- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
Új hozzászólás Aktív témák
-
klepto
addikt
Készen veszem. Hangfalkábelből egy Svéd gyártmányt használok, sajnos a nevét nem tudtam kibetűzni mert egy picit már kopottas
Az eszközkábelből is nem hagyományos mezeit használok, hoanem aranyozott csatlakozós elég vastag kábelt, ez viszont magyar gyártmány, de évekkel ezelőtt volt 3-4000.-Ft. között párja. Ezen a kábelen nincs már márkajelölés, csak a csomagolásán volt. Egyébként kék borítású és a kétér között egy földelő szál is megy, bár ezt ebben a kategóriában még nem lehet kihasználni.
-
Padre
tag
Valami köztes megoldás kéne mert rengeteg stílust hallgatok és szeretném ha minden jól szóljon. Persze tudom hogy olyan nincs ami mindenben jó, főleg olcsóért de majd igyekszem olyat választani ami minden stílusnak megfelel.
-
MaUser
addikt
Csak egy ötlet:
Ha tudsz lámpásat vegyél! Igaz, hogy a teljesítménye kicsi, de a hangjuk mindent megér! Tiszta, lágy majdnem igazi! Az ősleletek sokkal szebben szólnak a mai házimozi thx/srs/air studio/7.1/stb chipeseknél. Ha van amelyik ismerősödnek van régi videtoton csöves erősítője (pedig az nem high-end) hallgasd össze egy 200.000 ezres házimozi erősítővel. Meg fogsz lepődni. ( a tüc-tüc ''zenét'' most hagyjuk) -
Padre
tag
Köszi a segítséget!! Akkor igyekszem a felsorolt márkákból válogatni. Valami használt lesz az tutti mert azt tudok nagyon jó áron. Az ismerőünk igazi zene-mániás. 30 éve foglalkozik a témával, azóta van használtcikk kereskedése. Olyan cuccai vannak hogy beszarás. Igazi békebeli Hi-fi cuccok. Szóval valszinü valami régi de nagyon jó állapotú erősítő lesz a dologból. De gondolom az nem baj ha a legújabb menő cuccaim vannak, csak szóljanak jól.
-
sekigahara
csendes tag
Audio Note, és főleg Ongaku.
Jajj................... -
hogyishívnak?
aktív tag
1 kis segítség az ''átugrott'' fogaskerekekhez. Mielött szétszedsz bármit, cd-nél tálca betolva,videónál kazetta kivéve (kazettafészek fent).Ez az alapállapot.A fogaskerekek általában megvannak jelölve 1máshoz képest ebben a pozicióban.(kis nyilacska, pici furat) Ezeknek stimmelnie kell 1máshoz. Ha mégse akkor mielött szétszeded használj alkoholosfilcet (fekete alkatrészek esetén pici karmolást) mert előfordulhat előfeszített rugó és utána lehet órákat próbálgatni a különböző beállításokat. Ha rosszul rakod össze akkor jöhet a törés...
-
BEE
addikt
Ha az a probléma, hogy a tálca kijön de mindjárt megy is vissza,
vagy ua. becsukásnál, akkor nézd meg, hogy a tálca végálláskapcsolói
nem oxidálódtak-e be!
Ha meg rossz időzítéssel indul a tálca, akkor valamelyik műanyag
fogaskerék ugrott át. Ez képes leállítani az egész működést is!
Nem ördöngősség csak időigényes kiagyalni, hogy mi ment odébb. -
gang
csendes tag
nem akarom offolni az első kérdést, de mégis.
nekem is van egy aiwa music center-em (nem hifi torony) kb. 3-4 éves lehet!
az a lényeg, hogy a magnó és a rádió tökéletesen müxik, de a cd meggajdult!!
mindig kiadja a tálcát, nem lehet forgatni(3cd megy bele), és nem játsza le a cd-t!!
szal ha valki tudna segíteni!
amugy volt egy technics erősítőm, és ott ugy volt megoldva, hogy egy gombbal lehetett kikapcsolni a hangfalakat!
de most egy 6.1-es yamaha erősítőm van és ha bedugom a fülhalgatót, akkor nem szól semmi, és a hangfalak se kapcsolnak ki!!! -
klepto
addikt
Bizony, ez így van
Egyébként nekem is volt Techicsem, de az erősítője nem nyerte el a tetszésemet. Annó egy komplett tornyot raktam belőle össze, minden tetszett, csak az erölködő elég középszintre volt belőve, se igazi magas, se igazi méj. Ahogy egy tesztujásban olvastam később, mintha egy függöny mögűl szolt volna a zenekar
Egyébként, ha fentebb leírt dolgora nem lenne pénzem, akkor valőszinűleg Yamahát vennék, nekem az tetszik a legjobban. Bár őszintén megmondva, van egy Technics erősítő, ami nagyon tetszik, és elfogadnám, ha valaki hozzámvágná, az a SU-A 909-es, ami egy elő-,vékfok combó, és a végfokban két hatalmas deprézműszer van.Csak az a baj, hogy amikor tavaj láttam utoljára egy boltban, akkor ott több, mint 200ezer Ft-os árcimke fityegett rajta
Ha házimozi erősítőröl van szó, akkor csak Yamaha ami nálam szóba jöhet, mert a saját árkategóriájában ő az egyik legszebb hangú erősítő -
BEE
addikt
Nem! Még csak szóba sem!
De nem szabad elszállni sem az igényekkel!
Főleg hogy az eredeti hangfalat kell használnia, és azzal úgysem fog
audiofil élményekhez jutni.
Amúgy a felsorolt márkák jók, csak a BUXa is üsse meg ezt a szintet.
Meg ha van erősítő és van hangfal is, akkor egy szoba kell ahol azok
megszólalnak, és ha az is van akkor kell még......
De a legfontosabb, hogy igény legyen a tiszta hangzásra! -
klepto
addikt
Nekem, ha érdekel valakit, az álom tornyom az erősítőm mellé:
Rega Plenet cd játszó
Thorens lemezjátszó
Nakamichi deck
a tunert még nem döntöttem el -
klepto
addikt
A Technicsel nem értek egyett! Hasonló áron lehet venni Denont, ami olcsobb és szebben szól, vagy kb. annyi, és sokkal jobb, érdemes még meghallgatni az Onkyo-t, a Marantzot, és végül a Yamahát. Attól függ milyen zenét szokott hallgatni. A Yamaha, elég sokminden stílusra jó, a nagy volumenű komolyzenétől egyészen a poppzenéig, és szépen megbirkózik a szintetizátorzenékkel is (pl.Vangelis); a Denon inkább a mai modernebb zenéket kedveli, de nem a technót, hanem pl. Ákos, a Marantz inkább dzsezz és akusztikus zenékben jó, az Onkyo pedig kifejezetten lágy hangzású, amolyan régiesebb de nem csöves hangzású. Ha technó a fő irányelv, akkor kisebb pénzből CSAK Sony, ha vastagabb a buksza, akkor CSAK Harman-Kardon. Sok pénzből igazán minőségi erölködő a Nad, ezután még több pénzből a Proton(nekem is ilyen van) és szépen lehet menni felfelé. Ha kifogsz egy használt Protont(ritka mint a fehérholló), nem fogod megbánni. Az enyém kb. 12 éves, 3 éve vettem 50ezerért, az új ára 500ezertől indul az alpmodellé, de már nem árulják az országban, csak rendelésre hoznak Angliából.
-
BEE
addikt
Az erősítődre bármekkora nagy teljesítményű hangfalat tehetsz, csak
kisebb ne legyen!
Azt kell megnézned, hogy az erősítő és a hangszórók hány Ohm-osak!
A hangfal Ohm-ja nem lehet kisebb az erősítőnél.
Fontos még, hogy hova és hogyan kötötted a Boom-ot, mert azzal beterhelhetsz
az erősítőnek!
12Watt teljesítmény elég egy kis szobához, de a mélynyomó értelmetlen hozzá!
Ha új erősítőt akarsz venni akkor ajánlom a Technics-eket, mert abban az
árkategóriában szerintem a legjobb hangúak( nekem is az van)
Az erősítő teljesítményéről annyit, hogy a legerősebbet amit a zsebed bír, még akkor is, ha a hangfalad a felét se bírja!
Ne tekerd fel a hangot és nem lesz baj!
Viszont ha beinvesztálsz később két jó hangfalba, hamar rájössz miért
ócsároljuk a mjuzikcentereket és a többi gagyit! -
zizuka
csendes tag
Még szerencse, hogy végigolvastam az egészet...
-
Prozac
aktív tag
Kicsit OFF leszek.
Imertek használt hifi kereskedőt? Eladnék.
(ha hifi egy Sony kütyükből összerakott torony)
(erőlködő, cd, tuner, magnó) -
Tsaba
csendes tag
Igen, ezekhez az egybeépített dolgokra találtál ki a sokatmondó és találó:
Mjúzikcenter kifejezést -
klepto
addikt
Nem akarok lelombozni senkit, de ha már benéztem, elmodom a véleményem. Azt hittem tényleg hifiről van szó, nem egybeépített mini szarról
De nem akarok senkit megbántani, ha valaki tényleg hifit szeretne vásárolni annik segítek
A hifi ott kezdődik, hogy NAD, Marantz, Denon, Onkyo, és ott végződik, hogy Yamaha. És egyáltalán nem az egybeépített midiről szól, amire ráragasztották a Hi-Fi jelzőt, hanem a szó nemesebb, szorosabb Hiend-CvaliFi külön összerakott elemek minőségi összességéről szól.
-
Padre
tag
Nincs egy igazi Hi-Fi guru aki segítene????
-
-
Padre
tag
Már nagyon régóta megy a 2*40Wattos hangfalakkal, és nem volt baja, de most hogy a gépen van tűnt fel hogy valahogy nem az igazi. Erőtlen minden szinten. Abban tudnál segíteni hogy a 2*40W-os hangfalnak meg a teljesen alapszintű BoomBox-nak mekkora teljesítményű erőlködőt vegyek?? Valószínü valami használtat fogok mert egy ismerősöm foglalkozik használt hi-fi cuccokkal. Valamilyen megbízható márka, vagy régebbi model esetleg???
-
PeliScan
addikt
Hűűű. Ez nagyon-nagyon-nagyon sovány!!!
Ha mégcsak nem is szinuszosan, és akkor is csak 12 watt csatornánként...
Ha van pízed, vegyél valamit, mert ez nem lesz kóser sehogy se!
Meg ha nagyon leterheled (és hát nagyon leterheled 2*40 wattos hangfallal) előbb-utóbb megmurdál... -
Padre
tag
Na megkerestem a papírjait az ITT-Nokia ősleletnek. Ilyet látok itt hirtelen hogy, Legnagyobb kimenőteljesítmény 10%-os torzításnál: 2*12.5 W. Ez elég sovány nem??
-
Padre
tag
Na erről fogalmam sincs...megpróbálok utánajárni.
-
Padre
tag
Nos gondolotam ebbe a topcba írok és nem csinálok újat a problémámnak.
Az történt hogy mondjuk úgy örököltem egy ITT-Nokia ST743-as Hi-fi-t, 2 Videoton 40W-os, 8Ohm-os ST82-es hangfalat és egy ELTA nem tom milyen BoomBox-ot. Jó 15 éves cuccok ezek a BoomBox-ot kivéve de még szólnak, azért is kértem el őket. Totál analfabéta vagyok Hi-hi ügyben de sikerült rákötnöm a Live!-omra és még szól is!
A gondom az volna hogy néha baromi nagyot reccsen a rendszer jobb oldala. Baromi hangos és félek valami bajt jelez.
A másik hogy a BoomBox nem egy nagy eresztés de azért többet várnék tőle. Alig hüppög valamit. Még ide a félszobába is kicsi....Én arra gondoltam hogy kevés a Nokia 40w-os erősítője a 2*40W-os hangfalaknak meg a BoomBox-nak.
Ha vennék egy erősebb erősítőt akkor több kakaó jutna neki nem??
A BoomBox-ot hova érdemes elhelyezni a két hangfalhoz képest?? Egyszintbe vagy alá??
Minden hozzáértőnek előre is köszi a segítséget.... -
BEE
addikt
Sajnos (de csak ezesetben) a fejhallgato is a hangszórókimenetről megy.
A bigyók meg amiket kiiktattál azok egyszerű illesztőellenállások (2-300 Ohm).
Próbálj összehozni egy elfogadható állapotot, és használd úgy!
Vigyázz a hangerőpotira mert ha eltekered arra erősen fog reagálni az egész!
Amúgy fontold meg, hogy nem lett-e több a küszködés mint az eredmény.
Egyébként az én PC-m is földelés nélkül megy évek óta, de ezt megint nem
ajánlom neked!
Továbbra is azt mondom, hogy a zúgás nem biztos, hogy földhurok,
viszont a földelések hibája miatt van.
Lehetséges megoldás, hogy fogsz egy drótot és összekötöd az antenna testjét a
PC házával (=földelés vagy nullázás!)
Ha elsőre nem ver le semmit akkor sanszos.
BEE -
PeliScan
addikt
válasz
hogyishívnak? #63 üzenetére
Hát, a ''vonalkimenet''
asszem marad így, majd lesz vmi.
A földhurokhoz 5let? -
-
PeliScan
addikt
válasz
hogyishívnak? #59 üzenetére
Inkább mondtad volna, hogy ''Igen! Gratulálok! Vonalkimeneted lett végre!'' Legalább megnyugodtam volna, a különbséget (valszeg) úgysem hallom!
-
PeliScan
addikt
válasz
hogyishívnak? #59 üzenetére
Hm. Pedig ennél ''beljebb'' már biztos nem nyúlok a gépbe... Talán vmi hozzáértő majd, eccer, talán megcsinálja... Addig kockáztatok.
Ja, amúgy most, hogy tüzetesen megnéztem, nem működik, hogy csak a melegpontot kötöm be a rádiókábelből. Mert az így kapott adás a rendes rádiószórás, csak így a kábel antennaként funkcionál...
Van akkor vmi megoldás a földhurok ellen, vagy ez van, ezt kell szeretni/nemszeretni? -
andropov
csendes tag
Szerintem keteselyes: vagy marha koszos lezer, vagy elgyengult (ez minden lezeres olvasora jellemzo). Elsore takaritas a nyero valasz (ha valamivel csak ugy megtorlod, akkor halalra karcolod), masodikra meg uj lezer kene, de az iszonyat draga lesz, relative.
-
hogyishívnak?
aktív tag
Sajnos ez iskockázatos játszma.
A fülhalgató kimenet se vonalszint. A különböző 1ség úgy értendő, hogy , tuner,cd, magnó...
Amiket kiszedtél a modulból fontos szerepet játszanak.Az ellenállás csökkenti a kimeneti jelszintet és illeszti is a fejhalgatóhoz.A pici bigyó ami valószinüleg 2.2nF -os kondi elképzelhető hogy a csatlakozáskor a pattogás szürésére volt vagy az is a megfelelő vonalkimeneti illesztésben játszott szerepet. -
PeliScan
addikt
Nem, nem a hangszórókimenetet használom, ahoz hozzá sem nyúltam! A fülhallgatókimenet egy áramkörre volt applikálva, na, én ezt úgy ahogy van, lenyestem, és az ebbe induló infót küldöm tovább!
Ez így elképzelhető, hogy vonalszintű, nem?
(Lejjebb említette vki, hogy a kompakt rendszerekben a modulok között vonalszintű a jel...) -
PeliScan
addikt
válasz
hogyishívnak? #53 üzenetére
Hm, bár már kezdek megvilágosodni (thx to you), még mindig nem látom a fényt!
Ezek szerint ezek a lehetőségeim vannak:
1: hallgatom a hifit irtó nagy zúgással => nem jó
2: nem hallgatom a rádiót, legalábbis kábelről nem => végső esetben
3: nem földelem a sz.gépem => még csak az kéne
4: csak a 'meleg pontot' kötöm be => van kockázata, hogy tönkremegy a tuner.
Jól látom, vagy van más megoldás is? -
PeliScan
addikt
Nem, nem a hangszórókimenetet használom, ahoz hozzá sem nyúltam! A fülhallgatókimenet egy áramkörre volt applikálva, na, én ezt úgy ahogy van, lenyestem, és az ebbe induló infót küldöm tovább!
Ez így elképzelhető, hogy vonalszintű, nem?
(Lejjebb említette vki, hogy a kompakt rendszerekben a modulok között vonalszintű a jel...) -
PeliScan
addikt
válasz
hogyishívnak? #53 üzenetére
Hm, bár már kezdek megvilágosodni (thx to you), még mindig nem látom a fényt!
Ezek szerint ezek a lehetőségeim vannak:
1: hallgatom a hifit irtó nagy zúgással => nem jó
2: nem hallgatom a rádiót, legalábbis kábelről nem => végső esetben
3: nem földelem a sz.gépem => még csak az kéne
4: csak a 'meleg pontot' kötöm be => van kockázata, hogy tönkremegy a tuner.
Jól látom, vagy van más megoldás is? -
hogyishívnak?
aktív tag
Nem javasolnám ezt a megoldást se. Ha a koax meleg (közepét) pontját kötöd csak be árnyékolás,földpont nélkül. Előfordulhat, hogy tönkremegy a hifi vevő (tuner) része. Magyarázat:
Minden jel (jelen esetben az antennajel melegpontja) a hozá adott földponthoz képest megfelelő jelszintü ( feszültségszint). Mindegy milyen jelről,feszültségről beszélünk az mindig csak két pont között jön létezik.Mivel az árnyékolást elhagyod, így a földpont a hifibe a hangkábel, pc, hálózati földelés és a kábeltv-nél lévő földelésen keresztül jön létre. A két földelés között(szolgáltató és a pcd földelése) a nagy távolság miatt ''nagy'' ellenálás, és feszültségkülönbség van. 1szó mint száz ha rosszul állnak a csillagok nagyobb feszültség kerülhet a hifid tunerjára és jönnek az indián jelzések.
Tudom amit írtam nem 100% os pontosság, de megpróbáltam rövid és érthető lenni.
Valószinüleg nem minden rádiódót fogsz zavartalanul venni ha az árnyékolást elhanyagolod. -
PeliScan
addikt
-
PeliScan
addikt
válasz
hogyishívnak? #50 üzenetére
Na, kipróbáltam, és igazad van, ott a pont! Ha nincs összekötve a gép és az 5.1es rendszer, amibe a hifi (mjúzikszentör, a pontosság kedvéért) jele megy, akkor nincs zúgás.
Tehát, ha nincs hallható hangveszteség, akkor elfogadható megoldást jelen esetben az, hogy csak a rádiókábel közepén lévő cuccot kötöm be a hifibe?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motoros topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Asztalos klub
- Milyen RAM-ot vegyek?
- További aktív témák...
- Latitude 9430 2-in-1 27% 14" QHD+ IPS kihajt érintő i5-1245U 16GB 512GB ujjlolv IR kam 4G LTE gar
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Lenovo X13 Gen 5 garanciális laptop
- PlayStation 5 30th Anniversary Limited Edition (bontatlan)
- iPhone 13 Pro 128 GB grafitszürke - kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest