Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tkesy

    őstag

    Sziasztok,

    Segítségért fordulok hozzátok, mivel van egy problémám ami jócskán túlmutat az én excel-es képeségeimen, többek közt azért is, mert soha nem használtam makrót... :o
    Szóval a cégnél van egy volt kollega által makrókkal igencsak felturbózott excel-e, amit most "bővíteni" kellene. A feladat amit elvégez ez az excel az az, hogy egy SAP-ból kapott (szintén excel fájlt) beolvas, bemásolja a releváns adatokat, majd némi kézi ellenőrzés után ki lehet vele számoltatni / rajzoltatni elég sok dolgot és diagrammot, csak meg kel adni a megfelelő kezdődátumo(ka)t.
    Ez az egész folyamat erőforrások (értsd emberek) kiterhetségét elemzi és mutatja meg grafikonokon és számszerűsítve is. Jelenleg egyetlen olyan dolgot nem képes megmondani / megmutatni mégpedig azt, hogy hány olyan erőforrás van a vizsgált időtartalmon belül napi szintre (és role-okra) lebontva, ami mondjuk min 21 napig (tetszőlegesen megadott érték) vagy azon túl sincs úgy nincs kiterhelve*, hogy közben semmilyen más tevékenységet nem végez.
    (magyarán: Gipsz Jakab "villanyszerelő" hazajött ez előző kiküldetéséből, otthon ül és pecázik, várva a telefonhívásra és nem megy közben tréningre / vakációra / nem beteg / nincs esküvő / válás, stb...)
    * Nagyrészt jövőbe is tekintünk, ahol azért tervezés szintjén már láthatóak a várható kiküldetések.

    Tudom ez így nem elég a megoldáshoz, de több részletet nyilvánosan nem oszthatok meg, inkább privátban folytatnám... Bár ez szvsz van annyira komplex feladat, ami bőven kimeríti a segítség kategóriáját..

    Előre is köszönöm.

    >>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<

Új hozzászólás Aktív témák