Hirdetés
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Steam Deck
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
arabus
addikt
245K arc
-
Fred23
nagyúr
Vega11 veri a 750 Ti-t, az előbb volt kedvem kideríteni. Aztán lehet, hogy nagyon meghúzva beérné a dedikált kari a 3400G Vegáját.
Részletesen.
-
arabus
addikt
-
GAbre
veterán
Üdv!
Többször próbáltam 530-as igpu alól futtatni integration nation achi miatt a 3dmarkot,de sehogy sem adja meg.
Próbáltam time spy-t is futtatni de semmi.
Valakinek van 5lete hogyan kéne? -
Azért nagy genya az Intel, az első cpu amibe az uhd 770 van az az i5-12500 majd 90k-ért...
Az uhd 730 és 710 (i3-12100-ba pl) jóval gyengébb...
így nincs occsó Intel gémer setup érdemi IGP-vel.
AMD oldalról a lap és a ram miatt ocsóbb a konfig (főleg ha már megvannak), 5600G egyáras a 12500-al, persze CPU erőben a 12500 jobb, de akkor is. -
arabus
addikt
válasz
zebra_hun #59 üzenetére
Amugy nagyon szöszölős a cucc soha ilyen procim nem volt még amivel ennyit kelett bajlódni egy kis oc-hoz.
Vagy a proci hánnya össze magát vagy a memó,van olyan hogy semmit sem eszik meg aztán van hogy a legképtelenebb beállitással indul.
Aztán itt nincs afterburner és társai az igp csak bios-ból húzható az is egy kálvária mire a szorzót ugy levinni hogy aztán mindent megegyen megint. -
-
-
Fred23
nagyúr
-
Fred23
nagyúr
Igen, adni kéne, mert GFX-nek (IGP-nek) akkor több fesz kell az 1500-hoz, az utolsó tesztnél már nem bírta, látszik a képen. Adj neki szerintem 1.175V-ot, aztán ha így jó, menj lefelé. Ha meg nem jó, maximum 1.2V-ig még lehet emelni emlékeim szerint. (Fölé nem ajánlott menni.)
1.2V-vel kábé biztosan megkapod az 1500 MHz-et, de tippre 1.175V is elég ehhez. -
Fred23
nagyúr
Memória mennyi feszt kap? 1.35v szokott menni az XMP beállítások mellé, és 1.4v a maximum, amit érdemes adni nekik. Én maradtam mindig 1.35-ön, de egyszer az alaplapom magától beállított 1.4v-t. Szerintem az már kicsit sok, valaki szerint meg tökre oké, Rajtad áll.
Szóval a 3533 mellé maximum 1.4v szerintem; ha tudja 1.35-tel is, annál jobb.Kíváncsi vagyok, ha ezeket beállítod, hány pontod lesz!
-
Fred23
nagyúr
Itt érdemes körülnézned leginkább.
BIOS-ból jobb tuningolni szerintem, nem bonyolult. GFX órajelre beírsz kezdetnek 1500-at mondjuk 1.1V fesszel, ennyi jó a SOC fesznek is, procinak meg mondjuk -tippelek- 1.2V egy allcore 3900-hoz. Aztán igazítod, finomítod. Ki kell tapasztalni, Nálad mi a legjobb a céljaidhoz. -
Fred23
nagyúr
Például a GPU órajelét minimum 1500-ra kéne tenni, de a procin is lenne még mit dolgozni, illetve a RAM időzítéseken is lehetne tán még javítani. Ennél mindenképpen több pontot kéne kapnod, mivel jobbak a memóriáid.
Én azt a 14730 pontot úgy értem el, hogy allcore 3835 MHz volt beállítva a procinak. Ha van jó tápod, megfelelő hűtésed, és ha nem zavar a kicsivel több fogyasztás, egy allcore 4 GHz nem lehet gond! IGP-re meg az 1500 tényleg csak 1 alap tuning, simán mehet feljebb, aki akar. -
sb
veterán
A ramnál még én is ki akartam próbálni, hogy mennyit jelent az extra sávszélesség de itt már nem igazán gyorsult. Bár ez már gyanítom programfüggő is mivel a mobil Renoir-ok is elvileg a magasabb freki/sávszélesség + aszinkron fabric felállást használják. (Érdekes módon a cpu score többet gyorsult pedig annak biztos jobb a szinkron 4400/2200)
-
-
Sziasztok!
Jövök én is egy eredménnyel, ha már ígértem egy másik topikban.
proci: AMD Ryzen 5 2400G
RAM: G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GVKB (2933-on használom, most felraktam 3200MHz-re XMP-vel, lehet így is hagyom)
lap: MSI B450M MortarA proci 2018. szeptemberi, azóta a gyári hűtőjével (Wraith Stealth) megy, nem lett újrapasztázva. Teljesen alapon megy, se a proci, se az IGP nincs és nem is volt rángatva.
Most, hogy jobban megnézem a hwinfo képet, nem is 3200-on megy a RAM, hanem picit lassabban. Ez normális? De végül is mindegy, bőven kiszolgál így is.
-
sb
veterán
Szerintem hivatalosan nem teszik ki de megy kb. az összes új agesa-s lappal.
Asrock B450M Pro4-el futtattam a fentit, itt sem esik róla egy szó sem a hivatalos weboldalon.
De amikor utánakerestem neten akkor is azt láttam, hogy kb. sehol nincs odaírva, de több MSI, Giga, stb... B450, sőt A320-ról is írták userek fórumokban, hogy megy benne. -
Fred23
nagyúr
Köszi szépen, ez nagyon hasznos volt most számomra!
Leveleztem már az ASRock-kal a témában, és a lapom egyelőre nem támogatja a 4xxxG-ket, csak az ötezres sorozatot, de ami késik, talán nem múlik. Nagyon gáz azért, hogy az 5950X menne a lapomban, míg a 4650G meg nem. Szóval egyelőre marad a 3400G. -
Fred23
nagyúr
Ez meg itt a 101-es BLCK eredménye, másfél órán át teszteltem mindennel, és teljesen stabil a gép minden eleme:
14730 pont
18538 grafikára
6808 procira
Fogyasztás maradt a régi, vagyis az extra teljesítmény ajándék. Lehet, nyomok majd egyet allcore 3900-on is, de mondjuk nincs sok értelme, mert nem maradhatna tartósra, ott már a gépem 115W körül eszik teljes terhelésen, a picoPSU-m meg 120W-os.
Lehet, rákötöm rövid időre egy másik tápra valamikor, és mehet az allcore 4200, talán több is. -
Fred23
nagyúr
Nagyon erős az a 7600k még mindig! Kíváncsi lennék, mennyi CPU pontot kapna a 3400G-m allcore 4200 MHz-en, de sajna 120W-os picoPSU-val nem merem kipróbálni. gordonfreemN?
Szerintem még a HD 630-on is sokat fog dobni a gyors RAM.
Most nézem a #4-et, durván jó a RAM késleltetés, 3400G-vel közelében nem vagyok. Viszont ugyanilyen órajeleken gyorsabb az írás-olvasás-másolásom, mert csak CL16. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam Deck
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- Huawei P30 Pro 12hó jótállás+Áfás számla!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest