Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Slowman
aktív tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Szia,
Lehet nem jól fogalmaztam
. Nagyobb mennyiségű adatot tartalmazó állományból kell kiszedni az alább említett feltételekből a mai és holnapi szállításokat egy dasboardszerű fülre (managementnek one pager), hogy ne kelljen bogarászni/szűrni a komlett listát.
Készítettem egy On Pager munkalapot több más paraméterrel. A forrásfileokat az érintett részlegek csak bemásolják abban a formában ahogy ők azt kezelik a megfelelő munkalapra, a One Pageren pedig a kért feltételeknek/formátumnak megfelelően megjeleníti az információt. Így sajnos szűréssel nem megoldható... -
Slowman
aktív tag
Sziasztok,
keresgéltem régebbi hsz-ek között, de nem nagyon találtam erre egyértelmű megoldást.
A probléma a szokásos FKERES ill. INDEX+HOL.VAN függvény csak az első találatot adja visszatérési értékként. Ebben szeretnék kérni segítséget, hogy a soron következő értéket is kiírja az excel.A keresési feltétel: dátum érték (termékek beérkezésének dátuma), A listában többször is szerepelhet az adott nap. Tehát van, hogy akár 10 termék is ua napra érkezik stb. Ki kell kiválogatni a listából az aktuális nap és aktuális nap +1 értékeket. Az utóbbival nincs is gond van egy cella amire lehet hivatkozni, mint mindenkori dátum. Természetesen előre kell, hogy kerüljön a mai napra esedékes szállítás pl. talál belőle 2 tételt a 3. pozícióba a holnapi szállítás határidővel esedékes összes termék.
p.s.
Ha konkrét adatokat kell látni a megoldáshoz, akkor valamennyire csupaszított táblázatot tudok küldeni
Előre is köszönöm!
-
Slowman
aktív tag
Sziasztok,
Nem találom sehol, hogy hol tudnám beállítani kimutatás diagram tengely feliratok szövegformátumát.
Adott egy diagram, heti bontású adatokkal. Viszont a heteket "KW xx" automatikus formázással láttam el. Normál diagramnál ez nem gond ott a ezt a egyedi formátumot áthúzza viszont kimutatásnál nem. Pedig a kimutatásban az egyedi formátum szerepel. Gondoltam ha a tengelyformázásnál beállítom, hogy "forráshoz csatolva", akkor áthozza ez a formázást.Köszi!
-
Slowman
aktív tag
Sziasztok,
Excel valamilyen módon (gondolom valami véletlen billentyű kombináció miatt) alapbeállításként új lap, új munkafüzet megnyitása esetén rácsvonalak nélkül nyílik meg.
Nagyon bosszantó
próbáltam leírást keresni de nem találtam sajnos. Ha olyan file-t nyitok meg ami korábban ezt a hibát nem produkálta akkor is az új munkalapot ua. rácsvonalak nélkül nyitja meg.
A Nézet→Megjelenítés→ Rácsvonalak vagy a Lapelrendezés→Munkalap-Beállítások→ Rácsvonalak→Képernyőn eléréseket ismerem de ezek sajnos az alapbeállítást nem befolyásolják.
Van valakinek esetleg erre hibára megoldási javaslata vagy már ismert módszere?Köszi!
-
Slowman
aktív tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Szia,
Köszi!
Most már működik behelyettesítettem, kiadta az értéket már csak az INDEX-et kell hozzáfűzni, viszont most el kell indulnom haza uh. már csak otthon, hétvégén fejezem be ill. próbálom értelmezni a leírásod.Köszi még egyszer a segítséget! Több órás agyzsibbadástól mentettél meg, a karma tuti meghálálja
ez most atom segítség volt! -
Slowman
aktív tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Szia,
Sajnos nem működik. #SZÁM! hibát ír ki, ill. az utolsó az OSZLOP függvénynek nem kellene a másik munkalapra hivatkoznia?A Munka1 az nálam nem Munka1 (de megfelelően behelyettesítettem), végül is ez nem feltétlen top secret.
=INDEX('OEE_Állásidő összegzés'!$F$9:$AH$9;1;HOL.VAN(H64;'OEE_Állásidő összegzés'!$F$8:$AH$8;0))
Amúgy csak halkan kérdezem de mi a f ért nem csinál erre valami szög egyszerű megoldást a Microsoft!?
Tudom nagy kérés, de mondjuk az FKERES/VKERESNEK-nek lenne egy találat szám argumentuma azt pont. -
Slowman
aktív tag
Sziasztok,
Az VKERES korlátait eddig is ismertem, ezért ez próbáltam kikerül ni amíg lehet
na most már nem tudom (FKERES is ua. tudom), ugye mindig csak az első találatot fogja kidobni az egyezések közül. Erre Google/Youtube segítségével találtam megoldás ugye az INDEX+HOL.VAN függvény kombinációja, viszont minden olyan videó amit értek (nem nyelvi korlát Excel tudás) az csak odáig cseréli le az FKERES-t INDEX+HOL.VAN kombóra, hogy az elsőt megtalálja, ez könnyen is ment, viszont nekem arra lenne szükségem, hogy ugyanolyan számhoz megtalálja a soron következő értéket. Órák óta dzsúdózok ezzel a dologgal de nem tudom már önerőből megoldani.Próbálok konkretizálni
(90 a napi össz. idő az alatta lévő cellák összege tudom h 85)Ki kell egy adattáblából válogatni a TOP 4 gépállásunkat. Ez működik is szépen az INDEX+HOL.VAN függvényekkel:
=INDEX('Munka1'!$F$9:$AH$9;1;HOL.VAN(H64;'Munka1'!$F$8:$AH$8;0))A H64 az erre hivatkozik =NAGY('Munka1'!$F$8:$AH$8;1) ennek az értéke a 40. Ez a függvény megy lefele a 4. tételig.
Arra az esetre kell megoldást találnom (olyat amit értek is
), ha ua. értékhez több kategória tartozik, mint pl. itt a 4 tétel. Két 10 perces gépállásunk van de az oka értelem szerűen eltér, csak a függvény nem "tudja". Gondolom =HA függvénnyel kell operálni ha egyezik az előtte lévő cella, akkor keresse meg a soron következőt. No a soron következő megkeresés az okoz problémát
. mert a soron következő nem minden esetben jobbra/balra 1-el található tehát nem elég csak simán eltolni.
(gyanítom volt másnak is ilyen problémája szóval ha nem is teljesen érthető amit próbáltam leírni, azért mégis össze lehet legózni)Előre is köszi
-
Slowman
aktív tag
válasz
Slowman
üzenetére
Illetve, másik kérdés. Ebben sem látok semmi következetességet, hogy az egyik szeletelő áthozza a megfelelő egyedi cellaformázást a másik nem. Erre esetleg van valakinek tippje?
A cellaérték egy szám de egyedi formátumot adtam meg ami kiegészíti "KW " előtaggal (Kalenderwoche). Erre csak azért van szükség, mert így tudok számolni a hetek számával nem szöveg a cellaérték de kinézetre megfelel és mindenki érti így.
Tehát ua. excelen belül létrehoztam több kimutatást kimutatásokhoz beszúrtam szeletelőket. Egyiknél kiírja a KW előtagot másiknál nem. A kimutatásba átállítottam a formátumot mert eredetileg ott se hozta egyből csak a számokat jelenítette meg, de ez sem segített (frissítés utáns sem). Míg az első kimutatásnál minden ment automatikusan. -
Slowman
aktív tag
Szia,
gyakorlatilag minden olyan beállítás/formázás amit egyénileg állítok be. Tehát adat feliratok/diagramcím legyen vagy ne, szín stb.
Amit itt kvázi beállítok:
Ebből a legbosszantóbb az adatfelirat, mert minden egyes szeletelő használatnál a kördiagram feliratai elvesznek és fogalmad sincs mi az és mekkora értéket képvisel, holott előtte beállítottam, hogy legyen százalékos érték és kategórianeve minden cikknek. -
Slowman
aktív tag
Szia,
Köszi a választ. A kimutatást táblázat formázás megtartását azt megtaláltam Microsoft support leírás alapján, de ez nem oldott a meg a teljes gondot csak az, hogy nem ugrál az oszlop minden frissítésénél/szeletelő használatnál.
A probléma a kimutatásdiagram formázásával van. Sajnos a diagram veszíti el a formátumot nem a táblázat. Az összes beállított adatfelirat szín stb.
Készítettem sablont, hogy ha ezt csinálja egy mozdulattal betöltsem, de azt meg valamiért nem tolerálja a gép 100% produkálja a hibát ha a sablont betöltöm bezárja az excelt azonnal. -
Slowman
aktív tag
Sziasztok,
Valaki tudja esetleg, hogy lehet elérni, hogy a kimutatásdiagram ne veszítse el a beállított egyedi formátumot minden egyes szeletelő használatkor? Nagyon zavaró, hogy beállítok egy formátumot (cég szín, feliratok stb.) majd mikor használom a szeletelőt egyből elveszíti. Beállítottam ismét, de sajnos a hiba ismét jelentkezett. Korábban volt már ilyen problémám másik file-nál de ott a többszöri beállítás megoldott a problémát (persze a kimutatás frissítésekor azt is elveszítette).
Előre is köszönöm!
(kb 1 órája küzdök ezzel, hogy találjak megoldást rá de már teljesen lesült az agyam. olyan jó lenne, ha telefonon fel tudnám hívni a Microsoftot, hogy erre mondj valamit b+
) -
Slowman
aktív tag
Sziasztok,
korábban már kérdeztem ezzel a problémával kapcsolatban (#36371), de azóta sem tudtam megoldani (nem nagyon értettem a tippet
). Újramelegítette a főnök a témát.
A feladat az, hogy különböző részlegek fogyasztását kimutassuk egy diagramba, viszont minden részleg más célt kapott. A célokat kombinálva vonal és oszlopdiagrammal kell megjeleníteni. Eddig számomra csak az a verzió ismert (jobb klikk → más diagramtípus → vonal stb.) viszont ebben az esetben egy folytonos vonaldiagram jelenik meg nekem meg úgy kéne ahogy a képen van de ezt ugye beszúrt vonalalakzatokkal oldottam meg manuálisan. Feltettem Drive-ra az excel egy részét (több diagramm van de ha egynél valaki megoldja esetleg abból már jobban látom mi történt) De ha egyszerűen leírható és ezt megteszi valaki az is jó

Előre is köszönöm!
-
Slowman
aktív tag
Sziasztok,
még eddig nem találtam sehol hasonló tutorialt a neten, hátha valaki ilyet csinált már. A feladat az, hogy különböző részlegek fogyasztását kimutassuk egy diagramba, viszont minden részleg más célt kapott. Megpróbáltam a azt, hogy a cél is egy oszlopdiagram, de az nem tetszett a "gazdának"
. Kb. valami ilyesmit kéne csinálni automatizálva. Most behúztam vonal alakzattal, de ez így nem túl jó hosszútávon
.Köszi!
-
Slowman
aktív tag
Sziasztok,
Nem tudom miért nem enged egy bizonyos munkafüzetbe beszúrni diagramot, szeletelőt stb. mikor nincs rajta lapvédelem se közös munkafüzet se semmi.
Nincs valakinek rá tippje (sajnos viszonylag SOS a dolog mert holnapra kéne készítem belőle valamiféle kimutatást). Cégnél több ember is dolgozik benne így nincs kizárva, hogy valaki valami olyat csinálta mit nem is akart vagy akár valaki a régmúltba levédte mert "nagyon titkos" (semmi extra nincs ebben az excel file-ban csak vannak paranoiásak
Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- sziku69: Szólánc.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyúrósok ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- iPhone 11 Pro Max 256GB 100% (1év garancia)
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. Nagyobb mennyiségű adatot tartalmazó állományból kell kiszedni az alább említett feltételekből a mai és holnapi szállításokat egy dasboardszerű fülre (managementnek one pager), hogy ne kelljen bogarászni/szűrni a komlett listát.

próbáltam leírást keresni de nem találtam sajnos. Ha olyan file-t nyitok meg ami korábban ezt a hibát nem produkálta akkor is az új munkalapot ua. rácsvonalak nélkül nyitja meg.
ez most atom segítség volt!
. mert a soron következő nem minden esetben jobbra/balra 1-el található tehát nem elég csak simán eltolni.

.