- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Notebook hibák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeliScan
addikt
Hm, rég voltam errefelé...
Azért upolom a topicot, h az idecsődült audiotechnikához értő fórumtársaim figyelmébe ajánljak egy nagyszerű topicot (http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=26454&start=#msg59) amiben segítségnyújtás közben megoszthatják a szerzett tapasztalatukat és tudásukat egy e téren kevésbé szerencsés társukkal, pontosítva velem.
Köszönöm előre is! -
-
PeliScan
addikt
Hűűű. Ez nagyon-nagyon-nagyon sovány!!!
Ha mégcsak nem is szinuszosan, és akkor is csak 12 watt csatornánként...
Ha van pízed, vegyél valamit, mert ez nem lesz kóser sehogy se!
Meg ha nagyon leterheled (és hát nagyon leterheled 2*40 wattos hangfallal) előbb-utóbb megmurdál... -
PeliScan
addikt
válasz
hogyishívnak? #63 üzenetére
Hát, a ''vonalkimenet''
asszem marad így, majd lesz vmi.
A földhurokhoz 5let? -
PeliScan
addikt
válasz
hogyishívnak? #59 üzenetére
Inkább mondtad volna, hogy ''Igen! Gratulálok! Vonalkimeneted lett végre!'' Legalább megnyugodtam volna, a különbséget (valszeg) úgysem hallom!
-
PeliScan
addikt
válasz
hogyishívnak? #59 üzenetére
Hm. Pedig ennél ''beljebb'' már biztos nem nyúlok a gépbe... Talán vmi hozzáértő majd, eccer, talán megcsinálja... Addig kockáztatok.
Ja, amúgy most, hogy tüzetesen megnéztem, nem működik, hogy csak a melegpontot kötöm be a rádiókábelből. Mert az így kapott adás a rendes rádiószórás, csak így a kábel antennaként funkcionál...
Van akkor vmi megoldás a földhurok ellen, vagy ez van, ezt kell szeretni/nemszeretni? -
PeliScan
addikt
Nem, nem a hangszórókimenetet használom, ahoz hozzá sem nyúltam! A fülhallgatókimenet egy áramkörre volt applikálva, na, én ezt úgy ahogy van, lenyestem, és az ebbe induló infót küldöm tovább!
Ez így elképzelhető, hogy vonalszintű, nem?
(Lejjebb említette vki, hogy a kompakt rendszerekben a modulok között vonalszintű a jel...) -
PeliScan
addikt
válasz
hogyishívnak? #53 üzenetére
Hm, bár már kezdek megvilágosodni (thx to you), még mindig nem látom a fényt!
Ezek szerint ezek a lehetőségeim vannak:
1: hallgatom a hifit irtó nagy zúgással => nem jó
2: nem hallgatom a rádiót, legalábbis kábelről nem => végső esetben
3: nem földelem a sz.gépem => még csak az kéne
4: csak a 'meleg pontot' kötöm be => van kockázata, hogy tönkremegy a tuner.
Jól látom, vagy van más megoldás is? -
PeliScan
addikt
Nem, nem a hangszórókimenetet használom, ahoz hozzá sem nyúltam! A fülhallgatókimenet egy áramkörre volt applikálva, na, én ezt úgy ahogy van, lenyestem, és az ebbe induló infót küldöm tovább!
Ez így elképzelhető, hogy vonalszintű, nem?
(Lejjebb említette vki, hogy a kompakt rendszerekben a modulok között vonalszintű a jel...) -
PeliScan
addikt
válasz
hogyishívnak? #53 üzenetére
Hm, bár már kezdek megvilágosodni (thx to you), még mindig nem látom a fényt!
Ezek szerint ezek a lehetőségeim vannak:
1: hallgatom a hifit irtó nagy zúgással => nem jó
2: nem hallgatom a rádiót, legalábbis kábelről nem => végső esetben
3: nem földelem a sz.gépem => még csak az kéne
4: csak a 'meleg pontot' kötöm be => van kockázata, hogy tönkremegy a tuner.
Jól látom, vagy van más megoldás is? -
PeliScan
addikt
-
PeliScan
addikt
válasz
hogyishívnak? #50 üzenetére
Na, kipróbáltam, és igazad van, ott a pont! Ha nincs összekötve a gép és az 5.1es rendszer, amibe a hifi (mjúzikszentör, a pontosság kedvéért) jele megy, akkor nincs zúgás.
Tehát, ha nincs hallható hangveszteség, akkor elfogadható megoldást jelen esetben az, hogy csak a rádiókábel közepén lévő cuccot kötöm be a hifibe? -
PeliScan
addikt
válasz
hogyishívnak? #46 üzenetére
Köszi szépen az infót... Bár nem teljesen értem, hogy akkro meg mire jó az egész? Van, ahol müxik rendesen?
Az én megoldásom rá: épp most fabrikálok két koax-csatlakozóból egy olyan ''átalakítót'', amiben nincs összekötve az árnyékolás/földelés, csak az infót nyomja tovább. Remélem menni fog. -
PeliScan
addikt
Na, újabb problémát generáltam _NEKTEK_! Új kihívás! Kalandra fel!
Mitől lehet az, hogy ha bedugom a fali aljzatből a rádiókábelt a hifibe, iszonyat nagy zúgás a jutalom! Na, én, az okos, kipróbáltam, hogyha csak a közepén futó eret kötöm be (egy vezetékkel), a külső árnyékolást nem, akkor nincs semmi, szép tiszta a hang.
Mitől lehet?? -
PeliScan
addikt
Senki másnak még 5lete sincs..?
-
PeliScan
addikt
Ne hagyj itt 2ségek között!!
Itt forgatom a kezemben ezt a kis bigyót, _MIKÖZBEN_ az összerakott hifim és a rákötött rendszer szépen muzsikál, és közben nem tom, hogy mi lehet ennek a funkciója? Fölöslegesen csak nem tesznek bele vmit... Vagy igen?
Van rajta pár fehér kód, 1 nyilacska, néhány bötű. Nomeg 3 áthidalás, 2 ellenállás, az 5 eres bemenet, a jack-kimenet, és ennyi. Bár a hátán (a zöld felén) van két nagyon apró kis pöcök, 222 van rájuk írva. De tényleg kicsit, és feketék...
(Ja, és így már mondható ez vonalkimenetnek?) -
PeliScan
addikt
Mégegyszer (és remélem ezennel utoljára) kérném a hifi-guruk és nem-guruk tanácsát!
Szóval, amikor meguntam, hogy szar a fülhallgatókimenet, szétnyitottam a cuccot, és eccerűen lenyisszantottam EGY KIS BIGYÓT. Azóta tök jól megy. Arra lennék kiváncsi, mi az a BIGYÓ?
Némi segítség:
megy bele R-In, R-Out, L-In, L-out, Ground. Nyomtatott áramkör, kb 8 cm * 5 cm. Van rajta egypár fém áthidalás, de az gondolom nem csinál semmit. Ami tanán igen, az két hengeres IZÉ (szerintem ellenállás), narancs-narancs, barna, arany színű csikokkal. Kijön belőle jack-kimenet.
Na, én ezt vágtam le, és szimplán a csonk drótra (az 5 eresre) kötöttem egy másik jackot, elég jól szól. De azért szerteném tudni, hogy mi az, amit megmetszettem? És nagy baj? Meghalok tőle? -
PeliScan
addikt
Na, mégsem sikerült megcsinálnom,
az egyik sztereócsatorna nem müxik.
Na, akkor egy kérdés:
Ugye a fülhalgatókimenetbe egy 5 eres vezeték fut
-ground
- L In
- R In
- L Out
- R Out
És ezen lifeg egy kis nyomtatott áreamkör, azon pedig a jack-kimenet. Szóval, mit csinál ez a kártya? Ha csak úgy levágom róla, és bekötöm az Out-okra, akkor az vonalszintű lesz?
(Meg különben is. Minek bemenő jelnek vezeték???)
HELP! -
PeliScan
addikt
Hát, nekem volt egy First Austria (nem vettem!!! kaptam, ne engem hülyézzetek!!
ekkora sz*r nincs még egy a világon) ''hifim'', és az wegy év múlva adta be, hasonló tünettel, csak kattogott. Majdnem biztos, hogy (főleg kilnec év után) a vezérlőproci adta meg magát, és azt meg nem éri meg csréltetni, legalábbis majdnem annyi, mint egy gyagyibb hifi. Persze azért nézesd meg vhol.
-
PeliScan
addikt
Hát, egyelőre meg tudtam oldani egy kissé felturbózott sztereókimenettel... Jó nagy erősítés mellet azért zúg, de hát a szobám 10 nm, szóval
''jó nagy erősítés'' ritkán kell...
Majd ha elég bátor leszek, kipróbálom!Köszi!
-
PeliScan
addikt
Más ötlete, tanácsa bárkinek?
-
PeliScan
addikt
Hát, eddig fel sem merült bennem, hogy lehet. Lehet?
Mondjuk nem hiszem hogy én vágnám, hogy hogy ekll beszerelni, nagyon alacsony a ''repair'' skill-em. Fallout rulez!
Vmi hifiszervízben meg tudják csinálni?
(de azért még mindig, suttogva: ha mauálisan, csak úgy szétválasztom ,az gáz, ugye...?) -
PeliScan
addikt
Na. Szóvla vagy egy szimpla 5.2es aktív rendszer, nagyon szépen szól. A cd-lejátszó a hifiben van, vhogy át kell juttatni az infót.
A professzionális vonakimenet nincs, ''csak'' a jeck-fülhallgatókimenet. Nekem az is jó, csak akkor elhallgat és ez több okból is baj. --> Ébreszténél csak a hifi ébred, ha be van dugva, nem hallom ,mert az 5.1es off.Meg így nem lehet egyszerre hallgatni a hifin ÉS az 5.1esen a gépről a BROOKLIN BOUNCEt meg a BUBBLE GUMot!
-
PeliScan
addikt
Na, azért még próbálhgatok, hátha.
De ha tényleg nem müxik, akkor szerinted nagyon gáz dolog a fornt kimenetet kettéosztani?
Meg is mondom, hogy miért kellene, van egy aktív rendszerem, jó kis hanggal, abba menne az fülhallgató, de azért nem akarom, hogy porosodjon a kettő front, mert azér azok is szépen szólnak, meg azért mégis!
Van erre vmi más megoldás is? -
PeliScan
addikt
Ja, még ide kívánkozik, hogyha szépen hagyom, hogy kikapcsolódjon a két front, akkor semmi gáz, tiszta a fülhallgató kimenet is! És biztos, hogy nem a bekötéssel van baj, lassan huszadszorra ellenőrzöm.
-
PeliScan
addikt
Bár tudom, hogy nem számtech, de egyszerűen nincs kihez forduljak! Ti _OLYAN_ okosak, tapasztaltak, bölcsek vagytok! Ti vagytok az utosó reményeim!
Na, a keresztcsontig való PH! nyalásután, the question:
Van egy AIWA naccerű hifim. (Tényleg az! Vegyetek Ti is ilyet!) De, mint a hifik általában, ez is lekapcsolja a nagy, ''front'' hangfalakat, ha be van dugva a sztereó kimeneti jack, másnéven fülhallgatókimenet. Szóval, szétkaptam ezért az alig 1 hetes (garancia pá...
)cuccot, szépen zártam is a megszakító áramkört, tehát szólnak a nagyok is, meg jön is sztereó.
DE!
Iszonyatosan megnőtt a zajszint. A frontokon persze nem, de a kimenet egy szemét, használhatatlan zörej. (kis túlzással, de tényleg, nagyon gáz!) MIÉRT? Tudja valaki? Van vmi kóbor-áram, mire vigyázni kell? Említette vki a ''föld-hurkot''. Lehet hogy amiatt? És ha igen mi az? (És hol lakik, mert megyek, összeverem!)
Légyszi, ha értesz hozzá, segíts!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 3
- Apple asztali gépek
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Horgász topik
- Tudományos Pandémia Klub
- OpenWRT topic
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest