- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pakliman
tag
válasz ben800 #36200 üzenetére
Szia!
A lényeg (egyben a megoldás kulcsa), hogy a "kis" táblákban a soroknak legyen egy egyedi azonosítója (ezt a felhasználónak nem is kell látnia).
Ha ez megvan, onnantól már pikk-pakk (meg még néhány sor VBA kóddal ) megoldható a dolog.
Ha nincs és nem is megoldható, akkor gáz van -
Ghoosty
őstag
válasz cortez25 #36190 üzenetére
Egy függvényt 1 cellába írsz be, nyilvánvalóan csak 1 cellára fog tudni hivatkozni. (Bár létezik valahogy, hogy egész tömböt tud kezelni egy cella, de ez túl van az én tudásomon.)
Erre igazából pivot tábla való, vagy szűrő és másolás.
Függvényekkel INDEX MATCH összefűzésével lehetne megcsinálni, INDIRECT függvénnyel megadni a keresési tartományt és mindig az előző sorból hivatkozva csökkenteni egyre a keresési táblát. Ezt több sorban kell megcsináni és végül elfogy a tábla. De egy ilyet összerakni nem 5 perc és nem is alapfok ezért nem írok konkrét példát. -
Fferi50
Topikgazda
válasz cortez25 #36190 üzenetére
Szia!
Van erre egy tömbfüggvényes megoldásom, de most nem találtam meg
Viszont csatolok egy két segédoszlopos megoldást. Itt elérheted
A J1 cellába beírod a keresett szöveg egy részét és az F,G,H oszlopokban megjelenik a keresett adat.
Szerintem ezt át tudod a céljaidnak megfelelően alakítani. D,E a két segédoszlop.Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
ben800
aktív tag
válasz Pakliman #36201 üzenetére
Igazándiból pont most alakítjuk ki a kis tábláknak a szerkezetét
Ezzel konkrétan csak annyi dolgom van hogy például az A oszlopba beszúrok egy Azonosító sort, és amikor megtörténik egy tranzakció akkor csak legyen mellette például egy egyes, és minden sornak, egészen januártól-decemberig külön azonosítója legyen úgy hogy 2 táblában ne legyen ugyan az az azonosító egyszerre ??Egy ilyen kis minta kódot tudnál mutatni, ha nagyon szépen megkérlek ??
Valamint még egy olyan kérdésem volna, hogy létezik-e olyan függvény ami egy oszlopban visszaadja az oda utoljára beírt számot ??
Válaszokat előre is köszönöm !
-
föccer
nagyúr
Estét!
Elkészítettem egy viszonylag összetett számolótáblát. Egy optimalizációs eljárásról van szó. Ez a számolótábla 1 paramétersor alapján el tud végezni egy markényi számítást, kiértékelést, összehasonlítást, értékadást. Mindent függvénykezeléssel. (fkeres, index, indirekt, hahiba, ha, és, vagy, szumhatöbb, darab, darabhatöbb, aritmetikai műveletek). A számolótábla végén megjelenik 2 cellában a számomra értékes végeredmény.
Van nekem egy paraméterlistám, ami cirka 1200 tételből áll. A kérdésem az, hogy ha egy külön munkalapra berakom a paraméterlistát, akkor rá tudom-e venni macróból a számolótáblámat, hogy soronként kiszedje a paramétereket, betolja a számolótáblába, végrehajtsa az optimalizálást, majd a végeredményt visszaszedje a munkalapra, lépjen a következő sorra etcetc?
Milyen utasítással tudom rávenni, hogy a beírt paraméterekkel újraszámoljon?
Köszi
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Fferi50
Topikgazda
válasz föccer #36205 üzenetére
Szia!
Jó sok időt szánhattál rá! Gratula!
Ami a kérdésedet illeti:
"rá tudom-e venni macróból a számolótáblámat ..."Természetesen rá tudod venni. Ciklussal végig kell menni a paraméterlistán, átírni értékadással a számolótáblád megfelelő cellájába a paramétert.
Ha ki nem kapcsolod az újraszámolást - a tábla automatikusan újraszámolódik minden egyes cella változásakor(!).
Makróban:
automatikus számolás kikapcsolása: Application.Calculation=xlCalculationManual
visszakapcsolás: Application.Calculation=xlCalculationAutomaticAz újraszámoltatás makróból :
Application.Calculate => az összes nyitott munkafüzet újraszámolása.
Worksheets(1).Calculate => az 1. munkalap újraszámolása
Worksheets(1).Range("A2:A3").Calculate => az adott cellák újraszámolása.Üdv.
-
Pakliman
tag
válasz ben800 #36204 üzenetére
Úgy nagyjából valami ilyesmi...
Public Sub AdatMásolás()
Dim wbT As Workbook 'A "kis" munkafüzet, ami tartalmazza a...
Dim wsT As Worksheet '..munkalapokat (1-től 12-ig)
Dim cT As Long 'Számláló (a 19 db táblázathoz)
Dim usT As Long 'A kis táblázat utolsó sora
Dim aws As Worksheet 'Csak azért, hogy ne ActiveSheet legyen:)
Dim us As Long 'A FŐ táblázat utolsó sora
Dim sor As Long 'Egyszerű számláló
Dim talált 'A keresett azonosító cellacíme lesz
Set aws = ActiveSheet
For cT = 1 To 19
On Error GoTo Hiba
Set wbT = Workbooks.Open("a feldolgozandó kis táblázat neve útvonallal együtt")
For Each wsT In wbT.Worksheets
usT = wsT.Cells(wsT.Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
For sor = 2 To usT 'Feltételezve, hogy az 1. sor fejléc
'Az azonosító az 1. oszlopban van
'!!! A FŐ táblában (aws) keressük a kis táblás azonosítót (wsT.Cells(sor, 1)) !!!
Set talált = aws.Columns(1).Find(What:=wsT.Cells(sor, 1), LookAt:=xlWhole, MatchCase:=True)
'Ha találtunk, akkor nem csinálunk semmit.
'Ellenben:
If talált Is Nothing Then
us = aws.Cells(aws.Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
aws.Cells(us + 1, 1) = "azonosító"
aws.Cells(us + 1, 2) = "adat1"
aws.Cells(us + 1, 3) = "adat2"
aws.Cells(us + 1, 4) = "adat3"
aws.Cells(us + 1, 5) = "adat4"
aws.Cells(us + 1, 6) = "adat5"
'...
End If
Next sor
Next wsT
On Error GoTo 0
wbT.Close SaveChanges:=False
Next cT
Set wbT = Nothing
Set wsT = Nothing
Set aws = Nothing
GoTo Vége
Hiba:
'Hibakezelés, pl. ha nincs olyan fájl stb.
'Ha nem kell tenni semmit hiány esetén, akkor egyszerűen csak..
Resume Next
Vége:
End Sub -
föccer
nagyúr
válasz Fferi50 #36206 üzenetére
Már egészen jól akalku. Csak valamiért nem a várt eredményeket adja vissza az optimalizáció... Vannak közel azonos sorok. LEgalábbis technológiailag azonosak, aminél az alkalmazott szabályrendszer alapján más eredményeknek kellene jönni.... :-/ Nem a makróval van a gond, az szépen elvégzi a feladatát.
Szóval most morci vagyok.
Óóó, és most eszembe is jutott a megoldás... A 12 bevitt paraméterből csak 10-et nulláztam ki a ciklus elején... Van 2 eldugottabb helyen, az kimaradt...
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
válasz föccer #36211 üzenetére
Ó, és nem ez volt a hiba (csodálkoztam is volna, mert azt a 2 cellát fixen felül kell írni minden ciklusban, szóval baj nem lehetett belőle, hogy nem nulláztam őket.
Ellenben ilyen eset is régen történik velem... Az optimalizációs algoritmust én építettem fel, moat, hogy futtatom kell rájönnöm, hogy túlságosan is jól készítettem fel és okosabb mint én... Ugyanis bele tettem egy olyan lépést is aminek az alaplépései nem jelennek meg a végeredmény táblázatban, csak a végeredménye és az istenért nem akartam rájönni, hogy mégis miért nem nem azt látom amit. Ugyanis megtörtént, hogy az bementi alapadatok táblázatában el van írva valami és ezt az elírást a hibakereső rész automatikusan felismerte és korrigálta...
Epic, inkább megyek aludni...
-
föccer
nagyúr
válasz Fferi50 #36213 üzenetére
Feneket. A 800. Sor korul ujraindult a gep, szerintem tulmelegedett... ^.^
Majd mindjart rakok bele egy automatikus mentest meg hogy kezelje a meglevo rszeket ne kelljen ujra szamolnia.
Hogyan lehet az eesz oszthatosagot ellenorizni? Regebben pascalos idoben valahogy ugy oldottam meg hogy ha az osztasi maradek =0 akkor hajtsa vegre muveletet. Igy lehetett konnyen egy for ciklusban periodikus utasitasokat futtatni.
-
Indyke
csendes tag
Sziasztok
2010-es magyar nyelvű excell.
A feladat az lenne, hogy egy kulcs-soft-os webshopba olvasná be a benne lévő cikkeket és a megadott paramétereiket, viszont ki kellene egészíteni a termékek képeivel a táblát, amit nem tudom miként tudnék megoldani. Hiperhivatkozás működhet esetleg?
-
kezdosql
tag
Tudna valaki segiteni, hogy excel s libreoffice kozott milyn fajltipus mukodik jol az adatcserehz?
xls es xlsx idonkent hibat jeleznek, excel nem enged xml-be menteni, mrthogy "nem tartalmaz xml adatot", ha 2003-as xlm-t valasztunk, azt kimenti, es libreoffice megnyitja, de excel tobbt nem nyitja meg "ismeretlen stilus" hibaval.
libreoffice ods-t gyaltalan nem fogadja el.Barkinek barmilyen bevalst otlete?
-
xAttilaxB
csendes tag
Sziasztok,
Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy adott egy cég, ahol vannak dolgozok(nem sok 10-15fő). A fönök a bérezést excelben szeretné vezetné, mégpedig úgy, hogy adott egy táblázat amelyben szerepelnek, szabadságok, fizetések stb stb egyénenként. Azt szeretné, hogy lenne egy legördülő menü (drop down list) amelyben kiválasztja a dolgozót és a választás alapján módosulnának az adatok.
Ezt hogy oldanátok meg?
Köszi Attila
-
Fferi50
Topikgazda
válasz xAttilaxB #36218 üzenetére
Szia!
Gondolom, minden dolgozónak van egyedi azonosítója, ha más nem TB, de a nevek is lehetnek.
Az egyedi azonosítókat/neveket felveszed egy külön táblába - ezt akár el is nevezheted.
A kiválasztó cellára az Adatok - érvényesítés menüpontban felteszed ezt a listát.
A hozzájuk tartozó adatokat pedig Fkeres függvénnyel, vagy INDEX - HOL.VAN kombinációval (ha nem a bal szélső oszlopban van az azonosító) találhatod meg.Üdv.
-
lappy
őstag
-
Agony
aktív tag
Sziasztok!
SORSZÁM függvény használatával kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni.
Arra lenne szükségem, hogy csak azokat az értékeket rangsorolja, amik megfelelnek két kritériumnak.Tehát az ERTEKELES munkalap tartalmazza a névsort az A oszlopban, a B oszlopban pedig jelenleg a SORSZÁM függvénnyel a helyezést, pl:
Józsi 1.
Péter 2.
István 3.
....Ehhez az adatokat az ADAT munkalap tartalmazza hasonló struktúrában, tehát A oszlop a név B oszlop az érték, de itt van C és D oszlop is, amiből a C oszlop az év, a D oszlop a hónap.
