- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zso73
veterán
válasz Delila_1 #3150 üzenetére
Ez az !!!!
hogyan csináltad?
A körrel nem mentem semmire.
Az Excell fájlt kérem, ha lehet.
Zippeld be légyszi, mert a levelező rendszer letiltja.
Megoldottam!!!! Szegély, nincs!!!!!!! Már csak a körök vannak.
Köszi a segítséget.[ Szerkesztve ]
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
csongi
veterán
Sziasztok. Hogyan Tudom a képlettekel megírt cellákat védelemmel ellátni?
-
csongi
veterán
Sziasztok
Van egy XLS munkafüzet, amin 8 órát dolgoztam hogy meglegyen. Az utolsó mentés után kb fél perc mire megnyitja. Mentettem másként is ,de az sem segít a dolgon. Továbbra is sok idő mire megnyílik az xls.A gáz hogy további 12 xls közötti hivatkozást, kapcsolatot kellene csinálnom. De ha sérült nem merem folytatni, mert akkor minek dolgoztam?!! Hogyan lehetne ezt a hibát elhárítani ? Segítsetek mert sok munkám lenne az enyészeté. -
Delila_1
veterán
A képleteket tartalmazó cellák formátumánál a Védelem fülön jelöld be a Zároltat (ez az alapértelmezés), a nem védetteknél meg vedd ki a pipát.
Ezután az Eszközök/Védelemnél védetté teszed a lapodat, vagy az egész füzetedet. Csak ekkor lép életbe a cellák védelme.
A lapvédelem zárolja felülírás ellen a képleteidet tartalmazó cellákat, a füzet védelme az egész füzetet.[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz Fényhozó #3154 üzenetére
Mit is akarsz készíteni?
Táblázatot írsz, de amire hivatkoztál, az egy diagram, aminek az elkészítési módját a #3144-es hozzászólásban megtalálod.
A táblázat ennyi:
Név Összeg
és persze a címsorok alatt az adatok.[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Ősember
őstag
hello
ctrl+. paranccsal beirom az aktuális dátumot. ez jo ekkor beirjka, hogy 2008.02.10. hol lehet beállitani, hogy pl csak 08.02.10-et irjon?______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
Kvázi
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi problémában kérnék segítséget.
Van egy táblám pár száz sorral. Az első oszlopban nevek vannak. Milyen függvénnyel lehet megoldani azt, hogy ha megtalál egy nevet (amit pl egy cellába előzetesen beírok, mint egy kereső), akkor a megtalált név sorában lévő több adatot, számot összeadja, és egy külön cellába kiírja. (Egy név csak egyszer szerepel)
Pl.:
Ha A450="Géza" akkor B450+C450+D450
Próbálkoztam a ha függvényekkel, de baromi hosszú lenne az összes sort így vizsgálni.
Előre is köszi minden segítséget.Kv
Széllel szembe...
-
Delila_1
veterán
A lapfülön jobb klikk, Kód megjelenítése. A megjelenő Visual Basic szerkesztőn a jobb oldalon lévő nagy üres lapra bemásolod az alábbi makrót:
Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Excel.Range)
If (Target.Column = 1) Then
Cells(Target.Row, 5) = Cells(Target.Row, 2) + Cells(Target.Row, 3) _
+ Cells(Target.Row, 4)
End If
End SubEz, ha az A oszlopba írsz valamit, az E oszlopba beírja az azonos sorban lévő B+C+D értéket.
Ha nem az E-be kell, a Cells(Target.Row,5)-nél írd át az 5-öt annyira, amennyi a kívánt oszlop sorszáma az angol ABC-ben (F-nél 6, G-nél 7, T-nél 20, stb).
Amennyiben másik lapnál is kell ez a funkció, ugyenezt a makrót a másik lap kódlapjára is másold be.[ Szerkesztve ]
-
Kvázi
csendes tag
válasz Delila_1 #3163 üzenetére
Köszönöm!
Működik a dolog, de sajnos csak a beírás pillanatában számol egyet. Az én elképzelésem az lett volna, ha pl. Az A1 cellába beírom a nevet, akkor a B1 cellában megjelenik mellette egy szám (az adott sor értékeinek összege). Mendezt egy több száz soros táblázatból szedi össze, ahol az A oszlop a név, mellette pedig értékek.
Kv
Széllel szembe...
-
Kvázi
csendes tag
válasz Delila_1 #3165 üzenetére
Megköszönöm a türelmed, szerintem nem tudtam elmagyarázni a problémám, vagy nem értem a választ.
Megpróbálom részletesen:
Van egy táblálázat aminek A oszlopában A4 cellától Ax celláig nevek vannak kb. 8-900 (A2-Pisti; A3-Géza; A3-Jani ... stb). A nevek mellett értékek sacc 20db.
A B C
1
2 Pisti 2 4
3 Géza 3 6
4 Jani 1 1Azt szeretném megoldani, természetesen egy sokkal nagyobb táblába, hogy ha az A1- be beírom pl. Géza, akkor a B1-be kiírja, hogy 9. Utána ha mást szeretnék lekérdezni, akkor A1-be beírom, hogy Jani, akkor kiadja B1-be, hogy 2.
A lényeg, hogy nem szűrővel szeretném megoldani, hanem ha egy nevet beírok, akkor adja ki mellé a szum értéket.
Remélem érthetően le tudtam írni. Ha nem akkor asszem feladom.Széllel szembe...
-
lordring
aktív tag
Helló! Sorokat lehet valahogyan oszloppá konvertálni? Tehát van 3 egymás alatt lévő sorom és ezeket 3 egymás mellett lévő oszloppá szeretném átrendezni.
-
Delila_1
veterán
Azon a lapon, ahol az összegek szerepelnek, a V oszlopba be kell vinned egy SZUM-ot:
V2–> =SZUM(B22)
ezt másold végigA másik lapodon:
B2–> =fkeres(A2;Munka2!A:V;22;HAMIS)
A Munka2-t írd át az összegeket tartalmazó lapod nevére, ezután másold végig.[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
A #3170-esben =SZUM(B2 : U2), szóközök nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Kvázi
csendes tag
válasz Delila_1 #3171 üzenetére
Köszönöm!
Ez nagyot lendített a gondolatmenetemen. Egy kicsit csiszoltam, hozzáigazítottam a táblához és működik!
Nagyon köszönöm a segítséget!
Tervezem, hogy a közeljövöben belekóstolnák a makro készítésbe. Tudnátok esetleg egy jó oldalt amiből autódidakta módon elsajátíthatóak az alapok?Kv
Széllel szembe...
-
stop
aktív tag
1 kérdés
hogyan tudom a megjelenített cella megjegyzését nyomtatni?
kb ez az
[ Szerkesztve ]
"az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.
-
rebel56
tag
Helló!
Van egy egyszerűnek tűnő kérdésem, ami annál több bosszúságot okozott ma. Hogyan lehet megoldani, hogy egy cella értéke kettő cellába kerüljön át az alábbiak szerint?
A1 értéke -> B1 és B2 cellákba
A2 értéke -> B3 és B4 cellákba stb
Makró nélküli ötlete van valakinek? -
rebel56
tag
Így van, ez kellene tetszőlegesen sok értékre. Pl. ha Az A oszlop értékei cellánként 1,2,3,4,5 (..). Akkor a B oszlop 1,1,2,2,3,3,4,4,5,5 (..) De bárhogy próbáltam beírni a képleteket, mikor lehúztam mindig elcsúszott valahol a számozás, nem sikerült a kívánt eredményt elérni.
-
Delila_1
veterán
válasz rebel56 #3178 üzenetére
Van itt egy kis makró a problémádra:
Sub valami()
usor = ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
s = 2
For sor = 2 To 2 * usor - 1 Step 2
Cells(sor, 2).Select
ActiveCell.Formula = "=A" & s
Cells(sor + 1, 2).Select
ActiveCell.Formula = "=A" & s
s = s + 1
Next
Columns("B:B").Select
Selection.Copy
Selection.PasteSpecial Paste:=xlValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks:= _
False, Transpose:=False
Range("A1").Select
Application.CutCopyMode = False
End SubA Next utáni sorok elhagyhatók, azok a beírt hivatkozásokat alakítják át értékekké.
lúzer!
A #3185-ös hozzászólásodban a mintát a saját gépedről tetted fel, így csak akkor látható, mikor te is "képben vagy". Pedig biztosan jó megoldást adtál.[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz rebel56 #3182 üzenetére
Ez meg azt automatizálja, amit lúzer írt a #3185-ben, hogy ne kelljen kézzel beszúrni minden sor elé egy másikat, összevonni két-két cellát, és beírni a hivatkozást:
Sub Sorok_beszurasa()
usor = ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
For sor = 1 To usor * 2 Step 2
Cells(sor, 1).Select
Selection.EntireRow.Insert
Range(Cells(sor, 1), Cells(sor + 1, 1)).Select
Selection.Merge
Next
sor = 1
Do While sor < usor * 2
Cells(sor, 2).Select
Selection.Formula = "=A" & sor
Cells(sor + 1, 2).Select
Selection.Formula = "=A" & sor
sor = sor + 2
Loop
End SubEhhez is hozzáírható az a pár sor, ami az előző hozzászólásomban a Next után van.
[ Szerkesztve ]
-
emre33
addikt
Van egy feladatom, és hirtelen elakadtam.
Adott egy születési dátum: 1980.07.07.
Ebből kellene kitalálnom egy fügvényel hogy az adott emberke hány éves
köszi
ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest