Hirdetés
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- CES 2026: a mechanikus billentyűzet és a Stream Deck házassága amerikai módra
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Projektor topic
- Pánik a memóriapiacon
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Home server / házi szerver építése
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pirit28
csendes tag
Jóó napot az uraknak ill hölgyeknek.
Ismét egy kis segítség kellene, számomra jelenleg megoldhatatlan feladattal állok szemben.Van egy táblázatom
az A oszlopban nevekkel a B oszlopban a nevek mellet értékekkel.
Az értékeket szeretném valahogyan rangsorolni, és az értékek alapján meghatározni hogy az az érték melyik kategóriába esik.
Így kezdtem el: count-al összeszámoltam hogy hány név van.
RANK függvénnyel rangsoroltam ,hogy a nevek melletti értékek a többiekhez képest hanyadik helyen állnak,
majd LOOKUP függvénnyel próbáltam meghatározni,hogy a listában szereplők legnagyobb értékűek 10%-a legyen pl A jelölésű.A 20%-a pedig B jelőlésű.és így tovább
És igen itt akadtam el.A listám 40 neves jelenleg, azt szeretném ,hogy a 10%-a tehát 4 ember legyen A jelölésű
20%-a további 8 ember legyen B jelölésű és így tovább.Lehet ,hogy rossz irányból kezdtem el ?
És van egy egyszerűbb megoldás is ?
Na erre lennék kíváncsi.
A válaszokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- CES 2026: a mechanikus billentyűzet és a Stream Deck házassága amerikai módra
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Interactive Brokers társalgó
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen széket vegyek?
- Projektor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Eladó Google Pixel 9 Pro 16/256GB / Ajándék fólia és tok! / Akku 100% / 24 hó jótállás
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Fferi50