Az ERTEKELES munkalapra az F3 és G3 cellákba írható be, hogy melyik év, melyik hónapjának értékeit szeretnénk vizsgálni, így eleve például csak a 2017-es év 10. hónapjának értékei kerülnének rangsorolásra.
Ez megvalósítható makró nélkül?
INDEX-el próbálkoztam, de nem igazán jutottam egyről a kettőre.
Előre is köszönöm a segítséget!
Start with a whisper, end with a scream!
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Javaslat:
Kellene hozzá két segédoszlop az ADAT munkalapon. Ha A100-ig vannak adataid,
E2 képlete:=HA(($C$2:$C$100=Értékelés!$F$3)*1*($D$2:$D$100=Értékelés!$G$3)*1=1;B2;"")
F2 képlete:
=HAHIBA(SORSZÁM($E2;$E$2:$E$100;0);0)
Ezt kell végighúzni a két oszlopon, ameddig adataid vannak.
Az Értékelés munkalapon:
B2 tömbképlete=MAX((Adat!$A$2:$A$100=$A2)*1*Adat!$F$2:$F$100)
A tömbképletet Ctrl + Shift + Enter billentyű kombinációval lehet bevinni, az Excel kapcsos zárójelbe teszi.Ezt is lehúzhatod, ameddig adataid vannak az A oszlopban.
Ha változik az F és/vagy a G oszlop, az eredmény is változik (természetesen).
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
AKG
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni:
Adott egy táblázat,aminek az oszlopaiban kétféle megnevezés található.
Szeretném,ha a mellette lévő oszlopokban ezeket számokkal helyettesítené.
A ha függvényt néztem,de nem jöttem rá a helyes képletre.
Mellékelek egy képet,amin látható,hogy mit szeretnék.A megadott megnevezések: ABS 2 mm;ABS 0,4 mm
Ezt szeretném lefordíttatni: 1 ; 2
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
Ghoosty
őstag
Csinálj egy segédtáblát, ami tartalmazza, egymás mellett, hogy ABS2mm 1, következő sorban ABS0.4mm 2.
Aztán VLOOKUP/FKERES függvénnyel keresd ki a második oszlopot a segédtáblából a felirat alapján.
Ha van üres is, akkor beágyazod egy IFERROR/(Ennek nem tudom a magyar megfelelőjét) függvénybe és a hiba részéhez beírsz üres karaktert.
Ha nem jól értettelek, vagy én nem vagyok érthető szólj.De ha függvénnyel is megcsinálhatod, ha csak kevés féle van
=HA(A1="ABS 2mm",1,HA(A1="ABS 0.4mm, 2))
De folytathatod is, csak van egy határa az excelnek, hogy hány HA-t tud egybefűzni.[ Szerkesztve ]
-
AKG
tag
válasz Ghoosty #36225 üzenetére
Öööööö
Izé
Először is köszönöm,hogy foglalkoztál vele!Nem mondom,hogy kínai,amit írtál,mert nem.
Inkább japán
De nagyjából értettem,kivéve az üres cella esetére írt dolgot!
Ezt ha esetleg bővebben leírnád,megköszönném!Nos,a kiegészítéssel már szuper
Köszönöm még egyszer!
[ Szerkesztve ]
-
Ghoosty
őstag
-
bteebi
veterán
Sziasztok!
Egy adott tartományban, bizonyos feltételeknek eleget tevő cellákban szeretném megszámolni a karakterek számát. Egy apróságtól eltekintve működik. Ez pedig:
chars = chars + Len(sh.Cells(sor, 5))
A
chars
longként van megadva, akárcsak asor
, szóval elvileg kellene működnie, de nem megy. Type mismatch. Message box-szal működik aLen(sh.Cells(sor, 5))
, de a szintén long típusú változóhoz nem tudom hozzáadni. (Ash
is jól van megadva, máshol működik:Dim sh As Worksheet, Set sh = ThisWorkbook.Sheets("Stat")
). Mi lehet a gond? Köszönöm a megfejtést!Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz bteebi #36228 üzenetére
Szia!
Itt valami árulás esete forog fenn....
Minden próbát írtál, kivéve, hogy a chars nevű változó értékét ki tudod-e íratni. A kiskutyus valószínűleg ott van elásva.
Nálam 2016-os magyar Excelben megy rendesen. (Bár a chars változóként való használatával nem feltétlenül értek egyet, mivel VBA szintakszisban előfordulhat itt-ott esetleg.)Üdv.
-
föccer
nagyúr
Amikor az EA jelű oszolppal kell foglalkozni ott azért valami már nem kerek...
[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
válasz Fferi50 #36229 üzenetére
Dim chars as Long
, a cikluson kívül meg van adva az értéke (0), a makró előtt megOption Explicit
van. ALen(sh.Cells(sor, 5))
eredménye meg szám, message box kiírja, szóval nem értem, hogy achars = chars + Len(sh.Cells(sor, 5))
már miért nem jó . Achars
-nak ugyan elfelejtettem kezdőértéket adni (bár az akkor automatikusan 0, nem?), de ha meg is adom ugyanott, ahol a többi változónak, akkor is type mismatch ...[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
bteebi
veterán
válasz pigster #36235 üzenetére
Nem, már megvan a megfejtés. Elég idegesítő . A lényeg az, hogy két cellában (a 11000 sorból) hiba volt, és azoknál így nem tudott értéket adni a len-nek. És emiatt szállt el az egész. Szóval végig jó volt, csak a forrásadatban volt hiba . Amúgy magyar Excel 2010-em van, és nagyon oda szoktam figyelni, hogy ne úgy nevezzem el a változóimat, hogy ilyen problémák felmerülhessenek. De a felvetés teljesen jogos volt .
Amúgy vicces, ahogy rájöttem. Message box-ot beletéve, minden sor eredményét kiíravta lefuttattam a ciklust 10 sorral, és úgy lefutott hiba nélkül. Ahogy 100, 1000 és 5000 sorral is. 8000-rel viszont már nem, mert 7800 körül volt az első hiba. (Csv-ből lettek az adatok beolvasva, és a kötő- és egyenlőségjel okozott gondot.)
Még egyszer köszönöm mindkettőtök segítségét!
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Predator2
addikt
Helló
Szerintem nektek egyerekjáték lezs, de nekem nem sikerült megoldani a problémát.
2013-as céges Excel, angol nyelvű, de én nem tudok angolul2 dolgot szeretnék megoldani.
1: A bal oldalon lévő számokat rögzíteni, úgy hogy ne vegye figyelembe mikor a cellát továbbiakban szerkesztem. Mármint ne írj felül, hanem csak az után engedjen írni.
2: Tabulátort hogyan lehet megoldani? Arra lenne szükségem, hogy bekeretezett számoktól fix távolságra ugorjon és onnan tudjam a cellákat szerkeszteni.THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
föccer
nagyúr
válasz Predator2 #36237 üzenetére
1: sehogy. Legalábbis egy cellán belül. Külön cellába kell írnod. 1 cellának csak 1 értéke lehet.
2: behúzást lehet állítani, de egy cellán belül nincs tabulálás.üdv, föccer
-
SharpSA
veterán
Sziasztok!
Nekem a formázással van bajom. Van sok cella, amikben csak szöveg (termék neve, leírása, összetétele) van vegyes formázással, általában vastag és normál betűkkel. Ez árlista, ezért az árak számítása miatt lett xlsx-ben alkotva. Nyomtatási képen már másként jelenik meg, vagy üres hely jelenik meg a két sor között, vagy belelóg a cella szövege az alatta levő cellákba. Mit lehet ezzel kezdeni? Eléggé idegesítő, hogy sokszor teljesen másként jelenik meg már a nyomtatási kép ahhoz képest, amit szerkesztés közben mutat.
A másik probléma: ugyanezen árlisták egy kényszerű teljes windows újratelepítés után (mert egy frissítés után nem indult el sehogy sem a gép) megnyitáskor teljesen szétcsúsznak, azaz az egy cellában levő szöveg nagy része mind félkövér lett, máshol meg mások a betűtípusok és még nagyobbak is. Hiába javítom ki és mentem el, a következő megnyitáskor ugyanúgy rosszul jelenik meg mind. Viszont a Libreoffice-ban javítva és mentve, majd újra megnyitva minden jó, de az itt javított táblázatot Excelben újra megnyitva ismét rossz. Látszik egy pillanatra a jó dokumentum, de aztán teljesen átformázódik. Remélem érthető... Van valami megoldás erre, van lehetőség kitisztítani az xlsx-et a felesleges, hibás részektől?
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
föccer
nagyúr
Helló!
Megoldható, hogy egy megnyitott fájlt ne lehessen menteni (se mentés, se mentés másként) csak jelszó megadásával?
ködzi!
üdv, föccer
-
Fferi50
Topikgazda
válasz SharpSA #36240 üzenetére
Szia!
Itt (is) mutatkozik meg, hogy az Excel nem szövegszerkesztő. Így nyomtatásban bizony nem feltétlenül az jelenik meg, amit a képernyőn látsz. Ezt sajnos ki kell kísérletezni.
A rossz formázás oka szerintem az xml -ben történő hiba. Talán ki kellene törölni a teljes régi fájlt. Vagy teljesen más néven kellene elmenteni.
Egyébként ezek meghatározhatatlan hibajelenségek... Talán Redmondban sem tudják, mitől keletkezik.Üdv.
-
SharpSA
veterán
válasz Fferi50 #36243 üzenetére
Na igen, a Microsoft gyártmányai elég sokszor furcsa jelenségeket produkálnak, a saját termékeikkel nem egészen kompatibilisek. Erősen gondolkozok alternatív táblázatkezelőn. Kifelé nem kell a kompatibilitás, így még akár jó is lehet...
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
Pakliman
tag
válasz föccer #36241 üzenetére
A ThisWorkbook modul "Workbook_BeforeSave" eseménykezelőjébe kell beírni egy kódot.
Ez minden "mentés" esetén lefut, itt tudsz jelszót kérni és ha azt nem tudja az illető, akkor elhajtani a ...
Pl.:Const ValódiJelszó = "MentésiJelszó"
Private Sub Workbook_BeforeSave(ByVal SaveAsUI As Boolean, Cancel As Boolean)
Dim sPass As String
sPass = InputBox("Mi a jelszó?")
If sPass <> ValódiJelszó Then
Cancel = True
MsgBox "Nincs jogod menteni!!"
End If
End SubÉs persze magát a munkafüzetet és azon belül a VBA kódot is jelszóval védeni. A VBA kódnál nem engedjük meg a betekintést sem, hiszen akkor megtudná akárki a szükséges jelszót
[ Szerkesztve ]
-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
El lehet érni azt az excelben, hogy egy HA függvény igaz vagy hamisra ne valami megadott dolgot írjon ki, hanem egy legördülő listát adjon?
Köszi a segítségeteket!
-
Delila_1
veterán
válasz Nixon18 #36247 üzenetére
Lehet, hogy nem erre gondolsz, de azért leírom.
Nem szükséges makróval elintézni, egyszerűen megoldható anélkül is.
A különböző tartományoknak nevet adsz.
Az F2:F3 nálam a "kategóriák" névre hallgat.
Fontos, hogy az allisták azt a nevet kapják, amelyik főlista-beli kategóriába tartoznak. A H2:H8 tartomány neve gyümölcs, a J2:J10-é zöldség. A tartományokat táblázattá alakítottam, így bővítéskor, szűkítéskor az elnevetett tartományok rugalmasan követik a sorok számát.
Az elnevezések nevében nem lehet szóköz, és nem szerepelhet önállóan számjegy.Az első érvényesítés a C2 cellában van, a lista forrása: =kategóriák
A D2-es érvényesítésnél a forrás: =INDIREKT(C2)[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automobilista 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mindent a StreamSharkról!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest