még.
Így néz ki az adattáblázat, aminek ÖSSZ a neve, van még benne több adat oszlop is, de amiből a kimutatás készül azok ezek az oszlopok:
Ebből készül ez a fajta kimutatás egy másik lapon, aminke a neve Stat:
Próbáltam értelmezni amit a makróval kapcsolatban írtál, de tipikusan olyan vagyok, amíg a logikájára rá nem jövök vakon vagyok teljesen
Hozzárendeltem a laphoz a kódot e szerint, de kb semmi sem történikAz Össz lapon a 3. oszlop az, ami a változó, és ezeknek az átírásával, vagy új sor felvételével kellene nekem, hogy a Stat oldalon lévő kimutatás automatikusan frissüljön.
;) - The Power of the Light Side
-
Delila_1
veterán
válasz Anonymus23 #37854 üzenetére
Az első képen lévő A1:D13 tartományt táblázattá kell alakítanod a Beszúrás | Táblázat menüponttal.
Ehhez a laphoz kell rendelned a makrót. Azt jól látod, hogy a Target.Column értékét 3-ra kell beállítanod, de az ActiveSheet helyére nem vitted be annak a lapnak a nevét, ahol a kimutatásod van. Ha a kimutatásod neve Stat, akkor az utasítás további része jó.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Anonymus23
veterán
válasz Delila_1 #37855 üzenetére
A kimutatás lap neve ugyanúgy a Stat
Ezt hova kellene beleírni egyébként?Viszont akkor nem biztos, hogy ez nekem jó lesz, mivel vannak formázások is az adatsorokon színek, amiknek vizuális okok miatt jelentése van, így meg, hogy a bal oldala "zebra" lett, elmegy az egész formátum
De ezen tudok változtatni, max koncepciómódosítás lesz... El kell döntenem mi ér többet, az automatizálás vagy a jelenleg kialakult formátum.Egyébként mit kellene beírni, hogy működjön a dolog?
Odáig eljutottam, hogy táblázattá alakítottam, hozzáadtam a kódot, átjavítottam 3-ra az oszlopot,
A kimutatás a "Stat" nevű lapon "Stat" néven van, az adatok pedig az ÖSSZ munkalapon.;) - The Power of the Light Side
-
Delila_1
veterán
válasz Anonymus23 #37856 üzenetére
Az Össz munkalaphoz kell rendelned a makrót.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 3 Then Sheets("Stat").PivotTables("Stat").PivotCache.Refresh
End SubA táblázatod formátumát kiválaszthatod a Tervezés menüpontban a minták közül. A "Világos" csoportban az első mentes a zebráktól.
-
Delila_1
veterán
válasz Anonymus23 #37859 üzenetére
Remélem, a többi rész is ilyen sikeresen összejött.
-
Anonymus23
veterán
válasz Delila_1 #37860 üzenetére
Majdnem, mert amíg a válaszra vártam egy kicsit még módosítottam a formátumon (8 soros fejléc), így elszállt a kimutatás alapja, azt meg hirtelen nem találtam, hogy a forrásadatot hol is lehet újra beállítani, igazából most sem találom. Az a baj, hogy itt benn a cégnél van 2010/2013/2016-os excel is (de még igazi régi gépeken 2003/2007-es előfordul, és mindegyiknél más.
Én most egy új gépen dolgozok, ezen 2016-os van már, de úgy rémlik, hogy régebben a forrásadatot viszonylag egyszerűen lehetett állítani, de lehet most keverem az oly sokat használt fkeressel...Egyébként működik, mert pilot jelleggel megcsináltam és azonnal mindent frissített, most már csak implementálni kell az éles fájlba
[ Szerkesztve ]
;) - The Power of the Light Side
-
Delila_1
veterán
válasz Anonymus23 #37861 üzenetére
Nézz körül mindegyik verzió súgójában. Vagy leírjam egyenként a 5 féle megoldást?
-
Delila_1
veterán
válasz Anonymus23 #37863 üzenetére
Elemzés | Adatok | Más adatforrás megadása.
-
Anonymus23
veterán
-
Delila_1
veterán
válasz Anonymus23 #37865 üzenetére
-
Delila_1
veterán
válasz Anonymus23 #37867 üzenetére
-
lumpy92
aktív tag
Sziasztok!
Egy másik kérdésem is felmerült:
Hogyan oldható meg az, hogy a weblapról betöltött táblázat betöltését megvárja a program és csak utána futtassa tovább a kódot?
Application.Refresh ről több helyen írtak a neten, de nálam nem is csak frissítésről van szó, hanem egy ún. QueryTable hozzáadásáról, a célhelyen lévő cellák felülírásával. Tehát nem frissítés művelet zajlik le a makró futtatásakor, hanem táblázat hozzáadása. Ezt a makrón belül 2x csinálom meg, az elsőnél működik a dolog, de a másodiknál a letöltés utáni folyamatok hamarabb lefutnak, mint az adatok betöltése a táblázatba.
Köszönöm a tippeket!Application.CutCopyMode = False
With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:= _
"URL;http://www.pelda.hu" _
, Destination:=Range("$A$5"))
' .CommandType = 0
.Name = "Table1"
.FieldNames = True
.RowNumbers = False
.FillAdjacentFormulas = False
.PreserveFormatting = True
.RefreshOnFileOpen = False
.BackgroundQuery = False
.RefreshStyle = xlOverwriteCells
.SavePassword = False
.SaveData = False
.AdjustColumnWidth = True
.RefreshPeriod = 0
' Ez át lett írva, hogy csak a táblázatokat kérjük le.
.WebSelectionType = xIAllTablesdefault
' Ez át lett írva, hogy mindet formázza.
.WebFormatting = xlWebFormattingNone
.WebPreFormattedTextToColumns = True
.WebConsecutiveDelimitersAsOne = True
.WebSingleBlockTextImport = False
.WebDisableDateRecognition = False
.WebDisableRedirections = False
.Refresh BackgroundQuery = False
End With"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
dellfanboy
őstag
van egy excel tablam amit szeretnek levedeni. angol excelem van hogyha a ribbon-on a review majd az allow edit range-ra kattintok
es letrehozok uj szabalyokat (permisson) hozza rendelek felhasznalo neveket akkor tok random hol a szabaly szerint jol mukodik, viszont
bizonyos esetekben hiaba van lekorlatozva a user 100%-ban garazdalkodhat ossze vissza a dokumentumban.
szerintetek mi lehet a hiba?merre nezzek korul? makroval meglehet oldani hogy egy excel bizonyos tablait csak x,z lassa/olvassa/irja?eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
PistiSan
addikt
Mitől lehet az, hogy egyes excel fájlok (office 2016, xlsx) amik táblázatokat, szövegeket tartalmaznak, hirtelen irdatlanul nagyra nőttek?
50mb az egyik excel fájlom, de ha kézzel manuálisan át másolom az adatokat másik excel fájlba, akkor lesz mondjuk 500kb az egész.
El telik egy pár nap, aztán megint el kezdenek nőni, sokszor csinálok szűrést, egyéni sorrendet, de az nem hiszem hogy változtatna a méretén. -
Anonymus23
veterán
válasz Delila_1 #37868 üzenetére
Egy kérdésem volna még, ha cellát módosítok, akkor tökéletesen frissít, de ha új sort veszek fel, akkor ugyancsak kézzel kell frissíteni.
Erre van valami lehetőség, hogy új sor felvételénél is automatikusan frissüljön a kimutatás?
Előre is köszönöm a visszajelzést!;) - The Power of the Light Side
-
föccer
nagyúr
Erő, egészség!
Van némi zavar az erőben, kérlek segítsétek kibogozni.
Van egy munkafüzet, két munkalappal. Tulajdonságok munkalap tartalmazza az alap adatokat, vizsgálati eredményeket, a segédszámítások pediglen a kiértékelést. Utóbbiban beállíthatóak azok a paraméterek, amelyek alapján a kiértékelést el akarom készíteni
Minden paraméter választható lista, kivétel a mintavétel eleje és vége, amelyre adatérvényesítés van megadva. A tulajdonságokban az egyes adatsorok feltöltésénél szintén listából választható a paraméter, így elgépelés esete nem állhat fenn.
A képen látható Talált vizsgálatok értéke a fenti paraméterek alapján, darabhatöbb() függvénnyel megtalált vizsgálati sorok számát adja meg.
Készítettem egy makrót, ami a közvetlenül a tulajdonság munkalapon állítja be az autofiltert az adott paraméterekre (erre azért van szükség, mert az adott vizsgálati halmaz minimum és maximum értékeire is szükségem van, így a Tulajdonság munkalapon használnom kell az összesítés() függvényt is).
Sub Szurofeltetel_alk()
'
' Szurofeltetel_alk Makró
'
'
With Sheets("Tulajdonságok")
If .AutoFilterMode Then
Sheets("Tulajdonságok").Rows("7:7").AutoFilter Field:=1
Sheets("Tulajdonságok").Rows("7:7").AutoFilter Field:=2
Sheets("Tulajdonságok").Rows("7:7").AutoFilter Field:=3
Sheets("Tulajdonságok").Rows("7:7").AutoFilter Field:=4
Sheets("Tulajdonságok").Rows("7:7").AutoFilter Field:=5
Sheets("Tulajdonságok").Rows("7:7").AutoFilter Field:=6
Sheets("Tulajdonságok").Rows("7:7").AutoFilter Field:=7
Else
Sheets("Tulajdonságok").Rows("7:7").AutoFilter
End If
End With
If Sheets("Segédszámítások").Range("C3").Value = "" Then
Sheets("Tulajdonságok").Rows("7:7").AutoFilter Field:=1
Else
Sheets("Tulajdonságok").Rows("7:7").AutoFilter Field:=1, Criteria1:=">=" & Sheets("Segédszámítások").Range("C3").Value, Criteria2:="<=" & Sheets("Segédszámítások").Range("D3").Value
End If
If Sheets("Segédszámítások").Range("C4").Value = "" Then
Sheets("Tulajdonságok").Rows("7:7").AutoFilter Field:=2
Else
Sheets("Tulajdonságok").Rows("7:7").AutoFilter Field:=2, Criteria1:=Sheets("Segédszámítások").Range("C4").Value
End If
If Sheets("Segédszámítások").Range("C5").Value = "" Then
Sheets("Tulajdonságok").Rows("7:7").AutoFilter Field:=3
Else
Sheets("Tulajdonságok").Rows("7:7").AutoFilter Field:=3, Criteria1:=Sheets("Segédszámítások").Range("C5").Value
End If
If Sheets("Segédszámítások").Range("C6").Value = "" Then
Sheets("Tulajdonságok").Rows("7:7").AutoFilter Field:=4
Else
Sheets("Tulajdonságok").Rows("7:7").AutoFilter Field:=4, Criteria1:=Sheets("Segédszámítások").Range("C6").Value
End If
If Sheets("Segédszámítások").Range("C7").Value = "" Then
Sheets("Tulajdonságok").Rows("7:7").AutoFilter Field:=5
Else
Sheets("Tulajdonságok").Rows("7:7").AutoFilter Field:=5, Criteria1:=Sheets("Segédszámítások").Range("C7").Value
End If
If Sheets("Segédszámítások").Range("C8").Value = "" Then
Sheets("Tulajdonságok").Rows("7:7").AutoFilter Field:=6
Else
Sheets("Tulajdonságok").Rows("7:7").AutoFilter Field:=6, Criteria1:=Sheets("Segédszámítások").Range("C8").Value
End If
If Sheets("Segédszámítások").Range("C9").Value = "" Then
Sheets("Tulajdonságok").Rows("7:7").AutoFilter Field:=7
Else
Sheets("Tulajdonságok").Rows("7:7").AutoFilter Field:=7, Criteria1:=Sheets("Segédszámítások").Range("C9").Value
End If
End SubEz gyönyörű szépen is működik minden esetben, kivéve a dátum esetében. A makró pontosan beállítja a szűrőfeltételt, amit az helyen két érték közöttinek értelmez is ahogy kell. Viszont az autoszűrő úgy veszi át a dátum paramétert, hogy a szűrőfeltételekben a végén van egy pont.
Erre viszont az autoszűrő már nem ad találatot, mert az csak pont nélkül eszi meg a dátum adatokat.
Ha nem adok meg dátum paramétert, akkor nyilván hibátlanul működik.
Mi lehet a megoldás?
Köszi, FG
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Fferi50
Topikgazda
válasz föccer #37877 üzenetére
Szia!
"Ez gyönyörű szépen is működik minden esetben, kivéve a dátum esetében."
Mint bizonyára te is ismered, az Excel a dátumot számként értelmezi. Ha tehát a "dátumot tartalmazó cella" valóban dátum formátumú, bármit is látsz ott, amögött szám van (!).
Ezért a feltételekben is számként kell megadni a dátumot.Sheets("Tulajdonságok").Rows("7:7").AutoFilter Field:=1, Criteria1:=">=" & Format(Sheets("Segédszámítások").Range("C3").Value,"###") stb.
Üdv.
-
föccer
nagyúr
válasz Fferi50 #37878 üzenetére
Oh, azt gondoltam, hogy simán megeszi.
A megoldás pörfikt, köszönöm szépen.
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
tpeter77
addikt
válasz föccer #37879 üzenetére
sziasztok,
Pár napja eltűnt a fájl betekintő előnézeti képe. Vajon mi lehet a gond?
Itt írtam róla bővebben.Win 10 education verzió, és Tisztaszoftveres Office 2016 hun változat van a gépen.
Múlt hétig rendben működött minden, majd feltűnt, hogy az Excel előnézeti kép nem jön be az Outlookban, és megnyitni sem engedi az xls fájlokat,
olyan mintha az Outlookhoz nem lenne társítva program, amivel az xls fájlokat meg tudná nyitni, ezért olyan üzenetet küld, hogy mentem le a fájlt és úgy nyissam meg.
Feltűnt, hogy a fájlkezelőben sincs már betekintési (előnézeti) kép.
Frissítési bug, vagy valami más hibával állok szemben?köszönöm!
-
spe88
senior tag
válasz Fferi50 #37734 üzenetére
Szia!
Jó nagy késéssel írok vissza, de csak most jött elő megint a helyzet. Szóval rákerestem a teljes projektben a Volatile szóra, de nem talált semmit. Nagyon érdekes a helyzet, mert nem tudom megérteni, hogy egy teljesen új munkafüzetben, hogy tud egy művelet sokáig tartani, ha semmi köze a makrós fájlhoz.
Az adatok titkosak, hogy megosszam, viszont igyekszem valahogy lebutítani, aztán átküldeni privátban. Kíváncsi vagyok, hogy tud egy fájl így belassítani az egész Excelt.
Köszi
Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
Pikkolo^^
addikt
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy cellám amibe ha beírok egy számot 0-25 között akkor egy másik cellába vissza kellene adni egy számot arányosan melynek a tartománya 40-15 közé esik. Ha 0-t írok akkor 40-t jelenít meg, ha 25-t akkor pedig 15-t. Ha a kettő közötti értéket akkor viszont arányosan adja vissza. Képletként ez hogyan nézne ki?
-
GreenIT
tag
Excel 2010-ben van lehetoseg csak munkanapos idosort eloallitani?
Idegolo egyesevel torolgetni a hetvegeket - igaz, a munkanaposnal is torolgetni kell majd az unnepnapokat, de az lenyegesen kevesebb lesz.[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
Hali!
Egy árlista elemeit akarom szétcincálni.
Pl a cellaérték:
8×50 kapupántcsavar, rozsdamentes, bal menetes, anyávalEbből akarok létrehozni olyan adatbázist, ami különszedi az egyes ismérveket. Pl csavar, azon belül metrikus csavar, azon belül kapupántcsavar, 8×50 mm méretű, 8 mm vastag, 50 mm hosszú, menet iránya, anyát adnak-e hozzá? Ezek az ismérvek külön oszlopba kerülnének.
Sajnos azért nehezíti a dolgot, hogy van itt reisser csavar, szegecs, tűzőkapocs, hilti szalag, de még ülősarok és motorolaj is, a saját ismérveik szerint, egyazon táblázatban. Nem sok, alig 2000 sor.
Köszi!
Excel 2007 és 2016 áll rendelkezésemre.
[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
PistiSan
addikt
válasz macilaci78 #37885 üzenetére
Jól értem hogy védővel van elválasztva minden egyes adat?
Adatok lap Adateszközök csoportjában kattintsunk a Szövegből oszlopok gombra.
Bővebben: [link] -
0P1
aktív tag
válasz macilaci78 #37885 üzenetére
Vagy, ha jól olvasom, mivel Excel 2016 is van:
Adatok -> Beolvasás és Átalakítás /Táblázatból. -> Oszlop felosztása > Elválasztó alapján
Add meg a vesszőt elválasztónak, majd Bezárás és betöltés. -
0P1
aktív tag
válasz GreenIT #37884 üzenetére
Szia,
Gondolom , kimutatáshoz / diagramhoz kell az idősor. A sima Pivotban nem lehet, de PowerPivotban igen. (2010-hez külön bővítményként tölthető le) . Csak létrehozol egy dátum táblát (Dátumtáblázat/Új)
http://jegyzetek.biprojekt.hu/Datum-tabla-az-Excel-2016-ban
Majd kiszűröd hét napja oszlopban a Szombatokat és Vasárnapokat (És meg egyéb egyéni testreszabásokat is csinálhatsz). Aztán beállítod az eredeti tábládhoz a kapcsolatot a most létrehozott egyéni időtábládhoz, és onnantól kezdve ugyanolyan módon használhatod ezt egyéni idősorként, mint hagyományos pivotban.
-
111Lujzi
újonc
EXCEL - ADATGYŰJTÉS
Sziasztok!
Kérdésem az, valaki tud-e segíteni abban, hogy egy sablonként használt excel fájlnak konkrét celláit számos alkalommal töltjük fel eltérő adatokkal, majd ezt követően lementésre kerülnek egy külön dokumentumként, -- egymástól függetlenül. Minden ilyen dokumentumban van pár tipikus cella, aminek tartalmát listaszerűen egy külön táblázatban is gyűjteni kellene. Meg lehet-e csinálni valahogy azt, hogy mikor megnyitottuk a sablon fájlt, kitöltöttük, lementettük, akár egy kattintással, egy fix helyen elmentett táblázat soron következő üres sorába, beírja, vagy behivatkozza akár automatikusan az szükséges cellák tartalmát az aktuálisan kitöltött sablonból.
Lényegében azt kellene megspórolni, hogy a minta dokumentum kitöltése és elmentése után, egy másik 'adatgyűjtő' táblázatot kelljen megnyitni, és ott számos hivatkozást létrehozni az előbb kitöltött és elmentett sablon vonatkozó celláira (vagy bemásolgatni őket). Nem fontos, hogy hivatkozás legyen, simán az adattal is töltődhetne az adatgyűjtő táblázat. A sablon kitöltés után mindenféle néven mentődik egy folyamatosan bővülő mapparendszerben -ha ez fontos. Köszönöm! -
0P1
aktív tag
Ja most olvasom, hogy 2010-hez kell, ez a funkció 2010-es PPivotban nem elérhető, csak 2016-osban.
Akkor PowerQuery bővítménnyel oldható meg.CSinálj egy új üres lekérdezést, és írd be ezt :
= List.Dates
Add meg a paramétereket (Kezdő dátum, számláló, lépés )
és invoke-old a függvényt . Alakítsd táblává a listát, majd adj hozzá egy hét napja oszlopt (Add column/ DAte/Day/Day of week - Oszlop hozzáadása / Dátum / Nap / Hét napja) . Ebben az oszlopban szűrd ki a szombatot és vasárnapot. (egyéb manipulációkat is csinálhatsz)Ezután, attól függően, hogy PowerPivot, vagy hagyományos Pivotot (kimutatást) akarsz használni, két lehetőséged van:
1. Ha PowerPivot, akkor Close and Load to (Bezárás és Betöltés ) : Only create connection (CSak kapcsolat létrehozása) és add hozzá a Data Modelhez (Add this Data to the Data Model legyen bepipálva ). És innentől ugyanaz, mint amit az előző hsz-emben írtam.
2. Ha van PowerQuery bővítmény, akkor nincs feltétlenül szükség PowerPivotra sem, hagyományos kimutatásban is használhatod ezt a testreszabott idősort. Ehhez először be kell olvasnod a fő adttábládat is PowerQuery, majd összemerge-elnéd az idősoroddal, és Close and load to / Only create connection (Ebben az esetben nem kell a Data Modelhez hozzáadni, mert hagyományos pivotban fogod használni)
Ezután Pivot létrehozásakor Use an extarnal Data Source (Külső adatforrás használata) és itt ki tudod választani a most létrehozott összemerge-elt lekérdezésedet, amiben immár benne van az egyéni idősorod is.
De én inkább az első módszert javaslom.
-
Delila_1
veterán
válasz GreenIT #37884 üzenetére
A Munka1 lap A1 cellájától kezdve bevittem az idei dátumokat, ez A365-ig tart.
A Munka2 lap A oszlopába az idei ünnepnapok dátumát írtam be, a C-be pedig a "ledolgozós" szombatokét.A lenti makró kitörli a Munka1 A oszlopából a megfelelő sorokat.
Sub Munkanapok()
Dim sor As Integer, WF As WorksheetFunction
Set WF = Application.WorksheetFunction
Sheets("Munka1").Select
For sor = 365 To 1 Step -1
If WF.CountIf(Sheets("Munka2").Columns(3), Cells(sor, 1)) > 0 Then GoTo Tovabb 'szombati munkanap
If WF.CountIf(Sheets("Munka2").Columns(1), Cells(sor, 1)) > 0 Then Rows(sor).Delete Shift:=xlUp 'ünnepnap
If WF.Weekday(Cells(sor, 1), 2) > 5 Then Rows(sor).Delete Shift:=xlUp 'hétvége
Tovabb:
Next
End SubAmelyik listában nem akarod a hétvégéket törölni, annál tedd megjegyzésbe a hétvégés makrós sort úgy, hogy a sor elejére aposztrófot teszel.
-
0P1
aktív tag
-
logitechh
csendes tag
Sziasztok
Van egy táblám ami kaják receptjeit tartalmazza:
Anno valaki csinált egy makrót ami adott kaják receptjeit kilistázta.
Valaki tud segíteni?
nem csak egy kaját hanem változó mennyiségű kaját azt hiszem egy tartományba be kellett adni a kódjait és szépen kilistázta mi kell hozzá.Illetve a kilistázás után hogyan tudom megoldani hogy egy másik helyre szummázva csak az összetevők megjelenjenek.
2 lista kellene:
1. a kaják felsorolása és mellé az értéke
2. az alapanyagok összesen szóval a kilistázott kajákhoz ennyi só annyi rízs stb.
köszi előre is -
Krogoth
senior tag
Üdv.
Adott két oszlop. Mindkettőben számok vannak.
3. oszlopban kellene egy olyan függvény, hogy az 1. oszlop számait osztja a 2. oszlop számaival, ha a 2. oszlop értéke kisebb, mint 12. Amennyiben 12 vagy több, akkor 12-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest